Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα

billdanos
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 ώρες πριν, KoreanW είπε

https://media.real.gr/filesystem/Multimedia/mp3/06-03-2020_Elenh_Giamarelloy_-_Paylopoylos-Niflhs_id37065.mp3

Η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας Ελένη Γιαμαρέλλου, στην κλινική της οποίας θήτευσε ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Τσιόδρας που βλέπετε στις τηλεοράασεις.

"δεν υπάρχει κανείς χωρίς τηλεόραση". Ά καλά. 

Δεν έχω TV (γιατί δεν βλέπω βλκ) αλλά είμαι ποιο ενημερωμένος. Ιντερνετ 4TW 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

O Μόσιαλος επικαλέστηκε μια έρευνα (όχι σπουδαία βέβαια, όπως είπε και ο ίδιος) και νομίζω επίτηδες ήταν μετριοπαθής για να μην εξάψει τα πνεύματα. Το έγραψε και ο ίδιος.

Η Γιαμαρέλλου όμως μίλησε καθαρά δογματικά και αυτό είναι το πρόβλημα. Κι εμένα αν με ρωτούσαν, που είμαι άθεος και σιχαίνομαι την εκκλησία, θα έλεγα ότι δεν υπάρχουν μελέτες που να αποδεικνύουν την μετάδοση μέσω κοινωνίας. Ωστόσο, με όσα γνωρίζουμε για τον ιό, θεωρώ πιθανό να μεταδίδεται, οπότε στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, θα πρότεινα να αποφεύγεται. Αυτή είναι μια θέση με την οποία μπορεί να διαφωνήσει κανείς, αλλά είναι μέσα στο πλαίσιο της επιστήμης, την οποία υποτίθεται υπηρετούμε. Η Γιαμαρέλλου δεν είπε τίποτα τέτοιο ούτε και υπονόησε. Με βάση αυτά που είπε, ακόμα κι αν βγει μελέτη που να αποδεικνύει μετάδοση με τη θεία κοινωνία, αυτή θα μιλάει για θαύμα και πίστη. Ντροπή και αίσχος, κατά τη γνώμη μου.

Επιβεβαιώνω για τη μεγάλη δύναμη των θρησκευτικών κύκλων στο πανεπιστήμιο. Δεν ξέρω για τη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά όποιος θέλει να έχει δημόσιο ρόλο πολύ δύσκολα θα πει κάτι που θα στενοχωρήσει τον κλήρο.

• Like 9
  • Thanks 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πρόβλημα της μετάδοσης ιών με την θεία κοινωνία θα μπορούσε να περιοριστεί με την χρήση πλαστικών κουταλιων μιας χρήσης. Βέβαια αυτό αν πας να το πεις θα σε χαρακτηρισουν άπιστο και θα ξεσηκωθουν οι παπάδες. Επίσης η χρήση πλαστικού δημιουργεί και περιβαλλπντικο πρόβλημα αν δεν ανακυκλωθεί. Όλα είναι θεμα μιας απόφασης της εκκλησίας. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29

Η Γιαμαρέλλου ήταν απλά τραγική. Να λέει ότι μη ευπαθείς ομάδες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να συνωστίζονται στην εκκλησία, χωρίς καν να διατυπώνει κάποια επιφύλαξη... Δηλαδή σα να λέμε ότι όλες οι απαγορεύσεις και ματαιώσεις που αφορούν μη ευπαθείς ομάδες είναι περιττές... εκτός κι αν εννοεί ότι ΜΟΝΟ οι συγκεντρώσεις μέσα στην εκκλησία είναι ασφαλείς. Απλά τραγική.

• Like 1

• Super Moderators
2 hours ago, adi32 said:

Επιστρέφουν λέει 50 γέροι που είχαν πάει με καπη στο Ισραήλ βολτίτσα 

Τι να πει κανείς μετά 

Καλά τι λέτε; Τι φταίνε οι άνθρωποι; Στα Καπή τους θελουμε όλους μετά τα 60; 

• Like 5
  • Thanks 1

Η συγκεκριμένη κυρία δεν μπορεί να είναι επιστήμονας, αλλά ούτε και ορθά σκεπτόμενη πιστή. 

Η πίστη στον Θεό και τα διάφορα μυστήρια δεν προστατεύει από αρρώστιες και τον θάνατο. 

Αν το κρασί της θείας κοινωνίας σκοτώνει τον ιό λόγω της ύπαρξης αλκοολης, αυτό είναι μιά εξήγηση και ουδεμία σχέση έχει με το τελετουργικό ή την πίστη. Όμως δεν είναι αποδεδειγμένο. 

Πέραν των παραπάνω όμως η εκκλησία δεν παύει να είναι ένας κλειστός χώρος με πολλούς ανθρώπους. 

