Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, billdanos είπε

Καθόλου δεν αντιφάσκω. Απλά λέω πως δεν θα κερδίσουμε τιποτα με το να νεκρώσουν τα πάντα γύρω μας... Εμείς οι ίδιοι πρέπει να εφαρμόζουμε ορισμένους βασικούς κανόνες προστασίας και όλα καλά!

Επίσης και γω έκανα εμβόλιο για τη γρίπη αλλά ψιλο-αρρώστησα 2 φορές φέτος (αν και με ήπια συμπτώματα). Αν είχα και κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας θα είχα περισσότερες πιθανότητες να πάθω κάποια επιπλοκή ενώ έχω κάνει το εμβόλιο. 

Εκτός του ότι το εμβόλιο δεν παρέχει 100% προστασία από τη γρίπη, αφορά τον ιό της γρίπης και μόνο. Και μάλιστα τέσσερα από τα στελέχη του ιού, αυτά που θεωρούνται επικρατέστερα και συχνότερα. Οπότε μπορεί και αυτές οι δύο φορές που αρρώστησες να ήταν γρίπη, μπορεί ωστόσο να ήταν και κάποια άλλη ιογενής λοίμωξη αναπνευστικού (π.χ. κοινό κρυολόγημα). Όπως και να έχει, το εμβόλιο είναι ένα σημαντικό μέτρο προστασίας και ειδικά για τους λεγόμενους ευπαθείς πληθυσμούς.

• Like 1
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, gorilas13 είπε

Μακροπρόθεσμα πάντως, με την μείωση των ηλικιωμένων-συνταξιούχων και αυτών που πάσχουν απο κάποιο νόσημα σε συνδιασμό με την είσοδο νέου και φθηνού εργατικού δυναμικού απο Συρία Πακιστάν κτλ, ίσως οδηγήσει στην οικονομική ανάπτυξη

Dude no.... Just no 😒😒😒😒😒

• Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Malthador είπε

Να κλείσουν για όσο χρειαστεί. Μέχρι να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Τι πάει να πει;

Δεν θα πρωτοτυπήσουμε, το έχουν κάνει άλλοι πριν από εμάς. Γιατί το κάνουν, αφού είναι τόσο ανούσιο;

Η οικονομική καταστροφή είναι ήδη τεράστια, ακόμα κι αν δεν υπάρξει lockdown στα μαγαζιά και στα σχολεία. Θα φανεί από το καλοκαίρι και μετά η ήττα που έχουμε φάει.

Αντιφάσκεις. Ακριβώς για αυτό πρέπει να σοβαρευτούμε, γιατί από έναν ασθενή στο Ρίο, μπήκαν σε καραντίνα 20 υπάλληλοι υγείας. Από έναν φορέα του κορωνοϊού, μπορεί να μην υπάρξει προσωπικό να υποστηρίξει κάποιον που παθαίνει έμφραγμα παραδίπλα.

Και μην ξαναπείς το επιχείρημα «ναι, αλλά με τη γρίπη είναι καλύτερα», γιατί ναι με τη γρίπη είναι καλύτερα. Εμβολιαζόμαστε και δεν κολλάμε, είναι απλούστατο.

Ίσως αυτό που δεν κατανοούν πολλοί ειναι ότι η καταστροφή θα είναι μεγαλύτερη όσο το παίζουμε άνετοι.

Η οικονομική καταστροφή θα είναι το μικρότερο πρόβλημα.... 

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tritonas00 είπε

να κατσει σπιτι του, μεχρι το καφενειο του χωριου

Στο καφενείο θα έχει ανοσία;

1 ώρα πριν, afragorn είπε

Tα σχέδια για το γάμο μου πάνε από το καλό στο καλύτερο! Η κοπέλα μου είναι από την Αμαλιάδα που έγινε το ξέσπασμα! Ούτε η μάνα της δε θα έρθει! 😂

Κάνε το γάμο στην Αμαλιάδα.

