Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στη Ιταλία εντωμεταξύ έχουν αποκλείσει ολόκληρη περιοχή μέχρι 3 Απριλίου

https://news.google.com/articles/CAIiEAlHElopVEp9typtRmO5S9QqGQgEKhAIACoHCAow4uzwCjCF3bsCMIrOrwM?hl=en-GB&gl=GB&ceid=GB%3Aen

The bans will stop anyone from entering or exiting the most-affected areas, while movement inside will be allowed only for demonstrable business or health reasons, the draft said. Skiing, public events, religious ceremonies and work meetings will be suspended, while schools, museums, swimming pools and theaters will close.

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο μεταξύ ο κύριος Μόσιαλος είπε τα εξής:

https://www.alfavita.gr/epistimi/314631_i-mosialos-na-min-stamatisoyn-oi-ekpaideytikes-kai-ereynitikes-drastiriotites

με έμφαση στο τρίτο bullet και στην τελευταία πρόταση του bullet για τα σχολεία...ο άνθρωπος είπε ότι δεν πρότεινε στην κυβέρνηση να κλείσουν τα σχολεία, όμως: "Αν όμως εκτιμηθεί ότι πρέπει να έχουμε μέτρα στον τομέα αυτό τότε πρέπει να δράσουμε άμεσα." 

Εγώ το καταλαβαίνω ότι αν είναι να τα κλείσουμε πρέπει να τα κλείσουμε άμεσα...μπορεί να κάνω λάθος και να μην εννοούσε αυτό. 🤔 

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια ερώτηση, υπάρχει κάποιος να μας πει αν γνωρίζει πως γίνεται η ιχνηλάτηση των επαφών των ασθενών; Οκ υπάρχει περιγραφή και του σε ποια μέρη πήγε ο ασθενής, οι συγγενείς του, η δουλειά του κλπ...κάτι ιδιαίτερο; Εμπλέκεται στην διαδικασία κάποιου είδους software;;; Έχουμε καμιά ιδέα;;;

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Τέλος Έλληνας γιατρός ενός από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου πρότεινε να κλείσουν όλα τα σχολεία εδώ...εγώ όντως δεν ξέρω, αυτός όχι; Έβαλε το link κάποιος πριν μερικές σελίδες, τόσο λάθος κάνω; Κάτι άλλο να είδα; ...αλλά με τον χαμό που γίνεται εδώ δεν προλαβαίνουμε να βρούμε τίποτα.

Ένας Έλληνας γιατρός είπε την άποψή του. Άλλοι Έλληνες γιατροί αλλά και ξένοι έχουν διαφορετική άποψη. Με την ίδια λογική θα μπορούσαμε να κλείσουμε τα σχολεία μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Στην Ιταλία τα έκλεισαν. Στην Γαλλία από όσο ξέρω όχι. Ούτε στην Γερμανία έκλεισαν, ούτε στην Ισπανία. Ψυχραιμία.

Βλέπω ότι πολλοί αδιαφορείτε για το κομμάτι της οικονομίας. Αγνοείτε ότι μια οικονομία που θα καταρρεύσει έχει επίπτωση και στην υγεία των πολιτών. Αν καταρρεύσει η οικονομία με τι χρήματα θα συντηρήσουμε το σύστημα υγείας; 

Ο ελεύθερος επαγγελματίες που θα χρεοκοπήσει, δεν θα επηρεαστεί η υγεία του; 

ΌΛΑ μπαίνουν στην ζυγαριά. Αλλιώς θα λέγαμε ότι κλείνουν τα σχολεία για πάντα γιατί έχουμε κάθε χρόνο επιδημία γρίπης και πεθαίνουν 100-200 συμπολίτες μας.  

Δεν είναι όλοι χαρτογιακάδες και ένας σοβαρός επιστήμονας όταν τον καπελώνει ένας πολιτικός παραιτείται και εκφράζει δημόσια την διαφωνία του.

Οι επιστήμονες που είναι σε αυτές τις επιτροπές έχουν τεράστιο κύρος και δεν έχουν ανάγκη κανέναν πολιτικό. Ξεφύγετε από τις θεωρίες συνωμοσίας. 

• Like 8
  • Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gordonas είπε

Χωρίς επιβεβαιωμένα κρούσματα στους περισσότερους νομούς της χώρας, για ποιον λόγο να κλείσουν τα σχολεία από τώρα; 

Όταν εμφανιστούν κρούσματα σε ένα νομό, θα κλείνουν και τα σχολεία.

