Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, lionheart20 είπε

Άποψη από αναγνώστη του πρώτου θέματος

<<Μας έχετε πρήξει τα συκώτια με τον κορονοϊό. Σας δίνω το λόγο μου ότι όταν τελειώσει αυτή η μπαρούφα με το ιό που σκοτώνει, ότι σχετίζεται με την Ελλάδα από μέρους θα τρώει γερό βέτο. Μου στερείτε την ελευθερία μου να κάνω ότι θέλω σαν άνθρωπος για να μην αρρωστήσουν ευπαθείς ομάδες. Έχασα εξαιτίας σας αρκετά χρήματα από τη δουλειά μου. Εσείς είστε η χειρότερη ασθένεια που υπάρχει που δε σκοτώνει σωματικά αλλά εγκεφαλικά. Όπως μου απαγορεύετε να κάνω ότι χρειάζεται για να επιβιώσω στη χώρα σας, όταν τελειώσετε με τα ψέματα σας και μας αφήσετε ελεύθερους από τα δεσμά που έχετε βάλει, θα σας απαγορεύσω να με πλησιάζετε και να συνεργάζομαι με Έλληνες και ελληνικές εταιρείες. Η Ελλάδα έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα. Για να μη λέτε ότι είμαι αλλοδαπός, είμαι Έλληνας και ντρέπομαι για εσάς που φέρεστε με τεράστια ανευθυνότητα και φτάνετε τους ανθρώπους στα πρόθυρα της μείωσης των εσόδων τους!! Ντροπή σας!! >>

Ο συγκεκριμένος πληρώνετε με κάτι ψηλά ανά ποστ μπας και ανεβάσει λίγο το τραφικ και κατ' επέκταση τις διαφημίσεις... γνωστά κόλπα σε σάιτ τύπου πρώτο θέμα, σκαι...

• Like 1
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, lionheart20 είπε

Άποψη από αναγνώστη του πρώτου θέματος

<<Μας έχετε πρήξει τα συκώτια με τον κορονοϊό. Σας δίνω το λόγο μου ότι όταν τελειώσει αυτή η μπαρούφα με το ιό που σκοτώνει, ότι σχετίζεται με την Ελλάδα από μέρους θα τρώει γερό βέτο. Μου στερείτε την ελευθερία μου να κάνω ότι θέλω σαν άνθρωπος για να μην αρρωστήσουν ευπαθείς ομάδες. Έχασα εξαιτίας σας αρκετά χρήματα από τη δουλειά μου. Εσείς είστε η χειρότερη ασθένεια που υπάρχει που δε σκοτώνει σωματικά αλλά εγκεφαλικά. Όπως μου απαγορεύετε να κάνω ότι χρειάζεται για να επιβιώσω στη χώρα σας, όταν τελειώσετε με τα ψέματα σας και μας αφήσετε ελεύθερους από τα δεσμά που έχετε βάλει, θα σας απαγορεύσω να με πλησιάζετε και να συνεργάζομαι με Έλληνες και ελληνικές εταιρείες. Η Ελλάδα έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα. Για να μη λέτε ότι είμαι αλλοδαπός, είμαι Έλληνας και ντρέπομαι για εσάς που φέρεστε με τεράστια ανευθυνότητα και φτάνετε τους ανθρώπους στα πρόθυρα της μείωσης των εσόδων τους!! Ντροπή σας!! >>

Ο ιός σκοτώνει, απλά σκοτώνει συγκεκριμένα ηλικιακά γκρουπ και θα σκοτώσει γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχουν υποδομές (κρεβάτια στις ΜΕΘ). Ότι έκατσε η συγκυρία στον Μητσοτάκη και ορισμενοι το χρησιμοποιούν για αποπροσανατολισμό από το μέγα θέμα του Έβρου και της σχετικής κλιμάκωσης που θα κορυφωθεί είναι γνωστό.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, guzel είπε

Ας ευχηθούμε όλοι μας να πάνε όλα καλά και να γίνει κανονικά η Eurovision 🙏

Αυτά είναι τα σοβαρά θέματα που θα έπρεπε να μας απασχολούν τις κρίσιμες τούτες ώρες. 

Τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς στην Μεγκυ Ντριο που είναι σε κατ οίκον καραντίνα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πλάκα στην πλάκα αν δεν μας μπιπ οικονομικά  και ψυχολογικά ο κορονοιος τότε μπορεί να καταλήξει να βγει κερδισμένη η κοινωνία μας. Πολλοί θα έχουν μάθει τα αυτονόητα μέτρα προσωπικής υγιεινής που (είτε τα ήξεραν είτε δεν τα ήξεραν) σπάνια εφάρμοζαν.

Επεξ/σία από Sanjuro
  • Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Είμαι εκπαιδευτικός σε δημόσιο σχολείο. Αυτό που μου κάνει μεγάλη εντύπωση είναι ότι από την προηγούμενη εβδομάδα που είδαμε το πρώτο κρούσμα δεν έχει έρθει καμιά απόφαση από το υπουργείο για την ενημέρωση των μαθητών. Τι πρέπει να κάνουν αν θεωρήσουν τους εαυτούς τους ύποπτους ότι έχουν τον ιό... Σήμερα που τους ρώτησα στις τάξεις που μπαίνω δεν μου απάντησε σωστά κανένας. Μιλάμε για παιδιά λυκείου ε... Δηλαδή δεν πρέπει να υπάρξει ακριβής, σωστή ενημέρωση; Δεν έχει αφιερωθεί ούτε μια ώρα από το πρόγραμμα για ενημέρωση. Υποθέτω και στα υπόλοιπα σχολεία παρόμοια κατάσταση επικρατεί... Τέλος τι στο καλό περιμένουν για να βάλουν λουκέτο για 15 μέρες σε όλα τα σχολεία μας; Ας δώσουν παράταση του σχολικού έτους προς το καλοκαίρι, να δούμε πως θα αντιδράσει και σε υψηλότερες θερμοκρασίες ο ιός... Τι στο καλό περιμένουν ήθελα να ήξερα. Ο ιατρικός σύλλογος Αθηνών ήδη το έχει προτείνει. Αν νοσήσει έστω ένας εκπαιδευτικός σε αστικό κέντρο μετά θα γίνει χαμός, δεν θα μαζεύεται με τίποτα... Κάθε μέρα με 400 αλλά άτομα στον ίδιο χώρο, με τους μισούς και παραπάνω στους διαδρόμους στα διαλείμματα ε δεν θέλει καθόλου να γίνει μια στραβή και μετά ούτε ιχνηλάτηση ούτε τίποτα δεν θα καθυστερήσει την εξάπλωση...

Μπα, στο δικό μας το σχολείο μέχρι και την εφημερίδα της κυβέρνησης μοίρασαν, έδωσαν σαφείς οδηγίες πώς να πίνουν νερό οι μαθητές (ναι, μερικοί ακόμα γλύφουν τη βρύση για να πιούν νερό, και πρέπει να έρθει ο διευθυντής για να τους εξηγήσει πως αυτό είναι λάθος), είπε πως προτού φάνε οτιδήποτε πρέπει να πλυθούν, μοίρασε αντισηπτικά, κάθε μέρα στην προσευχή αναφέρει πως & που πρέπει να βήχουν ή να φτερνίζονται, να μην δανείζουν ή δανείζονται ούτε μολύβι, οι καθαρίστριες καθαρίζουν καθημερινά τα θρανία και μυρίζει φρεσκάδα & χλωρίνη κάθε πρωί. Μάλλον ο διευθυντής σου στο σχολείο δεν κάνει καλή δουλειά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Εγω παντως οσο βλεπω οτι αποφευγουμε να απαντησουμε τι θα εκανε ο καθενας μας αν θεωρουσε οτι ειχε ερθει σε επαφη με κρουσμα ή αν ειναι ο ιδιος κρουσμα, καταλαβαινω που παει η δουλεια. Μαλλον τον μ@#$κα θα εκαναν οι περισσοτεροι, οποτε στην υγεια μας.

