Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

η εκκλησια δεν εχει καμια διαφορά απο μια εταιρία που προστατεύει τα οικονομικα συμφέροντά της. σταματήστε να ασχολείστε δεν εχει νοημα. οι πιστοι δεν θα αλλαξουν πεποιθήσεις, η εκκλησία δεν θα αλλάξει θέση και η κυβέρνηση δεν θα της παει κοντρα. τουλάχιστον οχι η σημερινη. Πιο πιθανό ειναι να ακούσετε και άλλες δηλωσεις σαν της Ραπτη που επενδύουν στο αβέβαιο πολιτικό τους μέλλον.

Πάντως δεν βλέπω λογο για το κράτος να κλείσει και πολλα. Σε λίγο θα κλείσουν μονα τους γιατι μπαίνουν μέσα. Θέατρα, σινεμα, συναυλίες κτλ ειναι στο -60% και πάνε προς τα κάτω. Σε λίγο θα ακολουθησουν τα νυχτερινα κεντρα αν δεν ειναι ηδη εκει. Ξενοδοχεία πατος, αεροπορικές πάτος, μπαίνει σε κώμα η χωρα σιγα σιγα. 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Εφόσον δεν καταλαβαίνουν, τι θες να πω; Ο καθένας με το μετερίζι του. Δική τους επιλογή. 

Μπροστά σε έναν 60+ χρονο που παίζει με τη δημόσια υγεία και έναν "νέο" θα προτιμήσω τον νέο. Όταν σε λίγες μέρες θα ξεδιαλέγουν τους ασθενείς στις ΜΕΘ, ελάτε να μιλήσουμε και για την ατομική ευθύνη.

Ειλικρινά όμως, δε φταίνε αυτοί όταν το Κράτος δε κάνει κάτι για να μην έχει πολιτικό κόστος. Δηλαδή, κλείνει τα ΚΑΠΗ, αλλά αφήνει τις εκκλησίες. 🤷‍♂️

Επίσης οι ηλικιωμένοι βλέπουν πολύ τηλεόραση. Οπότε, τις τελευταίες ημέρες έχουν δει επιστήμονες και βουλευτές να επαναλαμβάνουν πως δεν κολλάει από τη Θεία Κοινωνία. Άρα αν τους πεις κάτι, λογικό είναι να απαντάνε "η τάδε ΓΙΑΤΡΟΣ είπε πως δεν κολλά. Εσύ δεν είσαι γιατρός!" 

Επεξ/σία από afragorn
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Koeman είπε

" Εκτός από την καραντίνα, στην οποία έθεσε εκατομμύρια Ιταλούς στο βόρειο τμήμα της χώρας, η κυβέρνηση διέταξε να κλείσουν από σήμερα και μέχρι τις 3 Απριλίου οι κινηματογράφοι, τα θέατρα, τα μουσεία, οι παμπ, οι αίθουσες παιγνιδιών, οι σχολές χορού, οι ντισκοτέκ και άλλοι παρόμοιοι χώροι στο σύνολο της εθνικής επικράτειας, σύμφωνα με το κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης."

Στις 7/3/2020 στις 11:02 ΜΜ, OneWaySystem είπε

Το Λοιπόν έχοντας πρόσβαση σε πληροφορίες που έχουν πολύ λίγοι σας μεταφέρω τα εξής..

Σύντομα κλείνουν όλα τα σχολεία, τα μουσεία, τα γυμναστήρια, τα θέατρα οι σινεμαδες, οι συναυλίες τα πάντα όλα, την ζωή όπως την ξέραμε την ξεχνάμε μέχρι νεοτέρας ..

Εδώ θα είναι το μήνυμα μου, κρατάω την σελίδα 177 για να το βρω να το κάνω UP σε δυο το πολύ εβδομάδες ..

2 ώρες πριν, christakos07 είπε

Ας ηρεμήσουμε λίγο. Η πλειοψηφία του πληθυσμού δεν κινδυνεύει, αλλά μόνο οι 60+ με πολλά προβλήματα υγείας. Οπότε ας ξεκινήσουμε να τους μαζεύουμε μπας και ησυχάσουμε. 

. Προσωπικά για τα γερόντια 75+ που παίζουν ρωσική ρουλέτα σε καφενεία/εκκλησίες, δε μου καίγεται καρφί. Ας βρούνε συντομότερα το Θεο τους. 

