geioannou Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) κουτι CoolerMaster MasterBox Q300L τροφοδοτικο Corsair TX-M Series TX550M μητρικη Asus Prime B360 Plus επεξεργαστης Intel Core i5-9600KF Box μνημη HyperX Fury 16GB DDR4-2666MHz δισκος Adata XPG SX8200 Pro 512GB Δεν εχω βαλει καρτα γραφικων μιας και στην πραγματικοτητα δεν ξερω εαν χρειαζεται. και αυτο το λεω γιατι η οθονη που υπαρχει (και δεν θα χρειαστει απο τις αναγκες της δουλειας να αλλαχτει) ειναι μια 21 ιντσων. αρα τα γραφικα και η αναλυση δεν ειναι σε μεγαλα επιπεδα. αλλα δεν το λεω και με μεγαλη βεβαιοτητα για το εαν καλα κανω και δεν βαζω καρτα. εχω και μια ερωτηση. - ειδα οτι ενας SSD δισκος στα 512GB εχει περιπου τα ιδια χρηματα με εναν δισκο τυπου M.2. Οι ταχυτητες ομως μεταξυ τους ειναι η μερα με την νυχτα. εκτος απο το οτι καποιος ισως δεν μπορει να παρει εναν M.2 λογο τεχνολογιας της μητρικης του, τι αλλο λογο μπορει να εχει κανεις να μην παει σε Μ.2? γιατι ετσι οπως το βλεπω, εαν καποιος σε νεο μηχανημα δεν παει σε Μ.2 απλα κανει εγκλημα. το μπατζετ για το μηχανημα θα ειναι περιπου στα 700€ και ακομα δεν ξερω εαν θα ειναι απο ενα μαγαζι η απο πολλα για να παρθει καθε δυνατη χαμηλη τιμη. τα φωτα σας για την συνθεση και τις συμβουλες σας. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2020 από geioannou
leros2004 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Κακή ως και "επικίνδυνη" σύνθεση, - To κουτί υποστηρίζει Mini ITX, micro ATX και η μητρική που διάλεξες είναι full ATX, δεν είναι συμβατή με το κουτί. - Ξεκλείδωτο cpu με μητρική entry level που δεν σε αφήνει να εκμεταλλευτείς την OC δυνατότητα που πληρώνεις παραπάνω. - Το cpu δεν έχει ούτε ψύκτρα αλλά ούτε ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Που σημαίνει ουτε καν θα bootαρει το σύστημα . - Μνήμες καλύτερα 2 sticks παρά 1, έχεις καλύτερη απόδοση λόγο dual channel - Γραφιστική δουλειά τι εννοείς ακριβώς ? Ποια προγράμματα χρησιμοποιείς ? - Γραφιστική δουλειά με 21' οθόνη κάπου δεν κολλάει... Τι εισόδους έχει (αν έχει) εκτός απο τη vga ? - Θα χρειαστείς και κλειδί win10 με τιμολόγιο..... Υπολόγισε και αυτό το κόστος. Ps: Μπας και επιδιώκεις να απολυθείς με τέτοια σύνθεση Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2020 από leros2004 2
