Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, lightspeed είπε

Μπράβο σου. 

Τα παιδιά κάποια στιγμή επιστρέφουν στο σπίτι τους, στους γονείς, τα αδέρφια τους. Τότε παύω να κινδυνεύω εγώ και οι υπόλοιποι πανικοβλημένοι /τεμπέληδες συνάδελφοι μου (δεν το είπες ακόμη, αλλά φαντάζομαι πως θα είναι το επόμενο που θα μου καταλογίσεις) κι αρχίζουν να κινδυνεύουν χιλιάδες άνθρωποι. Αυτά, σε παρακαλώ μην ασχολείσαι άλλο μαζί μου, δεν με ενδιάφερει η άποψη σου και προφανώς δεν σε ενδιαφέρει η δική μου.

Από την στιγμή που γράφουμε σε δημόσιο φόρουμ  κρινόμαστε γι' αυτά που γράφουμε και όχι γι' αυτά που φανταζόμαστε. 

Τέλος.  Νάσαι καλά , πάντα υγιής. 

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, billdanos είπε

Παιδιά τι λέτε? Αν είναι έτσι τότε δεν υπάρχει λογος για κανένα μέτρο. Αφήνουμε τον ιό να κάνει τον κύκλο του προσεχοντας μόνο τους νέους με σοβαρές παρενέργειες και αφήνουμε τα παππουδια στην τύχη τους...

Ίσα ίσα θα έπρεπε ΟΙ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ (άτομα με προβλήματα υγείας και ηλικιωμένοι) να τεθούν σε κατοίκον περιορισμό (χωρίς πολλές επαφές με τον "έξω" κόσμο) και όλοι οι υπόλοιποι να συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους... Έστω ότι κλείνουν τα σχολεία, οι γονείς εργάζονται, που θα μείνουν τα παιδιά; Το πιθανότερο με παππού/γιαγιά...Αν το παιδί είναι φορέας με ένα απλό βήχα/συνάχι, σε καμιά 15αριά ημέρες -το πιθανότερο-, κλαίνε παππού/γιαγιά... Είναι αδύνατον να περιοριστεί πλέον ο ιός. Μόνο με στρατιωτικό νόμο και απαγόρευση κυκλοφορίας ΙΣΩΣ επιτευχθεί κάτι τέτοιο...αλλά μπορεί μια κοινωνία σε Ευρωπαϊκή πόλη να λειτουργήσει έτσι;

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Το κράτος  αυτή τη στιγμή ουσιαστικά κάνει το σταυρό του και ελπίζει για το καλύτερο.

Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει πρόθεση να παρθούν πιο σοβαρά μέτρα γιατί οι επιπτώσεις στην οικονομία

θα είναι ανεπανόρθωτες, ειδικά σε χρονιά που περιμέναμε να ξεκινήσει η ανάκαμψη. Σε ανύποπτο χρόνο όταν είχαμε πολύ λιγότερα

κρούσματα, θυμάμαι σε μια ομιλία  του ο Στουρνάρας ανέφερε τις επιπτώσεις στην οικονομία,πριν καν έχουμε κρούσματα

στην Ελλάδα.

https://www.tanea.gr/2020/02/24/economy/stournaras-kindynos-gia-tin-elliniki-oikonomia-o-koronoios/

Βάλτε μάζι το ανύπαρκτο κράτος σε θέματα προστασίας της οικογένειας(καμία μέριμνα π.χ για όσους γονείς πρέπει

να μείνουν σπίτι τους να κοιτάνε τα παιδιά αν δεν πάνε σχολείο) και το παζλ συμπληρώνεται.

Δεν μπορώ να κάνω φυσικά προβλέψεις τύπου χαρτομαντείας για το που θα σταματήσει το κοντερ των κρουσμάτων.