Αν ήμουν πιθανό κρούσμα θα κάνα το τέστ αφού πήγαινα μόνος μου σε κάποιο είδικα διαμορφωμένο χώρο. Αν είχα έρθει σε επαφή με κρούσμα, θα ενημέρωνα την δουλειά μου και θα έμενα σπίτι σε αυτοκαραντινα για 14 μέρες.

Επεξ/σία από citiz
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, opera είπε

Πέρασα μια ίωση εφέτος λίγων ημερών ,αν εκδηλώσω συμπτώματα θα βάλω μάσκα και θα πάω στα επείγοντα για έλεγχο,στη δουλειά δε παίζει να πάω άρρωστος.

εγώ πάντως φέτος (γύρω στον ένα μήνα πριν) μετά από αρκετά χρόνια πέρασα γρίπη που με είχε γονατίσει για κάνα 4ημερο ειδικά και κόλλησα κόσμο αβέρτα γιατί πηγα δουλειά μέχρι που μια παρασκευή νεκρώθηκα κι εγώ ο ίδιος. τη κόλλησα από φίλο που ταξιδεύει λόγω δουλειά όταν τα συμπτώματά του είχαν υποχωρήσει και κατάφερε να βγει από το σπίτι 

και μιλάμε για γρίπη γιατί δεν κόλλησαν από όσους ήρθα σε επαφή μόνο αυτοί που είχαν κάνει το εμβόλιο 

οπότε ναι μπορεί να πέσεις στην παγίδα του ότι δεν είναι κάτι και να πας δουλειά μέχρι να αρχίσεις να βλέπεις παραισθήσεις και να καταλάβεις ότι έκανες βλακεία 

κι εγώ ας πούμε είμαι νέος και γερός, μια πιο μεγάλη σε ηλικία από μένα το περάσε πολύ χειρότερα , ένας ακόμα πιο αδύναμος που δεν θα είχε εμβολιαστεί θα είχε σοβαρό θέμα (είχα και θέμα με υγρό στους πνεύμονες, αυτό φαντάζομαι θα ζόριζε τρελά κάποιον άλλον)

αλλά πλέον που έχω το νου μου, με παρόμοια συμπτώματα θα καθόμουν άμεσα στα αυγά μου ή μάλλον θα πήγαινα για τεστ

το θέμα είναι ότι τέτοιου είδους μικρόβια μπορεί να τα σέρνεις μέρες

πχ ο φίλος που ανέφερα γύρισε ένα σκ σπίτι του αρρώστησε και μέχρι δευτέρα ήταν ζαμπόν , τρίτη άρχισε να συνέρχεται και μέχρι παρασκεύη που τον είδα εγώ ήταν οκ

εγώ κολλάω (κάποια στιγμή όπως είχαμε χύμα μπύρες εκεί που είχαμε βγει πρέπει κατά λάθος να ήπια από τη δική του) αλλά από την παρασκευή μέχρι να πάει πέμπτη δεν είχα παρουσιάσει κάτι, πέμπτη ξαφνικά είχα γίνει ζαμπόν και μέχρι την δευτέρα είχα επιστρέψει δουλειά, όπου δευτέρα-τρίτη είχε γίνει ζαμπόν η συνάδελφος

η γυναίκα την πέμπτη που παρουσίασα συμπτώματα δεν πτοήθηκε και έφαγε από το πιάτο μου και την παρασκευή τέζα και αυτή και δευτέρα τρίτη επίσης σπίτι και όχι δουλειά, πιθανότατα βέβαια είχε κολλήσει και από πιο πριν από μένα και το παρουσίασε λίγο πιο μετά

