Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα

billdanos
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Είναι σοβαροί; Κλείνουν τα ΚΑΠΗ αντί τα σχολεία; Αντιλαμβάνομαι πως πρόκειται για την πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα, διάβασα και το ποστ του FilipposMD, το οποίο φυσικά στηρίζεται σε διάφορα επιστημονικά άρθρα αλλά και πάλι νιώθω σαν πρόβατο που οδηγείται στη σφαγή.

Εργάζομαι σε φροντιστήριο, έρχομαι καθημερινά σε επαφή με παιδιά που τρώνε τις μύξες τους, δεν πλένουν χέρια και δεν καλύπτουν τον βήχα τους. Προσπαθώ να παραμείνω ψύχραιμη και να τηρώ όλα όσα προτείνει ο ΠΟΥ, αλλά νομίζω ότι από εχθές και βλέποντας τους αριθμούς αρχίζω να πανικοβάλλομαι. 

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 λεπτά πριν, t0ne_de4f είπε

https://www.ipaidia.gr/paideia/ellinas-kathigitis-tou-yale-gia-koronoio-an-ta-sxoleia-kleisoun-noris-tha-meiothoun-oi-pithanotites-eksaplosis

Το προληπτικό κλείσιμο σχολείων μειώνει τον αριθμό των νεκρών σε επιδημία. Τα νούμερα που αναφέρονται είναι από πραγματικό case study με την επιδημία ισπανικής γρίπης στην Αμερική το 20.

Είναι συνειδητές αποφάσεις αυτές παιδιά. Προτιμούν μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από το οποιοδήποτε πολιτικό κόστος. Αυτό βαραίνει και την διοίκηση της ΕΕ που δίνει κατευθύνσεις. Τους Γερμανούς βασικά που περιμένουν ότι θα το αντιμετωπίσουν όπως λένε. Μακάρι να τα καταφέρουν. Η ιστορία θα δείξει.

Δεν βλεπω γιατι το κλεισιμο των σχολειων θα ειχε πολιτικο κοστος αντιθετα οι νεκροι που θα υπαρξουν ετσι και αλλιως θα εχουν πολιτικο κοστος 

Προσπαθουν να μανατζαρουν ποτε θα σκασει το μεγαλο κυμα μολυνσεων . Θεωρουν δεδομένη την εξαπλωση απλα δε θελουν να βουλιαξουν ολα το καλοκαιρι . Εγω εχω αλλη απορια . Βαρανε τα τεστ κιτ σα παλαβοι σε οποιον παει με λιγο βηχα νοσοκομειο . Με 300 ευρω το ενα κόστος θα εχουν ξεμεινει πολυ συντομα και απο αναλωσιμα ...

10 λεπτά πριν, lightspeed είπε

Είναι σοβαροί; Κλείνουν τα ΚΑΠΗ αντί τα σχολεία; Αντιλαμβάνομαι πως πρόκειται για την πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα, διάβασα και το ποστ του FilipposMD, το οποίο φυσικά στηρίζεται σε διάφορα επιστημονικά άρθρα αλλά και πάλι νιώθω σαν πρόβατο που οδηγείται στη σφαγή.

Εργάζομαι σε φροντιστήριο, έρχομαι καθημερινά σε επαφή με παιδιά που τρώνε τις μύξες τους, δεν πλένουν χέρια και δεν καλύπτουν τον βήχα τους. Προσπαθώ να παραμείνω ψύχραιμη και να τηρώ όλα όσα προτείνει ο ΠΟΥ, αλλά νομίζω ότι από εχθές και βλέποντας τους αριθμούς αρχίζω να πανικοβάλλομαι. 

Πως καταφερνεις και εργαζεσαι με ακροαστηριο που συχαινεσαι; :) Δεν σου βγαινει σε θυμο;

• Like 2

17 λεπτά πριν, kritikos28 είπε

Το κακό είναι ότι αυτή τη φορά δεν μας λένε σε ποια περιοχή βρίσκονται αυτά τα νέα κρούσματα και ειδικά το ένα που δεν έχει σχέση με όλα τα προηγούμενα. 

