Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, lovesucks είπε

Δλδ μόνο από τα σχολεία εξαρτάται η καθυστέρηση της εξάπλωσης??

Είχα γράψει σε παλαιότερο ποστ εδώ πως είναι "έγκλημα" να υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα στο σπίτι ή αν η μαμά γύρισε από Μιλάνο να στείλεις παιδί στο σχολείο.

Αν όμως στη πόλη που ζεις δεν έχει υπάρξει κρούσμα τότε γιατί να κλείσουν σχολεία??

Κ αν κλείσουν όλα τα σχολεία όπως λέτε δεν θα πρεπε να κλείσουν κ οι τράπεζες??οι εφορίες??οι δημόσιες υπηρεσίες??τα σούπερ μάρκετ??τα μεγάλα  εμπορικά??τα γυμναστήρια??

Μη συνεχίσω...είναι μεγάλη η λίστα 

Συγγνώμη μα δεν πιστεύω πως ΜΟΝΟ το κλείσιμο των σχολείων είναι η λύση στη μη εξάπλωση του ιού..

" Εκτός από την καραντίνα, στην οποία έθεσε εκατομμύρια Ιταλούς στο βόρειο τμήμα της χώρας, η κυβέρνηση διέταξε να κλείσουν από σήμερα και μέχρι τις 3 Απριλίου οι κινηματογράφοι, τα θέατρα, τα μουσεία, οι παμπ, οι αίθουσες παιγνιδιών, οι σχολές χορού, οι ντισκοτέκ και άλλοι παρόμοιοι χώροι στο σύνολο της εθνικής επικράτειας, σύμφωνα με το κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης."

Για κάποιο λόγο θεωρώ πως τα παραπάνω είναι αναμενόμενα στις περισσότερες χώρες που έχουν πολλά κρούσματα. Όταν αρχίσει να ανεβαίνει ο αριθμός και εδώ πιθανολογώ θα ακολουθήσουν και οι δικοί μας παρόμοια τακτική. Είναι θέμα χρόνου.

Επεξ/σία από Koeman
  • Like 1
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tommy^ είπε

Αν ολα τα χρονια της εργασιας σου εκει εισαι τυπικος, δε λειπεις για "ψυλλου πηδημα" και γνωριζει οτι δεν εχεις καποιον να σου κρατησει τα παιδια θα δειξει κατανοηση για καποιες μερες που θα χρειαστει να γινει αυτο.

Μιλαω απο τη σκοπια του εργοδοτη τωρα.

Δεν μιλαω προσωπικα ρε παιδια...

Αλλα ξερετε τι γινεται στην αγορα εργασιας...

ΥΓ. Το αφεντικο μου δεν εχει προβλημα να εχω και το παιδι μαζι μου στην δουλεια...

ΥΓ2.  Η γυναικα μου ομως που δουλευει σε καταστημα μεγαλης αλυσιδας ειναι αναλωσιμη..

10 λεπτά πριν, Malthador είπε

Δεν ξέρω που δουλεύεις, αλλά επειδή είμαι εργοδότης, σου εξηγώ ότι και στις δύο περιπτώσεις κινδυνεύεις.

Αν αύριο κλείσουν τα σχολεία και πρέπει μερικοί υπάλληλοί μου να μείνουν σπίτι για να φυλάξουν τα παιδιά τους, τότε εγώ δεν θα μπορώ να δουλέψω για να εισπράξω λεφτά, ούτε καν για να πληρώσω τις τρέχουσες υποχρεώσεις μου, πόσω δε μάλλον για να πληρώνω προσωπικό που δεν θα εργάζεται.

Οπότε θα κλαίμε όλοι παρέα.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, tommy^ είπε

Αν ολα τα χρονια της εργασιας σου εκει εισαι τυπικος, δε λειπεις για "ψυλλου πηδημα" και γνωριζει οτι δεν εχεις καποιον να σου κρατησει τα παιδια θα δειξει κατανοηση για καποιες μερες που θα χρειαστει να γινει αυτο.

Μιλαω απο τη σκοπια του εργοδοτη τωρα.

Δεν μιλάμε για μέρες, αλλά για μήνα τουλάχιστον. 

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Koeman είπε

" Εκτός από την καραντίνα, στην οποία έθεσε εκατομμύρια Ιταλούς στο βόρειο τμήμα της χώρας, η κυβέρνηση διέταξε να κλείσουν από σήμερα και μέχρι τις 3 Απριλίου οι κινηματογράφοι, τα θέατρα, τα μουσεία, οι παμπ, οι αίθουσες παιγνιδιών, οι σχολές χορού, οι ντισκοτέκ και άλλοι παρόμοιοι χώροι στο σύνολο της εθνικής επικράτειας, σύμφωνα με το κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης."

Για κάποιο λόγο θεωρώ πως τα παραπάνω είναι αναμενόμενα στις περισσότερες χώρες που έχουν πολλά κρούσματα. Όταν αρχίσει να ανεβαίνει ο αριθμός και εδώ πιθανολογώ θα ακολουθήσουν και οι δικοί μας παρόμοια τακτική. Είναι θέμα χρόνου.

Για να γίνει αυτό χρειάζεται ευρωπαϊκό κονδύλι. Πιστεύεις ότι η Ελλάδα μπορεί να πληρώσει όλο αυτό το κόστος έχοντας και σε εξέλιξη σοβαρό θέμα (κόστος) στον Έβρο; 😂 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, logistoulis είπε

και σε αναρρωτική να είσαι μια χαρά απολύεσαι πάντως , δεν ξέρω αν θα παίξει κάποια εξαίρεση για τη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά γενικά έτσι πάει 

Φανταζεσαι πρωτο θεμα στον Αυτια...? ΜΕ ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟ !!!

Θα ξεσπασει σκαλδαλο με ΓΣΕΕ ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΠΑΜΕ,ΦΥΓΕ  μεχρι και επισκεψη απο Ρουβικωνα θα εχει ο εργοδοτης..

Επεξ/σία από k_w_t
  • Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, guzel είπε

Για να γίνει αυτό χρειάζεται ευρωπαϊκό κονδύλι. Πιστεύεις ότι η Ελλάδα μπορεί να πληρώσει όλο αυτό το κόστος έχοντας και σε εξέλιξη σοβαρό θέμα (κόστος) στον Έβρο; 😂 

Πιστεύω πως ναι, αν χρειαστεί θα υπάρξει κονδύλι από ΕΕ.  Όπως έστειλαν για τον Έβρο. Ήδη οι κυβερνήσεις Ιταλίας, Γερμανίας, Γαλλίας ζητάνε να παρθούν μέτρα από μεριάς ΕΕ για να αντισταθμίσουν τις επιπτώσεις του ιού στην οικονομία, ότι γίνεται έξω θα γίνει και εδώ. Γιατί σου κάνει εντύπωση; Ούτε το ένα πρόβλημα (ιός) ούτε το άλλο (Έβρος) είναι αποκλειστικά δικό μας, κοινό είναι.

Για να το έκανε η Ιταλία με 3+ τρις δημόσιο χρέος με περίπου 135% του ΑΕΠ δεν νομίζω ότι είναι σε τόσο καλύτερη κατάσταση από εμάς.

Επεξ/σία από Koeman
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Koeman είπε

Και με τα ΜΜΜ τί θα γίνει; Εκεί γίνεται ο μεγάλος συνωστισμός.

Η τεράστια εξάπλωση του ιού μέχρι το φθινόπωρο είναι μάλλον αναπόφευκτη, εκτός αν βοηθήσουν οι υψηλές θερμοκρασίες ή εφευρεθεί σύντομα εμβόλιο.

Δημοσ.

θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα νηφάλιοι και ψύχραιμοι αλλά συγχρόνως ενήμεροι και διαβασμένοι με τις επίσημες πηγές...

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Φανταζεσαι πρωτο θεμα στον Αυτια...? ΜΕ ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟ !!!

Θα ξεσπασει σκαλδαλο με ΓΣΕΕ ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΠΑΜΕ,ΦΥΓΕ  μεχρι και επισκεψη απο Ρουβικωνα θα εχει ο εργοδοτης..

καλά ναι σίγουρα δε νομίζω να το κάνει κανείς από άποψη, το θέμα είναι να μην αναγκαστεί αν όντως μείνει από λεφτά 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, elpaso1 είπε

Ρε παιδια ποιο κλεισιμο ΚΑΠΗ και κλεισιμο σχολειων λεμε; Δλδ καθε ημερα που τα κλαμπακια και τα μπουζουκια ειναι γεματα; Τα εστιατορια και τα ΜΜΜ; Ολες οι δημοσιες υπηρεσιες;

Στην αρχη της εξαρσης που δεν ειχε ερθει ακομα στα μερη μας καποιος ειχε πει '' βραστε κολλυβα...΄΄
δυστυχως τα εχουμε παρει πολυ στην πλακα και τα πραματα θα γινουν τραγικα σε λιγες μερες...