Κάθε ημέρα που κερδίζουμε με ανοιχτά σχολεία είναι ανάσα για την οικονομία της χώρας και γλιτώνουμε και τον πανικό. Όλα μπαίνουν στην ζυγαριά. Δεν χρειάζονται κινήσεις πανικού. 

Τα δυο πρωτα δεν ισχυουν. Πχ στο Ν. Αττικης υπαρχουν πολλες μερες κρουσματα, εχουν φτασει τα 10-15 ισως και παραπανω εχω χασει το μετρημα, αλλα κλεινουν ΜΟΝΟ τα 10 σχολεια που εχουν ατομο εκει μεσα επιβεβαιωμενο αρρωστο, μαθητη, γονεα ή καθηγητη. Ολα τα αλλα σχολεια ακομα και στα 10 μετρα απο τα κλειστα ειναι ανοικτα, με τα κρουσματα να εχουν ερθει σε επαφη με τον υπολοιπο κοσμο και των αλλων σχολειων πριν την διαγνωση τους αν οχι και μετα. Αν δεν υπαρχει προβλημα γιατι κλεινουν επιλεκτικα καποια σχολεια αφου το κρουσμα ετσι και αλλιως δεν θα ειναι εκει μεσα αλλά σπιτι του ή στο νοσοκομειο;;;;

Το 3ο που λες περι "ανασας της οικονομιας", ειναι δηλαδη ο λογος που μενουν ανοικτα σχολεια με τα κρουσματα κυριολεκτικα γυρω τους παρα τις δεδομενες συνεπειες που θα εχει μια τετοια κινηση; Οι αποστασεις ειναι μικρες μεσα στην πολη. Σε μικρους νομους εκλεισαν ολα τα σχολεια  την ιδια στιγμη, στους μεγαλους νομους (στην Αθηνα και στην Θεσ/νικη) μετα απο 8-9 ημερες, οχι. Γιατι αραγε; 

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Μια ερώτηση, υπάρχει κάποιος να μας πει αν γνωρίζει πως γίνεται η ιχνηλάτηση των επαφών των ασθενών; Οκ υπάρχει περιγραφή και του σε ποια μέρη πήγε ο ασθενής, οι συγγενείς του, η δουλειά του κλπ...κάτι ιδιαίτερο; Εμπλέκεται στην διαδικασία κάποιου είδους software;;; Έχουμε καμιά ιδέα;;;

Βεβαίως χρησιμοποιούν συστήματα Machine Learning και AI για να εντοπίσουν τα πιθανά ίχνη. Και μετά τρέχουν ένα RPA tool για να τους ειδοποιήσουν αυτόματα.

:)

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, gordonas είπε

Ένας Έλληνας γιατρός είπε την άποψή του. Άλλοι Έλληνες γιατροί αλλά και ξένοι έχουν διαφορετική άποψη. Με την ίδια λογική θα μπορούσαμε να κλείσουμε τα σχολεία μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Στην Ιταλία τα έκλεισαν. Στην Γαλλία από όσο ξέρω όχι. Ούτε στην Γερμανία έκλεισαν, ούτε στην Ισπανία. Ψυχραιμία.

Βλέπω ότι πολλοί αδιαφορείτε για το κομμάτι της οικονομίας. Αγνοείτε ότι μια οικονομία που θα καταρρεύσει έχει επίπτωση και στην υγεία των πολιτών. Αν καταρρεύσει η οικονομία με τι χρήματα θα συντηρήσουμε το σύστημα υγείας; 

ΌΛΑ μπαίνουν στην ζυγαριά. Αλλιώς θα λέγαμε ότι κλείνουν τα σχολεία για πάντα γιατί έχουμε κάθε χρόνο επιδημία γρίπης και πεθαίνουν 100-200 συμπολίτες μας.  

Δεν είναι όλοι χαρτογιακάδες και ένας σοβαρός επιστήμονας όταν τον καπελώνει ένας πολιτικός παραιτείται και εκφράζει δημόσια την διαφωνία του.

Οι επιστήμονες που είναι σε αυτές τις επιτροπές έχουν τεράστιο κύρος και δεν έχουν ανάγκη κανέναν πολιτικό. Ξεφύγετε από τις θεωρίες συνωμοσίας. 