• Like 2

24 λεπτά πριν, FilipposMD είπε

O Μόσιαλος επικαλέστηκε μια έρευνα (όχι σπουδαία βέβαια, όπως είπε και ο ίδιος) και νομίζω επίτηδες ήταν μετριοπαθής για να μην εξάψει τα πνεύματα. Το έγραψε και ο ίδιος.

Η Γιαμαρέλλου όμως μίλησε καθαρά δογματικά και αυτό είναι το πρόβλημα. Κι εμένα αν με ρωτούσαν, που είμαι άθεος και σιχαίνομαι την εκκλησία, θα έλεγα ότι δεν υπάρχουν μελέτες που να αποδεικνύουν την μετάδοση μέσω κοινωνίας. Ωστόσο, με όσα γνωρίζουμε για τον ιό, θεωρώ πιθανό να μεταδίδεται, οπότε στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, θα πρότεινα να αποφεύγεται. Αυτή είναι μια θέση με την οποία μπορεί να διαφωνήσει κανείς, αλλά είναι μέσα στο πλαίσιο της επιστήμης, την οποία υποτίθεται υπηρετούμε. Η Γιαμαρέλλου δεν είπε τίποτα τέτοιο ούτε και υπονόησε. Με βάση αυτά που είπε, ακόμα κι αν βγει μελέτη που να αποδεικνύει μετάδοση με τη θεία κοινωνία, αυτή θα μιλάει για θαύμα και πίστη. Ντροπή και αίσχος, κατά τη γνώμη μου.

Επιβεβαιώνω για τη μεγάλη δύναμη των θρησκευτικών κύκλων στο πανεπιστήμιο. Δεν ξέρω για τη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά όποιος θέλει να έχει δημόσιο ρόλο πολύ δύσκολα θα πει κάτι που θα στενοχωρήσει τον κλήρο.

Συγνώμη τώρα, αλλά τι επιχείρημα είναι αυτό ότι δεν υπάρχουν έρευνες που να αποδεικνύουν ότι ο ιός μεταδίδεται ή όχι μέσω της θείας κοινωνίας; σπίτι τρώνε όλοι με το ίδιο κουτάλι και πιρούνι; χρειάζεται να γίνει έρευνα; 

2 ώρες πριν, adi32 είπε

Τι να πει κανείς μετά 

Τι εννοείς; Ότι 60,70,80 ακόμα και 90 ετών κάποιος πρέπει να κλειστεί σε ένα σπίτι;;;; 

• Moderators

14 λεπτά πριν, billdanos είπε
2 ώρες πριν, adi32 είπε

Καλά τι λέτε; Τι φταίνε οι άνθρωποι; Στα Καπή τους θελουμε όλους μετά τα 60; 

:D Αυτα τα παθαινουμε καποιες φορες ολοι οι mods οταν αναγκαζομαστε να διαβαζουμε με την "διαγωνια" ή "επιλεκτικη" μεθοδο μεγαλη ποσοτητα σχολιων για να εντοπισουμε πχ παραβασεις, υβρεις κλπ. 

1 λεπτό πριν, Apoll είπε

Τι εννοείς; Ότι 60,70,80 ακόμα και 90 ετών κάποιος πρέπει να κλειστεί σε ένα σπίτι;;;; 

Με τέτοια πανδημία το θεωρείς φρόνιμο γέροι να πηγαίνουν ταξίδια αναψυχής? 

• Moderators

Περιμενα να δω με ποση καθυστερηση θα δωσουν την κρισιμοτητα του ενος κρουσματος. Απο χθες το μεσημερι εχω ακουσει σε ολα τα μεσα οτι ειναι κρισιμη η κατασταση του ενος (67χρονου) με σοβαρη πνευμονια και οτι ειναι διασωληνωμενος και να που 40 ωρες περιπου μετα βγηκε/(το εδωσαν; ) στο σαιτ. Μεχρι πριν μιση ωρα δεν υπηρχε. 

2020-03-06_2215

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, billdanos είπε

Αν σκεφτείς τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το κλείσιμο των ΜΜΜ, θα καταλάβεις γιατί δεν μπορεί να γίνει στην παρούσα φάση. 

Προφανώς και θα σταματήσουν να κινούνται σχεδόν τα πάντα. Αλλά όταν ξεκινάς και κλείνεις σχολεία και το πας για "καραντίνα" αφήνοντας τελευταίο το ΜΕΤΡΟ για κλείσιμο θα έχεις εξαπλώσει τον ιο 100000%.... όπως επίσης όταν τα ΜΜΜ έχουν απεργίες που δεν είναι και τόσο σπάνιο φαινόμενο, δεν βλέπω να γίνεται και τόσο τραγική η κατάσταση.

Επεξ/σία από teotsigourakos
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...