Δημοσ.

Εδώ είναι οι ελπίδες μας.

China has started clinical trials of two drugs to combat the coronavirus, officials from WHO announced Thursday. Remdesivir, originally designed to combat the Ebola virus, showed promise in one American patient but hasn't yet been licensed for use. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, lionheart20 είπε

Εδώ είναι οι ελπίδες μας.

China has started clinical trials of two drugs to combat the coronavirus, officials from WHO announced Thursday. Remdesivir, originally designed to combat the Ebola virus, showed promise in one American patient but hasn't yet been licensed for use. 

Οι ιοί είναι σκληρά καρύδια και μεταλλάσσονται.. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, billdanos είπε

Παιδιά τι λέτε? Αν είναι έτσι τότε δεν υπάρχει λογος για κανένα μέτρο. Αφήνουμε τον ιό να κάνει τον κύκλο του προσεχοντας μόνο τους νέους με σοβαρές παρενέργειες και αφήνουμε τα παππουδια στην τύχη τους...

https://www.independent.co.uk/news/health/coronavirus-uk-deaths-nhs-intensive-care-flu-wise-men-protocol-a9361916.html

Θες παραπάνω; Αυτό έγινε και το 2009 στην Αγγλία. Μόνο όσοι είχαν πιθανότητα να την βγάλουν καθαρή και μόνο όσοι ήταν σε ηλικία που μπορούσαν να προσφέρουν. 

Δεν θα αφήσουν τον 80χρονο να πολεμάνε για μήνες με αναπνευστήρες τους διάφορους ιούς, μύκητες και βακτήρια που αναπτύσσονται στα πνευμόνια , ενώ ο διπλανός έχει τρακάρει. Αδειάζει το κρεβάτι και μπαίνει ο επόμενος που μπορεί να επιβιώσει. Όσο κυνικό και αν σου φαίνεται, αυτή είναι η πραγματικότητα. 

Γιατί την στιγμή που θα μπεις στον αναπνευστήρα, ξεκινά και το ρολόι να μετρά τον λιγοστό χρόνο που έχεις για να τον βγάλουν πριν χρειαστεί να μπεις σε φάρμακα καταστολής τους ανοσοποιητικού συστήματος όπου μετά είναι ένας φαύλος κύκλος. Βακτήρια δημιουργούνται στα πνευμόνια, μύκητες, διάφοροι ιοί που κάθονταν σε νάρκη βγαίνουν και κάνουν παρέλαση.  Όλο και ποιο επιθετικά φάρμακα χρειάζονται, τόσο μεγαλύτερη παρέλαση γίνεται και καταπονείται ο οργανισμός. 

Και άμα είσαι και καπνιστής, καλά κρασά. Δεν υπάρχει πνεύμονας να σωθεί. Με το πρώτο μύκητα τέλος. Το να βασανίζεται κυριολεκτικά ο ασθενής άδικα χωρίς να υπάρχει ελπίδα να φύγει ποτέ από το κρεβάτι δεν είναι ποιο αισχρό από το να πεθάνει; 

Την μάνα μου έτσι την έχασα. Αυτή η ταλαίπωρη γυναίκα που ήταν ανάπηρη 25 χρόνια και πέθανε στα 53 της, δεν άξιζε αυτό τον αργό και βασανιστικό θάνατο επί εβδομάδες στη ΜΕΘ. 

• Like 5
  • Sad 2
Δημοσ.

Την Κυριακή, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε νέα λίστα με τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά τις επόμενες ημέρες -μια λίστα που θα ανανεώνεται ανάλογα με τις εξελίξεις. Την ίδια ώρα, σήμερα, Δευτέρα, τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας θα ανακοινώσουν την πρώτη δέσμη των οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Οι εν λόγω ανακοινώσεις αναμένονται στις 12:30 στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη δέσμη θα περιλαμβάνεται η αναστολή υποχρέωσης πληρωμής ΦΠΑ, ασφαλιστικών εισφορών κ.λπ., για τη στήριξη των επιχειρήσεων στους τρεις νομούς της χώρας που έχουν πληγεί κυρίως από τον ιό.

Πηγή

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...