Ο κύριος καθηγητής παραπάνω που ωρύεται για τα σχολεία προφανώς κοιτάζει το συμφέρον του και μόνον. Άσε που οι χαρτογιακάδες που βρίζει είναι αυτοί που θα τον πληρώνουν είτε δουλεύει είτε κάθεται.  

Γιατί κ. καθηγητά να κλείσουν μόνο τα σχολεία;  Οι Τράπεζες πχ. δεν αποτελούν μέρη πολύ πιθανής μόλυνσης;  Μήπως οι Εφορίες;  Και στον ιδιωτικό τομέα τι γίνεται; Ο εργαζόμενος στα Public ας πούμε δεν κινδυνεύει;  Μήπως στον Κωτσόβολο;  Σε μεγάλες επιχειρήσεις;  Να κλείσουν όλα λοιπόν για να μπορούν οι γονείς να φροντίζουν τα παιδάκια τους όπως εσύ. 

Αλλά σιγά μην πληρώνει ο ιδιωτικός τομέας για να κάθεσαι.  Θα επικαλεστεί μια οικονομική καταστροφή και μισθός γιοκ.  Και όσοι πιστεύουν ότι θα καλύπτει το κράτος τους μισθούς, ας γελάσουμε.  

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, gordonas είπε

Σε κάποια από αυτά που λες έχεις δίκιο, θα ξανασκεφτώ την άποψή σου και ίσως αναθεωρήσω ένα μέρος της δικής μου. Όπως και να έχει σε ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Με την παρέλαση της 25ης Μαρτίου τι θα γίνει; Ή μήπως η ελληνική παρέλαση δεν ήταν ποτέ στην ιστορία φορέας μικροβίων, οπότε προχωράμε ακάθεκτοι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε

Ο κύριος καθηγητής παραπάνω που ωρύεται για τα σχολεία προφανώς κοιτάζει το συμφέρον του και μόνον. Άσε που οι χαρτογιακάδες που βρίζει είναι αυτοί που θα τον πληρώνουν είτε δουλεύει είτε κάθεται.  

Γιατί κ. καθηγητά να κλείσουν μόνο τα σχολεία;  Οι Τράπεζες πχ. δεν αποτελούν μέρη πολύ πιθανής μόλυνσης;  Μήπως οι Εφορίες;  Και στον ιδιωτικό τομέα τι γίνεται; Ο εργαζόμενος στα Public ας πούμε δεν κινδυνεύει;  Μήπως στον Κωτσόβολο;  Σε μεγάλες επιχειρήσεις;  Να κλείσουν όλα λοιπόν για να μπορούν οι γονείς να φροντίζουν τα παιδάκια τους όπως εσύ. 

Αλλά σιγά μην πληρώνει ο ιδιωτικός τομέας για να κάθεσαι.  Θα επικαλεστεί μια οικονομική καταστροφή και μισθός γιοκ.  Και όσοι πιστεύουν ότι θα καλύπτει το κράτος τους μισθούς, ας γελάσουμε.  

Αρχικά για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Δεν γίνεται όποιος έχει διαφορετική γνώμη από σένα να του απαντάς με τέτοιο ύφος, προκλητικότητα και να τον προσβάλλεις. Το συμφέρον μου δεν το κοιτάζω σε καμιά περίπτωση. Είπα ξεκάθαρα σε προηγούμενο μου post ότι δεν έχω κανέναν πρόβλημα να παραταθεί η χρονιά κατά ίσες μέρες με αυτές που θα κλείσουν τα σχολεία και πολύ ευχαρίστως να κάνω μάθημα καλοκαίρι στους μαθητές μου όπως θα ήθελα να γίνει και με το δικό μου παιδί.

Δεύτερον τυγχάνει να είμαι αναπληρωτής μια δεκαετία οπότε το κράτος σαφέστατα και δεν με πληρώνει είτε δουλεύω είτε κάθομαι.

Τρίτον για τις τράπεζες όντως αποτελούν μέρη πιθανής μόλυνσης, όμως πέρα από αυτούς που έχουν να κάνουν χαρτοδουλειές  οι υπόλοιποι μπορούν και από το ebanking...για τις εφορίες ανέβαλε νομίζω η κυβέρνηση την καταβολή φόρου για κάποιο διάστημα για τις περιοχές που έχουν κρούσματα. Δεν είπα ποτέ ότι μόνο τα σχολεία είναι επικίνδυνα.

