Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα

billdanos
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

@DrLo Είναι πρόβλημα γιατί είναι ιδεολογική θέση, όχι επιστημονική. Μπορεί να αποδειχθεί σωστή, αλλά θα είναι συμπτωματικό, γιατί σε βασίζεται καν σε κάποιες ενδείξεις. Χρησιμοποιεί τον επαγγελματικό της τίτλο για να εκφράσει μια προσωπική ιδεολογική θέση. Σε ένα επιστημονικό φόρουμ θα γινόταν περίγελος, ΑΣΧΕΤΩΣ αν αυτό που έλεγε ήταν σωστό. Μόνο που εδώ ακούνε εκατομμύρια άνθρωποι, οπότε δεν είναι αστείο. Πέραν της ουσίας, υπονομεύει το κύρος της επιστήμης σε μια κρίσιμη στιγμή. Αν το λέει αυτό η Γιαμαρελλου, γιατί να πιστέψω τον Τσιόδρα και όλοι τον Βελόπουλο που πουλάει μαντζούνια;

• Like 13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μόλις τώρα, AtiX είπε

Δηλαδή πιστεύεις ότι κάνουν 1500 προσλήψεις για τον ιό ενω οι ΜΕΘ δεν φτάνουν ούτε για αυτούς που έχουν εποχική γρίπη???

Ναι

γιατί θα χρειαστούν

Κορονοϊός: Σε καραντίνα γιατροί και προσωπικό του νοσοκομείου του Ρίου - Η διαδρομή του ένατου κρούσματος

https://www.news247.gr/ygeia/poy-gia-koronoio-parte-ton-sta-sovara-den-einai-askisi-etoimotitas.7596946.amp.html?utm_source=News247&utm_medium=BoN_mob_article&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos4

Μόλις τώρα, thanasisxask είπε

Το καθαρό οινόπνευμα κάνει δουλειά στα χέρια ή όχι; έχω αρχίσει και εγώ να αγχώνομαι, αν και γενικά είμαι στα @ρχιδι@ μου... 

το καθαρό ειναι πανάκριβο, μπορείς να κάνεις την δουλεία σου με αντισηπτικό και συχνό πλύσιμο.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Mhlogiatros είπε

Φυσικα προτεραιοτητα ειναι η οικονομια . Οταν μου ειχαν πει τα παιδια γυριζοντας απο Ιταλια δε τους σταματησε κανεις ουτε τους ρωτησαν τιποτα - και μετα πηγαν και στο νοσοκομειο μονοι τους και δεν υπαρχει κανενας υπευθυνος εκει  χαθηκε το παιχνιδι . Μετα περασαν βδομαδες και λεω τη γλιτώσαμε   ... και μετα μπουμ .  Επομενη σκεψη ποσο θα κρατησει το δημοσιο γιατι πρεπει να συνδραμουν και οι ιδιωτικες κλινικες ...

Δε διαφωνω μαζι σου και με ενοχλει αφανταστα που αυτο που λες επιβεβαιωνεται συνεχως σε ολα τα κρατη. Οταν γραφει λοιπον καποιος κατι να αναφερουει οτι το γραφουει με οικονομικους παραγοντες αν και προσωπικα το καταλαβαινω ευκολα. Εγω συνεχιζω να γραφω βαζοντας πρωτα την υγεια, και αν ετσι παρουσιαζονται ανεπαρκη τα μετρα δεν με απασχολει.

2 ώρες πριν, lionheart20 είπε

Προσωπικά επειδή είμαι άνεργος θα την έβγαζα σπίτι,αν ήταν σοβαρά τα συμπτώματα θα πήγαινα νοσοκομείο.

Και εγω το ιδιο θα εκανα διοτι ανεργος ειμαι και οχι δημοσιος υπαλληλος που με βαφτισε ο αλλος.

2 ώρες πριν, matrixxx είπε

Το θεμα εχει γενικο τιτλο. Αν επιμενεις τοσο να παρεις απαντησεις σε αυτο που ρωτας, πρεπει

1. να μπορουν να δουν πολλοι το σχολιο σου και

2. να εχουν "χωρο" να απαντησουν. 

Για μενα λοιπον, ανοιξε ενα νεο θεμα με τιτλο κατι σαν "ισως κολλησα κορονοιο, τι να κανω;" ωστε να μπορεσει οποιος θελει να σου απαντησει.