1 λεπτό πριν, Mhlogiatros είπε

Εγω εχω αλλη απορια . Βαρανε τα τεστ κιτ σα παλαβοι σε οποιον παει με λιγο βηχα νοσοκομειο . Με 300 ευρω το ενα κόστος θα εχουν ξεμεινει πολυ συντομα και απο αναλωσιμα ...

Ποιος το λέει αυτό; Προς το παρόν εξετάζονται μόνο όσοι θεωρούνται υποπτο κρούσμα:

Ύποπτο κρούσμα

Ασθενής με οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού (αιφνίδια έναρξη νόσου, με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: βήχα, πυρετό, δύσπνοια) ΚΑΙ χωρίς άλλη αιτιολογία που να εξηγεί πλήρως την κλινική εικόνα ΚΑΙ με ιστορικό ταξιδιού ή διαμονής σε χώρα/περιοχή, σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο κατάλογο του ΕΟΔΥ1, εντός των τελευταίων 14 ημερών πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων

ή

Ασθενής με οποιαδήποτε οξεία νόσο του αναπνευστικού ΚΑΙ ιστορικό στενής επαφής2 με επιβεβαιωμένο ή πιθανό κρούσμα COVID-19 εντός των τελευταίων 14 ημερών πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων

ή

Ασθενής με σοβαρή οξεία λοίμωξη αναπνευστικού (Severe Acute Respiratory Illness) η οποία απαιτεί νοσηλεία και για την οποία δεν έχει τεκμηριωθεί άλλη αιτιολογία

• Like 1

Μόλις τώρα, georgeγ είπε

Δεν βλεπω γιατι το κλεισιμο των σχολειων θα ειχε πολιτικο κοστος αντιθετα οι νεκροι που θα υπαρξουν ετσι και αλλιως θα εχουν πολιτικο κοστος 

Αν κατάλαβα καλά το ποστ του @FilipposMD εφόσον χάθηκε το παιχνιδι της αρχικής εξαπλωσης (ευχαριστουμε ΕΕ που μας προστατεψες παλι), τα οποια μετρα ειναι για να πεθαινει κοσμος σε δοσεις. Οι ευπαθης ομαδες λοιπον θεωρούνται "καμένες" και το σχεδιο ειναι "ας εξαπλωθει αλλα σιγα σιγα". 

• Super Moderators
16 minutes ago, lightspeed said:

Πανικοβάλλεσαι γιατί αντιμετωπίζεις κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας και φοβάσαι μην κολλήσεις τον ιο ή γενικότερα?

35 λεπτά πριν, matrixxx είπε

:mad:

Απαγορευουν καποιες εθελοντικες συναθροισεις και δεν αναστελλουν τις υποχρεωτικες.

Κλεινουν ΚΑΠΗ και γηπεδα (αθλητικες εκδηλωσεις θα γινονται χωρις κοσμο). Τιποτα αλλο.

Δηλαδη οποιος δεν θελει να προστατευτει και θα ηθελε να παει εθελοντικα καπου, τον προστατευει με απαγορευση. Οποιος υποχρεωτικα πρεπει να παει καπου και να θελει να προστατευτει δεν του αναγνωριζεται δικαιωμα τετοιο.

Ιταλια, ερχομαστε! :D 

Θα τα κλεισουμε και εμεις οταν θα ειναι αργα (οπως λενε ολοι οι ειδικοι) σαν τους Ιταλους;

Όταν φτάσουμε 500-1000 ίσως σκεφτούν κάτι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Αν κατάλαβα καλά το ποστ του @FilipposMD εφόσον χάθηκε το παιχνιδι της αρχικής εξαπλωσης (ευχαριστουμε ΕΕ που μας προστατεψες παλι), τα οποια μετρα ειναι για να πεθαινει κοσμος σε δοσεις.