οπότε είναι αρκετά πιθανό να μην δίνεις σημασία και να μην προσέχεις απλά πράγματα, αλλά άντε πες με φίλους και συντρόφους είσαι λίγο βρωμιάρης , με συναδέλφους που δεν είσαι είσαι κλεισμένος στον ίδιο χώρο, θα πιάσετε να μιλήσετε από το ίδιο ασύρματο τηλέφωνο.. και πάλι δεν είναι εύκολο να τη γλιτώσεις ακόμα και αν δεν είσαι "ανεύθυνος" και μπορεί να κυκλοφορείς για σημαντικό διάστημα να σπέρνεις μικρόβια χωρίς να το καταλάβεις. από την άλλη πόσο πρακτικό είναι να πεις σήμερα δεν πάω πουθενά γιατί μπορεί να κολλήσω;

πόσο εύκολο είναι να πω σε δικά μου πρόσωπα να μην μπαίνουν μετρό και λεωφορεία; και μέχρι να γίνει τι; 

άλλο να μην κάνεις τα αχρείαστα, αλλά κάποια στιγμή θα κολλήσεις κάνοντας και τα χρήσιμα, όπως κάποιος νοσηλευτής ή γιατρός ως το πιο προφανές παράδειγμα , αλλά ακόμα και ένας άνθρωπος που πάει να βγάλει χρήματα για να ζήσει και θα κινηθεί με τα μέσα 

• Moderators
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, citiz είπε

Αν ήμουν πιθανό κρούσμα θα κάνα το τέστ αφού πήγαινα μόνος μου σε κάποιο είδικα διαμορφωμένο χώρο. Αν είχα έρθει σε επαφή με κρούσμα, θα ενημέρωνα την δουλειά μου και θα έμενα σπίτι σε αυτοκαραντινα για 14 μέρες.

Θα το πληρωνες απο την τσεπη σου εννοεις. Γιατι ειπαμε οτι δεν στο κανουν αν δεν εχεις εντονα συμπτωματα. Ξερει κανεις ποσο στοιχίζει ιδιωτικα;

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

Πλάκα στην πλάκα αν δεν μας μπιπ οικονομικά  και ψυχολογικά ο κορονοιος τότε μπορεί να βγει κερδισμένη η κοινωνία μας αφού πολλοί θα έχουν μάθει τα αυτονόητα μέτρα προσωπικής υγιεινής που είτε ήξεραν είτε δεν τα ήξεραν σπάνια εφάρμοζαν.

Πραγματικά, the irony of the developed societies ένα πράμα. Την τελευταία βδομάδα (τουλάχιστον σε Βέλγιο και Ιταλία που δει προσωπικά αλλά φαντάζομαι και αλλού) έχουν γεμίσει παντού αφίσες και αφισάκια με το πώς να πλένουμε τα χέρια μας, πώς να σκουπίζουμε τη μύτη μας, πού να πετάμε τα χαρτομάντηλα. Εικόνες που τις είχα συνδυάσει με καμπάνιες του WHO σε χώρες τις υποσαχάριας Αφρικής, της νοτιοανατολικής Ασίας, ή φωτογραφίες γεμάτες νοσταλγία από την Αθήνα του 1950. Να πίνετε καθαρό νερό, μην αφοδεύετε στο χαντάκι αλλά στην τουαλέτα σας, απαγορεύεται το πτύειν κτλ.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, ThReSh said:

Με τις παρελάσεις να δούμε τι θα γίνει σε 2.5 βδομάδες. 😛

...μια καλή αρχή! :)

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Με τις παρελάσεις να δούμε τι θα γίνει σε 2.5 βδομάδες. 😛

Αρχές,αξίες και ιδανικά θα πατήσουν κάτω τον ιό. 

Δημοσ.

Γιατρός απο αυτούς που βγαίνουν στη τηλεόραση λεει σήμερα σε φίλο μου που ειναι να παει στο νοσοκομείο για κατι φάρμακα «ναι Ελα, με μάσκα». Ενώ ο φίλος μου παει απλά να παρει φάρμακα, δεν ειναι άρρωστος, δε βήχει κλπ τίποτα. 

Όταν λέμε λοιπόν οτι μας δουλεύουν «μάσκα φοράνε μονο οι άρρωστοι» , και το κάνουν για να μην αγοράζει ο κόσμος μάσκες, εχουμε 1000 δικιά. 

• Like 2
  • Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...