Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά, έχω ένα πρόβλημα με το Pc. Πριν από περίπου 2 εβδομάδες εκεί που τον είχα ανοιχτό, μου έκλεισε η οθόνη εμφανίζοντας το μήνυμα Power saving mode και τα φανάκια άρχισαν να δουλεύουν στο 100%. Υπέθεσα ότι μπορεί να έχω θέμα με τις θερμοκρασίες αλλά από ότι τσέκαρα οι θερμοκρασίες δεν είναι ανεβασμένες οπότε δεν ξέρω τι τρέχει εδώ.. Βεβαία αυτές τις 2 εβδομάδες δεν μου το είχε ξανακάνει όποτε το είχα ξεχάσει. Ωστόσο, χτες και σήμερα στο άκυρο ξανά τα ίδια. Την πρώτη φορά η οθόνη πάλι έκλεισε αλλά τα φανακια δεν δούλεψαν στο 100 ενώ με τον που τον ξανάκανα boot Πάνω δηλαδή στα 2 λεπτά ενώ ξαναέσβησε η οθόνη τα φανακια πήγαν στο 100%.. Δεν έχω ιδέα τι γίνεται άμα έχετε εσείς ευχαρίστως να την ακούσω! 

Tα Specs είναι αυτά: 

Motherboard: Asrock B450 Pro 4

Cpu: Ryzen 2600

Gpu: Gtx 1060 (3gb)

Ram: Gskill Aegis 8Gb DDR4 -3000MHz

SSD: SanDisk 3D 250GB

HDD: Western Digital Blue 1TB (7200rpm)

PSU: Corsair CX Series CX550M

Επεξ/σία από Stergiosxar
Δημοσ.

Nα υποθεσω οτι κατι κρασαρει στα γραφικα ; Onboard εχεις να δοκιμασεις να δεις αν επαναληφθει το προβλημα ;

Κανεις κατι συγκεκριμενο οταν συμβαινει ; Οταν λες τα φανακια εννοεις της καρτας γραφικων ;

Δημοσ.

Δεν έχω on board, είμαι με το ryzen 2600 ξέχασα να αναφέρω τα specs. Τις 2 φορές έπαιζα διάφορα παιχνίδια. Το φανακι του κουτιού και του επεξεργαστή σίγουρα, της κάρτας δεν πρόσεξα αν το ξανακάνει θα το κοιτάξω.

Δημοσ.

Πηγα να πονταρω οτι κρεμαγε οδηγος σε καρτα amd , αλλα αφου δεν εχεις τετοια μενει να δουμε αν ξανασυμβει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για αρχή ξεκίνα με τα βασικά 

1.Βάλε στρες τεστ και τσέκαρε θερμοκρασίες cpu, gpu, mobo, ssd κτλ

2.Τσέκαρε δίσκους με το hdsentinel!

3. Τσέκαρε μνήμες με το memtest!

4.Τσέκαρε drivers!

Επεξ/σία από Duck Dodgers
Δημοσ.

Δεν εχει σχεση με το thread αλλα σκεφτηκα να μην ανοιγω καινουργιο. Επειδη το hd sentinel μου βγαζει περιεργα results σε m.2 ssd υπαρχει αλλο προγραμμα για ελεγχο δισκων?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, FasTaker είπε

Δεν εχει σχεση με το thread αλλα σκεφτηκα να μην ανοιγω καινουργιο. Επειδη το hd sentinel μου βγαζει περιεργα results σε m.2 ssd υπαρχει αλλο προγραμμα για ελεγχο δισκων?

Δες το ssd life, το CrystalDiskInfo και το πρόγραμμα της εταιρίας του ssd σου!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Είχα βάλει πριν 2 εβδομάδες, όλα καλά κανένα δεν ανέβασε υπερβολικές θερμοκρασίες.

2. 100% λέει σε εξαιρετική κατάσταση

3. Έκανα και memtest, δεν μου βγάζει κανένα θέμα  κι εκεί.

4. Όλα είναι up to date.

Συνεχίζει να συμβαίνει, σήμερα το ξαναέπαθε.

Επεξ/σία από Stergiosxar
Δημοσ.

Τσέκαρε psu μήπως δεν τροφοδοτεί σωστά τη κάρτα σου  ή αν έχεις  βάλει extensions δοκίμασε να τα βγάλεις. Είχα το ίδιο θέμα και τελικά εφταιγε ενα extension 8pin δεν τροφοδοτούσε σωστά τη κάρτα μου όποτε το θυμόταν. Κυριως σε συνθηκες gaming αλλα πολλες φορες και σε idle καταστασεις επιφανεις εργασιας, browsing κτλ. Καινούρια καλώδια δεν πήγαινε το μυαλό σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω βάλει extentions, είχα βγάλει το 8πινο και το ξαναέβαλα πριν 2-3 μέρες. Κάτι τέτοιο σκέφτομαι  και εγώ να γίνεται ή κάτι να παίζει με την πάστα της Κάρτας γραφικών όπως διάβασα σε ένα άλλο φόρουμ. Αυτό με τα καλώδια θα το σκεφτώ, θα δω τι άλλο μπορώ να κάνω και αν δεν βρω κάποια λύση θα αγοράσω.

Επεξ/σία από Stergiosxar

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...