TopicStrarter Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, prometheas είπε Στο πρωτο μύνημα λέει για τράπεζα πάντως .... Ναι δικό μου λάθος νόμιζα με χρέη στην Ελλάδα εννοούσε χρέη στο κράτος Ναί τότε ας το ξεχάσει το σπιτάκι...
TrustMeimaDoc_GR Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 5 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε Στο δημόσιο έχει χρέη ... κολλήσατε όλοι με την τράπεζα! Αν του πάρει κάποιος το σπίτι θα είναι η εφορία. Καταναλωτικο δανειο ειναι το χρεος. Στο δημοσιο δεν χρωσταει μια. Επισης το σπιτι δεν ητανε ποτε στο ονομα του. Περασε κατευθειαν απο τον παππου στα εγγονια μεσω διαθηκης.
TopicStrarter Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, TrustMeimaDoc_GR είπε Καταναλωτικο δανειο ειναι το χρεος. Στο δημοσιο δεν χρωσταει μια. Ναι το κατάλαβα μετά λάθος μου, ε τότε ισχύουν όσα ανέφερα στο link που παρέθεσα στην πρώτη απάντηση μου. Αλλά εφόσον λες καταναλωτικό άρα μιλάμε για μικρό ποσό οπότε δεν νομίζω να του πάρουν το σπίτι θα κάνετε κάποιον διακανονισμό μάλλον.
Joshua21 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 13 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε Στο δημόσιο έχει χρέη ... κολλήσατε όλοι με την τράπεζα! Αν του πάρει κάποιος το σπίτι θα είναι η εφορία. Μάλλον χρειάζεσαι γυαλιά: 1 ώρα πριν, TrustMeimaDoc_GR είπε Γεια σας παιδια, ενα συγγενικο προσωπο εχει καποια χρεη στην Ελλαδα που αδυνατει να αποπληρωσει. Δεν εχει τιποτα στο ονομα του γενικα, ουτε καν το σπιτι που μενει ειναι στο ονομα του αλλα στο ονομα των παιδιων του. Αν η τραπεζα τον παει δικαστικα μπορει να του παρει τιποτα; Πχ στο σπιτι που μενει μπορει να του κατασχεσουν προσωπικα αντικειμενα; Μενει εκει αλλα το σπιτι δεν ειναι στο ονομα του. Γενικα τι συγκαταλεγεται στην κινητη περιουσια σε περιπτωση που βγει καποια αποφαση για κατασχεση κινητης περιουσιας.
TrustMeimaDoc_GR Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Τραπεζα ειναι ξανα. Καμια σχεση με εφορια.
TopicStrarter Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Μάλλον χρειάζεσαι γυαλιά: 10 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε Ναι δικό μου λάθος νόμιζα με χρέη στην Ελλάδα εννοούσε χρέη στο κράτος Ναί τότε ας το ξεχάσει το σπιτάκι...
Βασίλης_29 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, N3M3SiS είπε Να ξερεις πως εαν τα συμβολαια της περιουσιας που μοιρασε στα παιδια του εγιναν οσο εκεινος ειχε χρεη, η τραπεζα μπορει να τα ακυρωσει και να τα διεκδικησει αποδεικνυοντας πως οι μεταβιβασεις εγιναν με δολο. Εχει συμβει ουκ ολιγες φορες. Αλλα για να απαντησω και στην ερωτηση σου, αν τελικα εκδοθει αποφαση για κατασχεση και η κατασταση φτασει ως εκει, ναι. Μπαινει στην δηλωμενη οικια του κλητηρας και σηκωνει οτι βρει. Πλην οσων αναφερθηκαν απο πανω ορθως απο τον Ukforthemoment. Μετα αν κατι ανηκει σε καποιον αλλο (π.χ. στο παιδι ή στην συζυγο), πρεπει εκεινοι να το αποδειξουν. Και οταν λεμε να το αποδειξουν, εννοουμε με χαρτια και αποδειξεις. Οχι αυτο εκει ειναι δικο μου, αυτο εκει ειναι του αλλου κλπ. Οποτε καλου κακου, ας κρατανε τις αποδειξεις απο τις τηλεορασεις και τα κινητα τους. Για να φτασει να μπει κλητηρας μεσα βεβαια... σχεδον ποτε. Αυτό ήθελα να πω και εγώ, κανονικά υπάρχει πρόβλεψη αν διαπιστωθεί ότι υπήρξε μεταβίβαση περιουσίας σε συγγενικά πρόσωπα μπορούν να την κατασχουν. Το παραπάνω βέβαια με διαφορα παραθυράκια. 1 ώρα πριν, TrustMeimaDoc_GR είπε Καταναλωτικο δανειο ειναι το χρεος. Στο δημοσιο δεν χρωσταει μια. Επισης το σπιτι δεν ητανε ποτε στο ονομα του. Περασε κατευθειαν απο τον παππου στα εγγονια μεσω διαθηκης. Τότε δεν υπάρχει περίπτωση να κατασχεσουν το σπίτι.
