Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένας φίλος μου έχει έναν υπολογιστή (win7) με E5700, 2GB (2*1GB) DDR3, ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και HDD (500GB).

Η χρήση του είναι σε κατάστημα, απλά διαχειρίζεται τα mail του, πληρωμές και ένα πρόγραμμα που έχει για τιμολόγια και τέτοια. 

Απλή χρήση δηλαδή αλλά γκρινιάζει ότι μερικές φορές κολλάει. όχι ότι έχει σοβαρό θέμα απλά ώρες ώρες καθυστερεί.

Για να μην πάρει καινούργιο έλεγα σαν πρώτο βήμα να του προσθέσω 4GB RAM (20€) ώστε να πάει στα 5GB

και σαν 2ο, να αντικατασταθεί ο σκληρός με έναν SSD 240GB (~40€)

Σύνολο 60€. Το σκέφτομαι κατα πόσο αξίζει όμως μιας και ο επεξεργαστής δε τραβάει και πολύ. πιστεύω μια βελτίωση θα έχει. τι λέτε; Να αφήσω τον σκληρό και να βάλω μόνο μνήμη; Εγώ λέω να κάνω και τις 2 αλλαγές.

Υ.Γ Τι έγινε ανέβηκαν οι τιμές των σκληρών βλέπω;

Δημοσ.

Τι λειτουργικό έχει ?? πάτα ctrl+alt+del και πηγαινε στο επιδόσεις. Εαν δεις οτι ο επεξεργαστής είναι μόνιμα στο +90% τότε δεν αντεχει ο επεξεργαστής,θελει αλλαγη.. Εαν η μνήμη είναι ποιό γεμάτη απο 60-70 % τοτε θες μνήμη (κατα 99% θέλεις , με 2 γιγα δεν πας πουθενα).

ενας δισκος ssd σιγουρα θα δωσει πνοή στο μηχάνημα μαζι με μνημη.Επίσης θελει ελεγχο για ιούς εαν δεν εχει αντιβιωτικο.

Επίσης να πώ και ενα παράπονο...το να δώσει 60 ευρώ για να αναβαθμισει ενα μηχανημά που το πήρε πριν 10 χρόνια , και δεν εχει ριξει ευρώ απο τότε, δεν θελει σκέψη. Ειναι το λογικό. Τα χρόνια που το είχε και τα χρονια που θα το κρατησει αξιζουν οχι 60... αλλα παραπανω ευρω. Δεν καταλαβαινω ανθρώπους που απαιτουν τα μηχανηματα να δουλευουν για πάντα το ιδιο καλά χωρίς ευρώ... Στα αυτοκινητα δεν ριχνεις χρήματα?? ετσι και στους υπολογιστές...

• Like 1
Δημοσ.

εγώ λίγο το έχω δουλέψει όταν πήγα να τον δω. καλά πήγαινε (γι αυτά που κάνει) Απλα μου είπε ότι σε μερικές περιπτώσεις κολλάει.. όσο ήμουνα εκεί και προσπαθούσε να μου δείξει πως κολλάει, δούλευε σωστά το μηχάνημα. Καλά μνήμη χρειάζεται δε το συζητάμε.

Σκέφτομαι να του πω να πάρει μνήμη και σκληρό. Τώρα να βάλει και 2ο dimm για να πάει στα 8GB πιστεύω δεν αξίζει διότι μετά πάμε στα 80€. Ε από εκεί και πέρα καλύτερα να πάρει άλλον υπολογιστή.

αλλά από τη στιγμή που δε θέλει άλλον, τα 60€ για μνήμη & σκληρο είναι οκ. Περισσότερα δεν αξίζει να δώσει. έτσι πιστεύω δηλαδή.

Λειτουργικό win 7 32bit, (Θέλει και εγκατάσταση windows 64bit μετά). Δε νομίζω εχει νόημα να πάμε σε win10

Δημοσ.

Σε τετοιες "αστειες" τιμες που δινονται Quad, ακομη και να το....χαρισεις καπου που να
το χρειαζονται, πραγματικα δεν υπαρχει λογος να μην αναβαθμιστει τουλαχιστον η cpu!
😉
https://www.ebay.co.uk/itm/Intel-Core-2-Quad-Core-CPU-Q6600-2-4GHz-8M-1066-LGA775-SLACR/183118728120
https://www.ebay.co.uk/itm/Intel-Core-2-Quad-CPU-Q8400-2-66GHz-4M-1333-LGA775-SLGT6/172719545080

Η καρτα γραφικων που λεω παρακατω δεν ενδιαφερει εσας, γιατι ακομη και αν του 
κολλαει π.χ. σε αναπαραγωγη hd content online, θα βοηθηθει αρκετα με 4 πυρηνες 🤓

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...