Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα

billdanos
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, georgeγ είπε

την επομενη φορα που θα φας σουβλακι τυροπιτα πιτσα πιεις ποτο σε μπαρ σκεψου οτι σε σερβιρουν και εσενα κορωναιο και σε ρωτανε ποσο κορωναιο να βαλω;

ενα σφηνακι κορωναιο

ενα πιτογυρο κορωναιο

Θα ξέρω από πριν αν έχει αφήσει ο άλλος τα σάλια του πάνω στο φαΐ μου; Αν ναι τότε θα στο στείλω εσενα με courrier

Επεξ/σία από DTsuras
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 λεπτά πριν, georgeγ είπε

με αλλα λογια οσο κορωναιο μπορει να εχει η θεια κοινωνια αλλο τοσο μπορει να εχει και ο καφες που πινεις

Σκέφτηκες από που ειπες; 

4 λεπτά πριν, ZahosDoganos είπε

Τι γίνεται ρε γαμωτο στην Ιταλία , ιδιος αριθμός κρουσμάτων με τη Νότιο Κορέα. Στην πρώτη 360 θάνατοι στη 2η 50 , 7 φορές πάνω στην Ιταλία 😟

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Ή στην Ιταλία υπάρχει πιο θανατηφόρα μετάλλαξη του ιού ή τα κρούσματα στην Ιταλία είναι πολλαπλάσια και οι Κορεάτες κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά στον εντοπισμό τους.

Μόλις τώρα, DTsuras είπε

Σκέφτηκες από που ειπες; 

πολυ απλα μπορει το ποτηρι του καφε στην καφετερια ο σερβιτορος να μην το επλυνε και ο προηγουμενος να ειχε κορωναιο

αρα βρισκεσαι ακριβως στην ιδια θεση με αυτον που κοινωναει στην εκκλησια

αρα καλο ειναι να μην χλευαζεις τους αλλους

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ρωτάω ξανά σκέφτηκες από που ειπες; 

εγω γελάω με την κατάντια των μεγάλων που πάνε ΕΝ ΓΝΩΣΗ και ΓΛΥΦΟΥΝ τα κουτάλια που ΕΓΛΥΨΑΝ άλλοι 100 πιο μπροστά.

Τώρα αν στην ΑΓΝΟΙΑ μου κάνει ΜΑΛΑΚΙΑ ο σερβιτόρος δεν φταίω εγώ.

Αυτη είναι διαφορά 

Επεξ/σία από DTsuras
  • Like 8
  • Thanks 1

2 λεπτά πριν, citiz είπε

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Ή στην Ιταλία υπάρχει πιο θανατηφόρα μετάλλαξη του ιού ή τα κρούσματα στην Ιταλία είναι πολλαπλάσια και οι Κορεάτες κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά στον εντοπισμό τους.

Μέχρι τώρα 2 στελέχη λέει υπάρχουν το S και το L που είναι μετάλλαξη και πιο επιθετικό , το οποίο όπωε λένε ευθύνεται για το 70% των κρουσμάτων (υπάρχει ήδη παντού δλδ) τώρα να έχει μόνο η Ιταλία αλλη μετάλλαξη? 

Παίζει ρόλο βέβαια κιόλας αναλογία νέων και ηλικιωμένων 

• Moderators
2 λεπτά πριν, georgeγ είπε

πολυ απλα μπορει το ποτηρι του καφε στην καφετερια ο σερβιτορος να μην το επλυνε και ο προηγουμενος να ειχε κορωναιο

αρα βρισκεσαι ακριβως στην ιδια θεση με αυτον που κοινωναει στην εκκλησια

αρα καλο ειναι να μην χλευαζεις τους αλλους

Κοιτα η λεξη κλειδι εδω ειναι το μπορει. Οι πιθανοτητες του να το κανει ειναι απειροελαχιστες σε σχεση με την θεια κοινωνια που ξερεις πως σιγουρα δεν εχει πλυθει. Στην περιπτωση του καφε εχεις την πιθανοτητα του ενος προηγουμενου να εχει ιο, στην αλλη εχεις παρα πολλους προηγουμενους.

Γκαηζ μπορουμε να μην ασχοληθουμε αλλο με τη θεια κοινωνια? Νομιζω εχει αναλυθει αρκετα, θα οδηγηθουμε σιγουρα σε αντιπαραθεσεις και δεν το ψηνω να κλειδωθει το νημα καθως ειναι αρκετα ενημερωτικο σε ορισμενες περιπτωσεις.

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, georgeγ είπε

αυτο που με ρωτας εχει σχεση με αυτο που σε ρωτησα εγω;

τι σχεση εχει ο αριθμος κρουσματων τουρκιας με αυτο;:blink:😲:lol:

Η σχεση ειναι τα παραξενα/παραδοξα και αν τα πιστευουμε για τον ιο. Δεν σε συμφερει να απαντησεις και δεν απαντας οπως και οτι δεν σε συμφερει βλεπω να το πετας στα σκουπιδια...

