trib Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Η Walt Disney ανακοίνωσε πως ο Robert Iger, ο μέχρι πρότινος CEO της εταιρίας, αποσύρεται άμεσα. Τη θέση του CEO αναλαμβάνει πλέον ο Bob Chapek, πρώην εκτελεστικός διευθύνων σύμβουλος της Disney Parks, Experiences & Products. Η αλλαγή ήταν αιφνίδια αφού ο Iger βρισκόταν μόλις στο 14ο μήνα της τελευταίας 36μηνης σύμβασης που είχε υπογράψει με τη Disney. Μάλιστα, η απόσυρση του Iger έρχεται σε μία περίοδο που η Disney Parks αντιμετωπίζει προβλήματα με τα θεματικά της πάρκα λόγω του κορονοϊού. Αρκετοί εικάζουν πως ο Iger ενδεχομένως να είχε κάποιο προσωπικό πρόβλημα. Ο Iger οδήγησε τη Disney από το 2005 και έπειτα σε μία πολιτική επέκτασης, τόσο με νέες ταινίες, θεματικά πάρκα και καταστήματα. Επέκταση που κορυφώθηκε πέρυσι με την υπηρεσία streaming Disney+ αλλά και την εξαγορά της 21st Century FOX έναντι 71,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο πρώην CEO μάλιστα έζησε από κοντά και τις εξαγορές των Marvel Entertainment πριν μία δεκαετία περίπου και της Lucasfilm με την ταινιοθήκη των Star Wars και Indiana Jones. Ο Iger βοήθησε επίσης σημαντικά και στην αποκατάσταση των σχέσεων με τον CEO της Apple, Steve Jobs, από τον οποίο μάλιστα η Disney αγόρασε το στούντιο Pixar. Ένα στούντιο που ίδρυσε ο Jobs το 1986. Σύμφωνα με δήλωση της Disney, o Iger θα αναλάβει πλέον το ρόλο του εκτελεστικού προέδρου έως και το 2021. Αλλαγή η οποία σε συνδυασμό με την εξάπλωση του κορονοϊού φαίνεται πως κοστίζει στη Disney αφού είδε τις μετοχές της να πέφτουν κατά 3,62%. Βέβαια η Disney διαθέτει αρκετά ακίνητα στην Ασία, συμπεριλαμβανομένης και της Shanghai Disney Resort, το πρώτο θεματικό πάρκο που άνοιξε στην Κίνα, το οποίο μάλιστα έχει επιμεληθεί και ο νέος CEO Bob Chapek. Σε τελευταία του δήλωση προς τους υπαλλήλους της Disney, ο Iger αναφέρει πως νιώθει ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή να αποσυρθεί από το ρόλο το CEO δηλώνοντας μάλιστα πως ο Bob είναι ο καλύτερος αντικαταστάτης που θα μπορούσε να έχει η εταιρία. Tech Crunch Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
blanka Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 https://techblog.gr/internet/netflix-gnorizei-anodo-ti-stigmi-poy-i-disney-chanei-syndromites/
peterako Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 και εγώ που νόμιζα ότι οοοοοοολα εκεί στην Disney ήταν ωραία και ανθήρα. Τουλάχιστον έτσι μου έλεγαν όταν έκραζα που τα έκαναν όλα άνοστα live action και ότι δεν έχουν ιδέα τι κάνουν με star wars. 1
Sethiros Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 39 λεπτά πριν, peterako είπε και εγώ που νόμιζα ότι οοοοοοολα εκεί στην Disney ήταν ωραία και ανθήρα. Τουλάχιστον έτσι μου έλεγαν όταν έκραζα που τα έκαναν όλα άνοστα live action και ότι δεν έχουν ιδέα τι κάνουν με star wars. Δηλαδή εσύ λες να έφυγε επειδή τα live actions έγιναν μεγάλες εμπορικές επιτυχίες;
torgar Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, peterako είπε και εγώ που νόμιζα ότι οοοοοοολα εκεί στην Disney ήταν ωραία και ανθήρα. Τουλάχιστον έτσι μου έλεγαν όταν έκραζα που τα έκαναν όλα άνοστα live action και ότι δεν έχουν ιδέα τι κάνουν με star wars. Εχεις δικιο αδελφε απο το 2012 η Disney εβγαλε 18δις $ μονο απο τις ταινιες της Marvel. Θα ψαχνει για επιδομα ανεργειας σαν τρελος για να καλυψει τις δοσεις για τα 5 νησια που θα εχει αγορασει 1
AliasAndrew Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, peterako είπε και εγώ που νόμιζα ότι οοοοοοολα εκεί στην Disney ήταν ωραία και ανθήρα. Τουλάχιστον έτσι μου έλεγαν όταν έκραζα που τα έκαναν όλα άνοστα live action και ότι δεν έχουν ιδέα τι κάνουν με star wars. Αντιληψη απο τις λιγες
psaras10 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Πάντως με προκαλεί θαυμασμό πως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δημιούργησαν κατά κάποιο τρόπο έναν Ιό που ρυθμίζει τους τζίρους τεράστιων επιχειρήσεων παγκοσμίως όπως βέβαια και πολλών αγορών . Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2020 από psaras10
Hapatingo Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Η Disney τρέφετε με τα πάρκα και τα ξενοδοχεία που έχει σε όλο τον κόσμο και τελευταία με τις υπηρεσίες Disney+. Τώρα με τον ιο έχει πάρει την κάτω βόλτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα