Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, 26ska είπε

Εμάς πάντως η Η1ν1 πριν μια 5ετια μας σακατεψε οικογενειακώς για 20 μέρες,θυμάμαι είχα παραισθήσεις από τον πυρετό...Ευτυχως οι γονείς μου μεγάλοι άνθρωποι με προβλήματα υγείας δεν κόλλησαν...Τωρα τι γίνεται είναι το θέμα,που η φάση όλη είναι από ότι φαίνεται πολύ σοβαρότερη.

Πριν 20 χρόνια ειχα πάθει αμυγδαλιτιδα. Κάπου 40 πυρετο τότε, θυμάμαι τις παραισθήσεις, κάτι σαν όνειρο ενώ εισαι ξύπνιος και έχεις ένα ποσοστό συνείδησης, δεν προκειται να το ξεχάσω ποτέ μου. 

• Like 1
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, VanJ είπε

Οι 3 πιο ασφαλείς άνθρωποι του πλανήτη: Andrew Morgan, Oleg Skripochka, Jessica Meir

Βρίσκονται στον ISS.

Οι τρεις πιο ασφαλείς άνθρωποι στον πλανήτη ... δεν βρίσκονται στον πλανήτη :D

Έχω μια ελπίδα πως δεν θα πάει όπως στην Ιταλία, μας ήρθε καλή προειδοποίηση, έστω στον καθένα προσωπικά που τηρεί λίγο περισσότερο τους κανόνες υγιεινής  έστω και με τα όποια μέτρα θα παρθούν.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Greenleaf είπε

Έχω μια ελπίδα πως δεν θα πάει όπως στην Ιταλία, μας ήρθε καλή προειδοποίηση, έστω στον καθένα προσωπικά που τηρεί λίγο περισσότερο τους κανόνες υγιεινής  έστω και με τα όποια μέτρα θα παρθούν.

Οι 3 πιο ασφαλείς άνθρωποι στο γαλαξία ηλιακό μας σύστημα λοιπόν... Αν πεθάνουμε όλοι υπάρχει τρόπος να εποικιστεί και πάλι η γη! Η κοπελίτσα θα υποφέρει λιγουλάκι εικάζω  

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, 26ska είπε

Γενικά νομίζω το θέμα σαν λαός το έχουμε πάρει τελικά αψηφιστα και στο χαβαλε...Ελπιζω να μην γίνουμε σαν την Ιταλία,γιατί θα χαθεί η μπάλα άσχημα...Επισης ειλικρινά δεν μπορω να καταλάβω γιατί δεν κλείνουν όλα τα σχολεια,εκκλησίες κτλ..Τι περιμένουμε να γίνει να φτάσουμε τα 1000 κρούσματα;Μετα δεν θα μαζεύεται το πράγμα.

Είναι και κοινωνικό το πρόβλημα.

Αν κλείσουν όλα τα σχολεία θα πρέπει κι ο ένας γονιός να μείνει σπίτι και να μην πάει δουλειά ή να μείνει το παιδί που είναι επιρρεπές στο να κολλάει με κάποιον ηλικιωμένο.

Γι'αυτό θα το πάνε σιγά-σιγά, πρέπει ν'αντέξουν και τα νοσοκομεία, δε γλιτώνουμε την ασθένεια, καλό είναι να μην κολλήσουμε όλοι μαζί.

Και αν μπορούμε να το καθυστερήσουμε μέχρι ν'ανέβει η θερμοκρασία και πιθανότατα να μην αντέχει ο ιός, ακόμα καλύτερα...

• Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Greenleaf είπε

Γι' αυτό είπα "του πλανήτη" και όχι "στον πλανήτη". Το έγραψα προσεκτικά :)

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοροναϊός – Έλενα Ράπτη: Εγώ σήμερα κοινώνησα και θα συνεχίσω να κοινωνώ 

Bonus: τόνισε πως «όταν υπάρχει βαθιά πίστη, η Θεία Κοινωνία θεραπεύει».

https://www.in.gr/2020/03/08/politics/paraskinio/koronaios-elena-rapti-ego-simera-koinonisa-kai-tha-synexiso-na-koinono/

Είχα μια ελπίδα ότι είναι fake news αλλά βλέπω και μεγάλα site να το δημοσιεύουν. Ένα μέρος του πληθυσμού σίγουρα ψαρώνει με το πόστο της (που είναι μάλιστα πολιτικό και όχι θρησκευτικό) και όλο και περισσότερα θρησκευτικά site αναπαράγουν τη δήλωση της. Δεν το λέει ο Βελόπουλος με τα ματζούνια του, το λέει μια βουλευτής με συγκριτικά πιο σοβαρό προφίλ.

EDIT: βλέπω τώρα ότι έχει δημοσιευτεί σε διάφορα site πριν αρκετές ώρες, με μία πρόχειρη αναζήτηση δεν το βρήκα σε αυτό το νήμα αλλά αν έχει ξαναγραφεί ας διαγράψει την ανάρτησή μου κάποιος mod.

Επεξ/σία από paniti
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Zerg13 είπε

Αν ηταν ετσι οπως τα λες ολη η Κωνσταντινουπολη θα ηταν αρρωστη με πανδημια.Εχεις καταλαβει για τι πληθυσμο μιλαμε; Κρυβεται ευκολα νομιζεις ολο αυτο. Μην τρελαθουμε

που ειναι η πανδημια;

Στην Ιταλία - που γίνεται ο κακός χαμός - υπάρχουν 7.350 κρούσματα σε ένα πληθυσμό 60 εκατομμυρίων. Αν δεν υπήρχαν τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ούτε που θα το παίρναμε είδηση. Βασικά ούτε οι Ιταλοί θα το καταλάβαιναν, ειδικά όσοι ζουν εκτός Λομβαρδίας.

Στην Τουρκία, ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πλήρως ελεγχόμενα από την κυβέρνηση. Ελπίζω ότι δεν θα μου ζητήσεις να το αποδείξω αυτό. 120 δημοσιογράφοι στην φυλακή για λόγους «εθνικής ασφάλειας». 77.000 πολίτες στη φυλακή, κατηγορούμενοι για το πραξικόπημα.
Τί λες, κρύβεται;

2 ώρες πριν, guzel είπε

Το ανθρακούχο πιάνει;

Πιάνει. Με το επακόλουθο ρέψιμο, φεύγει και ο ιός. 😄

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε

Αλήθεια πόσες κλίνες σε ΜΕΘ έχουμε στην Ελλάδα υπάρχουν επίσημα στοιχεία; Λειτουργικές φυσικά εννοώ...

500-600 αλλά είναι για όλους. Καρδιακά, εγκεφαλικά, τροχαία. Καμμια 100άρια ελεύθερες για τον ιό γιατί δεν πρόκειτε να πιάσουν τον άλλον με τον ιό και να αφήσουν τον άλλο από το τρακάρισμα. 

Δημοσ.

Ε άμα θεραπεύει τότε να μην ψάχνουν άδικα τόσες φαρμακευτικές για φάρμακο. Μπουκαλάκι και βουρ στα νοσοκομεία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, billdanos είπε

Με τον Η1Ν1 είχαμε νομίζω κάτι παραπάνω από μισό εκατομμύριο νεκρούς?

53-100 εκατομμύρια την πρώτη φορά που βάρεσε (δει Ισπανική γρίπη), και μεταξύ 180000 και 880000 (Αφρική κυρίως) το 2009 που εμφανίστηκε ξανά.

Έκτοτε είναι πάντα στο εμβόλιο. 

47 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Πριν 20 χρόνια ειχα πάθει αμυγδαλιτιδα. Κάπου 40 πυρετο τότε, θυμάμαι τις παραισθήσεις, κάτι σαν όνειρο ενώ εισαι ξύπνιος και έχεις ένα ποσοστό συνείδησης, δεν προκειται να το ξεχάσω ποτέ μου. 

Άσε μπήκα το 401 για μια απλή επέμβαση και τσίμπησα τον ιό της αμυγδαλίτιδας που κυκλοφορούσε στον θάλαμο. 2 εβδομάδες με ospen και σε τέτοια φάση που έπεφτα στον διάδρομο μέσα στην νύχτα όταν πήγαινα στην τουαλέτα. Μάλιστα την 2η φορά την έβγαλα για κάμποσες ώρες στο πάτωμα του διαδρόμου μέχρι που με βρήκε ένας νοσοκόμος. Είχα κοπανήσει και την μύτη μου και είχε λίμνη αίματος. Αλλά εκεί αναίσθητος από τον πυρετό. 

Επεξ/σία από Apoll
  • Sad 3
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Apoll είπε

500-600 αλλά είναι για όλους. Καρδιακά, εγκεφαλικά, τροχαία. Καμμια 100άρια ελεύθερες για τον ιό γιατί δεν πρόκειτε να πιάσουν τον άλλον με τον ιό και να αφήσουν τον άλλο από το τρακάρισμα. 

Σε 15 μέρες οι ελεύθερες κλίνες θα καλυφθούν από τα παπούδια που σουλατσάρουν σε εκκλησίες και σε θρησκευτικές εκδρομές. Αλίμονο στις ευάλωτες ομάδες που θα νοσήσουν.

Προσωπικά θα έστελνα τα παπουδια να νοσηλευτούν στις ενορίες, μπας και βρουν το Θεό πιο γρήγορα :P 

Πέραν του αστείου, βάσει του στατιστικού μοντέλου σε 5 μέρες θα διπλασιαστούν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Επίσης θεωρείται ότι ο αριθμός των νοσούντων είναι 8 φορές μεγαλύτερος, από τον δηλωμένο.

Σε 3 βδομάδες θα πιάσουμε νούμερα Ιταλίας, αν δεν κλειδαμπαρούσαν σχολεία/θέατρα/εκκλησίες. Βάζω ενημερωτικά κάτι από το twitter, για να το δείτε οι γνωρίζοντες εγγλέζικα.

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε

Σε άρθρο που γκουγκλαρα έλεγε "worst case scenario" εδώ έφτασε ως "τρομακτική πρόβλεψη". Κάτι χάθηκε στην μετάφραση νιώθω.

2 ώρες πριν, elpaso1 είπε

Ρε παιδια ποιο κλεισιμο ΚΑΠΗ και κλεισιμο σχολειων λεμε; Δλδ καθε ημερα που τα κλαμπακια και τα μπουζουκια ειναι γεματα; Τα εστιατορια και τα ΜΜΜ; Ολες οι δημοσιες υπηρεσιες;

Το κλείσιμο οποιουδήποτε πράγματος που αναφέρεις έχει κάποιες σοβαρές συνέπειες. Αν οι συνέπειες αυτές είναι σοβαρότερες απ'τις συνέπειες που μπορεί να έχει η Ελλάδα απ'την μετάδοση του ιού σε κάποια περισσότερα άτομα γιατί όλα αυτά θα είναι ανοιχτά είναι ένα ερώτημα που δύσκολα μπορεί να το απαντήσει κάποιος. Σε αυτή τη φάση προφανώς κλεισιμό καπη κλπ θεωρείτε το σωστό. Είναι;; Δεν ξέρω. (Ούτε εσύ ξέρεις)

2 ώρες πριν, stormrain είπε

Αυτο με ενδιαφερει κι εμενα ιδιαιτερα. Οπως ειπα και καποιες σελιδες πριν, αυτο που με εχει προβληματισει ειναι το θεμα με τον ασθενη που νοσησε με ηπια συμπτωματα, φανηκε πως αναρρωσε και τελικα νοσησε εκ νεου και χαιρετησε. 

Απ'οτι έχω διαβάσει (δεν θυμάμαι πλέον που) μπορεί απλά να ήταν false negative. Δεν ξέρουμε ακόμα, δεν έχουμε ακόμα αρκετά δεδομένα.

2 ώρες πριν, Malthador είπε

Τα λέμε σε μια εβδομάδα που θα έχουμε φτάσει 1000 κρούσματα στο χαλαρό.

Εγώ θα έλεγα πως υπερβάλεις. 200-400 μπορεί, 1000 χλωμό. Πρέπει απο +7 και +20 κλπ που έχουμε τώρα ξαφνικά να αρχίσουμε τα +100 και τα +200 για να σου βγει!

• Like 2
Δημοσ.

Ευτυχώς που δεν επηρεάζεται η Ρώμη από τα μέτρα γιατί σε λίγες μέρες πετάω και μετα Θεσσαλονίκη για έναν γάμο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...