Προς το περιεχόμενο

Κορωνοϊός στην Ελλάδα

billdanos
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

13 λεπτά πριν, billdanos είπε

Αν σκεφτείς τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το κλείσιμο των ΜΜΜ, θα καταλάβεις γιατί δεν μπορεί να γίνει στην παρούσα φάση. 

Εδω καλο θα ηταν να μαθουμε σε ποια φαση μπορει να γινει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Δε καταλαβαινω τι δεν καταλαβες απο αυτο που εγραψα. Ανεφερα και τι δικη σου κατηγορια. Προφανως χρειαζονται ενισχυση οσοι δεν τη βγαζουν. Αλλα αν θεωρει καποιος  οτι ειναι καλυτερα να αρρωστησουν ολοι ειναι παρανοικο. Υπαρχει πολυς πλουτος σε αρκετους και μια χαρα μπορει το κρατος να εφαρμοσει οτι μετρο επιθυμει.

Αιτησεις για voucher ΕΣΠΑ 2019-2020 = 175.000....

Μαλλον δεν εχεις καταλαβει οτι η μιση Ελλαδα αμα δεν παρει για 2 μηνες τον μισθο της δεν την βγαζει.....

21 λεπτά πριν, teotsigourakos είπε

Δεν ξέρω αν το έχει αναφέρει κανείς αλλά πόσο "χαζό" είναι να κλείνεις σχολεία, υπηρεσίες και να αφήνεις το ΜΕΤΡΟ ανοιχτό, το οποίο είναι η ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ πηγή εξάπλωσης του ιού;

Νομιζω οτι η προσπαθεια ειναι στη μειωση του ρυθμου αυξησης και οχι στον μηδενισμο των κρουσματων. Οποτε με αυτη τη λογικη και μονο σχολεια να κλεισεις επεμβαινεις στον ρυθμο αυτο. Ομοιως και μονο μετρο ή μονο καρναβαλια. 

Μόλις τώρα, Foutrelis είπε

Από Ιράν είναι τα νούμερα αυτά.

Ωχ λάθος μου ευχαριστώ για τι διόρθωση. Ακόμα δεν έδωσε νούμερα σημερινά η Ιταλία. Αναμένουμε πάνω από 50 νεκρούς αν αναλογιστουμε ότι χθες ήταν 47.

5 λεπτά πριν, Arkin είπε

1234 κρούσματα ακόμα Ιταλία και 16 νεκροί. Σε λίγο θα ενημερώσουν και για Ελλάδα. 

Kαι σκεφτόμουν πως πολλή ησυχία έχει πέσει. Κοντεύει 2 το μεσημέρι και δεν έχουμε ακούσει τίποτα νεότερο...

Μόλις τώρα, afragorn είπε

Kαι σκεφτόμουν πως πολλή ησυχία έχει πέσει. Κοντεύει 2 το μεσημέρι και δεν έχουμε ακούσει τίποτα νεότερο...

Στις 1 δίνει νούμερα το Ιράν. 2 με 3 Ιταλία και Ελλάδα 

4 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Αιτησεις για voucher ΕΣΠΑ 2019-2020 = 175.000....

Μαλλον δεν εχεις καταλαβει οτι η μιση Ελλαδα αμα δεν παρει για 2 μηνες τον μισθο της δεν την βγαζει.....

Πραγματικα δε καταλαβαινω γιατι σχολιαζεις πραγματα που δεν εχω πει. Εισαι στη κατηγορια που θελει ενισχυση, το καταλαβα αυτο, ειπα καπου οτι ειμαι κατα των μετρων ενισχυσης? Αλλοι τα λενε αυτα οχι εγω. Αν σου πεω για μενα μετα θα κλαις και θα ζητας συγγνωμη οποτε ασε με εμενα.

Πως γινεται στη Κινα να το εχουν περιορισει τοσο πολυ; Στην Ελλαδα ειμαι σιγουρος οι νεκροι θα ειναι περισσοτεροι. Καλα εκανα και τους εχτιζαν μεσα στο σπιτι τους στη Κινα.