Τέταρτον έχω δουλέψει ευτυχώς και στον ιδιωτικό τομέα αρκετά χρόνια όπου εκεί οι συνθήκες είναι απάνθρωπες πολλές φορές. Αλλά δεν έβαλα σε ζύγι τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα! Είπα ίσα ίσα ότι και στα φροντιστήρια θα έπρεπε να γίνει το ίδιο.

Τέλος τους μαθητές μου, ακόμη περισσότερο από τότε που είχα την ευτυχία να γίνω ο ίδιος πατέρας, τους έχω λίγο σαν παιδιά μου. Όταν λοιπόν δεν γνωρίζεις προσωπικά τον άλλο είναι ντροπή να λες αυτά που είπες. Λυπάμαι.  

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Αρχικά για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Δεν γίνεται όποιος έχει διαφορετική γνώμη από σένα να του απαντάς με τέτοιο ύφος, προκλητικότητα και να τον προσβάλλεις. Το συμφέρον μου δεν το κοιτάζω σε καμιά περίπτωση. Είπα ξεκάθαρα σε προηγούμενο μου post ότι δεν έχω κανέναν πρόβλημα να παραταθεί η χρονιά κατά ίσες μέρες με αυτές που θα κλείσουν τα σχολεία και πολύ ευχαρίστως να κάνω μάθημα καλοκαίρι στους μαθητές μου όπως θα ήθελα να γίνει και με το δικό μου παιδί.

Δεύτερον τυγχάνει να είμαι αναπληρωτής μια δεκαετία οπότε το κράτος σαφέστατα και δεν με πληρώνει είτε δουλεύω είτε κάθομαι.

Τρίτον για τις τράπεζες όντως αποτελούν μέρη πιθανής μόλυνσης, όμως πέρα από αυτούς που έχουν να κάνουν χαρτοδουλειές  οι υπόλοιποι μπορούν και από το ebanking...για τις εφορίες ανέβαλε νομίζω η κυβέρνηση την καταβολή φόρου για κάποιο διάστημα για τις περιοχές που έχουν κρούσματα. Δεν είπα ποτέ ότι μόνο τα σχολεία είναι επικίνδυνα.

Τέταρτον έχω δουλέψει ευτυχώς και στον ιδιωτικό τομέα αρκετά χρόνια όπου εκεί οι συνθήκες είναι απάνθρωπες πολλές φορές. Αλλά δεν έβαλα σε ζύγι τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα! Είπα ίσα ίσα ότι και στα φροντιστήρια θα έπρεπε να γίνει το ίδιο.

Τέλος τους μαθητές μου, ακόμη περισσότερο από τότε που είχα την ευτυχία να γίνω ο ίδιος πατέρας, τους έχω λίγο σαν παιδιά μου. Όταν λοιπόν δεν γνωρίζεις προσωπικά τον άλλο είναι ντροπή να λες αυτά που είπες. Λυπάμαι.  

Στο πρώτο σου πόστ εσύ ήσουν προσβλητικότατος για τους χαρτογιακάδες των χαρτογιακάδων.  Μετά τα γύρισες. 

Ο ιδιωτικός τομέας δεν είναι μόνο τα φροντιστήρια.  Για το ποιος θα κρατάει τα παιδιά στο σπίτι έχεις λύση; 

• Confused 1
  • Sad 4
Δημοσ.

Με ανησυχεί πολύ η επιπολαιότητα της κοινωνίας μας. Βγαίνουμε εμείς μετά οι περίεργοι επειδή δεν θέλουμε να πάθουν κάτι οι δικοί μας άνθρωποι.

Το κακό είναι ότι δεν το καταλαβαίνουν ούτε οι δικοί μας άνθρωποι, πνευμονίες, άσθμα, ιστορίες αλλά το παιδί από το σχολείο θα το κρατήσουν. 

Με ξεπερνάει πραγματικά αυτή η αίσθηση ανωτερότητας που έχουν ορισμένοι άνθρωποι.  Λες και θα πάθουν τίποτα να σταματήσουν αυτά που ξέρανε για κανα μήνα μέχρι να δούμε τι γίνεται.

Τι να πω ώρες ώρες μου γυρνάει το μυαλό, δεν βγάζω άκρη.

• Like 4
Δημοσ.

Το σύστημα υγείας της Γερμανίας φαίνεται να κάνει εξαιρετική δουλειά. Πάνω από 1000 κρούσματα και μέχρι στιγμής 0,00% θνησιμότητα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...