Εσύ παίχτη φύτρωσες ? Γονείς δεν έχεις ? Παππούδες? Οχι απο αυτούς που τριγυρνάνε στα καφενεία άλλα απο αυτούς που κάθονται σπιτακι τους και δεν ενοχλούν κανέναν! Αν εσυ με τα μυαλά που κουβαλάς κολλήσεις αυτοί τι σου φταίνε ? Χέστηκες για τα γερόντια ε ?

Εγώ πάντως αν ήμουν πατέρας σου και διάβαζα το μήνυμα σου θα σε είχα αποκληρώσει χθες, θα σε πετούσα στον δρόμο.

Επεξ/σία από OneWaySystem
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, pontez2 είπε

To επιχείρημα ειναι "αποδείξτε πως έστω ένας αρρώστησε σε εκκλησία ή απο τη θεία κοινωνία".

Να πάνε στην Πάτρα και τον Πύργο να μεταλάβουν όλους τους άρρωστους και μετά να πάρουν σειρά ένας-ένας από την Ιερά Σύνοδο. Να δούμε πόσο θα τους προστατεύσει ο Θεός

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, afragorn είπε

Ειλικρινά όμως, δε φταίνε αυτοί όταν το Κράτος δε κάνει κάτι για να μην έχει πολιτικό κόστος. Δηλαδή, κλείνει τα ΚΑΠΗ, αλλά αφήνει τις εκκλησίες.

Επίσης οι ηλικιωμένοι βλέπουν πολύ τηλεόραση. Οπότε, τις τελευταίες ημέρες έχουν δει επιστήμονες και βουλευτές να επαναλαμβάνουν πως δεν κολλάει από τη Θεία Κοινωνία. Άρα αν τους πεις κάτι, λογικό είναι να απαντάνε "η τάδε ΓΙΑΤΡΟΣ είπε πως δεν κολλά. Εσύ δεν είσαι γιατρός!" 

Μα δεν έδωσα συγχωροχάρτι στο κράτος. Κλείσιμο χθες, σε κάθε χώρο συναθροίσεων είτε πρόκειται για εκκλησία είτε για θέατρο/σχολείο/κλαμπ. Πολλοί επιμένουν ότι οι επόμενες δύο βδομάδες θα είναι κρίσιμες στο να ελεχθεί η εξάπλωση.

Ε μέσα σε όλα αυτά έχεις κάθε "τραγί" να βγαίνει και να καλεί κόσμο στις εκκλησίες. Δηλαδή ο συγκεκριμένος θα έπρεπε να τρώει αυταπάγγελτα μια τριετία, έτσι για το καλημέρα. 

Χθες διάβαζα ότι η αρχιεπισκοπή Αμερικής έλαβε μέτρα κατά των συναθροίσεων στις εκκλησίες. Μόνο η δική μας η Εκκλησία ΑΕ, δρα ανεξέλεγκτη. Είναι ευκαιρία να τελειώσουμε με το έκτρωμα εδώ και τώρα. Ας ανακοινώσουν αύριο το πρωί μείωση του κονδυλίου μισθοδοσίας κλήρου 50%, να σου πω για πότε θα σταματήσουν να καλούν κόσμο στις εκκλησίες. 

• Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, sistah είπε

Σκληρος. Χρησιμοποιησες ως καραμελα το mesulid για την αντιπυρετικη του δραση. Well done.

7 ώρες πριν, k_w_t είπε

Σωστος ... Το mesulid ειναι γνωστο οτι δημιουργει σοβαρο προβλημα στο συκωτι...

Παιδια chill, πρωτον το πηρα επειδη δεν με επιανε καλα κατι αλλο παντα με συμβουλή γιατρου και δευτερον δημιουργεί πρόβλημα σε μακροχρόνια χρηση πχ σε καποιους που παιρνουν αντιφλεγμονωδη σε μόνιμη βαση οχι αν το παρεις μια βδομάδα η 10 μερες. Σκληρη ηταν η γριπη οχι εγω.. :P 

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Malthador είπε

Κατ' αρχάς αυτό με τον ποπό το είπα χαριλογώντας.

