Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, DrLo είπε

Σωστά, πάντα η κομπίνα είναι η καλύτερη λύση . 

Για κομπιναδορους αφεντικα, ειναι ωραιες λυσεις αυτες. Θα παρει οτι του αξιζει.

6 ώρες πριν, RVgtr είπε

Ναι μπορεί και για ολη την άδεια

Εχεις βρει νομοθεσια. Τη μιση αδεια ο υπαλληλος την παιρνει οποτε θελει.

1 ώρα πριν, bromiaris είπε

Γιατί κάποιος είναι πονηρούλης και θέλει να εκδικηθεί το «κακό καπιταλιστικό γουρούνι που πίνει το αίμα του εργαζομένου λάου» κάνοντας τον να πληρώσει ακόμα περισσότερα από την Νόμιμη αποζημίωση…

Μπογδανε εσυ?

• Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, AnaZab είπε

Μπορώ να κάνω κ εγώ μια ερώτηση αν μου επιτρέπεται:

πρόσφατα μας ανακοίνωσαν ότι τέλη Ιανουαρίου θα μας απολύσουν όλους(5 άτομα στο σύνολο που είχαμε μείνει) και αμέσως αν συμφωνούμε μπορεί να   μας απορροφήσει σε άλλη εταιρία (ίδια τσέπη 4 εταιρίες) αλλά άλλος εικονικός εργοδότης, μας είπαν ότι δεν αλλάζει τίποτα στον μισθό μας ούτε στη σύμβαση κάτι απλός μας διώχνει θα πάρουμε το χαρτί απόλυσης και θα ξεκινήσουμε στη καινούργια εταιρία χωρις να μας αναγνωρίσει προϋπηρεσία(15 χρόνια εγώ) αλλά θα μας αναγνωρίσει από εδώ και πέρα με το κλείσιμο ενός έτους στην εταιρία 2 αντί για 1.για την αποζημίωση που βγήκε καλό κουστούμι μας είπαν ότι δεν μας δίνουν ούτε cent,κ ότι μπορούμε να τους πάμε ταυτόχρονα και νομικά/δικαστικά,ειρωνικά ο λογιστής με ρώτησε τι θα πάρω σε περίπτωση νίκης;αφού όλα τα μηχανήματα που έχουν και το κτίριο είναι της τράπεζας/Leasing,επίσης να αναφέρω ότι πριν μερικά χρόνια κάνανε αίτηση για το άρθρο 99 και μπήκαν κανονικά και τώρα(μπορεί σε 1-2 χρόνια μέχρι να τους πάρει χαμπάρι η τράπεζα)θα δηλώσουν πτώχευση εταιρία ,τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση;είναι αρκετά τα χρήματα για τα 15 χρόνια αποζημίωση κ μάλλον ούτε το επίδομα αφερεγγυότητασ δεν θα μπορέσω να την πάρω λόγο ότι δεν δηλώνουν τώρα πτώχευση,παρακαλώ πολύ μια συμβουλή. 

με έχουν προσλάβει στην καινούργια εταιρία  

ευχαριστώ πολύ 

Τι ξεφτυλικια ειναι αυτα... σαν σαμπουαν 2-1 μου ακουγενται... Να σου πληρωσει την αποζημιωση σου, για 15 χρονια ειναι πολλα, και μετα ας σε παρει οπου συμφωνησετε.. να πας στο εργατικο κετρο της περιοχης σου, και θα λυθει το προβλημα γρηγορα... (μη χανεις χρονο). Με το που συμφωνησεις να πας στην αλλη δουλεια αυτοι ελυσαν το προβλημα τους, μετα θα σε διωξουν.

Επεξ/σία από Curtis76
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, AnaZab είπε

