Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, lovesucks είπε

Αν τα κρατήσουμε σπίτι τα παιδιά θα την γλυτώσουμε;ρωτάω σοβαρά χωρίς διάθεση να ειρωνευτώ.

Ναι. Τουλάχιστον η ιστορία αυτό μας έχει δείξει.

Στην Αμερική το 1918 όταν η ισπανική γρίπη θέριζε, οι πόλεις που είχαν πάρει μέτρα (κλείσιμο σχολείων, απαγόρευση μεγάλων συγκεντρώσεων κλπ) νωρίς όταν είχαν ακόμα μικρά ποσοστά σε κρούσματα, είχαν στο τέλος και τους λιγότερους θανάτους σε σχέση με άλλες πολιτείες που άργησαν να δράσουν.

Αναφορά σε κείμενο

A report on the local government response to the 1918 Spanish Flu holds valuable lessons, researchers at the University of Michigan Medical School’s Center for the History of Medicine say.

Closing American schools earlier and for a longer period of time blunted the impact of the Spanish Flu in 1918, said J. Alexander Navarro, a co-author of the 2007 study and assistant director of the center. In that global pandemic, at least 50 million people died worldwide, including 675,000 in the United States, according to the Centers for Disease Control and Prevention.

Navarro and other scholars studied how 43 cities across the country responded to the Spanish Flu from 1918 to 1919. They found that cities that early on enacted “non-pharmaceutical interventions,” or NPIs, like school closures or bans on public gatherings, had a lower peak mortality and lower overall morbidity than cities that waited longer to do so.

Most cities “layered” different interventions. For instance, the first line of defense was often self-isolation for infected people or a quarantine. School closure, Navarro said, usually only becomes necessary after it is impossible to track how each individual victim was infected. In total, 40 of the 43 cities closed schools at some point during the outbreak.

School closures are “one of the more useful” NPIs a city can enact, he said. One reason is that people are already accustomed to schools periodically closing. “People are used to having schools close for snow days for a couple of days,” he said. “Longer school closures can be problematic, but if you went immediately to public gathering bans...I think that would be too socially dislocating.”

https://www.edweek.org/ew/articles/2020/03/04/closing-schools-saved-lives-during-the-spanish.html

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
24 minutes ago, el00019 said:

3 τοκετούς η σύζυγος στο Έλενα.Δεν είναι έτσι όπως τα λες.Ναι γεννούν και πολλές τσιγγάνες αλλά οι νοσοκόμες κάνουν καλή δουλειά στην "διατήρηση της τάξης"

Έχω άλλη άποψη μιας και έχω επισκεφτεί όλα τα μαιευτήρια της Αθήνας, δημόσια και ιδιωτικά, αλλά έστω ότι είναι έτσι. Δεν υπάρχει λόγος να το αναλύουμε περαιτέρω, ας συμφωνήσουμε ότι στα δημόσια γενικότερα υπάρχει πολύς περισσότερος κόσμος, πράγμα που είναι πιο επικίνδυνο για τις ευπαθείς ομάδες σε περίοδο επιδημίας.

15 minutes ago, Koeman said:

Το να βάλει τον αγκώνα του ή να δείξει ότι σέβεται και τους γύρω του δεν είναι επιλογή, έτσι; Αυτός που βήχει σαν να είναι μόνος του στο μετρό είναι μάγκας κι εμένα που με ενοχλεί ειμαι κατακουζηνός; Ούτε τα αυτονόητα να μην απαιτούμε δηλαδή, τόσο πάτο πιάσαμε;

Νόμιζα ότι ήταν προφανές το ότι έκανα πλάκα.

25 minutes ago, k_w_t said:

Ειπαμε σε περιπτωση κρουσματος......

Αλλο να πεις κλεινουν ολα τα σχολεια....

Αλλο αδεια γιατι το παιδι δεν εχει σχολειο αλλο γιατι υπαρχει πιθανοτητα να εχω προσβληθει... 

Σε μια επιχειρηση δουλευουν ατομα απο πολλες περιοχες...

Δεν πανε ολα στο ιδιο σχολειο....

Σήμερα που μιλάμε 50 σχολεία είναι κλειστά στην Αττική γιατί υπάρχουν κρούσματα ή υποψίες κρουσμάτων. Πιστεύεις ότι όλοι αυτοί οι γονείς θα μπορούν να πάρουν άδεια ασθενείας από το ΙΚΑ;

14 minutes ago, lovesucks said:

Αν τα κρατήσουμε σπίτι τα παιδιά θα την γλυτώσουμε;ρωτάω σοβαρά χωρίς διάθεση να ειρωνευτώ.

Όλοι θα κολλήσουμε αργά ή γρήγορα. Είναι καλύτερα αργά από γρήγορα όμως για πολλούς λόγους που έχουν αναλυθεί. Αυτό κερδίζεις αν κρατήσεις τα παιδιά σπίτι.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Malthador είπε

Σήμερα που μιλάμε 50 σχολεία είναι κλειστά στην Αττική γιατί υπάρχουν κρούσματα ή υποψίες κρουσμάτων. Πιστεύεις ότι όλοι αυτοί οι γονείς θα μπορούν να πάρουν άδεια ασθενείας από το ΙΚΑ;

Εαν υπαρχει κρουσμα και ειναι στο τμημα του παιδιου σου ...

Θα πας για δουλεια εσυ ?

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Εχω σιχαθει να τριβομαι με detol και βγαινοντας μου κανει γκουχου στη μουρη ο καθε να μη πω . Υπαρχει σωτηρια ; 

Οπως λεει και το nickname σου, ενα μηλο την ημερα και εισαι κομπλε! 😁

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, k_w_t said:

Εαν υπαρχει κρουσμα και ειναι στο τμημα του παιδιου σου ...

Θα πας για δουλεια εσυ ?

Τι σχέση έχει αυτό; Σε ρωτάω κάτι τεχνικό και με ρωτάς κάτι προσωπικό. Ας είναι. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα πάω.

Από εκεί και πέρα, μην μένεις με την εντύπωση ότι το ΙΚΑ θα σου γράψει ασθένεια επειδή έκλεισε το σχολείο του παιδιού σου, είτε λόγω κρούσματος, είτε λόγω υποψίας κρούσματος.

Στην προληπτική καραντίνα πληρώνει ο εργοδότης:

2. Δικαιούμαι μισθό αν τεθώ σε προληπτική «καραντίνα»;

Ο εργαζόμενος, ο οποίος τίθεται σε προληπτική «καραντίνα» διατηρεί την αξίωσή του για καταβολή του μισθού του. Τούτο δε διότι, η απουσία του αυτή δεν είναι αυθαίρετη, αλλά δικαιολογημένη, θα πρέπει δε να θεωρείται ως απουσία λόγω ασθενείας. Όπως λοιπόν και στις κοινές περιπτώσεις απουσίας λόγω ασθενείας, ο εργαζόμενος δικαιούται να λάβει το μισθό που αναλογεί στις ημέρες απουσίας του, έτσι και εν προκειμένω θα λάβει τον αντίστοιχο μισθό.

Επεξ/σία από Malthador
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, lightspeed είπε

Υπάρχουν αρκετοί ειδικοί που υποστηρίζουν πως θα καθυστερήσει η εξάπλωση εάν κλείσουν τα σχολεία. Τώρα για ποιο λόγο είναι σημαντικό να καθυστερήσει η εξάπλωση νομίζω πως το έχουν εξηγήσει αρκετοί άλλοι που γράφουν, δεν υπάρχει λόγος να επαναλαμβάνουμε συνεχώς τα ίδια. 

Δλδ μόνο από τα σχολεία εξαρτάται η καθυστέρηση της εξάπλωσης??

Είχα γράψει σε παλαιότερο ποστ εδώ πως είναι "έγκλημα" να υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα στο σπίτι ή αν η μαμά γύρισε από Μιλάνο να στείλεις παιδί στο σχολείο.

Αν όμως στη πόλη που ζεις δεν έχει υπάρξει κρούσμα τότε γιατί να κλείσουν σχολεία??

Κ αν κλείσουν όλα τα σχολεία όπως λέτε δεν θα πρεπε να κλείσουν κ οι τράπεζες??οι εφορίες??οι δημόσιες υπηρεσίες??τα σούπερ μάρκετ??τα μεγάλα  εμπορικά??τα γυμναστήρια??

Μη συνεχίσω...είναι μεγάλη η λίστα 

Συγγνώμη μα δεν πιστεύω πως ΜΟΝΟ το κλείσιμο των σχολείων είναι η λύση στη μη εξάπλωση του ιού..

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Malthador είπε

Τι σχέση έχει αυτό; Σε ρωτάω κάτι τεχνικό και με ρωτάς κάτι προσωπικό. Ας είναι. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα πάω.

Από εκεί και πέρα, μην μένεις με την εντύπωση ότι το ΙΚΑ θα σου γράψει ασθένεια επειδή έκλεισε το σχολείο του παιδιού σου, είτε λόγω κρούσματος, είτε λόγω υποψίας κρούσματος.

Στην προληπτική καραντίνα πληρώνει ο εργοδότης.

Aκριβως αυτο προσπαθω ρε συ να εξηγησω και δεν το καταλαβαινεις...

Εκει ο εργοδοτης δεν μπορει να κανει τιποτα...

Αλλα αμα τους πεις θα κατσω σπιτι με το παιδι επειδη δεν εχει σχολειο εισαι υποψηφιος προς αποχωρηση....

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lovesucks είπε

Δλδ μόνο από τα σχολεία εξαρτάται η καθυστέρηση της εξάπλωσης??

Είχα γράψει σε παλαιότερο ποστ εδώ πως είναι "έγκλημα" να υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα στο σπίτι ή αν η μαμά γύρισε από Μιλάνο να στείλεις παιδί στο σχολείο.

Αν όμως στη πόλη που ζεις δεν έχει υπάρξει κρούσμα τότε γιατί να κλείσουν σχολεία??

Κ αν κλείσουν όλα τα σχολεία όπως λέτε δεν θα πρεπε να κλείσουν κ οι τράπεζες??οι εφορίες??οι δημόσιες υπηρεσίες??τα σούπερ μάρκετ??τα μεγάλα  εμπορικά??τα γυμναστήρια??

Μη συνεχίσω...είναι μεγάλη η λίστα 

Συγγνώμη μα δεν πιστεύω πως ΜΟΝΟ το κλείσιμο των σχολείων είναι η λύση στη μη εξάπλωση του ιού..

Το κλείσιμο το σχολείων σε συνδυασμό με την απομόνωση. Ξέρουμε ότι δεν είμαστε κινέζοι και αναγκαστικά μέτρα δεν θα εφαρμοστούν. Μόνο αυτοπεριορισμός.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Εχω σιχαθει να τριβομαι με detol και βγαινοντας μου κανει γκουχου στη μουρη ο καθε να μη πω . Υπαρχει σωτηρια ; 

Ναι, μάσκα N95 ή ακόμα καλύτερα N99. Όπως λένε οι ειδικοί, η απλή χειρουργική μάσκα δεν θα σε σώσει, πρέπει να την φοράνε μόνο οι άρρωστοι για να μην μεταδίδουν μικροσταγονίδια στα 2 μέτρα, αλλά οι N95, N99, FFP2, FFP3 θα σε σώσουν εφόσον τηρείς τους υπόλοιπους κανόνες υγιηνής.

Και για να μην με φάνε κάποιοι εδώ μέσα, εδώ είναι το link από το CDC: https://www.cdc.gov/h1n1flu/masks.htm Ηταν οδηγία για τον H1N1 αλλά το ίδιο ισχύει γενικά για ίδιου μεταδοτικού τύπου ασθένειες όπως και ο COVID. Επίσης στο πινακάκι κάτω κάτω λέει ότι δεν συνιστούν να φοράτε μάσκα στο σπίτι ή στις βόλτες. Αν δουλεύεις στον τομέα υγείας επιβάλλεται, ενώ αν δουλεύεις εκτός τομέα υγείας και στην περιοχή σου υπάρχει ο ιός μπορείς να βάλεις. Το CDC το λέει, όχι εγώ. Οι μάσκες πολλαπλών χρήσεων που προτείνει η 3M για τον H1N1 είναι οι full face 6800 και οι half face 7500. Τα φίλτρα πολλαπλών χρήσεων που δημιούργησε η 3M για τον H1N1 είναι τα 6038, μετά τη χρήση τα απολυμαίνεις με οινόπνευμα, γι αυτό έχουν σκληρό περίβλημα. Οι N95 μιας χρήσης τελείωσαν προ πολλού.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Αλλα αμα τους πεις θα κατσω σπιτι με το παιδι επειδη δεν εχει σχολειο εισαι υποψηφιος προς αποχωρηση....

και σε αναρρωτική να είσαι μια χαρά απολύεσαι πάντως , δεν ξέρω αν θα παίξει κάποια εξαίρεση για τη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά γενικά έτσι πάει 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, k_w_t said:

Δεν ξέρω που δουλεύεις, αλλά επειδή είμαι εργοδότης, σου εξηγώ ότι και στις δύο περιπτώσεις κινδυνεύεις.

Αν αύριο κλείσουν τα σχολεία και πρέπει μερικοί υπάλληλοί μου να μείνουν σπίτι για να φυλάξουν τα παιδιά τους, τότε εγώ δεν θα μπορώ να δουλέψω για να εισπράξω λεφτά, ούτε καν για να πληρώσω τις τρέχουσες υποχρεώσεις μου, πόσω δε μάλλον για να πληρώνω προσωπικό που δεν θα εργάζεται.

Οπότε θα κλαίμε όλοι παρέα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Αν ολα τα χρονια της εργασιας σου εκει εισαι τυπικος, δε λειπεις για "ψυλλου πηδημα" και γνωριζει οτι δεν εχεις καποιον να σου κρατησει τα παιδια θα δειξει κατανοηση για καποιες μερες που θα χρειαστει να γινει αυτο.

Μιλαω απο τη σκοπια του εργοδοτη τωρα.

Επεξ/σία από tommy^
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...