• Like 1

1 λεπτό πριν, elpaso1 είπε

Πως γινεται στη Κινα να το εχουν περιορισει τοσο πολυ; Στην Ελλαδα ειμαι σιγουρος οι νεκροι θα ειναι περισσοτεροι. Καλα εκανα και τους εχτιζαν μεσα στο σπιτι τους στη Κινα.

Ειναι θεμα προτεραιοτητων. Εδω ενα μέτρο πηραν με τα καρναβαλια και ειδες τι εγινε. Εδω καθομαστε να αναλυσουμε γιατι δε κανει να κλεισει το σχολειο και ποσο κοστιζει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, neosstoforum είπε

Δηλαδή αν δεν έχεις καμιά πνευμονία ή υψηλό πυρετό δε θα ξέρεις ποτέ ότι έχεις προσβληθεί από τον ιό; Και πως θα ξέρουν οι αρχές αν χρειάζεται να εφαρμόσουν περαιτέρω μέτρα εφόσον δεν γνωρίζουν τον αριθμό των κρουσμάτων έστω και στο περίπου; Από το κακό στο χειρότερο πάμε.

Από ένα σημείο και μετά δεν έχει νόημα!
Δεν υπάρχει ούτε ο χρόνος ούτε και πόροι να κυνηγάνε (ιχνήλατούν) πιθανές επαφές όταν τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται!
Είναι σαν την λερναία ύδρα!

Μέχρι πριν 2-3 ημέρες μόνο αν είχες ταξιδέψει σε χώρα υψηλού κινδύνου (Κίνα, Ιταλία, Ν.Κορέα) ήσουν πιθανό κρούσμα!
Πλέον κατάλαβαν οτι ο κόσμος κυκλοφοράει και σε άλλες χώρες!

Ό μόνος τρόπος να προστατευτούν ουσιαστικά οι ομάδες υψηλού κινδύνου είναι ατομικά μέτρα προστασίας!
Όλα τα άλλα είναι κουβέντα να γίνεται!

ΥΓ. Κάπου διάβασα (ίσως είναι και fake news) οτί από τους 21 που βρέθηκαν θετικοί στον ιό από την εκδρομή στα Ιεροσόλυμα (και οι οποίοι κόβανε βόλτες όλο το τριήμερο), κράτησαν στο νοσοκομείο μόνο όσους είχαν σοβαρά συμπτώματα και οι άλλοι γύρισαν σπίτι!

Επεξ/σία από agnostos13

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Υπαρχει πολυς πλουτος σε αρκετους και μια χαρα μπορει το κρατος να εφαρμοσει οτι μετρο επιθυμει.

Τι ακριβως δεν εχεις πει ?

Μου εξηγεις....?

Απο την αρχη προσπαθω να σου εξηγησω οτι κλεισιμο σχολειων και ΜΜΜ στην Ελλαδα ειναι αδυνατον εαν πρωτα δεν ανακοινωθουν μετρα στηριξης...

3 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Πραγματικα δε καταλαβαινω γιατι σχολιαζεις πραγματα που δεν εχω πει. Εισαι στη κατηγορια που θελει ενισχυση, το καταλαβα αυτο, ειπα καπου οτι ειμαι κατα των μετρων ενισχυσης? Αλλοι τα λενε αυτα οχι εγω. Αν σου πεω για μενα μετα θα κλαις και θα ζητας συγγνωμη οποτε ασε με εμενα.

Επεξ/σία από k_w_t

3 λεπτά πριν, elpaso1 είπε

Η Κίνα δεν έχει δημοκρατία. Ότι μέτρα παίρνει, μπορεί να τα πάρει τάχιστα και χωρίς να υπάρξει πρόβλημα "δημοκρατίας και ελευθερίας". Στην Ευρώπη δε γίνεται να παρθούν τα ίδια μέτρα.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Τι ακριβως δεν εχεις πει ?

Μου εξηγεις....?

Απο την αρχη προσπαθω να σου εξηγησω οτι κλεισιμο σχολειων και ΜΜΜ στην Ελλαδα ειναι αδυνατον εαν πρωτα δεν ανακοινωθουν μετρα στηριξης...

Εγω ομως γραφω σε αυτο που ειπες οτι οικονομικα συμφερει να αρρωστησουν ολοι.

58 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Αλλο αυτο ομως και αλλο οτι δε πρεπει να γινουν. Να γινουν ολοκληρωμενα με οικονομικα κριτηρια. Διοτι η μαμα που κραταγε το παιδι της μεχρι τα 3 μπορει να το κανει και για περισσοτερο. Η μαμα που δε μπορουσε ουτε στα τρια και το πηγε σε ιδιωτικο, μπορει να διαθεσει το ποσο του ιδιωτικου σε νταντα. Η μαμα που δεν ειχε ουτε για ιδιωτικο πρεπει να εχει οικονομικη ενισχυση. Αλλα αλλο αυτο που λεμε τωρα αλλο οτι συμφερει να αρρωστησουν ολο, που ειναι τραγικη θεση.

6 ώρες πριν, k_w_t είπε

Το κλείσιμο των σχολείων μπορεί να καταστρέψει οικονομικά μια χώρα σαν την Ελλάδα.

Τα παιδιά θα πρέπει να κάτσουν σπίτι. Άρα για τα κάτω των 12χρ θα πρέπει να κάτσει και ένας γονιός στο σπίτι.

Για όλο αυτό το διάστημα τι θα κάνει με την δουλειά του ?

Θα καλύψει το κράτος τους μισθούς ?

Για τους μικρούς ελευθέρους επαγγελματίες που δουλεύουν με 1-2 υπάλληλους τι θα κάνουν?

Θα έχουν κλειστά τα μαγαζιά τους ? Θα δοθεί ενίσχυση αφού θα τρέχουν ενοίκια, ΦΠΑ κτλ. ?

Είναι πολλά που πρέπει να λυθούν για να κλείσουν όλα τα σχολεία.

Από οικονομικής φύσεως ένα κράτος σαν την Ελλάδα το συμφέρει η εξάπλωση του ιού.

Εάν συνεχίσει να έχει θνησιμότητα μόνο σε άτομα μεγάλης ηλικίας ή με χρόνια προβλήματα.

Σκεφτείτε ότι δίνει το κράτος 2.306.282.823,12€ το μήνα σε συντάξεις. (στοιχεία από το ΙΔΗΚΑ Μάιος 2018)

Μια έξαρση του ιού θα δημιουργήσει στο τέλος κέρδη στον προϋπολογισμό.

Αυτο το ποστ σου θεωρησα λαθος, και αυτο σχολιαζω...... κερδη στον προυπολογισμο......... Παμε παρακατω γιατι κουρασαμε

Επεξ/σία από Curtis76

4 ώρες πριν, k_w_t είπε

Δεν ειπα οτι συμφωνω ουτε οτι ειναι δικη μου αποψη.

Αλλα ακουγα μια σχετικη συζητηση σε ραδιοφωνο με το θεμα .

Ειλικρινα με εβαλε σε σκεψεις. και κοιταξα τα νουμερα...

Οικονομολογος ηταν αυτο που το ελεγε ..

1 λεπτό πριν, Curtis76 είπε

Εγω ομως γραφω σε αυτο που ειπες οτι οικονομικα συμφερει να αρρωστησουν ολοι.

Σκας γαιδαρο επειδη δεν καταλαβαινεις τελικα...

Ειπα μια αποψη ενος οικονομολογου στο ραδιοφωνο.....

Ειπα 3 φορες οτι δεν την υποστηριζω..

Κανεις επιλογη απαντησεων τελικα.......

• Confused 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...