Συμφωνώ ότι είναι καθαρά πρόβλημα της πολιτικής της ΕΕ

Έπρεπε να βγει ο στρατός στους δρόμους απτη πρώτη μέρα και όποιος έβγαινε απτο σπίτι σκότωμα και στο αποτεφρωτήριο

Επεξ/σία από ObeyWario!
  • Like 2

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 minutes ago, FilipposMD said:

Σχετικά με τα μέτρα (σχολεία κτλ.):

Όπως ελπίζω να είναι σαφές στους περισσότερους πλέον, το παιχνίδι του περιορισμού του ιού σε μεμονωμένες περιπτώσεις έχει πλέον -κατά πάσα πιθανότητα- χαθεί. Είναι σχεδόν απίθανο δηλαδή να μην επεκταθεί στον γενικό πληθυσμό. Κανείς δεν έχει αντισώματα, οπότε ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού θα νοσήσει, από πολύ ελαφρά ως πολύ βαριά. Άρα, ο σχεδιασμός πλέον στοχεύει στο να αντέξει τη ζήτηση το σύστημα υγείας. Προσπαθούμε να καθυστερήσουμε τη μετάδοση ώστε αντί να αρρωστήσουν "όλοι" μέσα σε 3 εβδομάδες, να αρρωστήσουν σε μια περίοδο 6 ή 8 εβδομάδων (ενδεικτικά τα νούμερα). Αυτό θα επιτρέψει στην κοινωνία να συνεχίσει να λειτουργεί, αλλά και στο σύστημα υγείας να αντέξει, γιατί η κορύφωση των αναγκών θα είναι συγκριτικά χαμηλότερη.

Η Κίνα πήρε εντυπωσιακά μέτρα και πλέον έχει λίγα νέα κρούσματα, όμως υπάρχει ένα μείζον ερώτημα. Όταν οι άνθρωποι ξαναρχίσουν να κυκλοφορούν, τι θα συμβεί; Είναι αρκετά πιθανό να υπάρξει ένα δεύτερο επιδημικό κύμα, διότι οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να μην έχουν αντισώματα. Δεν βλέπω πώς θα αποφευχθεί να κολλήσουν τον ιό πολλά εκατομμύρια Κινέζοι. Όμως για την Κίνα ίσως ήταν σωτήρια τα μέτρα γιατί χωρίς αυτά θα είχαν κορύφωση μέσα στο καταχείμωνο (με γρίπες και λοιπά προβλήματα), ενώ τώρα μπορεί να τους έρθει τον Μάιο π.χ. που τα πράγματα είναι καλύτερα και έχουν και αρκετό χρόνο να προετοιμαστούν.

Οπότε, για την Ελλάδα, αν υποθέσουμε ότι τα δεδομένα και οι ειδικοί προβλέπουν ότι με σχετικά περιορισμένα μέτρα μπορούμε να "απλώσουμε" την κορύφωση της επιδημίας σε βαθμό που να μην κινδυνεύσει το σύστημα υγείας, η λήψη πολύ δραστικών μέτρων δεν θα προσφέρει πολλά, εφόσον ένα Χ ποσοστό του πληθυσμού θα αρρωστήσει αργά ή γρήγορα. Διαβάζω ότι υπάρχουν εκτιμήσεις πως αυτή η κορύφωση στην Ελλάδα θα είναι γύρω στα τέλη Απριλίου-αρχές Μαΐου. Αυτό είναι μάλλον το ιδανικό σενάριο για τη χώρα. Εκτός της περιόδου της γρίπης, λίγο μετά τις διακοπές του Πάσχα (οπότε μπορείς πιο εύκολα να παρατείνεις τις σχολικές διακοπές) και πριν την τουριστική περίοδο. Αν κλείσουμε τα πάντα τώρα για ένα μήνα, λογικά θα περιοριστεί η μετάδοση δραστικά σε αυτή τη φάση, αλλά μπορεί να έχουμε κορύφωση της επιδημίας τον Ιούνιο και να καταστραφεί η τουριστική περίοδος. Ή να γλιτώσουμε το πρώτο μεγάλο κύμα αν ο ζεστός καιρός όντως δυσκολεύει τη μετάδοση, αλλά μετά να έχουμε έναν πολύ ευάλωτο πληθυσμό και να μας τσακίσει το φθινόπωρο/χειμώνα, που δεν το θέλουμε.