Πλακα κανεις τωρα ε?? ΛΟΛ .. πες οτι δεν ειναι ευκολη η απαντηση διοτι το ερωτημα που βαζω ειναι ποιο σχετικο με τον τιτλο παρα οι παπαδες και τα καρναβαλια . Παντως και αυτο το εκλαμβανω ως απαντηση και δε σε παρεξηγω γιατι το σχολιασες ενω αλλοι κανουν οτι δε διαβασαν την ερωτ

1 ώρα πριν, Sabeas είπε

Για οποιον το διαβασει, καντε ignore τον curtis και θα με θυμηθειτε, ειναι λες και σηκώνεται ενα πεπλο χαζομαρας και τρομολαγνειας απο το thread και διαβαζεται πολυ πιο ευχαριστα

Ακομα πιο ευχαριστο ειναι να διαβασεις το thread με τα ανεκδοτα. Παντως αν σε ηρεμει η αποψη οτι το 4% θνητοτητα δεν ειναι τοσο αλλα 1% διοτι υπαρχουν χιλιαδες αλλοι που νοσουν τοτε απλα παω πασο.

1 ώρα πριν, citiz είπε

Αν ήμουν πιθανό κρούσμα θα κάνα το τέστ αφού πήγαινα μόνος μου σε κάποιο είδικα διαμορφωμένο χώρο. Αν είχα έρθει σε επαφή με κρούσμα, θα ενημέρωνα την δουλειά μου και θα έμενα σπίτι σε αυτοκαραντινα για 14 μέρες.

Πρεπει ομως να υπαρξει ενημερωση και στο τι κανουμε σπιτι οταν δεν ειμαστε μονοι μας, διαφορετικα δεν εχει πολυ νοημα. Θεωρεις οτι ενα αφεντικο με μερικους υπαλληλους θα εκανε το ιδιο ή θα ελεγε οτι ειναι μια απλη γριπουλα και θα περασει.

1 ώρα πριν, ThReSh είπε

Με τις παρελάσεις να δούμε τι θα γίνει σε 2.5 βδομάδες. 😛

Μαλλον δε θα γινουν. Κατσε να δουμε.

1 ώρα πριν, margaritagr είπε

Γιατρός απο αυτούς που βγαίνουν στη τηλεόραση λεει σήμερα σε φίλο μου που ειναι να παει στο νοσοκομείο για κατι φάρμακα «ναι Ελα, με μάσκα». Ενώ ο φίλος μου παει απλά να παρει φάρμακα, δεν ειναι άρρωστος, δε βήχει κλπ τίποτα. 

Όταν λέμε λοιπόν οτι μας δουλεύουν «μάσκα φοράνε μονο οι άρρωστοι» , και το κάνουν για να μην αγοράζει ο κόσμος μάσκες, εχουμε 1000 δικιά. 

Και εγω ετσι πιστευω. Αν για 1000 ατομα υπαρχουν 500 μασκες λογικο ειναι να πρεπει να τις χρησιμοποιουν μονο οσοι αρρωστησουν. Το θεμα ειναι ομως οτι  η ζημια εγινε οποτε οποιος προλαβε προλαβε. Να βγαλουν νομο οτι απαγορευεται η χρηση μασκας σε δημοσιους χωρους για λογους τρομοκρατιας. Επισης θελω να δω αυτους που λενε οτι δουλευουν σε νοσοκομεια αν δε χρησιμοποιουν μασκα στα ρεπο τους. Εχω πολλους συγγενεις νοσιλευτες, θα ρωτησω και θα σας πω.

1 ώρα πριν, margaritagr είπε

Δε νομίζω οτι ολοι οι γιατροί ειναι άριστοι επιστήμονες.

μιλαω για πανεπιστημιακό που βγαίνει στην τηλεόραση και λεει οι υγιείς μη φοράτε μάσκα ενώ στον φίλο μου είπε να βάλει για να παει , και αυτο μου το έστειλε σε σκρινσοτ με το Mail το απαντητικό του καθηγητή.

Προφανώς δεν ειναι πρωτοβουλία των Ελλήνων, κατανοώ πως πρόκειται για διεθνή οδηγία για να μην τελειώνουν οι μάσκες. 

Γιατι η σωστη χρηση μασκας απαιτει γνωσεις αριστου γιατρου? Μην απαντας σε τρολο ερωτησεις. Επισης οι οδηγιες που πρεπει να δωσει εκπαιδευτικος σαφως και ειναι σοβαρο θεμα και θελει οδηγιες απο το κρατος. Μην ακουτε τον αλλον που κανει πλακιτσα με τετοια θεματα. Ακομα και αν βρει ενας δασκαλος φυλλαδιο απο νοσοκομειο, δε μπορει να το κανει χρηση στο σχολειο. Τα χρωματα τα σχεδια-σκιτσα και η ψυχολογια του παιδιου πρεπει να ληφθουν υπ οψη πριν αρχισει ο δασκαλος να μιλαει.