πρόσφατα μας ανακοίνωσαν ότι τέλη Ιανουαρίου θα μας απολύσουν όλους(5 άτομα στο σύνολο που είχαμε μείνει) και αμέσως αν συμφωνούμε μπορεί να   μας απορροφήσει σε άλλη εταιρία (ίδια τσέπη 4 εταιρίες) αλλά άλλος εικονικός εργοδότης, μας είπαν ότι δεν αλλάζει τίποτα στον μισθό μας ούτε στη σύμβαση κάτι απλός μας διώχνει θα πάρουμε το χαρτί απόλυσης και θα ξεκινήσουμε στη καινούργια εταιρία χωρις να μας αναγνωρίσει προϋπηρεσία(15 χρόνια εγώ) αλλά θα μας αναγνωρίσει από εδώ και πέρα με το κλείσιμο ενός έτους στην εταιρία 2 αντί για 1.για την αποζημίωση που βγήκε καλό κουστούμι μας είπαν ότι δεν μας δίνουν ούτε cent,κ ότι μπορούμε να τους πάμε ταυτόχρονα και νομικά/δικαστικά,ειρωνικά ο λογιστής με ρώτησε τι θα πάρω σε περίπτωση νίκης;αφού όλα τα μηχανήματα που έχουν και το κτίριο είναι της τράπεζας/Leasing,επίσης να αναφέρω ότι πριν μερικά χρόνια κάνανε αίτηση για το άρθρο 99 και μπήκαν κανονικά και τώρα(μπορεί σε 1-2 χρόνια μέχρι να τους πάρει χαμπάρι η τράπεζα)θα δηλώσουν πτώχευση εταιρία ,τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση;είναι αρκετά τα χρήματα για τα 15 χρόνια αποζημίωση κ μάλλον ούτε το επίδομα αφερεγγυότητασ δεν θα μπορέσω να την πάρω λόγο ότι δεν δηλώνουν τώρα πτώχευση,παρακαλώ πολύ μια συμβουλή. 

ευχαριστώ πολύ 

αστους να λενε, υπαρχουν τροποι για να τους κυνηγησουν. δυστυχως το παληκαρι που μου τα χε διηγηθει τις περιπετιες του δεν εχουμε επικοινωνια πια. ψαξε και ρωτα οπου βρεις να σε κατευθυνουν. οτι κινησεις μπορειτε να κανετε καντε τις ομαδικα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Malthador είπε

Γιατί έχει σημασία το αν θα πάρει κάποιος την άδειά του ή το αν θα την αποζημιωθεί; Είναι το ίδιο πράγμα, στη μία περίπτωση αποζημιώνεται τις ημέρες αδείας, στην άλλη περίπτωση παίρνει κανονικά το μισθό του για τις ημέρες που θα είναι σε άδεια.

Τα είπες όλα. για την τσέπη του εργοδότη δεν έχει καμία διαφορά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, AnaZab είπε

ευχαριστώ πολύ 

αν μπουν σε καθεστώς πτώχευσης θα πρέπει να περιμένεις να γίνει πλειστηριασμός σε ο,τι έχουν και θα μοιραστεί σε όσους χρωστάει. δημόσιο και εργαζόμενοι είναι ψηλά σε προτεραιότητα οι προμηθευτές δύσκολα θα πάρουν κάτι , θέλει καιρό η διαδικασία και αν χρωστάνε και στο δημόσιο θα πάρει περισσότερο καιρό γιατί θα αντικρούει την απόφαση 

μιλάτε με δικηγόρο ομαδικά , σε περίπτωση δικού μου ατόμου που υπήρχε ακίνητο σημαντικής αξίας τους βγήκε να πάρουν τις αποζημιώσεις μετά από πλειστηριασμό , απλά θα αργήσει κι άλλο  η διαδικασία λόγω δημοσίου και ίσως και τελικά πάρουν λιγότερα λόγω του δημοσίου 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, AnaZab είπε

και τα κτίρια είναι προσημειωμένα στη τράπεζα 

ναι , άρα η τράπεζα θα τα βγάλει στο σφυρί κι εκεί θα παίξει φάση και για εσάς μίλα με δικηγόρο

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AnaZab είπε

Το θέμα είναι ότι τα μηχανήματα που έχουν είναι leasing/δάνειο και για τα κοστολογήσει (6.000.000€ κάποτε)κάποιος δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί όποτε πάει για παλαιόσηδερα  και τα κτίρια είναι προσημειωμένα στη τράπεζα 

Υπογράψατε χαρτί οικειοθελούς αποχώρησης ή απόλυσης;

Γιατί αν υπογράψατε οικειοθελή αποχώρηση δύσκολο να ζητήσετε αποζημίωση.

Αν υπογράψατε ότι σας απέλυσαν τότε ναι μπορείτε να κάνετε καταγγελία, αλλά επειδή σας έχουν προσλάβει στη νέα εταιρία, πιθανόν να σας απολύσουν επειδή τους καταγγείλατε.

Οπότε το ζήτημα είναι πόσο ανάγκη έχεις τη δουλειά και πόσο μπορείς να μείνεις άνεργος περιμένοντας να δικαιωθείς για την αποζημίωση που δεν πήρες και πότε θα ξαναβρείς δουλειά!

• Thanks 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Μπορεί κάποιος που έχει δηλώσει άδεια να επιστρέψει πριν την τελειώσει και να κρατήσει την μέρα ή τις μέρες για άλλη φορά μέσα στον χρόνο ή πρέπει να συμφωνήσει και ο εργοδότης;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...