geioannou Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, leros2004 είπε Ps: Μπας και επιδιώκεις να απολυθείς με τέτοια σύνθεση ενταξει, εχεις ενα δικιο μιας και βιάστηκα λιγο σε καποια κοματια. περισσοτερο ειχα στο νου μου το level της δυναμης και οχι τις λεπτομεριες. - με το κουτι εχεις δικιο, ειναι εντελως ακαταλληλο για την μητρικη που διαλεξα. να πω οτι OC δεν προκειτε να γινει ΠΟΤΕ. θεωρεις οτι δεν υπαρχει λογος να παω σε τετοια μητρικη? - για την CPU εκανα λαθος. ηθελα να βαλω στο ποστ τον Intel Core i5-9600K Box και εβαλα τον 9600KF (το F με εφαγε)!!!! και εχεις δικιο οτι δεν εχει ψυχτα. ειδα το BOX και δεν το κοιταξα παραπανω! το PC δεν ειναι για μεγαλες δουλειες. δηλαδη δεν ειναι για καποιο ατελιε που δουλευει αρχεια τεραστεια. κυριως ειναι για σχετικα μικρες δουλειες. απλα οταν ειπα γραφιστικη δουλεια προφανως και εννοω χρηση κυριως του Photoshop και οχι σε τερμα δυνατοτητων. ετσι κολλαει και η 21 ιντσων οθονη. αυτα ειναι τα δεδομενα του χρηστη εως αυτη την ωρα. αλλωστε ηδη κανει την δουλεια του με μηχανημα που τωρα ειναι ηδη 10ετιας.... - για τις μνημες εχεις δικιο. καλυτερα δυο ντιμακια παρα ενα λογο του dual channel. απλα ειπα να του βαλω ενα και να αφησω αλλο ενα free για μελλοντικη αναβάθμιση
leros2004 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Κακώς κοιτάζεις ιντελ, πόσο μάλλον όταν το βασικό τους ατού το OC, είναι εντελώς άχρηστο στη περίπτωση σου. Εννοείται ούτε αυτός έχει ψυκτρα, κανείς "Κ" δεν δίνει... Όπως τα περιγράφεις τα πράγματα, θεωρείτε ακόμα και υπερβολή να πάρεις έναν 1600af με 92€ και μια απλή κάρτα γραφικών. Θα έχεις εφάμιλλο αποτέλεσμα με τον ιντελ αλλά στα μισά λεφτά. Για τα υπόλοιπα κομμάτια τα ξανά λεμε Αν θες να εξαντλήσεις το budget τότε πρότεινε τους και μια οθόνη 24αρα. Καλύτερο τόπο θα πιάσουν τα χρήματα, παρά να τα κάψεις σε hardware που δεν αξίζει. Αν δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξεις οθόνη, κοίτα αν έχει ψηφιακή είσοδο ή συγκεκριμένη Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2020 από leros2004 2
geioannou Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 σχετικα με το οτι κακως κοιταζω για intel απο την στιγμη που δεν εχω σκοπο να κανω OC, δεν νομιζεις οτι αυτο ειναι λιγο υπεβολικο? δηλαδη το οτι η intel δινει την δυνατοτητα για OC ειναι και ο μοναδικος λογος για να κανει κανεις την αγορα!! τωρα για το οτι λογο της υπαρχουσας οθονης τοι hardware δεν "θα πιασει τοπο" οποτε καλυτερα να πεσω σε hardware για να ριξω τα χρηματα σε οθονη, σε καταλαβαινω και την εκανα και εγω την προταση ηδη, αλλα δεν αποφασιζω εγω. εχω την αισθηση ομως οτι ακομα και με εναν intel της i5 επιλογης οπως επελεξα παραπανω (με ψυκτρα εννοειτε!!!! χα χα) ειναι επενδυση για το μηχανημα. εννοω οτι θα ειναι ενα μηχανημα που θα κρατησει για καιρο και καποια στιμη (που ειναι σιγουρο για εμενα) που θα γινει αλληγη οθονης θα μπορει να υποστηριξει την νεα (οθονη) αντε και μια μια προσθηκη μιας καρτας γραφικων. δεν συμφωνεις?
