Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, FilipposMD είπε

Επιβεβαιώνω για τη μεγάλη δύναμη των θρησκευτικών κύκλων στο πανεπιστήμιο. Δεν ξέρω για τη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά όποιος θέλει να έχει δημόσιο ρόλο πολύ δύσκολα θα πει κάτι που θα στενοχωρήσει τον κλήρο.

Δυστυχως, οχι μονο αυτο ειναι καταρχην ως...δεδομενο, αλλα το ακομη χειροτερο:
ετσι δημιουργουνται-υφιστανται 'γραμματια"(!), που οταν κληθουν, θα ξεχρεωθουν...
✝️

• Like 1
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, telis είπε

Συγνώμη τώρα, αλλά τι επιχείρημα είναι αυτό ότι δεν υπάρχουν έρευνες που να αποδεικνύουν ότι ο ιός μεταδίδεται ή όχι μέσω της θείας κοινωνίας; σπίτι τρώνε όλοι με το ίδιο κουτάλι και πιρούνι; χρειάζεται να γίνει έρευνα; 

Δεν ειναι το ιδιο. Και ναι πρέπει να γίνει έρευνα για να υπάρχουν στοιχεία. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Moderators
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Ενταξει μωρε, νεα η ιατρικη επιστημη, νεα η θρησκεια, νεα "διαδικασια" η Θεια κοινωνια, καποια στιγμη θα γινει και μια ερευνα για να ξερουμε τι λεει η επιστημη για αυτο. Στα σπαργανα ολα αυτα, ειναι δεν ειναι καλα καλα 2-3 χρονια που υπαρχουν. Δεν μας πηρανε και τα χρονια. 😛 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, KoreanW είπε

............

επίσης το γιατί δυσαρεστούνται κάποιοι με τον θρησκευτικό παράγοντα, ποτέ δε με απασχόλησε

επαναλαμβάνω, όμως το όλο πράγμα  τείνει να θυμίσει τις θεωρίες περί μεταδοτικότητα πλειάδας ασθενειών με το βλέμμα lol

Το προβλημα ειναι οτι οσοι εκκλησιαζονται, συναναστρεφονται και με κοσμο που δε πιστευει. Αν ηταν ενα κλειστο club τοτε ναι εχει δικιο.

1 ώρα πριν, Apoll είπε

Kαι αυτός είναι αρχηγός κόμματος στην Ελληνική βουλή και μου λέτε φταίει το Κράτος και το ΕΟΔΥ; Είμαστε σοβαροί;;;;;;

Ναι ρε φιλε. Ειναι ντροπη για τη χωρα. Δηλαδη υπαρχει κοσμος που απογοητευτηκε απο τις επιλογες του, και μετα απο τοση εμπειρια κατεληξε σε αυτον... βυζαντινον θα λεμε και θα κλαιμε

25 λεπτά πριν, lionheart20 είπε

Νεκρός 36χρονος που είχε αναρρώσει από τον κορονοϊό

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ygeia/290710/anisyxia-nekros-36xronos-pou-eixe-anarrosei-apo-ton-koronoio

Τραγικη ειδηση. Οτι πιο σημαντικο διαβασα σημερα. Νομιζω ενας γιατρος που καταλαβαινει πιο πολλα, θα εχει τρομαξει. Για εμας ας περασει καλυτερα στο ντουκου.

10 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Βασιλη η ευρενα πρεπει να γινει ομως οχι μονο για τη θεια κοινωνια αλλα και για το δισκοποτηρο και το μαντηλι (συγγνωμη αλλα δεν γνωριζω τη σωστη λεξη, διορθωστε με) που κραταει ο παππας.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Τραγικη ειδηση. Οτι πιο σημαντικο διαβασα σημερα. Νομιζω ενας γιατρος που καταλαβαινει πιο πολλα, θα εχει τρομαξει. Για εμας ας περασει καλυτερα στο ντουκου.

Κατι ξέρουν που τους δίνουν φάρμακα για τον hiv. Άμα μπορεί να κρύβεται ο ιός και να επανέρχεται οποτε γουστάρει την κάτσαμε την βαρκα

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, agnostos13 είπε

Έστω οτι έκλειναν τα σχολεία 15/3 - 15/5, που ας υποθέσουμε οτι θα έχει ηρεμίσει το θέμα (θα έχουν πιάσει και οι ζέστες που ίσως βοηθήσουν), θα πήγαινες να κάνεις μάθημα έως 15/8 για να κλείσει η χρονιά;

Ναι θα πήγαινα κανονικότατα. Ούτε καν το συζητάω. Όταν υπάρχει θέμα δημόσιας υγείας όλα μα όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. Όπως θα ήθελα να γίνει έτσι για το παιδί μου, θα έκανα το ίδιο και για τους μαθητές μου.

• Like 7
  • Super Moderators
Δημοσ.
52 minutes ago, matrixxx said:

:D Αυτα τα παθαινουμε καποιες φορες ολοι οι mods οταν αναγκαζομαστε να διαβαζουμε με την "διαγωνια" ή "επιλεκτικη" μεθοδο μεγαλη ποσοτητα σχολιων για να εντοπισουμε πχ παραβασεις, υβρεις κλπ. 

Κατσε περιμενε γιατι εχω πιει... Εγω έγραψα κάτι του στυλ "τι πρέπει να κάνουν οι ηλικωμενοι να μένουν κλεισμένοι μέσα"? 

Τι έγραψε ο άλλος?

Δημοσ.

Όποιος έχει όρεξη ας διαβάσει αυτό 

https://news.sky.com/story/coronavirus-how-peak-cases-could-be-cut-by-social-distancing-11950397

Εξηγεί πως θα λειτουργήσει η πιο αυστηρή καραντίνα σε διαφορετικά σενάρια.

Γνώμη μου : οποίος δεν συμμερίζεται απόψεις γιατρών και επιστημόνων σχετικά με μάσκες, καραντίνες κλπ, δεν διαφέρει και πολύ από την γιαγιά που πιστεύει ότι δεν θα το κολλήσει από την θεία λειτουργία. 🙂

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, mary said:

Όποιος έχει όρεξη ας διαβάσει αυτό 

https://news.sky.com/story/coronavirus-how-peak-cases-could-be-cut-by-social-distancing-11950397

Εξηγεί πως θα λειτουργήσει η πιο αυστηρή καραντίνα σε διαφορετικά σενάρια.

Γνώμη μου : οποίος δεν συμμερίζεται απόψεις γιατρών και επιστημόνων σχετικά με μάσκες, καραντίνες κλπ, δεν διαφέρει και πολύ από την γιαγιά που πιστεύει ότι δεν θα το κολλήσει από την θεία λειτουργία. 🙂

Φαντάζομαι πως έχεις κλειστεί ήδη μέσα στο σπίτι σου? Να έρθουμε να κολλήσουμε την πόρτα με οξυγονοκόλληση?😁

Δημοσ.
2 ώρες πριν, tritonas00 είπε

εγκλημα και τιμωρια

Δυστυχώς σε αυτό το έγκλημα δεν υπάρχει δίκαιη τιμωρια..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, billdanos είπε

Φαντάζομαι πως έχεις κλειστεί ήδη μέσα στο σπίτι σου? Να έρθουμε να κολλήσουμε την πόρτα με οξυγονοκόλληση?😁

Όχι. Το αντίθετο. Πάω δουλειά και όπου αλλού χρειάζεται κανονικά. Χθες πχ χρειάστηκε να πάρω ταξί. Για μάσκα ούτε αστείο. Μόνο αντισηπτικά έψαχνα και δεν βρήκα πουθενά αλλά έτσι και αλλιώς είχα, στη τσάντα, στο γραφείο, στο σπίτι. Έχω το κακό συνήθειο να πιάνω πολύ το πρόσωπο μου όποτε είχα ήδη.