Παντρεύεσαι, τί χειρότερο μπορεί να σου συμβεί;

1 ώρα πριν, Malthador είπε

Να στοκάρεις Dettol και φακές να το κατανοήσω, αλλά οκ, μας την πέφτουν με βιολογικά όπλα, για ποιόν φάκιν λόγο να στοκάρεις χαρτιά υγείας; Δεν μπορείς απλά να βάλεις χλιαρό νεράκι; Αυτό θα σου λείψει στο μετα-αποκαλυπτικό μέλλον, το κωλόχαρτο;

Έχουν χεστεί από το φόβο τους.

ΥΓ: Είναι λάθος η εκτίμηση ότι «ο 66χρονος κόλλησε τους άλλους 21». Δεν γνωρίζουμε ποιός κόλλησε ποιόν, αν δεν κόλλησαν όλοι από κάποιον άσχετο. Απλώς αυτός είχε το μεγαλύτερο πρόβλημα με τη λοίμωξη αναπνευστικού και χρειάστηκε να νοσηλευτεί' οι υπόλοιποι είχαν «δέκατα και βήχα» και δεν πήγαν καν (όχι ότι αν πήγαιναν, θα τους έλεγχαν κιόλας). Μάλλον να τον ευγνωμονούμε πρέπει που χάρη σε αυτόν βρέθηκαν και τα άλλα κρούσματα.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ. Έχω γνωστούς που πηγαινοέρχονται εξωτερικό ακόμα και σήμερα. Κανένας απο αυτούς δε θα κάτσει σπίτι του εθελοντικά. Γι αυτο λέμε οτι αν δεν πέσει βούρδουλας δε θα γίνει δουλειά.

• Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kondoras είπε

ΥΓ: Είναι λάθος η εκτίμηση ότι «ο 66χρονος κόλλησε τους άλλους 21». Δεν γνωρίζουμε ποιός κόλλησε ποιόν, αν δεν κόλλησαν όλοι από κάποιον άσχετο. Απλώς αυτός είχε το μεγαλύτερο πρόβλημα με τη λοίμωξη αναπνευστικού και χρειάστηκε να νοσηλευτεί' οι υπόλοιποι είχαν «δέκατα και βήχα» και δεν πήγαν καν (όχι ότι αν πήγαιναν, θα τους έλεγχαν κιόλας). Μάλλον να τον ευγνωμονούμε πρέπει που χάρη σε αυτόν βρέθηκαν και τα άλλα κρούσματα.

Σωστά! 

Εκείνο που μου έκανε εντύπωση στην είδηση είναι το 21/50.... 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Εγώ. Έχω γνωστούς που πηγαινοέρχονται εξωτερικό ακόμα και σήμερα. Κανένας απο αυτούς δε θα κάτσει σπίτι του εθελοντικά. Γι αυτο λέμε οτι αν δεν πέσει βούρδουλας δε θα γίνει δουλειά.

Όλοι αυτοί δυστυχώς θα βάλουν μυαλό μόνο άμα αρρωστήσει βαριά κάποιος κοντινός τους άνθρωπος. Τότε όμως θα είναι αργά...

• Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, billdanos είπε

Δεν γίνεται σε μια μεγάλη πόλη να σταματήσουν όλα! Ο κόσμος θα συνεχίσει να κυκλοφορεί και με τέτοια μέτρα απλά ίσως θα περιορίσεις κάπως το ρυθμό εμφάνισης των κρουσμάτων! Ας φροντίσουν καλύτερα να εξοπλίσουν περισσότερο τα νοσοκομεία κλπ ώστε να μπορούν να πάνε τα άτομα με σοβαρά προβλήματα.

Επίσης μην ξεχνάτε πως δεν υπάρχουν μόνο οι ασθενείς του ιού αλλά χιλιάδες άλλοι άνθρωποι που έχουν ανάγκη τις υποδομές υγείας της χώρας... 

Επειδή δεν γίνεται να αυξηθούν τα κρεβάτια στα νοσοκομεία, ούτε να χτίστουν νέα νοσοκομεία σε μια βδομάδα γι'αυτό λέμε ότι πρέπει να κλείσουν όλα...

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, billdanos είπε

Καθόλου δεν αντιφάσκω. Απλά λέω πως δεν θα κερδίσουμε τιποτα με το να νεκρώσουν τα πάντα γύρω μας... Εμείς οι ίδιοι πρέπει να εφαρμόζουμε ορισμένους βασικούς κανόνες προστασίας και όλα καλά!