TheDevilMayCare Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Οχι! Για μηχανημα που θα κρατησεις για καιρο, και θα αναβαθμισεις με επεξεργαστες πολυ ανετα κατοπιν, -πιθανοτητα και φθηνα- καθως θα βγαινουν καινουργιοι και θα υπαρχουν ηδη αρκετοι παλιοτεροι τους, θα πρεπει να πας με κλειστα ματια σε Amd! Και εν προκειμενω σε 1600 AF -εκτος κι αν καποιο συγκεκριμενο προγραμμα σου "επιβαλλει" (λογω καλυτερης συνεργασιας => αποδοσης Intel), να διαλεξεις..στρουμφακια! 😈 https://www.techspot.com/review/1977-amd-ryzen-1600-af/ 😺 Τη διαφορα χρηματων Amd αντι Intel: τη ριχνεις σε ξεχωριστη καρτα γραφικων! Ετσι σιγουρα, θα ειναι (πολυ!) καλυτερο να την εχει καποιος γραφιστας υπερ του, απο το να παλευει(!), με την ενσωματωμενη επεξεργαστη... https://www.skroutz.gr/s/18346299/Palit-GeForce-GTX-1650-4GB-StormX-NE51650006G1-1170F.html ^^ Ενα παραδειγμα δινω απλως με την 1650, που θα κανει τη ζωη του ευκολοτερη, χιχι! 1
leros2004 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, geioannou είπε σχετικα με το οτι κακως κοιταζω για intel απο την στιγμη που δεν εχω σκοπο να κανω OC, δεν νομιζεις οτι αυτο ειναι λιγο υπεβολικο? δηλαδη το οτι η intel δινει την δυνατοτητα για OC ειναι και ο μοναδικος λογος για να κανει κανεις την αγορα!! τωρα για το οτι λογο της υπαρχουσας οθονης τοι hardware δεν "θα πιασει τοπο" οποτε καλυτερα να πεσω σε hardware για να ριξω τα χρηματα σε οθονη, σε καταλαβαινω και την εκανα και εγω την προταση ηδη, αλλα δεν αποφασιζω εγω. εχω την αισθηση ομως οτι ακομα και με εναν intel της i5 επιλογης οπως επελεξα παραπανω (με ψυκτρα εννοειτε!!!! χα χα) ειναι επενδυση για το μηχανημα. εννοω οτι θα ειναι ενα μηχανημα που θα κρατησει για καιρο και καποια στιμη (που ειναι σιγουρο για εμενα) που θα γινει αλληγη οθονης θα μπορει να υποστηριξει την νεα (οθονη) αντε και μια μια προσθηκη μιας καρτας γραφικων. δεν συμφωνεις? Δεν συμφωνώ, γιατί έτσι όπως τα έχει κάνει η Intel απευθύνεται σε 3 τύπους χρηστών: 1) Σε αυτών που παίρνει intel μέχρι να σβήσει ο ήλιος, 2) Σε αυτών που ασχολείται με παιχνίδια τύπου csgo έχει 240hz μόνιτορ και νιώθει καλύτερος παίχτης με τον ιντελ γιατί βγάζει 440 frames ενώ με amd θα έβγαζε 380. 3) Στον άσχετο ανενημέρωτο που απλά θα αγοράσει ότι του πασάρουν οι πωλητές του εκάστοτε καταστήματος, δλδ κάνα i5 7500 που έχουν μείνει και πολλοί. Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν ανήκει στα παραπάνω 3 και να επιλέγει συνειδητά intel... - Είναι άλλο να πέσω σε hardware και άλλο αγοράζω κάτι φθηνότερα, εσύ πιστεύεις ότι με τον Intel θα κάνεις γρηγορότερα τη δουλειά σου σήμερα ? Αν δλδ σε έβαζα μπροστά στα 2 συστήματα θα μπορούσες να ξεχωρίσεις ποιο είναι ποιο, από τις επιδόσεις του? - Για το πόσο θα κρατήσει μελλοντικά μάλλον αντιεπιχείρημα είναι, όταν συζητάμε για ένα αναπηρικό 6 cores/6 threats intel cpu και απο την άλλη έχεις 6 cores/12 threats amd cpu, χωρίς καν να συζητάμε τι upgrade path έχεις στη μια και στην άλλη εταιρεία. Συνοψίζοντας επειδή δεν ανήκεις τουλάχιστον στις κατηγορίες 2 & 3 που ανάφερα παραπάνω, και μένει εκκρεμότητα μόνο η 1η , αν παρ ελπίδα ανήκεις εκεί τότε κοίτα τον 9400f, και καμιά 710 igpu με 40€. Ps: H πλάκα είναι ότι σου γράφω τόσα αρνητικά για τον 9600k γιατί σε 1 από τα συστήματα μου έχω 8600k Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2020 από leros2004 1
