Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα

billdanos
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

31 λεπτά πριν, t0ne_de4f είπε

Φίλε sanjuro μάλλον εσύ δε κατάλαβες καλά. (...) Εννοούσα ένα καθεστώς παλαιού τύπου αποκομμένο οικονομικά από τα άλλα κράτη. Που θα μπορούσε να απαγορέψει τα αεροπορικά ταξίδια την πρώτη μέρα του outbreak.

Δεν ξέρω αν το έκανες χειρότερο ή καλύτερο τώρα. Πέρα απ'το απολυταρχικό στοιχείο... Απλά ως μια χώρα που έχει κάποια δύναμη, που δεν έχει αλυσοδεθεί οικονομικά σε κάποιο άρμα (όπως εμείς στης Ε.Ε.) κλπ έχει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, billdanos είπε

Πανικοβάλλεσαι γιατί αντιμετωπίζεις κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας και φοβάσαι μην κολλήσεις τον ιο ή γενικότερα?

Μάλλον το δεύτερο, έχω πάθει βρογχικό άσθμα στο παρελθόν αλλά δε νομίζω να ανήκω εξαιτίας αυτού στις ευπαθείς ομάδες. Ξέρω πως φαντάζει αστείο που άρχισα να φοβάμαι τόσο, αλλά για μένα που αύριο θα πάω πάλι στο βασίλειο των μυξοφάγων δεν είναι.

7 λεπτά πριν, alejsalonica είπε

Οι πορείες γίνονται σε ανοιχτό χώρο, αν προσπαθήσεις, ίσως καταλάβεις την βασική αυτή διαφορά.

Αν βήχει δίπλα σου ο σύντροφος σε ανοιχτό χώρο δεν κινδυνεύεις;

• Moderators

Χωρίς να αναφέρω πολλά πολλά για να μην καρφωθούμε, ας πούμε ότι σε μια εταιρεία ένα στραβάδι ανακοινώνει ότι είχε πάει σε χώρα υψηλού κινδύνου (και μάλιστα σε πόλεις που ο ιός κάνει πάρτυ) πέντε μέρες αφού γύρισε στη δουλειά. Αφού το αναφέρει του λένε να πάρει άμεσα τηλέφωνο στον ΕΟΔΥ για να λάβει οδηγίες. Παράλληλα παίρνει και το αφεντικό στον ΕΟΔΥ για να του πουν πως να χειριστεί το πράγμα.

Στον υπάλληλο λένε για παν ενδεχόμενο καλό είναι να μείνει σε κατ' οίκον περιορισμό για 14 μέρες από τότε που γύρισε. Στο αφεντικό λένε δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα να συνεχίσει να έρχεται κανονικά.

Εγώ λέω ότι σε μια χώρα που ούτε οι ίδιοι οι υπάλληλοι του ΕΟΔΥ δεν έχουν κοινή γραμμή, είναι επιβεβλημένο να κλείσουν σχολεία και εμπορικά.

• Like 2
  • Thanks 1

Απαγορευσαν τα καρναβαλια, "καλα αφηνουν γηπεδα ανοιχτα?". Κλείνουν τα γηπεδα "καλα αφηνουν σχολεια ανοιχτα?" . Μολις τα κλεισουν ολα "Ζουμε μια Χουντα μγδ". Πουθενα δε θα μας βρουν, ουτε με τριπλη δε μας πιανουνε

• Like 6

5 λεπτά πριν, eliasjuve είπε

Αν βήχει δίπλα σου ο σύντροφος σε ανοιχτό χώρο δεν κινδυνεύεις;

απο συντροφο σε συντροφο δεν κολλαει μονο οι νεοφιλελε εχουν κορωνοιο 😀

• Like 1

• Super Moderators
14 minutes ago, Malthador said:

Εγώ (που ξαναλέω, δεν είμαι ειδικός) κρίνω ότι είναι μια καλή αύξηση για να κλείσουν τα πάντα.

Αντίστοιχα όμως οι ειδικοί κρίνουν πως στην παρούσα φάση δεν χρειάζεται να κλείσουν τα πάντα...

11 minutes ago, lightspeed said:

Μάλλον το δεύτερο, έχω πάθει βρογχικό άσθμα στο παρελθόν αλλά δε νομίζω να ανήκω εξαιτίας αυτού στις ευπαθείς ομάδες. Ξέρω πως φαντάζει αστείο που άρχισα να φοβάμαι τόσο, αλλά για μένα που αύριο θα πάω πάλι στο βασίλειο των μυξοφάγων δεν είναι.

Δεν είναι αστείο το να έχει κάποιος μια φοβία (εγώ ας πούμε φοβάμαι τις άδειες εκκλησίες απο μικρό παιδί -και δεν κάνω πλάκα-). Απλά ρώτησα για να καταλάβω το σκεπτικό σου. :) 

• Like 1

Πως λειτουργεί η απαγόρευση κυκλοφορίας που είπαν για την Ιταλία πχ; Αν (όταν) εφαρμοστεί κι εδώ δεν θα μπορείς να ταξιδέψεις σε άλλο νομό αν το σπίτι σου είναι εκεί;

• Moderators
1 minute ago, billdanos said:

Αντίστοιχα όμως οι ειδικοί κρίνουν πως στην παρούσα φάση δεν χρειάζεται να κλείσουν τα πάντα...

Δεν ξέρω αν εννοούμε τους ίδιους «ειδικούς» και δεν ξέρω αν η απόφαση πάρθηκε με βάση ξερά οικονομοτεχνικά κριτήρια ή με βάση μικροπολιτικές προθέσεις.

Τέσπα, θα δούμε.

• Like 2

• Moderators
28 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Την ίδια ώρα που εκκλησίες σχολεία μπουζούκια κλπ ανοίγουν κανονικά 

Κι ομως, οριστε επιχειρηματιας-ομιλος με υπευθυνοτητα και κοινωνικη συναισθηση. Μπραβο τους που σκεφτονται το κοινο καλο και οχι ατομικα! Πλαγιοτιτλος θα μπορουσε να ειναι: Τα μπουζουκια και τα ..."μπουζουκια".

"Μετά από μια πολύ επιτυχημένη σεζόν στην Ιερά Οδό και με πολλές sold out παραστάσεις, ο Βασίλης Καρράς, ο Γιάννης Πλούταρχος, η Έλλη Κοκκίνου και η Κατερίνα Στικούδη ολοκληρώνουν νωρίτερα τις προγραμματισμένες εμφανίσεις τους.

Η επιχείρηση, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την αύξηση των διαπιστωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού (COVID-19) στη χώρα μας, εναρμονίζεται με το γενικότερο κλίμα για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας, πιστεύοντας ότι προέχει η ασφάλεια του κοινού και των εργαζομένων.

Ο όμιλος Μαροσούλη-Κοταρίδη και οι καλλιτέχνες ευχαριστούν θερμά το κοινό που τους υποστήριξε όλους αυτούς τους μήνες και εύχονται σε όλους καλή συνέχεια και δύναμη» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

• Thanks 1

• Super Moderators
1 minute ago, Malthador said:

Δεν ξέρω αν εννοούμε τους ίδιους «ειδικούς» και δεν ξέρω αν η απόφαση πάρθηκε με βάση ξερά οικονομοτεχνικά κριτήρια ή με βάση μικροπολιτικές προθέσεις.

Τέσπα, θα δούμε.

Κοίτα, καταλαβαίνω τι λες αλλά αν σκεφτούμε έτσι για τους ειδικούς και τις αρχές, τότε θα πρέπει από τώρα να κλειστούμε μόνοι μας μέσα και να βγούμε ...μετά το Πάσχα (και αν)!

2 minutes ago, matrixxx said:

Κι ομως, οριστε επιχειρηματιας-ομιλος με υπευθυνοτητα και κοινωνικη συναισθηση. Μπραβο τους που σκεφτονται το κοινο καλο και οχι ατομικα! Πλαγιοτιτλος θα μπορουσε να ειναι: Τα μπουζουκια και τα ..."μπουζουκια".

"Μετά από μια πολύ επιτυχημένη σεζόν στην Ιερά Οδό και με πολλές sold out παραστάσεις, ο Βασίλης Καρράς, ο Γιάννης Πλούταρχος, η Έλλη Κοκκίνου και η Κατερίνα Στικούδη ολοκληρώνουν νωρίτερα τις προγραμματισμένες εμφανίσεις τους.

Η επιχείρηση, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την αύξηση των διαπιστωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού (COVID-19) στη χώρα μας, εναρμονίζεται με το γενικότερο κλίμα για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας, πιστεύοντας ότι προέχει η ασφάλεια του κοινού και των εργαζομένων.

Ο όμιλος Μαροσούλη-Κοταρίδη και οι καλλιτέχνες ευχαριστούν θερμά το κοινό που τους υποστήριξε όλους αυτούς τους μήνες και εύχονται σε όλους καλή συνέχεια και δύναμη» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Εκτός και αν η κίνηση είχε κόψει τελευταία οπότε ολο αυτό ήταν ένα βολικο σενάριο... 😁

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, matrixxx είπε

Στην συγκεκριμενη περιπτωση η αποφαση ηταν ευκολη. Καλα εκανε και το εκλεισε του βγαζω το καπελο αλλά με καποιους αστερισκους.
Χασουρα οικονομικη θα εχει και μαλιστα μεγαλη αμεσα οσον αφορα τα κερδη του.
Λειτουργικα θα ειναι μια η αλλη μιας και ΔΕΝ θα ξαναπληρωσει μουσικους-υπαλληλους απο την στιγμη που το κλεινει. Και υποθετω ουτε ενοικιο μιας και μαλλον του ανοικει το μαγαζι. Εχει και πορους να καλυψει τα οποια τρεχοντα απο αλλες δραστηριοτητες.

Μακροπροθεμα ομως για σκεψου το? Ηδη τον λεμε ολοι μαγκα και σωστο, αρα οι μετοχες του στο κομματι της συμπαθειας ανεβηκαν κατακορυφα. Και εσυ που πχ δεν πατας ποτε το ποδι σου μπουζουκια εχεις μια καλη γνωμη. Γλιτωνει και τον κινδυνο να παθει ο καρρας κορονοιο και να τον φανε τα κορακια στα καναλια. :-) 

Που θελω να καταληξω. Εαν το ιδιο κανει ενας μικρος επιχειρηματιας με ρουχα , ποτο, καφε, οτι θες , που βασιζεται η επιβιωση του απο αυτο απλα ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ.
Τα νοικια θα τρεχουν, φοροι, υπαλληλοι δεη ολα. Και δεν θα βρεθει ουτε ο πλουταρχος ουτε ο καρας να κανουν ενα ποστ και να παρει και την "αναγνωριση" οτι εκανε το σωστο. 

Επεξ/σία από papageord
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...