Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Με τις παρελάσεις να δούμε τι θα γίνει σε 2.5 βδομάδες. 😛

Τι εννοείς; Θα ανεχθεί η κυρά Σούλα να μη δει το καμάρι της σημαιοφόρο στη παρέλαση; Τι θα κάνει ο Μπάμπης που περιμένει πως και τι να δει τα ΟΥΚ μας;

Απαπαπα...μονο στα καρναβάλια ειναι δυνατόν να κολλήσεις ιούς. Και σίγουρα οχι με την κοινωνία :P

• Like 1
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, billdanos είπε

Οι βασικές οδηγίες πάντως δεν είναι και "πυρηνική φυσική" και σαν εκπαιδευτικός μπορείς πολύ εύκολα να ενημερώσεις τους μαθητές σου. Αντίστοιχα αυτό θα πρέπει να κάνουν και όλοι οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί! Φαντάζομαι πως η πιο "ειδική" πληροφορία που ίσως θέλει λίγο περισσότερο ψάξιμο, είναι το πιο είναι το πλησιέστερο ειδικό κέντρο υποδοχής ύποπτων κρουσμάτων για την κάθε περιοχή. 

Δεν χρειάζεται να περιμένετε το pdf με την αφίσα των οδηγιών από το υπουργείο! :) 

Εγώ προσωπικά σήμερα αυτό έκανα σε όλες μου τις τάξεις. Απλά το αναφέρω γιατί μου έχει κάνει  μεγάλη εντύπωση.

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, margaritagr είπε

Γιατρός απο αυτούς που βγαίνουν στη τηλεόραση λεει σήμερα σε φίλο μου που ειναι να παει στο νοσοκομείο για κατι φάρμακα «ναι Ελα, με μάσκα». Ενώ ο φίλος μου παει απλά να παρει φάρμακα, δεν ειναι άρρωστος, δε βήχει κλπ τίποτα. 

Όταν λέμε λοιπόν οτι μας δουλεύουν «μάσκα φοράνε μονο οι άρρωστοι» , και το κάνουν για να μην αγοράζει ο κόσμος μάσκες, εχουμε 1000 δικιά. 

Καλά περιμένεις και εσύ τι θα πει η tv για το αν βάλεις μάσκα η όχι; τρομάζω 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, guzel είπε

Καλά περιμένεις και εσύ τι θα πει η tv για το αν βάλεις μάσκα η όχι; τρομάζω 

Όχι ρε εννοείται , εγώ το ξερω οτι η μάσκα προστατεύει σ έναν βαθμό. Το λέω για όλους όσους προσπαθούν να μας πείσουν οτι δεν έχει νόημα να φοράμε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Όχι ρε εννοείται , εγώ το ξερω οτι η μάσκα προστατεύει σ έναν βαθμό. Το λέω για όλους όσους προσπαθούν να μας πείσουν οτι δεν έχει νόημα να φοράμε.

Αστους να λένε, κάνε ότι σε κάνει να νιώθεις ασφαλής.

Για τις παρελάσεις, πέραν της πλάκας, δεν παίζει να γίνουν έτσι όπως εξελίσεται το στορι

Εξάλλου πως θα γίνουν αφού όλα τα στρατά θα είναι στον Έβρο 

Επεξ/σία από guzel
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Γιατρός απο αυτούς που βγαίνουν στη τηλεόραση λεει σήμερα σε φίλο μου που ειναι να παει στο νοσοκομείο για κατι φάρμακα «ναι Ελα, με μάσκα». Ενώ ο φίλος μου παει απλά να παρει φάρμακα, δεν ειναι άρρωστος, δε βήχει κλπ τίποτα. 

Όταν λέμε λοιπόν οτι μας δουλεύουν «μάσκα φοράνε μονο οι άρρωστοι» , και το κάνουν για να μην αγοράζει ο κόσμος μάσκες, εχουμε 1000 δικιά. 

πάλι καλά που το κατάλαβες ότι μας δουλεύουν.Φαντάσου τι θα γίνει αν σου πουν την αλήθεια και επικρατήσει πανικός

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, bmwXR είπε

πάλι καλά που το κατάλαβες ότι μας δουλεύουν.Φαντάσου τι θα γίνει αν σου πουν την αλήθεια και επικρατήσει πανικός

PM me την αλήθεια plz

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, VanJ είπε

Μπα, στο δικό μας το σχολείο μέχρι και την εφημερίδα της κυβέρνησης μοίρασαν, έδωσαν σαφείς οδηγίες πώς να πίνουν νερό οι μαθητές (ναι, μερικοί ακόμα γλύφουν τη βρύση για να πιούν νερό, και πρέπει να έρθει ο διευθυντής για να τους εξηγήσει πως αυτό είναι λάθος), είπε πως προτού φάνε οτιδήποτε πρέπει να πλυθούν, μοίρασε αντισηπτικά, κάθε μέρα στην προσευχή αναφέρει πως & που πρέπει να βήχουν ή να φτερνίζονται, να μην δανείζουν ή δανείζονται ούτε μολύβι, οι καθαρίστριες καθαρίζουν καθημερινά τα θρανία και μυρίζει φρεσκάδα & χλωρίνη κάθε πρωί. Μάλλον ο διευθυντής σου στο σχολείο δεν κάνει καλή δουλειά.

Χαίρομαι πολύ που το ακούω αν ισχύει και μακάρι να ισχύει σε όλα τα σχολεία!

Δημοσ.
Μόλις τώρα, margaritagr είπε

To "όσοι προσπαθούν" στο μεταξύ είναι ο WHO και οι εθνικές επιτροπές υγείας.