geioannou Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας πρωτα απο ολα γιατι μεσα απο ολο αυτο μονο κερδισμενος μπορει να βγει κανεις. και συνεχιζω. κολλημενος με τους intel δεν ειμαι και δεν εχω λογο να τους προτιμήσω εναντι των AMD. σαφως και το 80% των συστηματων που εχω φτιαξει στο παρελθον ηταν με intel αλλα αυτο δεν αποτελλει καποιο μου κολλημα μιας και άνετα θα εβαζα AMD εαν ηταν να ειχα σε ενα συστημα καλυτερη αποδοση με τα ιδια χρηματα η και λιγοτερα. το level της επεξεργαστηκης ισχυς που θα ηθελα να παω σιγουρα ειναι της κατηγοριας ενος i5. μιλαω για intel γιατι τους γνωριζω καλυτερα. εαν σε αυτη την κατηγορια πιστευεις οτι μπορω να βρω καποιον εφάμιλλο, ανταξιο και ισως και πιο οικονομικο, αλλα σε AMD δεν θα ειχα καμια αντιριση να το παρω και να βασιστώ εκει για το σύστημα. και μεχρι να γραψω εδω, εριξα μια ματια στον 1600af ειδα οτι ειναι πραγματικα πολυ κοντα στον Intel Core i5-9600K, αλλα με πολυ μεγαλη διαφορα τιμης μεταξυ τους. δηλαδη ανετα με τον AMD μου δινεται η δυνατοτητα να παρω στρον ανθρωπο και μια καρτουλα γραφικων και στο συνολο να εχει ενα πιο "δεμενο " μηχανημα". οποτε! δυο ερωτησεις. - γιατι εστεισες μηχανημα με intel ?? (xe xe xe) - να κανω μια νεα συνθεση και να ακουσω παλι κριτικες η να κανεις/κανετε εσεις μια και να κανω εγω τις οποιες αλλαγες ? και κατι τελευταιο! βλεπω μεγαλες διαφορες στις τιμες αν καταστημα. για παραδειγμα σε ενα μαγαζι που εστεισα τα 5-6 τελευταια μηχανηματα (δεν υπαρχει λογος να πω το ονομα του), αλλα σαφως ηταν πολυ φτηνοτερος απο τα 1-2 κλασσικά μεγαλα στην αγορα, τον AMD Ryzen 7 2700 τον εχει κοντα στα 172€. εαν το αναζητησω στο skroutz η πρωτη τιμη που παιρνω ειναι 159€ εαν απο τον επεξεργαστη εχω διαφορα 10€ τοτε σε ολο το μηχανημα μπορει να φτασει και τα 60-80€. οποτε, τι κανει κανεις? κανει συλογη απο οπου τα βρει? το ρωταω για να δω, να κανω μια συνθεση απο οπου βρω φτηνοτερα αυτο που θελω η να κοιταξω απο εναν...! αντε σας κουρασα, αλλα κοντευουμε ))
leros2004 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, geioannou είπε σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας πρωτα απο ολα γιατι μεσα απο ολο αυτο μονο κερδισμενος μπορει να βγει κανεις. και συνεχιζω. κολλημενος με τους intel δεν ειμαι και δεν εχω λογο να τους προτιμήσω εναντι των AMD. σαφως και το 80% των συστηματων που εχω φτιαξει στο παρελθον ηταν με intel αλλα αυτο δεν αποτελλει καποιο μου κολλημα μιας και άνετα θα εβαζα AMD εαν ηταν να ειχα σε ενα συστημα καλυτερη αποδοση με τα ιδια χρηματα η και λιγοτερα. το level της επεξεργαστηκης ισχυς που θα ηθελα να παω σιγουρα ειναι της κατηγορια8600ς ενος i5. μιλαω για intel γιατι τους γνωριζω καλυτερα. εαν σε αυτη την κατηγορια πιστευεις οτι μπορω να βρω καποιον εφάμιλλο, ανταξιο και ισως και πιο οικονομικο, αλλα σε AMD δεν θα ειχα καμια αντιριση να το παρω και να βασιστώ εκει για το σύστημα. και μεχρι να γραψω εδω, εριξα μια ματια στον 1600af ειδα οτι ειναι πραγματικα πολυ κοντα στον Intel Core i5-9600K, αλλα με πολυ μεγαλη διαφορα τιμης μεταξυ τους. δηλαδη ανετα με τον AMD μου δινεται η δυνατοτητα να