Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα

billdanos
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Just now, FCastor said:

Ανεύθυνο εκ μέρους της το συγκεκριμένο συμβάν.

Εγώ άλλο δεν κατάλαβα, μιας και είναι λοιμωξιολόγος. 

Τον ιό δεν τον έστειλε ο Θεός; Με ποιο δικαίωμα πάμε κόντρα στη θέληση του; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξαρτάται. Αν πρόκειται περί ακραίας οξείας αναφυλακτικής αντίδρασης στο ασήμι, τότε η παραμικρή επαφή με αυτό μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα επικίνδυνα για τη ζωή του δασύτριχου κυρίου. Ή κυρίας. Ας μην είμαστε σεξιστές.

16 λεπτά πριν, FilipposMD είπε

H Γιαμαρέλλου είναι επιστήμονας με σπουδαίο ερευνητικό έργο, αλλά εδώ είναι εντελώς λάθος. Είναι λοιμωξιολόγος, αλλά δεν μιλάει ως λοιμωξιολόγος. Μιλάει ως πιστή χριστιανή. Δικαίωμά της να πιστεύει ό,τι θέλει, αλλά στην τηλεόραση την βγάζουν επειδή είναι λοιμωξιολόγος για να μιλήσει επιστημονικά για το θέμα! Αν δε θέλει να πει, ας μη μιλήσει καθόλου. Αυτά που λέει δεν βασίζονται στην επιστήμη της προφανώς. Αλλά τώρα βγαίνει ο τίτλος "λοιμωξιολόγος καθηγήτρια είπε ότι δεν πειράζει". Είναι σαν να βγαίνει μια παιδίατρος/νευρολόγος και να λέει "το παιδί μου είναι το πιο έξυπνο απ'όλα" και να της δίνουμε δίκιο επειδή είναι παιδίατρος. Τραγική η Γιαμαρέλλου σε αυτή την περίπτωση, ασχέτως αν μεταδίδεται ή όχι με το κουτάλι της κοινωνίας στην πράξη.

δε ξέρω τι είπε, και ούτε αν όντως μεταδίδεται με ένα κουτάλι (κοινωνίας ή οποιοδήποτε άλλο, πχ επειδή δεν είναι "αρκετή" η έκθεση ή κάτι άλλο)

αλλά

αν όντως δε μεταδίδεται, γιατί είναι άσχετο να πει κάποιος ότι όντως δε μεταδίδεται;

Μόλις τώρα, DrLo είπε

δε ξέρω τι είπε, και ούτε αν όντως μεταδίδεται με ένα κουτάλι (κοινωνίας ή οποιοδήποτε άλλο, πχ επειδή δεν είναι "αρκετή" η έκθεση ή κάτι άλλο)

αλλά

αν όντως δε μεταδίδεται, γιατί είναι άσχετο να πει κάποιος ότι όντως δε μεταδίδεται;

Το αλκοόλ δεν σκοτώνει τα μικρόβια; 

• Moderators
1 minute ago, DrLo said:

Έχει στοιχεία που να το υποστηρίζει; 

Μόλις τώρα, thanasisxask είπε

Το αλκοόλ δεν σκοτώνει τα μικρόβια; 

Δεν έχω ιδέα και δε με πολυενδιαφέρει.

Δε μιλάω για την ουσία του πως και αν κολλάει αλλά για το "ασχέτως αν ...", σαν λογικό επιχείρημα. 

24 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Το πρωί άκουγα στο ραδιόφωνο έναν μητροπολίτη που έλεγε οτι τα κουταλάκια στη θεία κοινωνία είναι από ασήμι που δεν κολλάει μικρόβια οπότε όλα safe...

ο άργυρος είναι ένα από τα μέταλλα που σκοτώνουν τα μικρόβια, για ιούς δεν ξέρω

Τραγέλαφος. Έχουμε 2020, είμαστε στην ΕΕ, έχουμε ενα κάρο επιστήμονες σε όλο τον κόσμο (όχι μονο ειδικους περι λοιμώξεων) που έχουν πέσει πάνω στο θέμα και συνεχίζουμε την μικροπολιτική της διπλωματίας είτε έχει να κάνει με το εξωτερικό είτε με το εσωτερικό.  Απαράδεκτο να μην έχει απαγορέψει ήδη το υπουργείο τις εκδρομές σε ηλικιωμένους είτε πάνε στους αγίους τόπους είτε στο Θιβέτ. Απειλείτε η δημόσια υγεία και αφήνουμε τον κάθε ανεγκέφαλο να την επιβαρύνει. Απαράδεκτο ακόμη και για συντηρητική κυβέρνηση να μην έχει πάρει ήδη θέση απέναντι στους εκκλησιασμούς που εκτός απο συνάθροιση ευπαθών ομάδων  ανταλλάσσουν υγρά σε "άγια" κουταλάκια. Απαράδεκτο να περιμένουμε να φτάσει το σύστημα υγείας στο ναδίρ για να γίνουν έκτακτες προσλήψεις. Απαράδεκτο η Ιταλία να ειναι σε κατάσταση πανδημίας και να μπορώ άνετος και ωραίος να πάω με 9.99 να κόψω βόλτες στο Μιλάνο και μετά να γυρίσω να πάω σχολείο, νοσοκομείο, θέατρο κτλ. Πόσα κρεββάτια έχει ελέυθερα η μεθ και είμαστε τοσο άνετοι ωστε να έχουμε μέτρα γραμμένα σε χαρτί και να περιμένουμε το μπαμ για να τα κάνουμε πράξη? Εκτακτα μέτρα στους νομούς που έχουν κρούσματα λες και δεν μπορείς απλά να πάρεις το ΚΤΕΛ να πας στον δίπλα νομό. 

• Thanks 1

1 λεπτό πριν, DrLo είπε

αλλά

Γιατί δεν ξέρουμε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι δεν μεταδίδεται. Γιατί η ιατρική είναι evidence-based. Γιατί κάλλιστα ένας γιατρός μπορεί να είναι θρησκευόμενος αλλά οφείλει να μιλάει ως επιστήμονας όταν ερωτάται για κάτι ως επιστήμονας.

• Like 3

1 λεπτό πριν, DrLo είπε

αλλά

Μα αν έχει κάποιο επιστημονικό στοιχείο, βεβαίως να το πει. Π.χ. το αλκοόλ σκοτώνει τον ιό ή το κουτάλι είναι ασημένιο ή ότι η τάδε μελέτη έδειξε ότι δε μεταδίδεται. Αλλά η λοιμωξιολόγος έδωσε θεολογικό επιχείρημα! Είναι χαώδης η διαφορά.

• Like 6

Μόλις τώρα, Malthador είπε

Έχει στοιχεία που να το υποστηρίζει; 

Δε πήρες χαμπάρι τίποτα.

ΔΕ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕ ΚΟΛΛΑΕΙ

λέω ότι αν κάποιος πει "είσαι φάουλ να λες ότι το Χ είναι πράσινο, ασχέτως αν είναι πράσινο ή κόκκινο" δε μου πολυκάνει για λογικη πρόταση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...