Στην τελική ακόμα και ο κάθε επιστήμονας υγείας (γιατί δε θα καθίσουμε να σχολιάσουμε το τι πιστεύει η κυρά Μαρία που το άκουσε από τον κύριο Μιχάλη) είτε είναι ο συνοικιακός γιατρός, κάποιος που αρθογραφεί στο μπλογκ του ή ο Μόσιαλος από το δωματιάκι του στην Αγγλία ούτε λογοδοτεί πουθενά για ό,τι πει ούτε θα έχει οποιεσδήποτε κυρώσεις για τις συμβουλές που θα δώσει.

• Super Moderators
Δημοσ.
14 minutes ago, bmwXR said:

Για να μας αναλύσουν οι ειδικοί τη γριπούλα?

https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-41-nekroi-se-mia-imera-stin-italia?amp

41 νεκροί σε μια μέρα στο 3.8% η θνησιμότητα

Δεν τα μετράς σωστά! Αν σε μία μέρα είχαμε 150 νέα κρούσματα και πέθαναν 41 τότε μιλάμε για το 1/3 και βάλε των ασθενών! 😛  (είπα να βγάλω κι εγώ ένα αυθαίρετο συμπέρασμα για να μη λέτε πως δεν πανικοβάλλομαι!) 

Σοβαρά τώρα: τα ποσοστά δεν τα βγάζεις αναλύοντας στιγμιαία κάθε φορά τα νέα νούμερα επί του συνόλου! Αν στα πρώτα κρούσματα είχες στα νοσοκομεία βαριά αρρώστους ή ηλικιωμένους, είναι λογικό να έχεις περισσότερα θύματα από το μέσο όρο σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο! 

13 minutes ago, margaritagr said:

Νομίζεις πως όλοι οι γιατροί είναι άριστοι επιστήμονες? 

Δημοσ.

Και μια ερώτηση, δεν ήταν να λειτουργήσει και ένα τετραψήφιο νούμερο για να τηλεφωνείς για οδηγίες και νοσοκομείο αναφοράς σε περίπτωση που υποψιάζεσαι ότι έχεις κάτι; Δεν λειτουργεί τελικά;;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, billdanos είπε

Δεν τα μετράς σωστά! Αν σε μία μέρα είχαμε 150 νέα κρούσματα και πέθαναν 41 τότε μιλάμε για το 1/3 και βάλε των ασθενών! 😛  (είπα να βγάλω κι εγώ ένα αυθαίρετο συμπέρασμα για να μη λέτε πως δεν πανικοβάλλομαι!) 

Νομίζεις πως όλοι οι γιατροί είναι άριστοι επιστήμονες? 

Επίσημα στοιχεία 

-Μέσα σε ένα 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 41 άνθρωποι από τον κορωνοϊό στην Ιταλία, με τον συνολικό απολογισμό να ανέρχεται πλέον σε 148.

Σύμφωνα με τα νέα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών οι ασθενείς του κορωνοϊού άγγιξαν τους 3.296. Παράλληλα, οι ασθενείς που έχουν ιασθεί και είναι πλέον αρνητικοί στον ιό, φτάνουν τους 414.

Το 10,7% των ασθενών είναι πλέον αρνητικό στον ιό, ενώ φαίνεται πως έχει αναρρώσει, την ώρα που το 3,8% όσων μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό έχασε τη ζωή του.--

Από τους 3.296 θεραπεύτηκαν 413 και πέθαναν 148 οι υπόλοιποι νοσούν ακόμα και δεν ξέρει κανένας πόσοι από αυτούς θα ζήσουν.

Επεξ/σία από bmwXR
  • Like 2
Δημοσ.

Ισχύει ότι ο μέσος ηλικιακός όρος των θανόντων στην Ιταλία ξεπερνάει τα 80 έτη ή είναι ράδιο αρβύλα; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε νομίζω οτι ολοι οι γιατροί ειναι άριστοι επιστήμονες.

μιλαω για πανεπιστημιακό που βγαίνει στην τηλεόραση και λεει οι υγιείς μη φοράτε μάσκα ενώ στον φίλο μου είπε να βάλει για να παει , και αυτο μου το έστειλε σε σκρινσοτ με το Mail το απαντητικό του καθηγητή.

Προφανώς δεν ειναι πρωτοβουλία των Ελλήνων, κατανοώ πως πρόκειται για διεθνή οδηγία για να μην τελειώνουν οι μάσκες. 

Επεξ/σία από margaritagr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, matrixxx είπε

Θα το πληρωνες απο την τσεπη σου εννοεις. Γιατι ειπαμε οτι δεν στο κανουν αν δεν εχεις εντονα συμπτωματα. Ξερει κανεις ποσο στοιχίζει ιδιωτικα;

Κάποιος είχε γράψει παραπίσω πως για την εποχική γρίπη είναι από 50-100 ευρώ (ανάλογως αν καλύπτεται από το ασφαλιστικό σου ταμείο). Φαντάζομαι κάπου εκεί θα κυμαίνεται και του covid αν δεν υπάρχει αισχροκέρδια...

21 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Έλα με την όπισθεν έπρεπε να του πει!

Το θέμα είναι οτι ούτε εσύ ούτε ο φίλος σου ξέρει αν του το είπε για να προφυλαχθεί ο ίδιος ή το νοσοκομείο και οι ασθενείς του...

6 λεπτά πριν, chill είπε

Ισχύει ότι ο μέσος ηλικιακός όρος των θανόντων στην Ιταλία ξεπερνάει τα 80 έτη ή είναι ράδιο αρβύλα; 

Βρήκαν τη λύση στο ασφαλιστικό τους λες;

Επεξ/σία από agnostos13
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...