Επεξ/σία από Curtis76

5 λεπτά πριν, thanasisxask είπε

Το καθαρό οινόπνευμα κάνει δουλειά στα χέρια ή όχι; έχω αρχίσει και εγώ να αγχώνομαι, αν και γενικά είμαι στα @ρχιδι@ μου... 

Κάνει δουλειά, ναι. Πάντως γενικά η σύσταση είναι καλό πλύσιμο επαρκούς διάρκειας με νερό και σαπούνι ή χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος με περιεκτικότητα σε αλκοόλ τουλάχιστον 60%.

• Thanks 1

Είναι ντροπή να υπάρχει αυτή η τύπισα με την ιδιότητα επιστήμονα και να λέει τις αηδίες περί κοινωνίας. Αίσχος, βάζει σε κίνδυνο τεράστιο αριθμό ανθρώπων. 

Κανονικά πρέπει να επέμβει εισαγγελέας και να την μαζέψουν για έκθεση σε κίνδυνο πολιτών  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω μια απλή ερώτηση. Εκεί που συνεδριάζουν για τα μέτρα και τις οδηγίες δεν βρέθηκε ένας να ρωτήσει γιατί αυτές τις δύσκολες μέρες δεν δίνετε ειδική αναρρωτική άδεια στις εργαζόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου? 

καρδιοπαθείς, άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, ηπατοπάθειες ή πνευμονοπάθειες αναφέρει συνοπτικά η σελίδα του εοδυ

Αυτή τη στιγμή, άνθρωποι αυτών των ομάδων, σε ηλικίες 50+ είναι εργαζόμενοι είτε σε θέσεις εκτεθειμένες σε πολύ κόσμο είτε ακόμη και σε δομές υγειας. 

απαντάω στον εαυτο μου με ενα λινκ

https://www.in.gr/2020/03/06/greece/koronaios-esamea-proteinei-ti-lipsi-metron-gia-tin-prostasia-eypathon-omadon/

Επεξ/σία από basilis_k6
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, tliako είπε

Αυτά πες τα στον @AtiX που νομίζει οτι η Αθήνα καθάρισε...και το έχει γράψει 6-7 φορές σήμερα!

Αν ρωτήσεις κάποιον σχετικό επιστήμονα με τις ιώσεις θα σου πει οτι για έναν Χ αριθμό ασθενών που καταγράφονται πάντα θα υπάρχει ένας αριθμός πολλαπλάσιος του Χ των ασθενών που δεν καταγράφονται!

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 1

22 λεπτά πριν, @topos είπε

Εγώ γιατί πιστεύω πως αργά η γρήγορα οσοι ειναι να κολλησουμε θα κολλησουμε, ειτε φοράμε μάσκες, ειτε όχι?

Ποσο καιρό να προστατευτείς απο όλα και ολους?

Και γω το πσιτευω αυτο. Το θεμα ομως ειναι να μην αρρωσταινουν ολοι μαζι και δεν υπαρχουν κρεβατια στα νοσοκομεια, το θεμα ειναι τι γινεται με τη δουλεια του καθενος, τι κανει αν μεινει σπιτι, πως ψωνιζει αν μενει μονος του κτλ κτλ. και οχι οι μασκες. Αν ξεφυγει πολυ οσο δε παιρνουν μετρα πρεπει να αλλαξει η η ατζεντα των προβληματων. Θα ερθουν και οι τουριστες σε λιγο και πρεπει να προετοιμαστουμε.

1 λεπτό πριν, agnostos13 είπε

Αυτά πες τα στον @AtiX που νομίζει οτι η Αθήνα καθάρισε...

Αν ρωτήσεις κάποιον σχετικό επιστήμονα θα σου πει οτι για έναν Χ αριθμό ασθενών που καταγράφονται πάντα θα υπάρχει ένας αριθμός πολλαπλάσιος του Χ των ασθενών που δεν καταγράφονται!

Ειπε οτι η αθηνα καθαρισε? Αφου δεν παιρνουν ουτε ενα μετρο. Οσο υπαρχει συνδεση με τις χωρες που εχουν πολλα κρουσματα το προβλημα θα αυξανεται.

Νωρίτερα πάντως μπήκε μια ανάρτηση που έλεγε ότι είχε γίνει παλιότερα έρευνα και δεν βρέθηκε να μεταδίδεται τίποτα μέσω της Θείας κοινωνίας. Κάτι που είναι πολύ ενδιαφέρον από μόνο του, ανεξάρτητα με το αν κάποιος πιστεύει ή όχι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...