Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα

billdanos
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ώπα, αυτό το αστέρι δεν το είχα πάρει είδηση. Έχει αναφερθεί ήδη;

Δυστυχώς, αυτή είναι η χειρότερη κατάντια της Ελλάδας. Αυτοί οι άνθρωποι είναι υποτίθεται η πνευματική ηγεσία της χώρας. Αντιπρύτανης του δεύτερου μεγαλύτερου πανεπιστημίου της χώρας και λέει τέτοιες παλαβομάρες... Πολιτικούς ηγέτες για τα πανηγύρια έχει και αλλού, αλλά τουλάχιστον στην επιστήμη υπάρχει ένα στοιχειώδες φίλτρο σε άλλες χώρες. Ντροπή και πάλι ντροπή.

• Sad 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
9 minutes ago, ikorolis said:

δυστυχώς την πατήσαμε κύριοι...αφού δεν άντεξε η χώρα να μην έχει κρούσματα έως 10-15 μαρτίου

τώρα θα χορέψουμε και όσο αντέξουμε εμείς , το σύστημα υγείας , τα μέτρα της καραντίνας και φυσικά η οικονομία

στην εταιρεία που εργάζομαι δόθηκε η οδηγία σε συναδέλφους που ταξίδεψαν στην Ιταλία (στην κόκκινη ζώνη μετάδοσης του ιού) να προβούν στις απαραίτητες εξετάσεις και αν χρειαστεί να κάτσουν καραντίνα 14 μέρες αν βγουν θετικά τα αποτελέσματα αλλιώς μπορούν να έρθουν για δουλειά αν βγουν αρνητικά.

το ίδιο και σε συναδέλφους που πήγαν ή είναι στην Ισπανία

όποιος αρνηθεί να υπακούσει αυτομάτως βάζει τον εαυτό του σε διαδικασία απόλυσης από την εταιρεία

η εταιρεία απασχολεί 5.000 προσωπικό και δεν θα ρισκάρει μάλιστα μας είπαν αν παρουσιαστεί το οτιδήποτε άμεσα κλείνουμε όλες τις υποδομές μας.

Η δική μου πρόβλεψη είναι ότι το 5-10% του πληθυσμού της χώρας θα αρρωστήσει από τον "Corona Virus" δηλαδή λέω ότι θα κολλήσουν 1.000.000 συνάνθρωποι μας

και το 1/3 του πληθυσμού που είναι πιο ευάλωτο σε θέματα υγείας θα πεθάνει δηλαδή λέω ότι θα πεθάνουν 10.000 συνάνθρωποι μας

τα νούμερα είναι κατά προσέγγιση

αυτά τα νούμερα θα ισχύσουν σε όλες τις χώρες που έχουν προσβληθεί από τον "Corona Virus"

δεν ξέρω αν η "Θεία κοινωνία (κρασί) ή πίστη στον θεό" μπορεί να κάνει το θαύμα και να μην κολλήσεις όταν γίνεται το μυστήριο

επίσης δεν ξέρω τι συμβαίνει με τον κάθε παπά που καταναλώνει ότι μείνει από το ιερό δισκοπότηρο της θείας κοινωνίας (κρασί)

καλώς ή κακώς δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα υπάρχουν πολλά πράγματα που ούτε η επιστήμη μπορεί να τα εξηγήσει ούτε η λογική

για την επιστήμη απλά θα αναφέρω ότι χρειάζονται αποδείξεις και μέχρι τώρα δεν έχουν παρθεί

Ευλογηcον... 

• Like 2

14 λεπτά πριν, ikorolis είπε

δυστυχώς την πατήσαμε κύριοι...αφού δεν άντεξε η χώρα να μην έχει κρούσματα έως 10-15 μαρτίου

τώρα θα χορέψουμε και όσο αντέξουμε εμείς , το σύστημα υγείας , τα μέτρα της καραντίνας και φυσικά η οικονομία

στην εταιρεία που εργάζομαι δόθηκε η οδηγία σε συναδέλφους που ταξίδεψαν στην Ιταλία (στην κόκκινη ζώνη μετάδοσης του ιού) να προβούν στις απαραίτητες εξετάσεις και αν χρειαστεί να κάτσουν καραντίνα 14 μέρες αν βγουν θετικά τα αποτελέσματα αλλιώς μπορούν να έρθουν για δουλειά αν βγουν αρνητικά.

το ίδιο και σε συναδέλφους που πήγαν ή είναι στην Ισπανία

όποιος αρνηθεί να υπακούσει αυτομάτως βάζει τον εαυτό του σε διαδικασία απόλυσης από την εταιρεία

η εταιρεία απασχολεί 5.000 προσωπικό και δεν θα ρισκάρει μάλιστα μας είπαν αν παρουσιαστεί το οτιδήποτε άμεσα κλείνουμε όλες τις υποδομές μας.