Από εκεί και πέρα είσαι λάθος σε όλα σχεδόν όσα πιστεύεις. Αν κολλήσει κάτι ένα παιδάκι στον παιδικό ή στο νηπιαγωγείο ή στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, τότε εγγυημένα το κολλάνε σχεδόν όλα. Μπορείς να πας μια βόλτα σε ένα οποιοδήποτε σχολείο την περίοδο έξαρσης της γρίπης και να το διαπιστώσεις μόνος σου. Από τα 25 παιδάκια, άνετα μπορεί να δεις και 5 μέσα στην τάξη.

Επίσης, πότε ήταν η τελευταία φορά που σε κόλλησε συνάδελφός σου ψείρες; Γιατί σε οποιοδήποτε νηπιαγωγείο και αν πας αυτή τη στιγμή της Ελλάδας σου εγγυώμαι ότι απ' έξω θα δεις χαρτάκι που λέει ότι έχουν κρούσματα ψείρας και να ελέγχουν οι γονείς τα παιδιά τους τακτικά.

Συμφωνώ πως κολλάνε εύκολα.Γιατί τα σχολεία δεν κλείνουν κ για την γρίπη που φέτος είχαμε απίστευτη έξαρση;

Δλδ να κλείσουν όλα τα σχολεία παντού, υπάρχουν δεν υπάρχουν κρούσματα αλλά αυτοί που χουν τον ιο ας κόβουν βόλτες στην αγορά,ας πάνε για δουλειά κανονικά ,ας γράφουν στα παλιά τους υποδήματα τις υποδείξεις των γιατρών κ του κράτους,κ.ο.κ

Είναι εύκολο να λέμε να κλείσουν όλα τα σχολεία παντού κ χωρίς να υπάρχουν κρούσματα..άρα κ οι γονείς θα μείνουν σπίτι,έτσι δεν είναι??δλδ θα υπολειτουργούν στην καλύτερη ή δεν θα λειτουργούν καν τα πάντα σε αυτή τη χώρα??κ πριν βιαστείτε να απαντήσετε να σκεφτείτε όλα τα ενδεχόμενα..

Υπάρχουν οικογένειες χωρίς βοήθεια από παππού γιαγιά..υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν για νταντά..υπάρχουν οικογένειες μονογονεϊκές που δεν έχουν την πολυτέλεια αυτός ο ένας  να μείνει σπίτι..τι θα κάνουμε???που θα τα πάμε τα παιδιά???

Θα μου πείτε κάποιοι...κ τι μας κόφτει εμάς κυρά μου που θα αφήσεις εσύ τα παιδιά..κόψε το κεφάλι σου.. ε μάλλον αυτό θα κάνουμε στο τέλος με όλα αυτά που διαβάζουμε.

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 minutes ago, pontez2 said:

Τη περίοδο της γρίπης, από τους 10 εργαζόμενους στο εκάστοτε γραφείο θα δεις τους 6. Εγγυημένα.

Δεν ξέρω τι γίνεται στη δική σου δουλειά, στη δική μου πάντως δεν ισχύει αυτό. Σε κλειστό χώρο δουλεύουμε 10 άτομα και ποτέ δεν έχει τύχει να αρρωστήσουν ταυτόχρονα δύο άτομα.

Αντιθέτως, στα σχολεία που πάνε τα παιδιά μου άνετα έχουν και 80% απώλειες.

17 minutes ago, pontez2 said:

Όταν λοιπόν αποφασίζεις ως κράτος να κλείσεις σχολεία,. πρέπει να έχεις προβλέψει και πως θα στιρίξεις τις επιχειρήσεις ή τον δημόσιο τομέα που κάποιοι θα λείψουν επειδή δε θα έχουν που να αφήσουν τα παιδιά ή απλά θα νοσήσουν.

Συμφωνώ, το έχω γράψει πολύ νωρίτερα. Θα πρέπει όλες οι υποχρεώσεις είτε προς το δημόσιο, είτε προς ιδιώτες, είτε προς τράπεζες να πάνε παραπίσω με κάποιο τρόπο, αν και με τις φάπες που έχει ήδη φάει και θα φάει στο άμεσο μέλλον η οικονομία θα γίνει αυτορρύθμιση της αγοράς ούτως ή άλλως.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι περισσότεροι είναι ότι οι καταστάσεις είναι πρωτόγνωρες για όλους μας. Το κράτος συνολικά, οι πολίτες ατομικά και η ζωή γενικότερα, όλα τα παραπάνω έχουν μάθει να δουλεύουν με έναν Α τρόπο. Η κατάσταση είναι τόσο ακραία που πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, είτε αυτό σημαίνει να πλένουμε τα χέρια μας, είτε να κλείσουμε τα μαγαζιά μας για κάποιον καιρό, είτε να αποχαιρετήσουμε τις γιαγιάδες μας. Δεν υπάρχει τρόπος να είμαστε όπως πριν μετά από όλο αυτό, θα αλλάξουμε έστω και λίγο.

Χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό, ίσα ίσα που μαθαίνουμε για την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι αντίστοιχο.

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Από θεολογική σκοπιά, δεν θα μπορούσαν να υποστηρίξουν το αντίθετο. Κάθε δόγμα έχει τους δικούς του κανόνες τους οποίους είτε αποδέχεσαι είτε όχι. Δεν υπάρχει το "ολίγον έγκυος", σε καμία θρησκεία. Σημασία έχει πώς το χειρίζεται η ελληνική πολιτεία και τι στάση κρατάει η επιστημονική κοινότητα. Όταν η Γιαμαρέλλου -και η κάθε Γιαμαρέλλου-  βγαίνει και λέει τα δικά της, τότε υπάρχει πρόβλημα. Οι θρησκευτικές αρχές θα χρησιμοποιήσουν την άποψη της Γιαμαρέλλου στον δημόσιο διάλογο προκειμένου να επιχειρηματολογήσουν υπέρ των θέσεων τους.  Όταν βουλευτές λένε "κοινώνησα και θα συνεχίσω να κοινωνώ", έχεις πρόβλημα. Αυτοί οι βουλευτές έχουν μια δεξαμενή ψηφοφόρων οι οποίοι πραγματικά επηρεάζονται από τις δηλώσεις τους. 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, lovesucks said:

Γιατί τα σχολεία δεν κλείνουν κ για την γρίπη που φέτος είχαμε απίστευτη έξαρση;

Έξαρση στη γρίπη είχες, γιατί οι μαμάδες του FB είναι ομοιοπαθητικά ψεκασμένες και δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους. Τα δικά μου παιδιά που εμβολιάζονται από τότε που γεννήθηκαν (μαζί και οι γονείς τους) δεν έχουν κολλήσει ποτέ γρίπη. Να χάσουν ώρες μάθησης επειδή κάποιοι άλλοι γονείς είναι βλαμμένοι; Σου στέκει;

• Like 4
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, lightsout said:

Από θεολογική σκοπιά, δεν θα μπορούσαν να υποστηρίξουν το αντίθετο. 

Η Μέκκα και η Μεδίνα γιατί έκλεισαν τότε; Αυτοί δεν είναι πιο φανατισμένοι υποτίθεται;

• Like 6
Δημοσ.

Τι συζητάμε ρε μάγκες, αν θα κλείσουν οι Εκκλησίες ή όχι; Έπρεπε να έχουν κλείσει ήδη. Το ίδιο και τα σχολεία και όποιοι άλλοι χώροι με πολλά άτομα μαζί.

Διαβάζω για κρούσμα στο 4ο Γενικό Λύκειο Γαλατσίου (~1.7 km από το σπίτι μου) και λέω ωπ την κάτσαμε. Δηλαδή ξέρουμε, με βάση την Ιταλία, τι μας περιμένει αλλά ακολουθούμε αισιόδοξες, ήπιες τακτικές και ασχολούμαστε με το να μη θιχτεί η Εκκλησία ή οποιοσδήποτε άλλος. Προσωπικά έχω αρχίσει να φρικάρω λίγο.

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Malthador είπε

Έξαρση στη γρίπη είχες, γιατί οι μαμάδες του FB είναι ομοιοπαθητικά ψεκασμένες και δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους. Τα δικά μου παιδιά που εμβολιάζονται από τότε που γεννήθηκαν (μαζί και οι γονείς τους) δεν έχουν κολλήσει ποτέ γρίπη. Να χάσουν ώρες μάθησης επειδή κάποιοι άλλοι γονείς είναι βλαμμένοι; Σου στέκει;

Υπάρχουν κ παιδιά που έχουν εμβολιαστεί μα γρίπη κόλλησαν..δεν σε καλύπτει το εμβόλιο της γρίπης για όλους τους τύπους που κυκλοφορούν.οπότε άνετα αρρωσταίνει κάποιο παιδάκι κ ας έχει εμβολιαστεί.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...