Moderators Malthador Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Moderators Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 3 hours ago, TrustMeimaDoc_GR said: Γεια σας παιδια, ενα συγγενικο προσωπο εχει καποια χρεη στην Ελλαδα που αδυνατει να αποπληρωσει. Δεν εχει τιποτα στο ονομα του γενικα, ουτε καν το σπιτι που μενει ειναι στο ονομα του αλλα στο ονομα των παιδιων του. Αν η τραπεζα τον παει δικαστικα μπορει να του παρει τιποτα; Πχ στο σπιτι που μενει μπορει να του κατασχεσουν προσωπικα αντικειμενα; Μενει εκει αλλα το σπιτι δεν ειναι στο ονομα του. Γενικα τι συγκαταλεγεται στην κινητη περιουσια σε περιπτωση που βγει καποια αποφαση για κατασχεση κινητης περιουσιας. Υπάρχει ένα πράγμα που λέγεται καταδολίευση δανειστών και παραγράφεται στην πενταετία. Αφού λες ότι δεν είχε ποτέ τίποτα στο όνομα του, τότε η ακίνητη περιουσία δεν κινδυνεύει (που ούτως η άλλως ξεπερνιέται ακόμα και αυτό, απλά βάζεις ένα άτομο εμπιστοσύνης να γράψει προσημείωση στην μεταβιβασμένη περιουσία). Σε ότι αφορά την κινητή περιουσία, δεν πρόκειται να ασχοληθεί η τράπεζα με τηλεοράσεις και laptops. Είναι ευτελούς αξίας και δεν τη συμφέρει, θα πρέπει να βγάλει κατασχετήριο, να στείλει κλητήρα να καταγράψει τα κινητά, να πληρώσει μεταφορική που θα τα μεταφέρει σε μισθωμένο χώρο για φύλαξη κοκ, απλά δεν πρόκειται να γίνει αυτό. Το μόνο που μπορεί να κινδυνεύσει είναι τα αυτοκίνητα που μπορεί να έχει στο όνομά του και στα οποία γίνονται κατασχέσεις γενικά.
Dr_73 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, N3M3SiS είπε ναι. Μπαινει στην δηλωμενη οικια του κλητηρας και σηκωνει οτι βρει. Πλην οσων αναφερθηκαν απο πανω ορθως απο τον Ukforthemoment. Αυτά γίνονται στην αγγλία, με τους εκεί νόμους. Στην ελλάδα, πάνε σε χώρο που πληρώνει αυτός που του χρωστάνε ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ. Μέχρι να πωληθούν. Δεν τα παίρνει ο δανειστής. Γι'αυτό δεν φτάνει κανείς εκεί. Γιατί εκεί που του χρωστάνε πρέπει να ξοδέψει και μερικά χιλιάρικα ακόμη.
N3M3SiS Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Μόλις τώρα, Dr_73 είπε Αυτά γίνονται στην αγγλία, με τους εκεί νόμους. Στην ελλάδα, πάνε σε χώρο που πληρώνει αυτός που του χρωστάνε ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ. Μέχρι να πωληθούν. Δεν τα παίρνει ο δανειστής. Γι'αυτό δεν φτάνει κανείς εκεί. Γιατί εκεί που του χρωστάνε πρέπει να ξοδέψει και μερικά χιλιάρικα ακόμη. Ο κλητηρας παρολαυτα, μπαίνει και σηκώνει ότι βρει. Δεν καταλαβαίνω που με διορθώνεις. Είτε βγαίνουν σε πλειστηριασμο είτε παίρνει ο δανειστής τα φυσικά αντικείμενα, πάλι ο κλητηρας θα σου τα πάρει από το σπίτι. Δεν αναφέρθηκα στον τρόπο ρευστοποιησης κάπου.
Joshua21 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 20 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε Ο κλητηρας παρολαυτα, μπαίνει και σηκώνει ότι βρει. Δεν καταλαβαίνω που με διορθώνεις. Στην κατοικία του οφειλέτη ίσως. Αν όμως ο οφειλέτης είμαι πχ εγώ και εσύ με φιλοξενείς στο σπίτι ΣΟΥ, μπορεί να μπει ο κλητήρας στο ΔΙΚΟ ΣΟΥ σπίτι και να σηκώσει ότι βρει? Αυτό νομίζω πως εννοεί.
MakeGreeceSexyAgain Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Ας πάει να κάνει έναν διακανονισμό με την τράπεζα έστω και 30€ το μήνα (φαντάζομαι δεν είναι απαγορευτικό πόσο) έως ότου σταθεί στο πόδια του και μπορεί να αποπληρώσει κανονικά το χρέος. Αν είναι σχετικά νέος ηλικιακά, κάπου στο μέλλον θα τα βρει μπροστά του και θα έχουν γίνει τεράστια τα ποσά έως τότε και μη διαχειρίσιμα.
Βασίλης_29 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Απο ότι κατάλαβα εγώ τα ποσά ήδη πρέπει να ειναι μεγάλα και δύσκολα διαχειρισιμα.
Joshua21 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Από ότι κατάλαβα εγώ δεν έχει διάθεση να πληρώσει ούτε 30 ευρώ. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα