Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και στο δημοσιο το χαρτι πρεπει να περαστει απο χερι σε χερι να μπουν και τοσες σφραγιδες και να παει στο διπλα τμημα ... προβλημα στη μεταδοση....

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, lightspeed είπε

Μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε εάν ξεσπάσει η επιδημία κι εδώ. 

////

Κάτι το οποίο δεν έχει αναφερθεί καθόλου, είναι πως αρκετοί εκπαιδευτικοί εργάζονται σε 2-4 σχολεία για να συμπληρώσουν το ωράριο τους, όταν κάποιο σχολείο κλείνει, τους δίνουν άδεια ή συνεχίζουν να πηγαίνουν στα υπόλοιπα; 

Εχει κανενας απο αυτους τους εκπαιδευτικους κινδυνο απολυσης ?

ΟΧΙ!!!! 

Μιλαμε για τον ιδιωτικό τομεα ...

Εκει ειναι το προβλημα. Ελα για λιγο στην θεση ενος εργοδοτη.

Πχ εχεις ενα μαγαζι που πουλαει παπουτσια...  Εχει πεσει η κινηση κατω απο 60% λογο του ιου.

Εχεις 2 υπαλληλους σπιτι τους να κρατανε τα παιδια τους.

Τα εξοδα σου τρεχουν ομως... Τι θα κανεις ?

Θα το κλεισεις ? Θα προσλαβεις αλλους υπαλληλους ?

Δεν δουλευει ολη η Ελλαδα σε γραφειο ..

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, lightspeed είπε

Μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε εάν ξεσπάσει η επιδημία κι εδώ. 

////

Κάτι το οποίο δεν έχει αναφερθεί καθόλου, είναι πως αρκετοί εκπαιδευτικοί εργάζονται σε 2-4 σχολεία για να συμπληρώσουν το ωράριο τους, όταν κάποιο σχολείο κλείνει, τους δίνουν άδεια ή συνεχίζουν να πηγαίνουν στα υπόλοιπα; 

Παρουσιάζεται ένα κρούσμα σε ένα αστυνομικό τμήμα. Ο ασθενής πάει καραντίνα. Οι υπόλοιποι τι κανουν; πάνε σπίτι τους ή πάνε αλλου;

Παρουσιάζεται ένα κρούσμα σε ένα κέντρο υγείας σε έναν νοσηλευτή. Οι υπόλοιποι τι κα νουν; πάνε σπίτι τους ή αλλου; 

Παρουσιαζονται 2,3 κρούσματα σε ένα υποκατάστημα τράπεζας. Οι υπόλοιποι τι κανουν; κλείνει η τράπεζα ή πάνε σε άλλο υποκαταστημα; 

κοκ. 

• Moderators
Δημοσ.
9 hours ago, Malthador said:

Θα κάνω μια προσπάθεια να στο εξηγήσω, αλλά θα αρνηθείς να το κατανοήσεις για λόγους που μόνο να υποψιαστώ μπορώ, ας είναι όμως:

Πριν ένα τέταρτο έβγαλε ανακοίνωση ο δήμος ότι κλείνει ένα δημοτικό, το οποίο είναι κολλητά με το νηπιαγωγείο που πάει το ένα παιδί μου. Ας παρακάμψουμε το γεγονός στις 23:00 το βράδυ της Κυριακής ενημερώνονται οι γονείς 200 παιδιών ότι πρέπει να κόψουν το λαιμό τους τελευταία στιγμή για να βρουν τι θα τα κάνουν το πρωί της επομένης. Ας εστιάσουμε στο ότι τα παιδάκια που πάνε δημοτικό σε ένα δήμο, είθισται να έχουν αδερφάκια που πάνε στο νηπιαγωγείο δίπλα ή σε κάποιο άλλο σχολείο του δήμου, οπότε είναι η διασπορά είναι πολύ πιθανότερη απ' ότι νομίζεις.

Το ίδιο και σε λύκειο του δήμου, το γυμνάσιο που είναι κολλητά το αφήνουν ανοιχτό.

Τα λέμε σε μια εβδομάδα που θα έχουμε φτάσει 1000 κρούσματα στο χαλαρό.

Σε συνέχεια του χθεσινού ποστ, να ενημέρωσω ότι πήγα κανονικά το γιο μου στο νηπιαγωγείο του και την ώρα που τον άφηνα μπήκε μια μαμά με ένα συμμαθητή του και με το μεγαλύτερο αδερφάκι του που πάει στο δημοτικό δίπλα. Την ενημερώνουν οι δασκάλες ότι το δημοτικό έχει κλείσει για δυο εβδομάδες (αυτή δεν είχε προλάβει να δει την ανακοίνωση και έμεινε παγωτό), αφήνει το μικρό και φεύγει με το μεγάλο.

Θέλω να καταλήξω ότι δεν έχει νόημα να κλείνει ένα σχολείο μεμονωμένα στο οποίο υπάρχει κρούσμα, αν όλα τα υπόλοιπα παιδάκια της οικογένειας συνεχίζουν κανονικά το πρόγραμμά τους. Αν είναι να κλείνουν μόνο μερικά σχολεία στα οποία υπάρχουν κρούσματα, τότε καλύτερα να μην κλείνει κανένα, δεν καθυστερεί έτσι η διασπορά. Γνώμη μου.

4 hours ago, ADHD said:

Ειχα παθει Η1Ν1 (μάλλον), ο γιατρός μου συνέστησε να παρω αμέσως tamiflu και αλλο ενα μαζι που δεν το θυμάμαι, έκανα το λάθος να διαβάσω τις παρενέργειες και δεν το πήρα ποτε. Αποτέλεσμα για μια βδομαδα να σηκώνω 40 να παιρνω mesulid σαν καραμέλες και να πεφτει 38.5 το πολυ για μερικες ωρες. Not fun παιδιά..

Κι εγώ είχα κολλήσει Η1Ν1 πριν κάμποσα χρόνια (νομίζω την χρονιά μετά την επιδημία), πήρα κανονικά ότι μου έδωσε ο γιατρός και παραταύτα κόντεψα να ξεράσω την ψυχή μου από την ταλαιπωρία. Για 10 μέρες 40άρια, ξάπλα με φρικτούς πονοκέφαλους. Το μόνο θετικό είναι ότι παίζει να είχα χάσει καμιά δεκαριά κιλά τότε, η καλύτερη διαίτα.

1 hour ago, k_w_t said:

Εαν υπαρχει κρουσμα θα παρω αναρωτικη αδεια υποχρεωτικα τοτε σαν υποπτο κρουσμα...

Εαν δεν υπαρχει ομως και κλεισει ?

Πώς θα πάρεις αναρρωτική αν υπάρξει κρούσμα στο σχολείο και αυτό κλείσει; Τι θα πεις στο ΙΚΑ, «αρρώστησε ο συμμαθητής του γιου μου»;

1 hour ago, k_w_t said:

Aυτο ακριβως θα γινει και αμα κλεισουν τα σχολεια...

Θα βλεπεις τις πλατειες γεματες με 15χρονα και 16χρονα...

Τα πιο μεγαλα θα ειναι στις καφετεριες...

Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι δυσνόητο να καταννοηθεί η διαφορά μεταξύ του «κλείνω 200 παιδιά σε κλειστές αίθουσες των 30» και του «θα τρέχουν 200 άτομα στις πλατείες και θα πίνουν καφέδες στα μαγαζιά».

Επίσης, ξαναλέω, το πρόβλημα είναι στα παιδιά του δημοτικού και κάτω, όχι στα γυμνάσια-λύκεια. Οι μαντράχαλοι υποτίθεται ότι ξέρουν να φυλάσσονται.

Και στο κάτω κάτω της γραφής οι extreme καταστάσεις αντιμετωπίζονται με extreme μέτρα: ας κάνουν μάθημα εξ' αποστάσεως, με skype κλπ.

• Like 2
Δημοσ.

Τώρα τί ακριβώς συζητάτε?

Δημόσια Υγεία Vs Safe-zone νοικοκυριού Vs Ιδιωτικές επιχειρήσεις? Πραγματικά πιστεύετε ότι υπάρχει κάποια θαυματουργή λύση που να λύνει τα προβλήματα που δημιουργούνται?

Άνθρωποι πεθαίνουν και θα πεθαίνουν από τον ιό, επιχειρήσεις και νοικοκυριά θα πληγούν ανεπανόρθωτα, οι δημόσιες υπηρεσίες θα γίνουν ακόμα πιό δυσκίνητες.

Η Δημόσια Υγεία είναι η βασική προτεραιότητα. Αν καταρρεύσει η δημόσια υγεία, όλα τα υπόλοιπα θα πέσουν σαν χάρτινος πύργος.

Για αυτό προσέχουμε τον εαυτό μας, προστατεύουμε τους γύρω μας αν δεν νιώθουμε καλά, και τηρούμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής.

• Like 11
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε

Παρουσιάζεται ένα κρούσμα σε ένα αστυνομικό τμήμα. Ο ασθενής πάει καραντίνα. Οι υπόλοιποι τι κανουν; πάνε σπίτι τους ή πάνε αλλου;

Παρουσιάζεται ένα κρούσμα σε ένα κέντρο υγείας σε έναν νοσηλευτή. Οι υπόλοιποι τι κα νουν; πάνε σπίτι τους ή αλλου; 

Παρουσιαζονται 2,3 κρούσματα σε ένα υποκατάστημα τράπεζας. Οι υπόλοιποι τι κανουν; κλείνει η τράπεζα ή πάνε σε άλλο υποκαταστημα; 

κοκ. 

Προφανώς δεν μπορείς να κατανοήσεις την ειδοποιό διαφορά του σχολείου με τις υπόλοιπες υπηρεσίες που αναφέρεις. Σόρρυ.

• Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, panther_512 said:

Η Δημόσια Υγεία είναι η βασική προτεραιότητα. Αν καταρρεύσει η δημόσια υγεία, όλα τα υπόλοιπα θα πέσουν σαν χάρτινος πύργος.

Απλά έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι θα ξεπαστρέψουμε μερικές δεκάδες χιλιάδες γιαγιάδες, θα γλιτώσουμε τις συντάξεις τους και άρα θα σωθεί ο κρατικός προϋπολογισμός.

Το ότι θα χαθούν μερικές δεκάδες χιλιάδες καταναλωτές που στην πλειοψηφία τους δεν έχουν υποχρεώσεις και κωλοβαράνε ολημερίς σπαταλώντας λεφτά σε υπηρεσίες, εμπορικά, μανάβικα, αρτοποιεία, S/M, λαϊκές κλπ μάλλον δεν παίζει κάποιο ρόλο. Θα διατηρηθούν πολλές θέσεις εργασίας μετά από τέτοιο πλήγμα, είμαι σίγουρος.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Malthador είπε

Κι εγώ είχα κολλήσει Η1Ν1 πριν κάμποσα χρόνια (νομίζω την χρονιά μετά την επιδημία), πήρα κανονικά ότι μου έδωσε ο γιατρός και παραταύτα κόντεψα να ξεράσω την ψυχή μου από την ταλαιπωρία. Για 10 μέρες 40άρια, ξάπλα με φρικτούς πονοκέφαλους. Το μόνο θετικό είναι ότι παίζει να είχα χάσει καμιά δεκαριά κιλά τότε, η καλύτερη διαίτα.

Έχω ακόμη ελπίδες δλδ....

• Super Moderators
Δημοσ.
4 hours ago, HALF EVIL said:

Πάντως στα μέχρι τώρα κρούσματα μόνο ένα αν δεν κάνω λάθος είναι σε κρίσιμη κατάσταση αν και ο ασθενής είναι 66 ετών, όχι και υπερήλικας. Όλα τα άλλα, σύμφωνα πάντα με αυτά που λέγονται  είναι με ήπια συμπτώματα. Πιθανώς να οφείλεται στο ότι όλα τα κρούσματα είναι σχετικά μικρών ηλικιών, ή έτυχε να μην έχουν αλλά εγγενή προβλήματα υγείας;

Ο 66χρονος αντιμετωπιζε σημαντικά προβλήματα υγείας πριν κολλήσει τον ιο και μάλιστα τα προβλήματα αυτά αφορουσαν το αναπνευστικο του.

Σε άλλα νέα, όπως ήταν αναμενόμενο έχουμε ήδη περιστατικά ασθενών που ενώ διαγνωστηκαν με τον ιο αλλά χωρίς σημαντικά συμπτώματα, αντί να μείνουν κλεισμένοι στο σπίτι κόβουν βόλτες έξω και επίσης είχαμε περιστατικό γιατρού που αρνήθηκε να πάει στη δουλειά του σε νοσοκομείο που υπάρχουν ασθενείς με τον ιό...

Βλέπετε λοιπόν πως το βασικό μας πρόβλημα είμαστε εμείς οι ίδιοι και όχι το αν θα κλείσουν τα σχολεία κλπ...

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, lightspeed είπε

Προφανώς δεν μπορείς να κατανοήσεις την ειδοποιό διαφορά του σχολείου με τις υπόλοιπες υπηρεσίες που αναφέρεις. Σόρρυ.

Είναι σοβαροί; Κλείνουν τα ΚΑΠΗ αντί τα σχολεία; Αντιλαμβάνομαι πως πρόκειται για την πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα, διάβασα και το ποστ του FilipposMD, το οποίο φυσικά στηρίζεται σε διάφορα επιστημονικά άρθρα αλλά και πάλι νιώθω σαν πρόβατο που οδηγείται στη σφαγή.

Εργάζομαι σε φροντιστήριο, έρχομαι καθημερινά σε επαφή με παιδιά που τρώνε τις μύξες τους, δεν πλένουν χέρια και δεν καλύπτουν τον βήχα τους. Προσπαθώ να παραμείνω ψύχραιμη και να τηρώ όλα όσα προτείνει ο ΠΟΥ, αλλά νομίζω ότι από εχθές και βλέποντας τους αριθμούς αρχίζω να πανικοβάλλομαι. 

Μάλλον το δεύτερο, έχω πάθει βρογχικό άσθμα στο παρελθόν αλλά δε νομίζω να ανήκω εξαιτίας αυτού στις ευπαθείς ομάδες. Ξέρω πως φαντάζει αστείο που άρχισα να φοβάμαι τόσο, αλλά για μένα που αύριο θα πάω πάλι στο βασίλειο των μυξοφάγων δεν είναι.

Αν μπορώ να την καταλάβω λέει.....:D

1 λεπτό πριν, billdanos είπε

Ο 66χρονος αντιμετωπιζε σημαντικά προβλήματα υγείας πριν κολλήσει τον ιο και μάλιστα τα προβλήματα αυτά αφορουσαν το αναπνευστικο του.

Σε άλλα νέα όπως ήταν αναμενόμενο, έχουμε ήδη περιστατικά ασθενών που ενώ διαγνωστηκαν με τον ιο αλλά χωρίς σημαντικά συμπτώματα αντί να μείνουν κλεισμένοι στο σπίτι, κόβουν βόλτες έξω και επίσης είχαμε περιστατικό γιατρού που αρνήθηκε να πάει στη δουλειά του σε νοσοκομείο που υπάρχουν ασθενείς με τον ιό...

Βλέπετε λοιπόν πως το βασικό μας πρόβλημα είμαστε εμείς οι ίδιοι και όχι το αν θα κλείσουν τα σχολεία κλπ...

Συμφωνώ απόλυτα εξοχότατε μοδερέτορα.

Ο γιατρός να αλλάξει επάγγελμα.  Ούτε ο αστυνομικός  από τα Γιάννενα που τον έστειλαν στον Έβρο είχε καμία όρεξη.  

Επεξ/σία από HALF EVIL
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
6 hours ago, Apoll said:

Τα "παπούδια" που θα είναι στην ΜΕΘ θα πεθαίνουν όταν κάποιος με εγκεφαλικό/καρδιακό/ατύχημα κλπ θα χρειάζεται το κρεβάτι. Έτσι κάνουν και την Ιταλία και Αγγλία. Κόβουν σωληνάκια και ρεύματα και τέλος. 

Μόνο όσοι είναι να σωθούν θα έχουν περίθαλψη και οι νέες ηλικίες (50 και κάτω) έχουν προτεραιότητα. 

Παιδιά τι λέτε? Αν είναι έτσι τότε δεν υπάρχει λογος για κανένα μέτρο. Αφήνουμε τον ιό να κάνει τον κύκλο του προσεχοντας μόνο τους νέους με σοβαρές παρενέργειες και αφήνουμε τα παππουδια στην τύχη τους...

• Like 1
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.

Έχει δημιουργηθεί ένα ακόμα πολύ σοβαρό θέμα που πρέπει να γίνει addressed από τους υπεύθυνους (λέμε τώρα):

Έμαθα από γνωστή μου ότι μια φίλη της είναι έγκυος στον ένατο μήνα και έχει έρθει Αθήνα για να γεννήσει (σε ιδιωτικό μαιευτήριο). Επειδή η κοπέλα αυτή διαμένει σε περιοχή που έχει αυξημένα κρούσματα, δεν την δέχθηκαν τουλάχιστον τρία ιδιωτικά μαιευτήρια και αυτό που την δέχθηκε τελικά την έβαλε να τους υπογράψει Υ/Δ ότι για ένα μήνα διαμένει στην Αθήνα.

Καταλαβαίνω ότι φυλάνε τα ρούχα τους, αλλά από την άλλη τι θα κάνει η άλλη αν δεν την δέχεται κανένα μαιευτήριο, θα γεννήσει στα χωράφια;

• Sad 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, Malthador said:

Έχει δημιουργηθεί ένα ακόμα πολύ σοβαρό θέμα που πρέπει να γίνει addressed από τους υπεύθυνους (λέμε τώρα):

Έμαθα από γνωστή μου ότι μια φίλη της είναι έγκυος στον ένατο μήνα και έχει έρθει Αθήνα για να γεννήσει (σε ιδιωτικό μαιευτήριο). Επειδή η κοπέλα αυτή διαμένει σε περιοχή που έχει αυξημένα κρούσματα, δεν την δέχθηκαν τουλάχιστον τρία ιδιωτικά μαιευτήρια και αυτό που την δέχθηκε τελικά την έβαλε να τους υπογράψει Υ/Δ ότι για ένα μήνα διαμένει στην Αθήνα.

Καταλαβαίνω ότι φυλάνε τα ρούχα τους, αλλά από την άλλη τι θα κάνει η άλλη αν δεν την δέχεται κανένα μαιευτήριο, θα γεννήσει στα χωράφια;

Σκέψου λοιπόν πόσες άπειρες άλλες αντίστοιχες παρενέργειες θα υπάρξουν οσο θα αυξάνονται τα κρουσματα, ο πανικός και τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα...

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε

Είναι σοβαροί; Κλείνουν τα ΚΑΠΗ αντί τα σχολεία; Αντιλαμβάνομαι πως πρόκειται για την πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα, διάβασα και το ποστ του FilipposMD, το οποίο φυσικά στηρίζεται σε διάφορα επιστημονικά άρθρα αλλά και πάλι νιώθω σαν πρόβατο που οδηγείται στη σφαγή.

Εργάζομαι σε φροντιστήριο, έρχομαι καθημερινά σε επαφή με παιδιά που τρώνε τις μύξες τους, δεν πλένουν χέρια και δεν καλύπτουν τον βήχα τους. Προσπαθώ να παραμείνω ψύχραιμη και να τηρώ όλα όσα προτείνει ο ΠΟΥ, αλλά νομίζω ότι από εχθές και βλέποντας τους αριθμούς αρχίζω να πανικοβάλλομαι. 

Μάλλον το δεύτερο, έχω πάθει βρογχικό άσθμα στο παρελθόν αλλά δε νομίζω να ανήκω εξαιτίας αυτού στις ευπαθείς ομάδες. Ξέρω πως φαντάζει αστείο που άρχισα να φοβάμαι τόσο, αλλά για μένα που αύριο θα πάω πάλι στο βασίλειο των μυξοφάγων δεν είναι.

Αν μπορώ να την καταλάβω λέει.....:D

Μπράβο σου. 

Τα παιδιά κάποια στιγμή επιστρέφουν στο σπίτι τους, στους γονείς, τα αδέρφια τους. Τότε παύω να κινδυνεύω εγώ και οι υπόλοιποι πανικοβλημένοι /τεμπέληδες συνάδελφοι μου (δεν το είπες ακόμη, αλλά φαντάζομαι πως θα είναι το επόμενο που θα μου καταλογίσεις) κι αρχίζουν να κινδυνεύουν χιλιάδες άνθρωποι. Αυτά, σε παρακαλώ μην ασχολείσαι άλλο μαζί μου, δεν με ενδιαφέρει η άποψη σου και προφανώς δεν σε ενδιαφέρει η δική μου.

Επεξ/σία από lightspeed
  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Malthador είπε

Σε δημόσιο νοσοκομείο. Φυσιολογικό τοκετό και χωρίς επισκληρίδειο. Όπως κάνουν δηλαδή στον ανεπτυγμένο κόσμο. Στην Αγγλία ούτε γιατρό δεν βάζουν, μόνο μια μαία, εκτός αν υπάρξουν επιπλοκές.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...