Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, KalishBioloid said:

Η Εκκλησία θα μπορούσε να επιμείνει στις απόψεις της (για να μη χαθεί το πελατολόγιο) αλλά ταυτόχρονα να ανακοινώσει μέτρα πχ πλαστικά κουτάλια όπως στη Ρουμανία... και να πούνε πχ ότι θέλουν να δώσουν το σωστό παράδειγμα για τη σημαντικότητα της πρόληψης κλπ κλπ. Όλοι κερδισμένοι θα έβγαιναν.

Αλλά είναι τόσο, μα τόσο ξεροκέφαλοι, που προτιμάνε να παίζουν με μια υγειονομική βόμβα, τζογάροντας να μη συμβεί κανένα περιστατικό και να βγούνε κι από πάνω. Θα πούνε "Να ορίστε... σας τα λέγαμε ότι η Θεία Κοινωνία δε μεταδίδει ιούς"! Η αν συμβεί κανένα περιστατικό... θα το φέρουν από δω, θα το φέρουν απο κεί... και θα πούνε ότι η μετάδοση δεν έγινε μέσα στην εκκλησία.

Τι λες ρε, είναι πολύ πιο πονηροί, πάρτους για βλάκες, αφού το είπανε: μόνο αν πιστεύεις πραγματικά δεν κολλάς όταν κοινωνάς. Άρα αν κολλήσεις ενώ κοινωνούσες, τότε δεν πίστευες πραγματικά.

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 3
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Malthador είπε

Τι λες ρε, είναι πολύ πιο πονηροί, πάρτους για βλάκες, αφού το είπανε: μόνο αν πιστεύεις πραγματικά δεν κολλάς όταν κοινωνάς. Άρα αν κολλήσεις ενώ κοινωνούσες, τότε δεν πίστευες πραγματικά.

Ή δεν ήσουν κατάλληλος, καθαρός κτλ. Θα γίνεται σαν εκείνον στο ιντιάνα τζόουνς που ήπιε από το χρυσό δισκοπότηρο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Malthador είπε

Δεν καταλαβαίνω τι λες.

Οι μεν είναι φανατικοί θρησκόληπτοι που κάνουν τζιχάντ ενάντια των άπιστων. Οι δε είναι μετριοπαθείς παππούληδες που διδάσκουν την συγχώρεση και την αγάπη του θεού.

Ποιά από τις δύο ομάδες θα περίμενες να βάζει την επιστήμη πάνω από το δόγμα;

Ώχου, μην λέτε βλακείες, αφού είναι ευλογημένο.

Συγκρίνεις την πράξη σε ένα θρησκευτικό μυστήριο με το προσκύνημα σε έναν "ιερό" τόπο. Προσωπικά δεν γνωρίζω τις θεολογικές προεκτάσεις του προσκυνήματος σε Μέκκα και Μεδίνα για να έχω άποψη και να μπορώ να κάνω τη σύγκριση. Είμαι σίγουρος ότι ούτε κι εσύ. Το ότι όλοι οι μουσουλμάνοι είναι φανατικοί που κάνουν τζιχάντ, θα το αφήσω ασχολίαστο. 

Τι περιμένεις να πει η ιερά σύνοδος, ότι το αίμα και η σάρκα του Χριστού μπορεί να είναι ακάθαρτα?? Καταλαβαίνεις τι γράφεις??

Επεξ/σία από lightsout
  • Like 2
Δημοσ.

Κρούσμα κ στην Ισραηλινή πρεσβεία , δίπλα από το μαγαζί που δουλεύω 

Χάρηκα που σας γνώρισα 

• Sad 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lightsout είπε

Συγκρίνεις την πράξη σε ένα θρησκευτικού μυστήριου με το προσκύνημα σε έναν "ιερό" τόπο. Προσωπικά δεν γνωρίζω τις θεολογικές προεκτάσεις του προσκυνήματος σε Μέκκα και Μεδίνα για να έχω άποψη και να μπορώ να κάνω τη σύγκριση. Είμαι σίγουρος ότι ούτε κι εσύ. Το ότι όλοι οι μουσουλμάνοι είναι φανατικοί που κάνουν τζιχάντ, θα το αφήσω ασχολίαστο. 

