Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα

billdanos
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

21 ώρες πριν, LiquidTroll είπε

Ναι, έκανες λάθος παράθεση όμως...εγώ δεν είπα για κολυμβητήριο...🙄

Σε παραθετω για εναν εντελως off topic λογο : respect to your sign

Sorry mods

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

51 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Καλο θα ηταν να σκεφτουμε και να πουμε, τι θα εκανε ο καθενας μας αν γνωριζε οτι ειχε ερθει σε επαφη με καποιον απο το γκρουπ. Θα μας δημιουργηθει αυτο το ερωτημα στο μελλον και καλο ειναι να γραψουμε καμια σοβαρη αποψη. Προσωπικα οταν σκεφτω σωστα θα απαντησω γιατι δεν μου ειναι ευκολο.

38 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

1. Μηχανικος(αφεντικο) με  τεχνικο γραφειο και δυο τρεις υπαλληλους παθαινει κορωνοιο?

2. Μαγειρας σε ξονοδοχειο ή εστιατοριο παθαινει κορωνοιο?

3. Δασκαλος σχολειου?

4. Δασκαλος ιδιωτικου σχλειου?

5. Υπαλληλος σε τεχνικο γραφειο ?

6. Ταξιτζης?

Παιδια μου ειναι πολυ δυσκολο να απαντησω στο ερωτημα. Για καποιες περιπτωσεις ειναι πιο ευκολη η παντηση και για καποιες αλλες οχι τοσο.

Το δευτερο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι πχ. Οκ ειμαι μαγειρας σε ξενοδοχειο και μου λεει το αφεντικο φυγε για 3 εβδομαδες. Στο σπιτι ειμαι με τη γυναικα μου και το 2 χρονων παιδι.Τι κανω εκει? Σε αυτα πρεπει να απαντησει ο υπουργος και να αφησει τις μπουρδολογιες με τα νουμερα και το τι θα γινει σε τρια χρονια. Αν δε βαλει το χερι στη τσεπη θα αποτυχει παταγωδως.

Καποια προταση εκτος απο το να παει καποιος στο πατρικο του (αν εχει και ειναι κοντα και μπορει) μαζι με τους γονεις υψηλου κινδυνου εχουμε?

Πραγματικα αν ειναι να βγει κατι καλο απο το νυμα εκτος της ενημερωσης των εξεληξεων θα ηταν καποιες απαντησεις σε αυτο το ερωτημα που θα ερθουμε αντιμετωποι στο μελλον.

• Moderators
7 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Εδώ αν δεν είχε χρόνιο αναπνευστικό πρόβλημα ο 67χρονος και δεν τον επηρέαζε σοβαρά ο ιος ωστέ να βρεθεί στην Πάτρα και να διαγνωστεί θα κυκλοφορούσαν όλοι οι εκδρομείς με ένα βήχαλακι (αλλάζει ο καιρός άλλωστε, μπαίνει και η άνοιξη, δικαιολογείται εύκολα) από εδώ και από εκεί άνετοι...

Τι ψάχνουμε να βρούμε;

Τι πιθανότητα υπάρχει να μην υπάρχουν και άλλες τέτοιες ομάδες που την περνάνε με ελαφρά ή καθόλου συμπτώματα και τριγυρνάνε αμέριμνοι;

Ακριβως. Και φυσικα και υπαρχουν πολλες τετοιες περιπτωσεις. Οταν σου λενε "δεν ελεγχουμε δειγματα παρα μονο αν εχουν εντονα συμπτωματα" και ας εχει ερθει ο αλλος απο την "Κολαση" (πχ Βενετια) τι περιμενεις; Εχει ΗΔΗ χαθει το παιχνιδι του περιορισμου κατα τη γνωμη μου  και τωρα παιζει το ποσο μεγαλο θα γινει το μπαχαλο, οσο εξακολουθουν να αργουν αποφασεις τοσο θα γιγαντωθει.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, lionheart20 είπε

Σιγουρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι πολλοί,αν έχουν και ελαφριά συμπτώματα σκέφτονται που να μπλέκω με νοσοκομεία να με βάλουν  σε κανα θάλαμο 14 μέρες,γι αυτούς δεν θα μάθουμε ποτε

Σιγά μην υπάρχει και θάλαμος καραντίνας για τον καθένα που θα εμφανίσει το παραμικρό σύμπτωμα να τον περιμένει!

Οπότε και να θέλουν πάλι μικρή η πιθανότητα να ελεγχθούν με ελάχιστα συμπτώματα...

6 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Καποια προταση εκτος απο το να παει καποιος στο πατρικο του (αν εχει και ειναι κοντα και μπορει) μαζι με τους γονεις υψηλου κινδυνου εχουμε?

Πραγματικα αν ειναι να βγει κατι καλο απο το νυμα εκτος της ενημερωσης των εξεληξεων θα ηταν καποιες απαντησεις σε αυτο το ερωτημα που θα ερθουμε αντιμετωποι στο μελλον.

Προτείνω να φτιάξουμε νέο θέμα: "Πως να σωθείτε από τον Κορωνοϊό" να αναφέρει ο καθένας τις ιδέες του!

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, braxamiotis είπε

Ναι ρε φιλε οτι καλυτερο

13Κ στο ντέρμπι μπάσκετ προχθές πάντως. Είχαν κάνει απολύμανση όμως άρα αν ακουμπήσει στο αντισηπτικό αυτόματα εξαλείφεται :P Επιλεκτική καραντίνα

Κλάμα παιδιά, εμείς ζούμε στο 1950 ακόμα κυριολεκτικά. Βουλευτής που πουλάει κρέμες, super dna και θεραπευτικά νερά

Επεξ/σία από kti23
  • Like 1
  • Sad 1

9 λεπτά πριν, matrixxx είπε

Αυτες οι υπερβολες... Το καρναβαλι σας εχει προβληματισει και οχι Εκκλησιες, σχολεια και αλλοι κλειστοι χωροι που ειναι πολλαπλως χειροτερα τα πραγματα/συνθηκες ΚΑΘΕ μερα επι ωρες.

Οι 35 βγηκαν ως "απο Πατρα" για να μπερδεψουν τον κοσμο και να το ριξουν στην ανυπακοη για το καρναβαλι, που σιγα, 500ατομα ηταν νομιζω ολοι κι ολοι; Σε ανοικτο χωρο;

Οταν εχουμε εκατονταδες χιλιαδες σε κλειστους χωρους;

Εκεινη τη περιοδο πηγαν να σταματησουν μια εκδηλωση που συγκεντρωνε κοσμο απο ολη την ελλαδα για να μην υπαρχει πιθανη διασπορα. Στην εκκλησια της γιετονιας μου δεν ερχονται πουλμαν απο ολη την ελλαδα. 

Το οτι τελικα πηγαν μονο 500 ατομα βεβαια δεν ακυρωνει οτι καταφεραν να μειωσουν το πιθανο κακο, αλλα σχολια για τους 500 αυτους αστειους καλως εγιναν.

• Moderators
5 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Εκεινη τη περιοδο πηγαν να σταματησουν μια εκδηλωση που συγκεντρωνε κοσμο απο ολη την ελλαδα για να μην υπαρχει πιθανη διασπορα. Στην εκκλησια της γιετονιας μου δεν ερχονται πουλμαν απο ολη την ελλαδα. 

Το οτι τελικα πηγαν μονο 500 ατομα βεβαια δεν ακυρωνει οτι καταφεραν να μειωσουν το πιθανο κακο, αλλα σχολια για τους 500 αυτους αστειους καλως εγιναν.

Οι Εκκλησιες ειναι δεκαδες χιλιαδες, δεν ειναι μια. Κατι δεν εχεις υπολογισει σωστα και εχεις χασει το δασος και κοιτας το δεντρο. Επειδη στο δειχνουν μην χανεις την οραση σου, να κοιτας παντου.

Πολλοι οι αστειοι, αν κοιταμε πεντακοσιους που νομιζουμε οτι ειναι οι μονοι αστειοι, ειμαστε γελασμενοι και χαμενοι απο χερι. (το ξερουμε βεβαια, δεν εχουμε ψευδαισθησεις)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, telis είπε

Δηλαδή σε αυτή την εκδρομή δεν επλενε κανείς τα χέρια του; αυτό είναι; 

κοίτα επειδή ήταν θρησκευτική εκδρομή, μπορεί πολλοί να φίλησαν μια εικόνα ή κάποιο ιερό πράγμα τελοσπάντων 

και πάλι όμως δε θέλει και πολύ αν είστε μαζί σε πούλμαν ή αεροπλάνα 

Επεξ/σία από logistoulis

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι εκπαιδευτικός σε δημόσιο σχολείο. Αυτό που μου κάνει μεγάλη εντύπωση είναι ότι από την προηγούμενη εβδομάδα που είδαμε το πρώτο κρούσμα δεν έχει έρθει καμιά απόφαση από το υπουργείο για την ενημέρωση των μαθητών. Τι πρέπει να κάνουν αν θεωρήσουν τους εαυτούς τους ύποπτους ότι έχουν τον ιό... Σήμερα που τους ρώτησα στις τάξεις που μπαίνω δεν μου απάντησε σωστά κανένας. Μιλάμε για παιδιά λυκείου ε... Δηλαδή δεν πρέπει να υπάρξει ακριβής, σωστή ενημέρωση; Δεν έχει αφιερωθεί ούτε μια ώρα από το πρόγραμμα για ενημέρωση. Υποθέτω και στα υπόλοιπα σχολεία παρόμοια κατάσταση επικρατεί... Τέλος τι στο καλό περιμένουν για να βάλουν λουκέτο για 15 μέρες σε όλα τα σχολεία μας; Ας δώσουν παράταση του σχολικού έτους προς το καλοκαίρι, να δούμε πως θα αντιδράσει και σε υψηλότερες θερμοκρασίες ο ιός... Τι στο καλό περιμένουν ήθελα να ήξερα. Ο ιατρικός σύλλογος Αθηνών ήδη το έχει προτείνει. Αν νοσήσει έστω ένας εκπαιδευτικός σε αστικό κέντρο μετά θα γίνει χαμός, δεν θα μαζεύεται με τίποτα... Κάθε μέρα με 400 αλλά άτομα στον ίδιο χώρο, με τους μισούς και παραπάνω στους διαδρόμους στα διαλείμματα ε δεν θέλει καθόλου να γίνει μια στραβή και μετά ούτε ιχνηλάτηση ούτε τίποτα δεν θα καθυστερήσει την εξάπλωση...

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 4

1 λεπτό πριν, matrixxx είπε

Οι Εκκλησιες ειναι δεκαδες χιλιαδες, δεν ειναι μια. Κατι δεν εχεις υπολογισει σωστα και εχεις χασει το δασος και κοιτας το δεντρο. Επειδη στο δειχνουν μην χανεις την οραση σου να κοιτας παντου.

Δεν το καταλαβες .. μιλαω για διασπορα στη χωρα. Δεν ξερω καποιον να παιρνει πουλμαν τη κυριακη για να παει εκκλησια σε αλλο νομο. Σαφως πιο επικινδυνο ηταν το καρναβαλη απο ολες τις εκκλησιες μαζι. Τωρα αν ξεφυγει η κατασταση, πραγματι καθε συγκεντρωση εχει κινδυνους αλλα αυτο δε παει να πει οτι τα παλικαρια μας που πηγαν σαν μασκαρεδες εκαναν σωστα.

6 λεπτά πριν, matrixxx είπε

Ακριβως. Και φυσικα και υπαρχουν πολλες τετοιες περιπτωσεις. Οταν σου λενε "δεν ελεγχουμε δειγματα παρα μονο αν εχουν εντονα συμπτωματα" και ας εχει ερθει ο αλλος απο την "Κολαση" (πχ Βενετια) τι περιμενεις; Εχει ΗΔΗ χαθει το παιχνιδι του περιορισμου κατα τη γνωμη μου  και τωρα παιζει το ποσο μεγαλο θα γινει το μπαχαλο, οσο εξακολουθουν να αργουν αποφασεις τοσο θα γιγαντωθει.

Από που το συμπεραίνεις ότι το χάσαμε το παιχνίδι του περιορισμού??? Όπως έγραψα νωρίτερα, στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη μια χαρά έχει ελεγχθεί η κατάσταση... Στην Πάτρα και ενώ το σενάριο είναι πιο απαισιόδοξο, είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα...

Μακάρι να περιοριστεί στον στενό οικογενειακό ή άμεσο κύκλο αυτών των 54 ατόμων, με το καμπανάκι να πρέπει να κτυπάει όταν ακούσουμε για κρούσμα που δεν είχε άμεση επαφή με αυτούς...  εκεί ΝΑΙ να γράψουμε το ΗΔΗ έχει χαθεί το παιχνίδι...

1 ώρα πριν, agnostos13 είπε

Από ένα σημείο και μετά δεν έχει νόημα!
Δεν υπάρχει ούτε ο χρόνος ούτε και πόροι να κυνηγάνε (ιχνήλατούν) πιθανές επαφές όταν τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται!
Είναι σαν την λερναία ύδρα!

Μέχρι πριν 2-3 ημέρες μόνο αν είχες ταξιδέψει σε χώρα υψηλού κινδύνου (Κίνα, Ιταλία, Ν.Κορέα) ήσουν πιθανό κρούσμα!
Πλέον κατάλαβαν οτι ο κόσμος κυκλοφοράει και σε άλλες χώρες!

Ό μόνος τρόπος να προστατευτούν ουσιαστικά οι ομάδες υψηλού κινδύνου είναι ατομικά μέτρα προστασίας!
Όλα τα άλλα είναι κουβέντα να γίνεται!

ΥΓ. Κάπου διάβασα (ίσως είναι και fake news) οτί από τους 21 που βρέθηκαν θετικοί στον ιό από την εκδρομή στα Ιεροσόλυμα (και οι οποίοι κόβανε βόλτες όλο το τριήμερο), κράτησαν στο νοσοκομείο μόνο όσους είχαν σοβαρά συμπτώματα και οι άλλοι γύρισαν σπίτι!

Σωστό αυτό ότι κάποιους τους έστειλαν σπίτια τους. Απλά αν εξαπλωθεί και άλλο και αρχίσει ο κόσμος να πηγαίνει μαζικά στα νοσοκομεία με τα ανάλογα συμπτώματα θα τους γυρίσουν από την πόρτα; Δε θα τους κάνουν ένα τεστ δηλαδή όπως έγινε και στη Κίνα; Σίγουρα αυτοί οι αριθμοί δεν υποδηλώνουν πουθενά την πραγματική εξάπλωση, αλλά άλλο να λέει μια χώρα ότι έχει 100 κρούσματα και να έχει 10 χιλιάδες και άλλο να έχει μια όσο το δυνατόν μικρή απόκλιση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το οτι δεν εχει βγει ακομα επισημα να απογορευτει η κοινωνια στις εκκλησιες ειναι απιστευτα τραγικο και επικυνδυνο .Εν αντιον αφηνουμε τον καθε παπα να λεει οτι δεν κολλας μεσω αυτης . Ουτε τριτοκοσμικες χωρες δεν τα κανουν αυτα. Σεβαστη η πιστη αλλα οταν απειλείται η δημοσια υγεια μονο η επιστημη και η λογικη  πρεπει να εχει τον λογο. 

Εκτος αν ειναι σχεδιο της κυβερνησης να ξεπαστρεψει τους ηλικιωμενους που ειναι και η πλεοψηφια που πηγαινει στην εκκλησια. 

Επεξ/σία από noFEARgr
  • Like 2

• Moderators
7 λεπτά πριν, AtiX είπε

Από που το συμπεραίνεις ότι το χάσαμε το παιχνίδι του περιορισμού??? Όπως έγραψα νωρίτερα, στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη μια χαρά έχει ελεγχθεί η κατάσταση... 

Αυτο εσυ μονο το λες. Οταν δεν ελεγχεις οσους δεν εχουν ακομα συμπτωματα και ας γυρισαν απο το ματι του κυκλωνα δεν ξερεις αν το εχουν. Δεν ξερεις ποσους εχουν κολλησει, δεν ξερεις σε 20 ημερες ποσοι θα εμφανισουν συμπτωματα και αν θα ειναι εκατονταδες ή χιλιαδες. Σε Αθηνα και Θεσ/νικη αφου μιλας γι αυτες. Γιατι ξερεις ειναι παρα πολλοι οσοι ηρθαν απο το ματι του κυκλωνα και δεν εχει ελεγχθει παρα το 1% (το νουμερο δεν ειναι επισημο, ειναι η αντιληψη μου με βαση αυτα που βλεπω και ξερω).

• Like 4

Εγω παντως οσο βλεπω οτι αποφευγουμε να απαντησουμε τι θα εκανε ο καθενας μας αν θεωρουσε οτι ειχε ερθει σε επαφη με κρουσμα ή αν ειναι ο ιδιος κρουσμα, καταλαβαινω που παει η δουλεια. Μαλλον τον μ@#$κα θα εκαναν οι περισσοτεροι, οποτε στην υγεια μας.

• Thanks 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...