41 λεπτά πριν, AtiX είπε

Όταν ένας χρήστης έχει μια λογική απορία και χρησιμοποιεί κάποια επιχειρήματα τα οποία και αυτά μοιάζουν λογικά, αυτός που έχει διαφορετική άποψη πρέπει να αποδείξει πάλι με την λογική ή στοιχεία ότι ο άλλος σφάλει...

Ναι σου απανταω, που ειναι τα γεματα νοσοκομεια και οι νεκροι; Για να στηριξεις την θεωρια συνομοσιας σου; 2ek τουριστες την μερα δεχονται σε μια πολη μονο. Δεν κρυβεται η πανδημια

και που απαντας να τα βρω εγω;  :) 

Επεξ/σία από Zerg13

46 λεπτά πριν, FilipposMD είπε

Δεν είναι καμένες οι ευπαθείς ομάδες. Απλώς λόγω της φύσης του ιού και λόγω της παγκόσμιας εξάπλωσης, δεχόμαστε ότι δε θα είναι μόνο μεμονωμένα περιστατικά και πάμε στο επόμενο στάδιο. Αφού "όλοι" θα κολλήσουμε (όλοι σημαίνει ένα σημαντικό ποσοστό) κοιτάζουμε να έχουμε νοσοκομεία για αυτούς που θα τα χρειαστούν, που είναι βασικά οι ευπαθείς ομάδες. Τα μέτρα μπορείς να πεις ότι είναι για να αρρωσταίνει ο κόσμος "σε δόσεις", το οποίο θα μας επιτρέψει να σώσουμε και τους περισσότερους. Σκέψου το όπως όταν τελειώνει ένα ματς και μαζεύονται χιλιάδες στον σταθμό του ΗΣΑΠ. Βάζουμε έξτρα τρένα (προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού) και προσπαθούμε να καθυστερήσουμε το πλήθος ώστε να μην μπουκάρουν όλοι μέσα στον σταθμό. Δε σημαίνει ότι τους εγκαταλείπουμε.

Συγνώμη αλλά που βλέπεις ότι τα μέτρα αποσκοπούν στο να αρρωσταίνει ο κόσμος σε δόσεις και έτσι θα σώζουμε περισσότερους, όπως λες; 

Το να κλείνουν σχολεία μόνο στις περιοχές που εκδηλώθηκαν κρουσματα και το καθολικό κλείσιμο των καπι, αντε και των αθλητικών δραστηριοτήτων χωρίς θεατές είναι τα μέτρα που  απλώνουν την μετάδοση μέσα στον χρόνο; 

Εμένα μου κάνουν μέτρα για το θεαθήναι και να μην πειραχτεί η οικονομία, κατά τα αλλά κάνουν το σταυρό τους στην κυβέρνηση. 

Γιατί στην Ελλάδα να είναι διαφορετικη η μετάδοση του ιού από ότι στην Ιταλία; που είναι τα σοβαρά μέτρα ωστε να μην γίνει και εδώ το ίδιο; 

8-3-2020-12-19-21.jpg

• Like 1

1 λεπτό πριν, stormrain είπε

Κοιτα η λεξη κλειδι εδω ειναι το μπορει. Οι πιθανοτητες του να το κανει ειναι απειροελαχιστες σε σχεση με την θεια κοινωνια που ξερεις πως σιγουρα δεν εχει πλυθει. Στην περιπτωση του καφε εχεις την πιθανοτητα του ενος προηγουμενου να εχει ιο, στην αλλη εχεις παρα πολλους προηγουμενους.

Γκαηζ μπορουμε να μην ασχοληθουμε αλλο με τη θεια κοινωνια? Νομιζω εχει αναλυθει αρκετα, θα οδηγηθουμε σιγουρα σε αντιπαραθεσεις και δεν το ψηνω να κλειδωθει το νημα καθως ειναι αρκετα ενημερωτικο σε ορισμενες περιπτωσεις.

το εγραψα στο  προηγουμενο μηνυμα δεν ειμαι υπερ της θειας κοινωνιας αλλα βρηκα την αναρτηση του φιλου χυδαια και προσβλητικη και γιαυτο απαντησα.δεν νομιζω  οτι για να αποτρεψουμε αυτους που κοινωνανε πρεπει να τους χλευαζουμε.αυτο.τελος

43 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Τα μέτρα έχουν νόημα για να μην κρασάρει το σύστημα υγείας, και ο αριθμός των πολύ σοβαρά άρρωστων να μπορεί να λάβει την σωστή περίθαλψη.

Άλλο να έχεις 1000 σε μία μέρα και άλλο 1000 κατά τη διάρκεια ενός μηνός ας πούμε. 

Πιστεύω δεν θα επιφερουν κάποιο αποτέλεσμα ως προς αυτό. Μόνο μέτρα τύπου Κίνας με σφράγισμα μέσα σε κτίρια μπορούν να κανουν κάτι αλλά αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει. Θα απαγορέψεις πχ κάποια συνάθροιση ο άλλος όμως που θέλει να βγει έξω θα πάει μια βόλτα αλλού. Το θέμα είναι να πιστεί κάποιος ότι δεν πρέπει να βγει έξω αλλά αντε να τον πισεις και ειδικά νέους και άτομα που νομίζουν ότι είναι ατρωτα, αυτοί που είναι ευπαθείς ξερουν ότι πρέπει να προσέχουν, βάλε όμως ότι αρκετός κόσμος δεν λαμβάνει και σωστά μέτρα υγιεινής, χαιρετίσματα.....

• Like 1

2 λεπτά πριν, telis είπε

Συγνώμη αλλά που βλέπεις ότι τα μέτρα αποσκοπούν στο να αρρωσταίνει ο κόσμος σε δόσεις και έτσι θα σώζουμε περισσότερους, όπως λες; 

Το να κλείνουν σχολεία μόνο στις περιοχές που εκδηλώθηκαν κρουσματα και το καθολικό κλείσιμο των καπι, αντε και των αθλητικών δραστηριοτήτων χωρίς θεατές είναι τα μέτρα που  απλώνουν την μετάδοση μέσα στον χρόνο; 

Εμένα μου κάνουν μέτρα για το θεαθήναι και να μην πειραχτεί η οικονομία, κατά τα αλλά κάνουν το σταυρό τους στην κυβέρνηση. 

Γιατί στην Ελλάδα να είναι διαφορετικη η μετάδοση του ιού από ότι στην Ιταλία; που είναι τα σοβαρά μέτρα ωστε να μην γίνει και εδώ το ίδιο; 

8-3-2020-12-19-21.jpg

Από που είναι αυτό;

• Super Moderators
32 minutes ago, citiz said:

Στην Ιταλία ξέφυγε η κατάσταση. Πείτε τώρα στους Ιταλούς αυτά που λέτε για το πόσο θα πληγεί η οικονομία από τα μέτρα. Ήδη έχουν καταστραφεί και οι νεκροί αυξάνονται δραματικά. Αν είχαν πάρει πιο αυστηρά μέτρα εξ αρχής τουλάχιστον μπορεί να το είχαν περιορίσει.

Παρτε τώρα μέτρα σαν να έχουμε πανδημία ΠΡΙΝ γίνουμε Ιταλία!

Αν πάρουμε τώρα τα μέτρα της Ιταλίας το πρόβλημα με τον ιό θα είναι το λιγότερο που θα μας απασχολεί...

Ακομα και τωρα παμε στις προσωπικες κοντρες;

Αν σε καθε σελιδα εβαζε ΕΝΑΣ μονο καποιο tips για το πως μπορουμε να προστατευτουμε καλυτερα εμεις ή ο κυκλος μας θα ηταν πολυ καλυτερα νομιζω.

Αφηστε την Εκκλησια, την κυβερνηση, αφηστε τα ολα και παμε να αναλαβουμε μια προσωπικη ευθυνη.

Ηρθαν σημερα τα ανιψια μου, καθομαστε στο τραπεζι και τους λεω να πλυνουν τα χερια τους. Δυσανασχετησαν γιατι τα εβαλα να τα πλυνουν και οταν μπηκαν στο σπιτι.

- Ναι αλλα πιασατε το κινητο σας παλι...Κατι θα μεινει απ ολο αυτο.

Καθομουν και τσιμπουσα στον υπολογιστη και ετρωγα, τωρα παιρνω το πιατο και παω στο σαλονι για να μην ξεχνιεμαι. Το πληκτρολογιο εχει ενα σωρο μικροβια...

Ανεκαθεν οταν ενιωθα κρυωμενος ανεβαινα με τις σκαλες και οχι με το ασανσερ. Τι φταιει ο επομενος που θα μπει μεσα...
Εχω ξεκινησει και στο κλεισιμο του μαγαζιου φωναζω στους συναδελφους να πανε να πλυνουν τα χερια τους, ολη την μερα αγγιζουμε ενα σωρο σκατα και μετα παμε και φιλαμε αγαπημενα προσωπα, τα ζωακια μας...Λιγο προσοχη για να μπορεσουμε να προλαβουμε καταστασεις.

Οσοι μπορειτε γραψτε ιδεες μπας και αλλαξουμε λιγο...Θα αλλαξουμε εμεις και θα αλλαξουμε και τους γυρω μας με αυτο...

Καλη δυναμη...

Καπου εδω... 

• Like 6
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...