Αλλά όταν π.χ δεν ρισκάρεις και  κόντρα με την εκκλησία όπου τέτοια εποχή και μέχρι το Πάσχα γεμίζει απο πιστούς και κυρίως

μεγάλης ηλικίας αλλά αφήνεις να αιωρείται ότι δεν κολλάς απο τη θεία κοινωνία, τότε τα πράγματα τα έχεις αφήσεις στην τύχη τους.

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, VanJ said:

Σε δημόσιο νοσοκομείο. Φυσιολογικό τοκετό και χωρίς επισκληρίδειο. Όπως κάνουν δηλαδή στον ανεπτυγμένο κόσμο. Στην Αγγλία ούτε γιατρό δεν βάζουν, μόνο μια μαία, εκτός αν υπάρξουν επιπλοκές.

Κατ' αρχάς, ποιός σου είπε ότι θα την δεχτούν και στο δημόσιο μαιευτήριο.

Αλλά και έτσι να είναι, σε δημόσιο μαιευτήριο εν μέσω επιδημίας με άλλες πέντε στο δωμάτιο, που μερικές φορές τυγχάνει να είναι τσιγγάνες και φέρνουν όλο τους το σόι στο επισκεπτήριο, προσωπικά θα προτιμούσα τα χωράφια. Πιο safe επιλογή.

• Like 6
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Malthador είπε

Πώς θα πάρεις αναρρωτική αν υπάρξει κρούσμα στο σχολείο και αυτό κλείσει; Τι θα πεις στο ΙΚΑ, «αρρώστησε ο συμμαθητής του γιου μου»;

Ακριβως αυτο θα γινει...

Αμα υπαρχει κρουσμα στο σχολειο θα μπω καραντινα και εγω και το παιδι μου ..

• Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, avenger said:

Αλλά όταν π.χ δεν ρισκάρεις και  κόντρα με την εκκλησία όπου τέτοια εποχή και μέχρι το Πάσχα γεμίζει απο πιστούς και κυρίως

μεγάλης ηλικίας αλλά αφήνεις να αιωρείται ότι δεν κολλάς απο τη θεία κοινωνία, τότε τα πράγματα τα έχεις αφήσεις στην τύχη τους.

Αν το πιστεύεις πάρα πολύ δεν κολλάς. Το είχε πει και ο Κοέλιο σε ένα βιβλίο.

1 minute ago, k_w_t said:

Ακριβως αυτο θα γινει...

Αμα υπαρχει κρουσμα στο σχολειο θα μπω καραντινα και εγω και το παιδι μου ..

Την αναρρωτική πως θα πάρεις, πρακτικά δεν μου εξηγείς.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Malthador είπε

Αλλά και έτσι να είναι, σε δημόσιο μαιευτήριο εν μέσω επιδημίας με άλλες πέντε στο δωμάτιο, που μερικές φορές τυγχάνει να είναι τσιγγάνες και φέρνουν όλο τους το σόι στο επισκεπτήριο, προσωπικά θα προτιμούσα τα χωράφια. Πιο safe επιλογή.

Η μαία στο σπίτι είναι μάλλον η πιο ασφαλής επιλογή.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, Malthador said:

Χμ. Αρα μαζί με τα παππουδια, καταδικαζουμε και τις τσιγγανες? 

Δεν το λέω για σένα, αλλά η τοξικοτητα της κοινωνίας κάνει τον ιό να φαίνεται σαν ενας απλός πονοκέφαλος! 😊

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Malthador είπε

Αν έχεις εντολή από ΕΟΔΥ για καραντίνα, αυτομάτως είσαι σπίτι με αποδοχές. Νομίζω πως το είχαμε διαβάσει κάπου χθες.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Malthador είπε

Καραντινα δεν μπαινεις απο μονος σου... 

Με ιατρικη εντολη μπαινεις....

Θα παρεις χαρτι απο το νοσοκομειο .....

Κοιτας το δεντρο μου φαινεται και χανεις το δασος...