Την έρευνα αυτή την πήρε το μάτι μου πριν λίγο στις ειδήσεις και μου φάνηκε ενδιαφέρουσα. Τονίζει κιόλας ότι πιο αυστηρά μέτρα απλά μεταθετουν τα κρούσματα το φθινόπωρο.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, telis είπε

Συγνώμη τώρα, αλλά τι επιχείρημα είναι αυτό ότι δεν υπάρχουν έρευνες που να αποδεικνύουν ότι ο ιός μεταδίδεται ή όχι μέσω της θείας κοινωνίας; σπίτι τρώνε όλοι με το ίδιο κουτάλι και πιρούνι; χρειάζεται να γίνει έρευνα; 

Μα έτσι λειτουργεί η επιστήμη. Κάνεις κάποια υπόθεση και μετά πείραμα/έρευνα για να δεις τι ισχύει. Θεωρητικά τουλάχιστον, για όλα χρειάζεται να γίνει έρευνα, ακόμα και για τα πιο προφανή. Αν θες να μιλήσεις επιστημονικά, αυτό πρέπει να πεις. Όταν δεν έχουμε στοιχεία, ειδικά στη δημόσια υγεία, συνήθως λέμε ότι καλό είναι να αποφεύγεται κάτι που έχει έστω και λίγες πιθανότητες να είναι επικίνδυνο. Οπότε θα σύστηνα να αποφεύγονται οι εκκλησίες και η κοινωνία. Αλλά αν δεν έχεις βιβλιογραφία να το στηρίξεις, πρέπει να το πεις. Αλλιώς είναι απλώς η γνώμη σου. Όπως ειπώθηκε, μπορεί ξέρω γω το αλκοόλ να σκοτώνει τον ιό ή να μην μένει στο κουτάλι ή να γίνεται θαύμα ξέρω γω (🤪). Αν πιστεύουμε στην επιστήμη, πρέπει να το αποδείξουμε. Μέχρι τότε όμως, πρέπει να λειτουργούμε με αυτό που είναι λογικό με βάση τα ως τώρα δεδομένα. Έτσι γίνεται και με τα άλλα μέτρα.

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

δυστυχώς την πατήσαμε κύριοι...αφού δεν άντεξε η χώρα να μην έχει κρούσματα έως 10-15 μαρτίου

τώρα θα χορέψουμε και όσο αντέξουμε εμείς , το σύστημα υγείας , τα μέτρα της καραντίνας και φυσικά η οικονομία

στην εταιρεία που εργάζομαι δόθηκε η οδηγία σε συναδέλφους που ταξίδεψαν στην Ιταλία (στην κόκκινη ζώνη μετάδοσης του ιού) να προβούν στις απαραίτητες εξετάσεις και αν χρειαστεί να κάτσουν καραντίνα 14 μέρες αν βγουν θετικά τα αποτελέσματα αλλιώς μπορούν να έρθουν για δουλειά αν βγουν αρνητικά.

το ίδιο και σε συναδέλφους που πήγαν ή είναι στην Ισπανία

όποιος αρνηθεί να υπακούσει αυτομάτως βάζει τον εαυτό του σε διαδικασία απόλυσης από την εταιρεία

η εταιρεία απασχολεί 5.000 προσωπικό και δεν θα ρισκάρει μάλιστα μας είπαν αν παρουσιαστεί το οτιδήποτε άμεσα κλείνουμε όλες τις υποδομές μας.

Η δική μου πρόβλεψη είναι ότι το 5-10% του πληθυσμού της χώρας θα αρρωστήσει από τον "Corona Virus" δηλαδή λέω ότι θα κολλήσουν 1.000.000 συνάνθρωποι μας

και το 1/3 του πληθυσμού που είναι πιο ευάλωτο σε θέματα υγείας θα πεθάνει δηλαδή λέω ότι θα πεθάνουν 10.000 συνάνθρωποι μας

τα νούμερα είναι κατά προσέγγιση

αυτά τα νούμερα θα ισχύσουν σε όλες τις χώρες που έχουν προσβληθεί από τον "Corona Virus"

δεν ξέρω αν η "Θεία κοινωνία (κρασί) ή πίστη στον θεό" μπορεί να κάνει το θαύμα και να μην κολλήσεις όταν γίνεται το μυστήριο

επίσης δεν ξέρω τι συμβαίνει με τον κάθε παπά που καταναλώνει ότι μείνει από το ιερό δισκοπότηρο της θείας κοινωνίας (κρασί)

καλώς ή κακώς δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα υπάρχουν πολλά πράγματα που ούτε η επιστήμη μπορεί να τα εξηγήσει ούτε η λογική

για την επιστήμη απλά θα αναφέρω ότι χρειάζονται αποδείξεις και μέχρι τώρα δεν έχουν παρθεί

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...