Επίσης και γω έκανα εμβόλιο για τη γρίπη αλλά ψιλο-αρρώστησα 2 φορές φέτος (αν και με ήπια συμπτώματα). Αν είχα και κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας θα είχα περισσότερες πιθανότητες να πάθω κάποια επιπλοκή ενώ έχω κάνει το εμβόλιο. 

2 λεπτά πριν, FCastor είπε

Εκτός του ότι το εμβόλιο δεν παρέχει 100% προστασία από τη γρίπη, αφορά τον ιό της γρίπης και μόνο. Και μάλιστα τέσσερα από τα στελέχη του ιού, αυτά που θεωρούνται επικρατέστερα και συχνότερα. Οπότε μπορεί και αυτές οι δύο φορές που αρρώστησες να ήταν γρίπη, μπορεί ωστόσο να ήταν και κάποια άλλη ιογενής λοίμωξη αναπνευστικού (π.χ. κοινό κρυολόγημα). Όπως και να έχει, το εμβόλιο είναι ένα σημαντικό μέτρο προστασίας και ειδικά για τους λεγόμενους ευπαθείς πληθυσμούς.

Ακριβώς αυτό. Παρόλο που είμαι εμβολιασμένος τώρα αναρρώνω από "απλό" κρυολόγημα που κρατάει κοντά 20 μέρες, μπορεί και παραπάνω αν κρίνω από που το κόλλησα. Από μια ΔΕΗ που ΔΕΝ ΕΧΕΙ εξαερισμό. Από την αρχή δεν έβρισκα μάσκες κι αναγκάστηκα και υπέφερα προ ημερών με πολύ τρόπο να πνίξω το βήχα μου γιατί οπωσδήποτε χρειαζόταν η αυτοπρόσωπη παρουσία μου στον ΕΦΚΑ για κάποια πράματα που γίνονται τώρα... ηλεκτρονικά. Έκανα εξουσιοδότηση στην αδερφή μου για τα υπόλοιπα εκκρεμή ζητήματα στον ΕΦΚΑ γιατί είπαμε, πρέπει να έχω σωστή ευθύνη αλλά τις προάλλες ΔΕΝ γινόταν να μην πάω καθώς ήταν απολύτως απαίτηση για να μη χάσω μια προθεσμία. Τώρα εγώ φταίω που υπάρχει ακόμα η πνιγηρή γραφειοκρατία;

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, thomasG4 said:

Όλοι αυτοί δυστυχώς θα βάλουν μυαλό μόνο άμα αρρωστήσει βαριά κάποιος κοντινός τους άνθρωπος. Τότε όμως θα είναι αργά...

Από τη στιγμή που ΔΕΝ υπάρχει αναγκαστική απαγόρευση κυκλοφορίας, ο κάθε άνθρωπος ειναι ελεύθερος να κάνει ο,τι θέλει! 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε όσους λένε  να κλείσουν τα σχολεία, φαντάζομαι δεν τους ενοχλεί να κλείσουν και τα σούπερ μάρκετ ε; Να δω από που θα αγοράζετε κωλοχαρτα μετά.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Κι εγώ. Και ξέρεις τι δικαιολογία έχουν; "Κι εδώ κι εκεί θα κολλήσω, τουλάχιστον ας κάνω και τις διακοπές μου".

• Super Moderators
Δημοσ.
9 minutes ago, FCastor said:

Προφανώς! Δεν είπα ποτέ πως είναι άχρηστο το εμβόλιο και το κάνω κάθε χρόνο ενώ δεν έχω κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας. Το ανέφερα το παράδειγμα για αυτούς που λένε πως "από την απλή γρίπη δεν κινδυνεύουμε γιατί υπάρχει εμβόλιο"! 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DZ-Photographer είπε

Σε όσους λένε  να κλείσουν τα σχολεία, φαντάζομαι δεν τους ενοχλεί να κλείσουν και τα σούπερ μάρκετ ε; Να δω από που θα αγοράζετε κωλοχαρτα μετά.

Πιάνεις ένα πακέτο, βλέπεις την τιμή, το βάζεις πίσω. Άντε βρες τους patient zero.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...