Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 5/3/2020 στις 12:01 ΠΜ, CleanthisD είπε

Εν τω μεταξύ για τι να πρωτοαγχωθείς αυτόν τον καιρό;

Για την κατάσταση των συνόρων ή για τον ιό; 

Για το συνταξιοδοτικο,του οποιου τα νεα μετρα περασαν τωρα που ασχολουμαστε με τα αλλα..

• Like 2
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Τα πάντα συνηγορούν πως αν θέλεις να σταματήσεις μια επιδημία απλώς κλείνεις τα αεροδρόμια.

Φυσικά κάτι τέτοιο ειναι αδύνατον και καταστροφικό παράλληλα.

Δεν κλείνεις τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και τα τρένα, αλλά άνετα περιορίζεις τις άσκοπες μετακινήσεις όπως ταξίδια αναψυχής,  πράγμα που θα έπρεπε να σκεφτεί και να πράξει ο καθένας μας ατομικά...

• Like 3
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Καλο θα ηταν να σκεφτουμε και να πουμε, τι θα εκανε ο καθενας μας αν γνωριζε οτι ειχε ερθει σε επαφη με καποιον απο το γκρουπ. Θα μας δημιουργηθει αυτο το ερωτημα στο μελλον και καλο ειναι να γραψουμε καμια σοβαρη αποψη. Προσωπικα οταν σκεφτω σωστα θα απαντησω γιατι δεν μου ειναι ευκολο.

Φαντάζομαι προσπαθείς να περιορίσεις τις επαφές σου και παίρνεις έξτρα μέτρα πρόληψης (αντισηπτικά κ.λπ.). Τώρα, γενικά ότι και να λέμε πάει χαμένο, γιατί στη πράξη αλλάζουν όλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Καλο θα ηταν να σκεφτουμε και να πουμε, τι θα εκανε ο καθενας μας αν γνωριζε οτι ειχε ερθει σε επαφη με καποιον απο το γκρουπ. Θα μας δημιουργηθει αυτο το ερωτημα στο μελλον και καλο ειναι να γραψουμε καμια σοβαρη αποψη. Προσωπικα οταν σκεφτω σωστα θα απαντησω γιατι δεν μου ειναι ευκολο.

1. Μηχανικος(αφεντικο) με  τεχνικο γραφειο και δυο τρεις υπαλληλους παθαινει κορωνοιο?

2. Μαγειρας σε ξονοδοχειο ή εστιατοριο παθαινει κορωνοιο?

3. Δασκαλος σχολειου?

4. Δασκαλος ιδιωτικου σχλειου?

5. Υπαλληλος σε τεχνικο γραφειο ?

6. Ταξιτζης?

Παιδια μου ειναι πολυ δυσκολο να απαντησω στο ερωτημα. Για καποιες περιπτωσεις ειναι πιο ευκολη η παντηση και για καποιες αλλες οχι τοσο.

Το δευτερο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι πχ. Οκ ειμαι μαγειρας σε ξενοδοχειο και μου λεει το αφεντικο φυγε για 3 εβδομαδες. Στο σπιτι ειμαι με τη γυναικα μου και το 2 χρονων παιδι.Τι κανω εκει? Σε αυτα πρεπει να απαντησει ο υπουργος και να αφησει τις μπουρδολογιες με τα νουμερα και το τι θα γινει σε τρια χρονια. Αν δε βαλει το χερι στη τσεπη θα αποτυχει παταγωδως.

Επεξ/σία από Curtis76
  • Like 2
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Toν ΝεοΖηλανδό που πήγε Βόρειο Ιταλία με την κοπέλα του, κόλλησαν τον ιό, γύρισαν πίσω και μετά πήγαν στη συναυλία των Tool, το είδατε?

https://www.theguardian.com/world/2020/mar/06/man-with-coronavirus-went-to-packed-rock-concert-at-new-zealand-arena

Τελικα οντως η ανθρωπινη ηλιθιοτητα δεν εχει ορια..

Δημοσ.
19 minutes ago, Curtis76 said:

Θεωρεις οτι αυτο που εγινε στη πατρα ηταν μια εκφραση δημοκρατιας? Εκαναν οι κατοικοι στη Λεσβο και εφαγαν ξυλο για αλλο θεμα. Αστο μη το πολιτικοποιεις θα χαθει η μπαλα.

Δεν πάω να το πολιτικοποιησω, λέω απλά ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα μέτρο και στην Πάτρα το έγραψαν εκεί που δε πέφτει φως. Κάτι που στην Κίνα δεν υφίσταται αν ενδεχόμενο

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

τα παντα συνηγορουν οτι αν δε παρουν μετρα θα γινει της ποπης.. ακομα προσπαθω να απαντησω στο ερωτημα που εβαλα αλλα δεν τα καταφερνω. 

Καλώς ή κακώς σταθμίζονται τα υπέρ και τα κατά για τα όποια μέτρα λαμβάνονται και επηρεάζουν υγεία και οικονομία.