Η δική μου πρόβλεψη είναι ότι το 5-10% του πληθυσμού της χώρας θα αρρωστήσει από τον "Corona Virus" δηλαδή λέω ότι θα κολλήσουν 1.000.000 συνάνθρωποι μας

και το 1/3 του πληθυσμού που είναι πιο ευάλωτο σε θέματα υγείας θα πεθάνει δηλαδή λέω ότι θα πεθάνουν 10.000 συνάνθρωποι μας

τα νούμερα είναι κατά προσέγγιση

αυτά τα νούμερα θα ισχύσουν σε όλες τις χώρες που έχουν προσβληθεί από τον "Corona Virus"

δεν ξέρω αν η "Θεία κοινωνία (κρασί) ή πίστη στον θεό" μπορεί να κάνει το θαύμα και να μην κολλήσεις όταν γίνεται το μυστήριο

επίσης δεν ξέρω τι συμβαίνει με τον κάθε παπά που καταναλώνει ότι μείνει από το ιερό δισκοπότηρο της θείας κοινωνίας (κρασί)

καλώς ή κακώς δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα υπάρχουν πολλά πράγματα που ούτε η επιστήμη μπορεί να τα εξηγήσει ούτε η λογική

για την επιστήμη απλά θα αναφέρω ότι χρειάζονται αποδείξεις και μέχρι τώρα δεν έχουν παρθεί

ΔΙΑΔΩΣΤΕ!!!?1!!!!??////

Για την θεια κοινωνια μπορειτε μονοι σας να κανετε μια απλη αναλυση απο αυτα που ξερετε μεχρι να περιμενετε τα πειραματοζωα? να το επιβεβαιωσουν.

η λοσιον οινοπνευματος που ειναι 70 vol στις οδηγιες λεει ελαχιστη παραμονη 30’’ για να δρασει. το οινοπνευμα 90 vol χρειαζεται λιγοτερο χρονο.

το κρασι που αποτελειται η θεια κοινωνια ειναι 12-15 vol οινοπνευμα (καπου εκει παιζουν τα κρασια). Αρα χρειαζεται πολυ παραπανω χρονο να παραμεινει μεσα το κουταλι για να υποθεσουμε οτι θα σκοτωθουν οι παθογονοι μικροργανισμοι. Φυσικα και δεν συμβαινει τετοιο. 2-3 δευτερολεπτα το πολυ μεχρι να παει στον επομενο.

• Like 1

13 λεπτά πριν, ikorolis είπε

Πολύ Mega βλέπεις

Επισκέπτης
Μόλις τώρα, mynam3 είπε

ΔΙΑΔΩΣΤΕ!!!?1!!!!??////

παρακαλώ να λείπουν οι "ειρωνείες" ευχαριστώ

δεν υπάρχει κάτι να διαδώσει οποιοσδήποτε

το 5-10% δεν το έχω πει εγώ αλλά επιστήμονες που ασχολούνται με τον "Corona Virus"

ούτε είμαι κανένας "Θρησκόληπτος" πολίτης απλά κάνω τον σταυρό μου όταν περνάω από έξω από μια εκκλησία

έχω πάρα πολύ καιρό να λάβω την θεία κοινωνία ή να παρακολουθήσω μυστήριο/λειτουργία και ο λόγος είναι ότι δεν γουστάρω τους παπάδες με αυτά που έχω δει να κάνουν (ειδικά σε μεγάλες εκκλησίες/μητροπόλεις)

μόνο δύο παπάδες με έχουν δει μέσα στον ναό ένας στο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου στην περιοχή που μένω και ένας στην εκκλησία του Αγίου Βασιλείου στα εξάρχεια που είναι η δουλειά μου.

αυτά

ότι αφορά τα "κρούσματα" δυστυχώς ήταν αναμενόμενο όσοι πήγαν Ιταλία να κολλήσουν (πόσοι ακόμα έχουν πάει και δεν το ξέρουμε)

αυτό που μου προκάλεσε έκπληξη εμένα ήταν η ομάδα που πήγε στους αγίους τόπους (ισραήλ) από εκεί δεν το περίμενα να κολλήσουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για πρώτη φορά μέσα στα 34 χρόνια ιστορίας του, ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ μουσικής, τεχνολογίας και κινηματογράφου στις ΗΠΑ, το SXSW που γίνεται στο Austin του Texas, ακυρώνεται λόγω του κορωνοϊού.

Επεξ/σία από thomasG4

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, KalishBioloid είπε

Πολύ Mega βλέπεις

παρακαλώ πολύ να λείπουν οι ειρωνείες ευχαριστώ.

