Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Εγω παντως οσο βλεπω οτι αποφευγουμε να απαντησουμε τι θα εκανε ο καθενας μας αν θεωρουσε οτι ειχε ερθει σε επαφη με κρουσμα ή αν ειναι ο ιδιος κρουσμα, καταλαβαινω που παει η δουλεια. Μαλλον τον μ@#$κα θα εκαναν οι περισσοτεροι, οποτε στην υγεια μας.

Προσωπικά επειδή είμαι άνεργος θα την έβγαζα σπίτι,αν ήταν σοβαρά τα συμπτώματα θα πήγαινα νοσοκομείο.

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Ουτε τριτοκοσμικες χωρες δεν τα κανουν αυτα.

28 λεπτά πριν, kti23 είπε

Κλάμα παιδιά, εμείς ζούμε στο 1950 ακόμα κυριολεκτικά. Βουλευτής που πουλάει κρέμες, super dna και θεραπευτικά νερά

Υπάρχει σταθερά μια ομάδα ατόμων που έχοντας ως δεδομένο πως είμαστε οπισθοδρομική, κρυφοτριτοκοσμικη, μεσαιωνική κλπ χώρα τρέχουν σε κάθε θέμα που υπάρχει όχι να μας διαφωτισουν αλλά να υπερτονίσουν εθελοδουλα (υποτιμώντας και τους συμπολίτες τους και την χώρα τους) αυτή τους την προϋπάρχουσα πεποίθηση. Αναρωτιέμαι τι θα έλεγαν αν ήμασταν στην θέση της Ιταλίας.

Επεξ/σία από Sanjuro
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
21 minutes ago, dimoskoutr said:

Είμαι εκπαιδευτικός σε δημόσιο σχολείο. Αυτό που μου κάνει μεγάλη εντύπωση είναι ότι από την προηγούμενη εβδομάδα που είδαμε το πρώτο κρούσμα δεν έχει έρθει καμιά απόφαση από το υπουργείο για την ενημέρωση των μαθητών. Τι πρέπει να κάνουν αν θεωρήσουν τους εαυτούς τους ύποπτους ότι έχουν τον ιό... Σήμερα που τους ρώτησα στις τάξεις που μπαίνω δεν μου απάντησε σωστά κανένας. Μιλάμε για παιδιά λυκείου ε... Δηλαδή δεν πρέπει να υπάρξει ακριβής, σωστή ενημέρωση; Δεν έχει αφιερωθεί ούτε μια ώρα από το πρόγραμμα για ενημέρωση. Υποθέτω και στα υπόλοιπα σχολεία παρόμοια κατάσταση επικρατεί... 

Οι βασικές οδηγίες πάντως δεν είναι και "πυρηνική φυσική" και σαν εκπαιδευτικός μπορείς πολύ εύκολα να ενημερώσεις τους μαθητές σου. Αντίστοιχα αυτό θα πρέπει να κάνουν και όλοι οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί! Φαντάζομαι πως η πιο "ειδική" πληροφορία που ίσως θέλει λίγο περισσότερο ψάξιμο, είναι το πιο είναι το πλησιέστερο ειδικό κέντρο υποδοχής ύποπτων κρουσμάτων για την κάθε περιοχή. 

Δεν χρειάζεται να περιμένετε το pdf με την αφίσα των οδηγιών από το υπουργείο! :) 

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Εγω παντως οσο βλεπω οτι αποφευγουμε να απαντησουμε τι θα εκανε ο καθενας μας αν θεωρουσε οτι ειχε ερθει σε επαφη με κρουσμα ή αν ειναι ο ιδιος κρουσμα, καταλαβαινω που παει η δουλεια. Μαλλον τον μ@#$κα θα εκαναν οι περισσοτεροι, οποτε στην υγεια μας.

Οτι λένε οι οδηγίες πρέπει να κάνουμε. Δε πρέπει να υπάρχει κάποια διαφορετική "προσέγγιση" στο θέμα αυτό.

Αν έχεις έρθει σε επαφή με ένα κρούσμα, περιορίζεις τις επαφές με ευπαθείς ομάδες, παίρνεις κάποια έξτρα μέτρα πρόληψης, και παρακολουθείς στενά την υγεία σου. Αν τώρα έχεις γυναίκα, παιδιά κ.λπ. δε μπορείς να κάνεις και πολλά. Το πιο πιθανό είναι να έχουν κολλήσει πριν καν υποθέσεις ότι μπορεί να έχεις νοσήσει...

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Το θεμα εχει γενικο τιτλο. Αν επιμενεις τοσο να παρεις απαντησεις σε αυτο που ρωτας, πρεπει

1. να μπορουν να δουν πολλοι το σχολιο σου και

2. να εχουν "χωρο" να απαντησουν. 

Για μενα λοιπον, ανοιξε ενα νεο θεμα με τιτλο κατι σαν "ισως κολλησα κορονοιο, τι να κανω;" ωστε να μπορεσει οποιος θελει να σου απαντησει.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Είμαι εκπαιδευτικός σε δημόσιο σχολείο. Αυτό που μου κάνει μεγάλη εντύπωση είναι ότι από την προηγούμενη εβδομάδα που είδαμε το πρώτο κρούσμα δεν έχει έρθει καμιά απόφαση από το υπουργείο για την ενημέρωση των μαθητών. Τι πρέπει να κάνουν αν θεωρήσουν τους εαυτούς τους ύποπτους ότι έχουν τον ιό... Σήμερα που τους ρώτησα στις τάξεις που μπαίνω δεν μου απάντησε σωστά κανένας. Μιλάμε για παιδιά λυκείου ε... Δηλαδή δεν πρέπει να υπάρξει ακριβής, σωστή ενημέρωση; Δεν έχει αφιερωθεί ούτε μια ώρα από το πρόγραμμα για ενημέρωση. Υποθέτω και στα υπόλοιπα σχολεία παρόμοια κατάσταση επικρατεί... Τέλος τι στο καλό περιμένουν για να βάλουν λουκέτο για 15 μέρες σε όλα τα σχολεία μας; Ας δώσουν παράταση του σχολικού έτους προς το καλοκαίρι, να δούμε πως θα αντιδράσει και σε υψηλότερες θερμοκρασίες ο ιός... Τι στο καλό περιμένουν ήθελα να ήξερα. Ο ιατρικός σύλλογος Αθηνών ήδη το έχει προτείνει. Αν νοσήσει έστω ένας εκπαιδευτικός σε αστικό κέντρο μετά θα γίνει χαμός, δεν θα μαζεύεται με τίποτα... Κάθε μέρα με 400 αλλά άτομα στον ίδιο χώρο, με τους μισούς και παραπάνω στους διαδρόμους στα διαλείμματα ε δεν θέλει καθόλου να γίνει μια στραβή και μετά ούτε ιχνηλάτηση ούτε τίποτα δεν θα καθυστερήσει την εξάπλωση...

87807404_10158305617776654_5129539304866971648_o.jpg

• Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, matrixxx said:

Για μενα λοιπον, ανοιξε ενα νεο θεμα με τιτλο κατι σαν "ισως κολλησα κορονοιο, τι να κανω;" ωστε να μπορεσει οποιος θελει να σου απαντησει.

Και ένα ακόμη του στυλ: υποψιάζομαι πως ο γείτονας μόλις γύρισε απο ταξιδακι αναψυχής στην Ιταλία. Τι να κάνω??? 😛 

2 minutes ago, FCastor said:

87807404_10158305617776654_5129539304866971648_o.jpg

agglika-800x800.jpeg

gallika-800x800 fr.jpeg

aravika-800x800.jpeg

• Like 3
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Το θέμα είναι δύσκολο,μπορεί για μεγάλο διάστημα να μη το γνωρίζεις,όταν όμως εκδηλώσεις συμπτώματα πάλι δε θα είσαι σίγουρος ότι είναι αυτό ή γρίπη.

Πέρασα μια ίωση εφέτος λίγων ημερών ,αν εκδηλώσω συμπτώματα θα βάλω μάσκα και θα πάω στα επείγοντα για έλεγχο,στη δουλειά δε παίζει να πάω άρρωστος.

Άλλοι που δεν έχουν τη πολυτέλεια να μη πάνε στη δουλειά τους και αντέχουν να εργαστούν άρρωστοι πιθανόν να διασπείρουν τον ιό.

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, matrixxx είπε

Αυτο εσυ μονο το λες. Οταν δεν ελεγχεις οσους δεν εχουν ακομα συμπτωματα και ας γυρισαν απο το ματι του κυκλωνα δεν ξερεις αν το εχουν. Δεν ξερεις ποσους εχουν κολλησει, δεν ξερεις σε 20 ημερες ποσοι θα εμφανισουν συμπτωματα και αν θα ειναι εκατονταδες ή χιλιαδες. Σε Αθηνα και Θεσ/νικη αφου μιλας γι αυτες. Γιατι ξερεις ειναι παρα πολλοι οσοι ηρθαν απο το ματι του κυκλωνα και δεν εχει ελεγχθει παρα το 1% (το νουμερο δεν ειναι επισημο, ειναι η αντιληψη μου με βαση αυτα που βλεπω και ξερω).

Μετά από τόσο πανικό είναι αδύνατον να πήγες σε περιοχή με υψηλά ποσοστά εξάπλωσης του ιού και να μην έχεις μιλήσει με τον γιατρό σου, χωρια οτι με την ιχνηλατηση που κάνουν εκτός από τους κοντινούς συγγενείς βρίσκουν και ποιοί ήρθαν μαζί σου με το αεροπλάνο... 

Επίσης αν ο ιός εξαπλώνεται τόσο εύκολα όπως λέτε... γιατί εδώ και δέκα μέρες ήμαστε μια χαρά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη??? Λογικά και όπως το περιγράφεις θα έπρεπε, μετά την επιστροφή των δεκάδων επιβατών από την Ιταλία και μετά από 10 μέρες από την πρώτη ανακοίνωση, να έχουμε ήδη όσους και στην Πάτρα στην Αθήνα και άλλους τόσους στην Θεσσαλονίκη... είδες κάτι τέτοιο??? 

Από τα τρείς πόλεις με συμβάντα μέχρι στιγμής η Πάτρα με ανήσυχη περισσότερο, αν δεν υπάρξει ανακοίνωση για νέο κρούσμα από έμμεση επαφή πιστεύω ότι μέσα στις επόμενες 1-2 βδομάδες η εξάπλωση θα κορυφωθεί και μετά τα κρούσματα θα αρχίσουν να φθίνουν...

Οπότε ψυχραιμία...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Δεν το καταλαβες .. μιλαω για διασπορα στη χωρα. Δεν ξερω καποιον να παιρνει πουλμαν τη κυριακη για να παει εκκλησια σε αλλο νομο. Σαφως πιο επικινδυνο ηταν το καρναβαλη απο ολες τις εκκλησιες μαζι. Τωρα αν ξεφυγει η κατασταση, πραγματι καθε συγκεντρωση εχει κινδυνους αλλα αυτο δε παει να πει οτι τα παλικαρια μας που πηγαν σαν μασκαρεδες εκαναν σωστα.

Τι εννοείς; Τα ταξιδιωτικά στην Ελλάδα κυριώς από τα ΚΑΠΗ που διοργανώνουν προσκυνηματικές εκδρομές ζουν...

36 λεπτά πριν, AtiX είπε

Από που το συμπεραίνεις ότι το χάσαμε το παιχνίδι του περιορισμού??? Όπως έγραψα νωρίτερα, στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη μια χαρά έχει ελεγχθεί η κατάσταση... Στην Πάτρα και ενώ το σενάριο είναι πιο απαισιόδοξο, είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα...

Μακάρι να περιοριστεί στον στενό οικογενειακό ή άμεσο κύκλο αυτών των 54 ατόμων, με το καμπανάκι να πρέπει να κτυπάει όταν ακούσουμε για κρούσμα που δεν είχε άμεση επαφή με αυτούς...  εκεί ΝΑΙ να γράψουμε το ΗΔΗ έχει χαθεί το παιχνίδι...

Μεταξύ μας...πάρα πολύ δύσκολο!

31 λεπτά πριν, neosstoforum είπε

Σωστό αυτό ότι κάποιους τους έστειλαν σπίτια τους. Απλά αν εξαπλωθεί και άλλο και αρχίσει ο κόσμος να πηγαίνει μαζικά στα νοσοκομεία με τα ανάλογα συμπτώματα θα τους γυρίσουν από την πόρτα; Δε θα τους κάνουν ένα τεστ δηλαδή όπως έγινε και στη Κίνα; Σίγουρα αυτοί οι αριθμοί δεν υποδηλώνουν πουθενά την πραγματική εξάπλωση, αλλά άλλο να λέει μια χώρα ότι έχει 100 κρούσματα και να έχει 10 χιλιάδες και άλλο να έχει μια όσο το δυνατόν μικρή απόκλιση.

Χωρίς να είμαι μάντης πιθανολογώ οτι εφόσον υπάρχει χώρος και χρόνος θα τους ελέγχουν.

Αν όχι...θα ασχολούνται μόνο με όσους το περνάνε βαριά...για τους υπόλοιπους: "από κει παν΄ κι οι άλλοι"

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Μεταξύ μας...πάρα πολύ δύσκολο!

Και όμως φαίνεται να είναι το πιο απίθανο σενάριο... δες την μέχρι τώρα πορεία στα δύο κρούσματα τις Αθηνας και της Θεσσαλονίκης, μετά απο δέκα μέρες και δεν έχουμε καμία διασπορά πλην μερικών και όχι όλων των συγγενών που είναι και το λογικό...

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ.

Άποψη από αναγνώστη του πρώτου θέματος

<<Μας έχετε πρήξει τα συκώτια με τον κορονοϊό. Σας δίνω το λόγο μου ότι όταν τελειώσει αυτή η μπαρούφα με το ιό που σκοτώνει, ότι σχετίζεται με την Ελλάδα από μέρους θα τρώει γερό βέτο. Μου στερείτε την ελευθερία μου να κάνω ότι θέλω σαν άνθρωπος για να μην αρρωστήσουν ευπαθείς ομάδες. Έχασα εξαιτίας σας αρκετά χρήματα από τη δουλειά μου. Εσείς είστε η χειρότερη ασθένεια που υπάρχει που δε σκοτώνει σωματικά αλλά εγκεφαλικά. Όπως μου απαγορεύετε να κάνω ότι χρειάζεται για να επιβιώσω στη χώρα σας, όταν τελειώσετε με τα ψέματα σας και μας αφήσετε ελεύθερους από τα δεσμά που έχετε βάλει, θα σας απαγορεύσω να με πλησιάζετε και να συνεργάζομαι με Έλληνες και ελληνικές εταιρείες. Η Ελλάδα έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα. Για να μη λέτε ότι είμαι αλλοδαπός, είμαι Έλληνας και ντρέπομαι για εσάς που φέρεστε με τεράστια ανευθυνότητα και φτάνετε τους ανθρώπους στα πρόθυρα της μείωσης των εσόδων τους!! Ντροπή σας!! >>

• Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...