Και πολύ φοβάμαι οτι δεν είναι αυτονόητο οτι υγεία αποτελεί πάντα προτεραιότητα έναντι της οικονομίας...

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, elpaso1 είπε

Πιστευω οι νεκροι Ελλαδα θα ειναι παραπανω απο οτι στην Κινα.

ναι γιατί έδω είμαστε υποσιτισμένες μισοριξιές 

Δημοσ.

Αυτή η επιδημία είναι μια απειλή για κάθε χώρα, πλούσια και φτωχή", είπε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και κάλεσε τους ηγέτες να αναλάβουν οι ίδιοι πρωτοβουλίες και όχι τα υπουργεία Υγείας.

https://www.news247.gr/ygeia/poy-gia-koronoio-parte-ton-sta-sovara-den-einai-askisi-etoimotitas.7596946.html

Δημοσ.
Μόλις τώρα, citiz είπε

Ο έλεγχος χάθηκε, ο περιορισμός (containment) απέτυχε. Πάμε για τη 2η φάση καθυστέρηση (delay) με σκοπό να μην νοσήσουν πολλοί ταυτόχρονα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει το σύστημα υγείας.

Αν μιλάς για εδώ στην Ελλάδα το βρίσκω λίγο υπερβολικό και θα είχες δίκιο αν έλεγες ότι αυτό είναι το απαισιόδοξο σενάριο τύπου Ιταλία... πχ στην Θεσσαλονίκη αλλά και στην Αθήνα μια χαρά πέτυχε ο περιορισμός ενώ για την Πάτρα είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε... Μπορεί να μείνουμε στα 21, μπορεί να πάμε στα 54, μπορεί και στα 104... κανείς δεν ξέρει και κάνεις δεν μπορεί να υπολογίσει με σιγουριά τώρα...

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

1. Μηχανικος(αφεντικο) με  τεχνικο γραφειο και δυο τρεις υπαλληλους παθαινει κορωνοιο?

2. Μαγειρας σε ξονοδοχειο ή εστιατοριο παθαινει κορωνοιο?

3. Δασκαλος σχολειου?

4. Δασκαλος ιδιωτικου σχλειου?

5. Υπαλληλος σε τεχνικο γραφειο ?

6. Ταξιτζης?

Παιδια μου ειναι πολυ δυσκολο να απαντησω στο ερωτημα. Για καποιες περιπτωσεις ειναι πιο ευκολη η παντηση και για καποιες αλλες οχι τοσο.

Το δευτερο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι πχ. Οκ ειμαι μαγειρας σε ξενοδοχειο και μου λεει το αφεντικο φυγε για 3 εβδομαδες. Στο σπιτι ειμαι με τη γυναικα μου και το 2 χρονων παιδι.Τι κανω εκει? Σε αυτα πρεπει να απαντησει ο υπουργος και να αφησει τις μπουρδολογιες με τα νουμερα και το τι θα γινει σε τρια χρονια. Αν δε βαλει το χερι στη τσεπη θα αποτυχει παταγωδως.

Πας στο πατρικό σου να μείνεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AtiX είπε

Αν μιλάς για εδώ στην Ελλάδα το βρίσκω λίγο υπερβολικό και θα είχες δίκιο αν έλεγες ότι αυτό είναι το απαισιόδοξο σενάριο τύπου Ιταλία... πχ στην Θεσσαλονίκη αλλά και στην Αθήνα μια χαρά πέτυχε ο περιορισμός ενώ για την Πάτρα είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε... Μπορεί να μείνουμε στα 21, μπορεί να πάμε στα 54, μπορεί και στα 104... κανείς δεν ξέρει και κάνεις δεν μπορεί να υπολογίσει με σιγουριά τώρα...

Μεγάλη μπουκιά φάε...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Kostasspil είπε

Δεν πάω να το πολιτικοποιησω, λέω απλά ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα μέτρο και στην Πάτρα το έγραψαν εκεί που δε πέφτει φως. Κάτι που στην Κίνα δεν υφίσταται αν ενδεχόμενο

Καλα οταν γραφεις οτι στη Κινα δεν εχουν δημοκρατια αυτο κανεις. Τα πολιτευματα που εχουμε στη γη αρχικα χωριζονται σε κομμουνιστικα και καπιταλιστικα. Και τα δυο λενε οτι ειναι δημοκρατικα. Μετα υπαρχουν και οι υποκατηγοριες για τη καθε μια πολιτικη θεωρια.

Λαικη δημοκρατια της Κινας λεγεται και λαικη δημοκρατια της Βορειας κορεας λεγεται. Βλεπεις οτι και αυτες οι χωρες μεταξυ τους εχουν διαφορετικη αποψη. Το λαικη δημοκρατια βεβαια το κοβουν στα αλλα δημοκρατικα κρατη γιατι βγαζουν δημοκρατικα σπυρακια.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, elpaso1 είπε

Πιστευω οι νεκροι Ελλαδα θα ειναι παραπανω απο οτι στην Κινα.

🤣

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...