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, billdanos said:

Χμ. Αρα μαζί με τα παππουδια, καταδικαζουμε και τις τσιγγανες? 

Δεν το λέω για σένα, αλλά η τοξικοτητα της κοινωνίας κάνει τον ιό να φαίνεται σαν ενας απλός πονοκέφαλος! 😊

Δεν καταδικάζω κανέναν εγώ προσωπικά, ίσα ίσα πιστεύω ότι πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα για να ΜΗΝ υπάρξει διασπορά σε παπούδες και στις υπόλοιπες ευπαθείς ομάδες. Νομίζω ότι είναι σαφές από όσα έχω γράψει ως τώρα.

Ούτε έχω πρόβλημα με καμία ομάδα του πληθυσμού που είθισται να είναι δακτυλοδεικτούμενη. Το μόνο που λέω είναι ότι στα δημόσια μαιευτήρια είναι λίγο χύμα στο κύμα η φάση και ο καθένας μπορεί να φέρνει όσα άτομα θέλει στο επισκεπτήριο (και οι τσιγγάνες συνήθως έχουν μεγάλα σόγια, δεν το λέω ρατσιστικά, το λέω γιατί έτσι είναι), πράγμα που εν μέσω επιδημίας είναι αρκετά επικίνδυνο για μια ευπαθή ομάδα του πληθυσμού, όπως είναι οι έγκυες, οι λεχώνες και τα νεογνά.

14 minutes ago, k_w_t said:

Καραντινα δεν μπαινεις απο μονος σου... 

Με ιατρικη εντολη μπαινεις....

Θα παρεις χαρτι απο το νοσοκομειο .....

Κοιτας το δεντρο μου φαινεται και χανεις το δασος...

Ποιός σου είπε ότι μπαίνεις καραντίνα αν έχει υπάρξει κρούσμα στο σχολείο, σε μαθητή ή σε γονιό μαθητή; Απλά κλείνει το σχολείο.

Επίσης, αν μπεις σε προληπτική καραντίνα, σε πληρώνει ο εργοδότης, δεν παίρνεις άδεια ασθενείας. Τα έχεις μπλέξει λίγο, έχουν βγει εργατολόγοι και τα έχουν εξηγήσει.

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θεωρείτε πως κινδυνεύετε μόνο από τα παιδιά??δεν σας τρομάζει η τράπεζα ?δεν σας τρομάζουν τα super market;δεν σας τρομάζουν τα ΜΜΜ?δεν σας τρομάζουν χιλιά δυο άλλα που ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή χιλιάδες άνθρωποι?δεν γίνεται να μπούμε σε μια γυάλα κ να περιμένουμε πότε θα φύγει..απλά δεν γίνεται.

Έχω κ γω έναν μικρό μυξοφάγο σπίτι..κ τώρα είναι σχολείο.αν κινδυνεύω μόνο από τον μικρό μου να τον βάλω καραντίνα από τώρα κ γλύτωσα..

Φέτος κ τα δυο μικρά κόλλησαν μέσα σε δυο μήνες δυο γρίπες μια γαστρεντερίτιδα κ αποδυναμώθηκαν όσο δεν πάει.Στο σχολείο τους έλειψαν πάνω από τα μισά παιδιά..Γιατί δεν έκλεισαν κ τότε τα σχολεία για να προστατευθούμε όλοι κ να σταματήσει αυτός ο κύκλος με τις γρίπες??

Προσωπικοί κανόνες υγιεινής που θα πρεπε όλοι μας να τους ακολουθούμε  χρόνια τώρα.Δλδ πρέπει να νιώσουμε την απειλή ενός νέου ιού για να μάθουμε πότε πρέπει να πλένουμε χεράκια ??

Αν κρατήσω κ τα δυο παιδιά σπίτι λέτε να την γλυτώσουμε;δεν ειρωνεύομαι..ρωτάω σοβαρά.

Επεξ/σία από lovesucks
  • Like 4
  • Thanks 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...