Δεν είμαι επιδημιολόγος, αλλά δεν βλέπω πως θα καθυστερήσει η μετάδοση, εάν συνεχίσουμε να ζούμε όπως πριν. Και με δεδομένο ότι μέχρι το Πάσχα θα είμαστε σε περίοδο νηστείας και επομένως οι γέροι -που δεν έχουν πρόβλημα να γλείφουν κουταλάκια με σάλια άλλων γέρων- πρώτον θα νηστεύουν και θα είναι εξασθενημένοι και δεύτερον θα συγχρωτίζονται στις εκκλησίες, κατά τη γνώμη μου η έξαρση θα έρθει πολύ πριν το τέλος Απριλίου, ίσως στο τέλος Μαρτίου να είμαστε εκεί.

43 minutes ago, billdanos said:

Ας είμαστε λίγο ψύχραιμοι. Δεν παίρνονται τέτοια μέτρα με 20-30 κρούσματα. Υπάρχουν συγκεκριμένα μοντέλα που ακολουθούν οι ειδικοί σε τέτοιες περιπτώσεις και δεν αποφασίζουν στην τύχη αν θα κλείσουν ή όχι σχολεία κλπ. Ούτε και ακούνε τη γνώμη του κάθε BillDanou επίσης! :) 

To "ναι αλλά τι θα γίνει αν..." επίσης δεν είναι σοβαρός λόγος για πιο αυστηρά μέτρα γιατί με αυτή τη λογική θα έπρεπε να παραλύουν όλα επειδή ένας έβηξε...

Εντελώς ψύχραιμος είμαι, τα νούμερα κοιτάζω. Πριν τρεις μέρες ήμασταν στα 11, τώρα είμαστε στα 73. Δηλαδή 660% αύξηση σε τρεις μέρες. Εγώ (που ξαναλέω, δεν είμαι ειδικός) κρίνω ότι είναι μια καλή αύξηση για να κλείσουν τα πάντα.

Κατά τ' άλλα, προσωπικά με συμφέρει να μείνουν ανοιχτά τα μαγαζιά και τα σχολεία. Και θα δουλεύω και τα παιδιά μου θα τα πηγαίνω στις δραστηριότητές τους, ούτως ή άλλως οικογενειακώς δεν είμαστε σε ευπαθή ομάδα, οπότε κομπλέ. Εξάλλου αν μου πουν αύριο να κλείσω για 10 μέρες, καταστρέφομαι οικονομικά χωρίς επιστροφή, οπότε μια χαρά.

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 2

9 λεπτά πριν, eliasjuve είπε

Οι πορείες πάντως θα γίνουν κανονικά. Κι εκεί ανοσία εκτος από την εκκλησία.

Οι πορείες γίνονται σε ανοιχτό χώρο, αν προσπαθήσεις, ίσως καταλάβεις την βασική αυτή διαφορά.

• Like 1

2 ώρες πριν, Vassilis_24 είπε

Το Ιράν συνορεύει με την Τουρκία των 0 κρουσμάτων...

Πτήσεις από Turkish Airlines (από Κωνσταντινούπολη και αλλού) φτάνουν σε άλλες χώρες, όπως Γαλλία και Σιγκαπούρη όπου οι επιβάτες αποβιβάζονται και είναι θετικοί στον ιό. Ο Ερντογάν λέει πως στην Τουρκία ήταν όλοι καλά, μάλλον στον αέρα το κόλλησαν.

Διπλωματικά μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε πάρα πολύ καλά αυτό αλλά δεν ξέρω αν θα το κάνει κάποιος. Είναι φανερό πλέον πως η Τουρκία έχει κρούσματα ακόμα και στην Κωνσταντινούπολη. Και χωρίς κανέναν έλεγχο θα τους ξεφύγει εντελώς η κατάσταση. Αν ήμουν υπεύθυνος θα έβαζα την Τουρκία σε απομόνωση, με πολύ βαριές κυρώσεις, γιατί φέρνει την Γη σε κρίση.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...