Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ξεκινησε και η Ισπανια τον δρομο της Ιταλιας

Screenshot_1.png

Αυτή την εβδομάδα θα πάρουν μπρος Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία.

Φυσικά και οι ΗΠΑ.

Τουρκία στο 0, Ρωσία κολλημένη στους 17 άντε να πάει στους 100.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

-Μηπως εχετε κατι σε ρακή τσίπουρο;

-οχι

-σε ουίσκι βοκτα;

-ρε τι θα γινει με σενα θα κοινωνήσεις να τελειώνουμε;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kostasspil είπε

Εκτέλεση με κονσερβοκούτι, να μη χαλάμε και σφαίρες 

Εννοώ ότι ο κόσμος δεν θα βγαίνει από μόνος του να πάει σε κλειστό χώρο για καφέ ή φαγητό ας πούμε και να κολλήσει.

Θα βγαίνει μόνο αν υπάρχει ανάγκη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, FilipposMD είπε

Ξαναδιάβασε αυτό που έγραψα. Ως επιστήμονας, δεν έχω στοιχεία να αποδείξω ότι μεταδίδεται. Στοιχεία θα ήταν να υπάρχουν συγκεκριμένες μελέτες. Παρομοίως, η Ιερά Σύνοδος καλεί τους πιστούς να προσευχηθούν. Έχω στοιχεία να αποδείξω ότι είναι ανούσιο; Όχι

Τα στοιχεια καλειται να τα δωσει αυτος που επικαλειται το παραδοξο το μεταφυσικο. Αρα το τελευταιο πραγμα που ξερουμε ειναι οτι μεταδιδεται, δεν εισαι υποχρεωμενος να προσκομισεις στοιχεια για το παραδοξο, οταν ξερουμε οτι μεταδιδεται με το σαλιο. Για μενα δεν το εχεις πιασει σωστα.

Επεξ/σία από Zerg13
Επισκέπτης
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Δεν ειναι οινοπνευμα ουτε αλκολ λεμε ειναι το κοκκινο κρασι που εχει διαφορετικες ιδιοτητες + γλυκοζη που εχει το συγκεκριμενο. Δεν ξερουμε τι κανει και αν κανει κατι στον ιο. Πρεπει καποιος να κανει τεστ σε εργαστηριο.

Ε τότε γιατί δεν πλένουμε τα χέρια με μαυροδάφνη;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το γεγονός είναι πως το επίπεδο του λαού είναι πολύ χαμηλό.

Αν είναι ο ιός να "θερίσει" τους πνευματικά ελλιπείς.

Ας είναι.

Καλοδεχούμενος.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, yiannis1991 είπε

Ε τότε γιατί δεν πλένουμε τα χέρια με μαυροδάφνη;

Δεν ειπα ναι ουτε οχι. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, unameit είπε

Ας είναι.

Καλοδεχούμενος.

Γίνεται να μη διαβάζουμε τέτοια?

• Like 4
  • Thanks 5
  • Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, unameit said:

Ας είναι.

Καλοδεχούμενος.

Ξαναλέω, φυσική επιλογή. 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mary είπε

Λυπάμαι πραγματικά για αυτά που διαβάζω.

Δεν είναι δυνατόν νέοι άνθρωποι όπως η Ράπτη να μιλάει και να λέει εγώ πάω να κοινωνησω. Αλλά να φανταστώ τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα είναι ισχυρότερα. Λυπάμαι πολύ και στεναχωριέμαι για τα μυαλά που κουβαλάνε νέοι άνθρωποι και επιστήμονες.

Ήθελε και η μάνα μου να κοινωνήσει τις προάλλες λόγω εορτής και ευτυχώς ο πατέρας μου την απέτρεψε.

Την προέτρεψα να αποφεύγει την εκκλησία αλλά Πάσχα και να μην πας εκκλησία είναι σαν να λες πάω διακοπές και κάθομαι σπίτι.

Ελπίζω κάποια στιγμή η ιστορία να καταδικάσει τα σφάλματα που κάνει τώρα η εκκλησία στην Ελλάδα.

δυστυχως οι προηγουμενες γενιες ηλικιωμένων μονο αν την πατήσουν ή τους εκβιάσεις θα ακολουθήσουν τις οδηγίες και ειδικά οι γυναίκες.. και εμένα η μανα μου θρησκόληπτη ειναι και της έκανα σαφές ότι αν πάει εκκλησία ή κοινωνήσει, δε πατήσω στο σπίτι τους (μένω σε άλλη πόλη σχετικά κοντινή) μέχρι να περάσει η μπόρα.. φαίνεται πως μόνο έτσι το σεβάστηκε αλλιως κλαιν μαιν.. να φανταστεις εδώ εκλεισε το ΚΑΠΗ των ανδρών και ο πατέρας μου το σεβάστηκε άμεσα.. η μάνα μου ήταν έτοιμη να πάει επειδή η θείτσα που έχει το ΚΑΠΗ γυναικών είπε ότι δεν τους πιάνει αυτες η απαγόρευση !! ζουμε κωμικοτραγικες καταστασεις δυστυχως..