επίσης δεν βλέπω ούτε MEGA/ΑΝΤ1/STAR/OPEN/ALPHA TV/ ΣΚΑΙ

δεν παρακολουθώ δελτία ειδήσεων στα ΜΜΕ

δεν παρακολουθώ ελληνική τηλεόραση (ούτε καν έχω συντονισμένα κανάλια στην τηλεόραση)

είμαι παιδί του Online Streaming (NETFLIX/AMAZON κτλ)

ειδήσεις ότι διαβάσω από το διαδίκτυο

Επεξ/σία από ikorolis

Η κατάσταση στην Ιταλία έχει ξεφύγει. Οι θάνατοι και τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά. O Chris Martenson που παρακολουθώ από την αρχή της όλης κατάστασης στο YouTube (ο οποίος μέχρι τώρα έχει πέσει μέσα σ' όλα για το πώς θα εξελιχθεί το πράμα) θεωρεί πως πιθανόν να πρόκειται για μια πιο θανατηφόρα έκδοση του ιού. Επίσης στο τελευταίο του βίντεο έκανε ειδική αναφορά για την Ελλάδα και θεωρεί πως πέρα από την αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων διατρέχει μεγάλο κίνδυνο από τους πρόσφυγες/μετανάστες στα σύνορα της και το τι μπορεί να κουβαλάνε μαζί τους καθώς προέρχονται από περιοχές κοντά στο Ιράν όπου γίνεται χαμός αυτή την στιγμή με τον ιό.

• Like 3

7 λεπτά πριν, ikorolis είπε

παρακαλώ πολύ να λείπουν οι ειρωνείες ευχαριστώ.

επίσης δεν βλέπω ούτε MEGA/ΑΝΤ1/STAR/OPEN/ALPHA TV/ ΣΚΑΙ

δεν παρακολουθώ δελτία ειδήσεων στα ΜΜΕ

δεν παρακολουθώ ελληνική τηλεόραση (ούτε καν έχω συντονισμένα κανάλια στην τηλεόραση)

είμαι παιδί του Online Streaming (NETFLIX/AMAZON κτλ)

ειδήσεις ότι διαβάσω από το διαδίκτυο

To 5-10% το είπε στο Μega ο Μόσιαλος... προφανώς το διάβασες στα nea λοιπόν.

20200306-ta-nea-0444.jpg

Πάντως δική σου πρόβλεψη δεν είναι.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, KalishBioloid είπε

To 5-10% το είπε στο Μega ο Μόσιαλος... προφανώς το διάβασες στα nea λοιπόν.

20200306-ta-nea-0444.jpg

Πάντως δική σου πρόβλεψη δεν είναι.

καμία σχέση με MEGA και με ΤΑ ΝΕΑ

το 5-10% ότι θα αρρωστήσουν

και το 1/3 ότι θα πεθάνουν

από τους πληθυσμούς κάθε χώρας

το έχουν πει επιστήμονες από όλο τον κόσμο (όχι έλληνες μόνο)

εγώ είπα απλά ότι συμφωνώ με την πρόβλεψη και αναφέρω και τα νούμερα

είμαστε χοντρικά 10.000.000 πληθυσμός (χωρίς πρόσφυγες/μετανάστες)

δηλαδή 1.000.000 άνθρωποι στην ελλάδα θα νοσήσουν

και από αυτούς οι 10.000 άνθρωποι θα πεθάνουν

επίσης μην ξεχνάμε ότι οποιοδήποτε εμβόλιο (αν υπάρξει) θα χρειαστεί 14 μήνες για να βγει ασφαλές στην αγορά και στην κυκλοφορία

επίσης μην ξεχνάμε πόσοι άνθρωποι νοσούν και πεθαίνουν από την γρίπη τύπου HxNx

επίσης συγκρίνουμε το δικό μας σύστημα υγείας με συστήματα υγείας πολύ ανώτερα από το δικό μας που δεν μπορούν να το χειριστούν και έχουν κρούσματα

αναφέρομαι στις βόρειες χώρες της ευρώπης

αλλά και στα συστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλία) , Γερμανία , Ολλανδία , Ελβετία , Γαλλία.

Επεξ/σία από ikorolis

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναθεμα τους για νεα πανε να μεταδώσουν πανικο ... Δειτε Βουλγαρια / Τουρκια  : μόκο ολοι , κανενα  καταγεγραμμένο κρουσμα. Τουρίστ Gel burda , yunanistan no good ... Τετοια πρωτοσελιδα πρεπει να τα μαζεψουν .

Επεξ/σία από Mhlogiatros

5-10% είναι ακραία σενάρια. Σαν τα σενάρια που γίνονται πχ σε περίπτωση πυρηνικής έκρηξης, πόσο μπορεί να εξαπλωθεί η ραδιενέργεια σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Για πραγματικούς αριθμούς πάρε το παράδειγμα της Κίνας. 80,000 κόλλησαν σε πληθυσμό 1.4δις (0.005%)

• Confused 2

6 λεπτά πριν, KalishBioloid είπε

5-10% είναι ακραία σενάρια. Σαν τα σενάρια που γίνονται πχ σε περίπτωση πυρηνικής έκρηξης, πόσο μπορεί να εξαπλωθεί η ραδιενέργεια σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Για πραγματικούς αριθμούς πάρε το παράδειγμα της Κίνας. 80,000 κόλλησαν σε πληθυσμό 1.4δις (0.005%)

Η Κίνα εφάρμοσε δρακόντεια μέτρα καραντίνας για να το περιορίσει και ως ένα βαθμό το χει κατάφερει. Στις δυτικές κοινωνίες για να εφαρμοστούν τέτοια μετρα θα πρέπει πρώτα γίνει πανδημία και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα τα λάβουν.

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...