Τι περιμένεις να πει η ιερά σύνοδος, ότι το αίμα και η σάρκα του Χριστού μπορεί να είναι ακάθαρτα?? Καταλαβαίνεις τι γράφεις??

Δεν θα επρεπε να εχει καν αποψη η εκκλησια σε τετοια θεματα. Την αφηνουμε να αλωνίζουν  και να λενε οτι θελουν και να παιζουν με ζωες ανθρωπων. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και κομμενο (για παρτη μου μιλαω ) το να παιρνει ο υπαλληλος την καρτα για να την περναει ανεπαφη (αφου εχει πιασει 5000 χαρτονομισματα και εχει σαλιωσει την σακουλα για να ανοιξει ) 😂

Απο δω και περα γυναικα (αναλογως το βιτσιο θα μου πεις ) , αυτοκινητο ΚΑΙ καρτα δεν δανειζονται .Μονο ο bluesattack θα βαζει χερι  😄

Επεξ/σία από bluesattack
  • Like 1
Δημοσ.

Πως και δεν έχει πέσει η ιδέα της δοκιμής...

Παίρνω 10 δείγματα απο 10 διαφορετικές εκκλησίες

Τα μολύνουμε.

Καλούμε εθελοντές ...αντιπροσωπευτικά δείγματα ...διαφόρων ηλικιακών ομάδων, παθολογικών .κτλ.

Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, skar1983 είπε

Ίσως λόγω ότι το οινόπνευμα που έχει το κρασί σκοτώνει τον ιό.

Κάτι άλλο δεν μπορώ να σκεφτώ...

Λες οι παπάδες να το σκέφτηκαν τόσο επιστημονικά και να υπολόγισαν πόσους βαθμούς αλκοόλ χρειάζονται για να πεθάνει ο ιός ή απλά το βασίζουν σε μεσαιωνικές αντιλήψεις για θεία χάρη και αόρατους υπεράνθρωπους που βρίσκονται παντού;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ειναι οινοπνευμα ουτε αλκολ λεμε ειναι το κοκκινο κρασι που εχει διαφορετικες ιδιοτητες + γλυκοζη που εχει το συγκεκριμενο. Δεν ξερουμε τι κανει και αν κανει κατι στον ιο. Πρεπει καποιος να κανει τεστ σε εργαστηριο.

Επεξ/σία από Zerg13
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Λυπάμαι πραγματικά για αυτά που διαβάζω.

Δεν είναι δυνατόν νέοι άνθρωποι όπως η Ράπτη να μιλάει και να λέει εγώ πάω να κοινωνησω. Αλλά να φανταστώ τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα είναι ισχυρότερα. Λυπάμαι πολύ και στεναχωριέμαι για τα μυαλά που κουβαλάνε νέοι άνθρωποι και επιστήμονες.

Ήθελε και η μάνα μου να κοινωνήσει τις προάλλες λόγω εορτής και ευτυχώς ο πατέρας μου την απέτρεψε.

Την προέτρεψα να αποφεύγει την εκκλησία αλλά Πάσχα και να μην πας εκκλησία είναι σαν να λες πάω διακοπές και κάθομαι σπίτι.

Ελπίζω κάποια στιγμή η ιστορία να καταδικάσει τα σφάλματα που κάνει τώρα η εκκλησία στην Ελλάδα.

• Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, bluesattack είπε

😂

Ρε παιδια, μελετες που να αποδεικνυουν οτι μπορει καποιος να κολλησει αν τον  φτυσουν για να τον ξεματιασουν υπαρχουν ? Τι λεει η επιστημη ? 😂

Ξαναδιάβασε αυτό που έγραψα. Ως επιστήμονας, δεν έχω στοιχεία να αποδείξω ότι μεταδίδεται. Στοιχεία θα ήταν να υπάρχουν συγκεκριμένες μελέτες. Παρομοίως, η Ιερά Σύνοδος καλεί τους πιστούς να προσευχηθούν. Έχω στοιχεία να αποδείξω ότι είναι ανούσιο; Όχι (αν και υπάρχει μελέτη για το αν η προσευχή βοηθάει στην ανάρρωση -spoiler, δεν βοηθάει- αλλά τέλος πάντων), αλλά με βάση τα δεδομένα που έχουμε για τον ιό και για τον κόσμο που ζούμε, θεωρώ πιθανό να μεταδίδεται, οπότε κάνω και την αντίστοιχη σύσταση. Αυτό σε μια ορθολογική κοινωνία θα ήταν αρκετό. Αλλά όταν μετά από μένα βγαίνει στην τηλεόραση ένας ιερέας που φυσικά έχει μόνο βεβαιότητες και για κάποιο λόγο θεωρούμε ότι πρέπει να έχει άποψη για το θέμα, χάνεται η μπάλα.

Ξέρω ότι στον κόσμο αρέσουν οι βεβαιότητες, αλλά στην επιστήμη είναι σπάνιες. Είμαι 100% σίγουρος ότι το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο; Όχι, αλλά όλες οι ενδείξεις που έχουμε και τα εμπειρικά δεδομένα δείχνουν ότι προκαλεί. Στην πραγματικότητα σχεδόν τίποτα από αυτά που λέμε δεν είναι βέβαιο. Με βάση αυτά που ξέρουμε για παρόμοιους ιούς κάνουμε εκτιμήσεις για αυτόν. Με βάση αυτά που είδαμε στην Κίνα, κάνουμε εκτιμήσεις για την Ελλάδα κτλ. Ελπίζω να είναι σαφές.

• Like 8
  • Thanks 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"η προσέλευση στην Θεία Ευχαριστία και η κοινωνία από το Κοινό Ποτήριο της Ζωής, ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών"

Γιατι τρωγεστε δεν μπορω να καταλαβω. Αφου ειναι ξεκαθαρο 🤣

Επεξ/σία από RasAlGhul
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, billdanos είπε

Το 11-12% του κρασιού και μάλιστα αραιωμένο με νερό, δεν το λες και προστασία... 😛 

Είπαμε τους θέλουμε πιστούς όχι λιώμα... 😇

• Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, lightsout said:

Το ότι όλοι οι μουσουλμάνοι είναι φανατικοί που κάνουν τζιχάντ, θα το αφήσω ασχολίαστο. 

Έπρεπε να γράψω «υποτίθεται ότι...» για να ήταν πιο προφανές;

5 minutes ago, lightsout said:

Επειδή την τελευταία φορά που κοινώνησα (πάνε πάρα πολλά χρόνια από τότε, μπορεί να έχουν αλλάξει τα δεδομένα πλέον και όντως να γίνονται θαύματα), αυτό που γεύτηκα είχε γεύση μαυροδάφνης και όχι την μεταλλική γεύση που μου αφήνει στην γλώσσα το δάχτυλο όταν το πιπιλάω γιατί κόπηκα, φαντάζομαι ότι όταν λένε «αίμα και σάρκα» το εννοούν συμβολικά.

Κάπως έτσι συμβολικά, λοιπόν, μπορεί να έχει μπει λίγος ιός μέσα στο δισκοπότηρο. Οφείλουν να προστατεύσουν το ποίμνιό τους.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Και κομμενο (για παρτη μου μιλαω ) το να παιρνει ο υπαλληλος την καρτα για να την περναει ανεπαφη (αφου εχει πιασει 5000 χαρτονομισματα και εχει σαλιωσει την σακουλα για να ανοιξει ) 😂

Αυτό μου έχει πει υπάλληλος πως απαγορεύεται αλλά εξακολουθούν να το κάνουν. Κι όχι λόγω ιού.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...