• Like 5
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Malthador είπε

Έπρεπε να γράψω «υποτίθεται ότι...» για να ήταν πιο προφανές;

Επειδή την τελευταία φορά που κοινώνησα (πάνε πάρα πολλά χρόνια από τότε, μπορεί να έχουν αλλάξει τα δεδομένα πλέον και όντως να γίνονται θαύματα), αυτό που γεύτηκα είχε γεύση μαυροδάφνης και όχι την μεταλλική γεύση που μου αφήνει στην γλώσσα το δάχτυλο όταν το πιπιλάω γιατί κόπηκα, φαντάζομαι ότι όταν λένε «αίμα και σάρκα» το εννοούν συμβολικά.

Κάπως έτσι συμβολικά, λοιπόν, μπορεί να έχει μπει λίγος ιός μέσα στο δισκοπότηρο. Οφείλουν να προστατεύσουν το ποίμνιό τους.

Το ορθόδοξο δόγμα λέει ότι ο άρτος και ο οίνος καθαγιάζονται από το άγιο πνεύμα και μεταβάλλονται σε σάρκα και αίμα του Χριστού, και δεν είναι συμβολική πράξη. Οι προτεστάντες, νομίζω, το αντιμετωπίζουν συμβολικά. 

Δημοσ.
8 minutes ago, zio10 said:

Εννοώ ότι ο κόσμος δεν θα βγαίνει από μόνος του να πάει σε κλειστό χώρο για καφέ ή φαγητό ας πούμε και να κολλήσει.

Θα βγαίνει μόνο αν υπάρχει ανάγκη.

Το ιδανικό θα ήταν αυτό, αλλά έχοντας δει τη συμπεριφορά του κόσμου σε Πάτρα και Πύργο, είσαι αισιόδοξος; 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Zerg13Το δέχομαι αυτό που λες. Γι' αυτό και λέω "μέχρι αποδείξεως του εναντίου, μην κοινωνάτε γιατί πιθανώς κολλάει". Αλλά όταν λέμε ότι ένας ιός κολλάει με τη χειραψία, έχουμε και μελέτες που το έχουν δείξει αυτό. Κι εκεί το λογικό είναι να κολλάει, εφόσον μιλάμε για σταγονίδια κτλ.

Επίσης, δεν αναφέρομαι καθόλου στο μεταφυσικό. Το επιχείρημα "δεν κολλάει επειδή γίνεται θαύμα" απλώς δεν μπορώ να το δεχθώ γιατί είναι ασύμβατο με τον φυσικό κόσμο όπως τον αντιλαμβάνεται η επιστήμη και δεν υπάρχουν εμπειρικά δεδομένα που να δημιουργούν καν αμφιβολίες επ' αυτού. Αλλά να μην κολλάει γιατί το ιικό φορτίο είναι μικρό ή η υγρασία μεγάλη ή το κουτάλι ασημένιο ή δεν ξέρω γω τι άλλο δεν μπορώ να το αποκλείσω.

Ένα παράδειγμα είναι η περιτομή και η μετάδοση του HIV. Η περιτομή έχει φανεί ότι σε προστατεύει εν μέρει από το να κολλήσεις HIV. Αν βγει ένας Ραβίνος και πει ότι αυτό είναι θαύμα και ο θεός προστατεύει τους ευσεβείς, θα πω ότι είναι μπούρδα. Αλλά μπορούμε να μιλήσουμε γι' αυτό με επιστημονικούς όρους.

Επεξ/σία από FilipposMD
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, gordonas είπε

OK, πλάκα έχει ο τύπος, αλλά δεν είναι έτσι. Μικρόβια θα πάρεις με διάφορους τρόπους και προφανώς το νόημα δεν είναι να ζούμε σε αποστειρωμένο περιβάλλον. Το να πλένεις σωστά τα χέρια σου δεν είναι ούτε εμμονή, ούτε μικροβιο-φοβία.

Από την στιγμή που πλένουμε τα χέρια και αφιερώνουμε ένα δεδομένο χρόνο, είναι χάσιμο χρόνου να μην το κάνουμε σωστά. 

Δεν είναι εποχές τώρα για να μιλάμε για μικροβιο-φοβία. Έχει τεράστια σημασία να εμποδιστεί η γρήγορη εξάπλωση του ιού. Είδαμε τι έγινε στην Κίνα, βλέπουμε τι συμβαίνει στην Ιταλία. Όχι πανικός αλλά όχι και εφησυχασμός. 

Εγώ έτσι κι αλλιώς ανεξαρτήτως εποχής καθαρίζω τα χέρια μου 50 φορές την ημέρα.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...