παρω στρον ανθρωπο και μια καρτουλα γραφικων και στο συνολο να εχει ενα πιο "δεμενο " μηχανημα". οποτε! δυο ερωτησεις. - γιατι εστεισες μηχανημα με intel ?? (xe xe xe) - να κανω μια νεα συνθεση και να ακουσω παλι κριτικες η να κανεις/κανετε εσεις μια και να κανω εγω τις οποιες αλλαγες ? και κατι τελευταιο! βλεπω μεγαλες διαφορες στις τιμες αν καταστημα. για παραδειγμα σε ενα μαγαζι που εστεισα τα 5-6 τελευταια μηχανηματα (δεν υπαρχει λογος να πω το ονομα του), αλλα σαφως ηταν πολυ φτηνοτερος απο τα 1-2 κλασσικά μεγαλα στην αγορα, τον AMD Ryzen 7 2700 τον εχει κοντα στα 172€. εαν το αναζητησω στο skroutz η πρωτη τιμη που παιρνω ειναι 159€ εαν απο τον επεξεργαστη εχω διαφορα 10€ τοτε σε ολο το μηχανημα μπορει να φτασει και τα 60-80€. οποτε, τι κανει κανεις? κανει συλογη απο οπου τα βρει? το ρωταω για να δω, να κανω μια συνθεση απο οπου βρω φτηνοτερα αυτο που θελω η να κοιταξω απο εναν...! αντε σας κουρασα, αλλα κοντευουμε )) Γιατί όταν το πήρα δεν είχε βγει η σειρά 2 στους ryzen, οπότε δεν είχα πολλές επιλογές για 144hz gaming. Αλλά αργότερα πήρα και 2ο pc με r5 2600 (που είναι ότι ο 1600AF πλέον), και μετά λόγο καλής προσφοράς τον έκανα 2700x (που δεν άλλαξαν και πολλά στο gaming αφου ο 2600 έπαιζε εύκολα 4.1ghz). Η διαφορά του σετ 2600/2700x με vega 64 και του 8600k με nvidia 1080 είναι max 10fps σε κάποια σημεία του pubg, που είναι και παιχνίδι κομμένο και ραμμένο για Intel/nvidia set.. Μην αρχίσω να λέω για τη φοβερή ποιότητα intel που cpu 6 cores/6 threats με ψύκτρα των 50€ έχω τα ίδια temp με του 2700x (8 cores/16 threats) που είναι με ψύκτρα του 20αρικου... Στα γρήγορα μια σύνθεση χωρίς κουτί (να διαλέξεις εσύ) απο foxstore που κάνει και συναρμολόγηση Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2020 από leros2004 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 https://www.foxstore.gr/index.php?route=product/product&product_id=57451 https://www.kitguru.net/components/graphic-cards/dominic-moass/palit-gtx-1650-stormx-oc-4gb-review/17/ It proved one of the quietest cards we’ve tested, and the GPU only ran at 63C under load. Unsurprisingly, it also draws the least power for any card we’ve tested today. https://www.foxstore.gr/index.php?route=product/product&path=1_942_968_42&product_id=10173 https://en.sharkoon.com/product/17478#specs ^^ 553,81 ευρα = πισι εργασιας <δυνατο!> γι' αυτα που θελετε 😎 & μπορειτε να σκεφτειτε επισης, τι κανετε σε σχεση με οθονη 1
geioannou Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 leros2004 νομιζω οτι καπου εκει ειμαι, αλλα επειδη μπορω να ανεβω σε χρηματα καμια 100αρια ευρο, νομιζω οτι θα παω σε εναν ryzen 2700 και ισως καμια καλυτερη καρτα γραφικων. τωρα δεν εχω χρονο να το δω, αλλα το απογευμα θα το κοιταξω. εχω μια ερωτηση να κανω. εχτες που κοιτουσα για μητρικες, ειδα οτι καποιοες λεγαν οτι υποστηριζουν καρτα γραφικων!! αυτο τι ειναι. ειναι κξαρτα γραφικων της μητρικης η εννοει οτι ΑΜΑ το υποστηριζει ο επεξεργαστης τοτε μπορει να παιξει χωρις καρτα γραφικων ? TheDevilMayCareκαλη η καρτουλα αλλα νομιζω με βγαζει απο το αρχικο ποσο....
TheDevilMayCare Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δεν σε βγαζει, οταν αφαιρεσεις την αρκετα ακριβη: γι' αυτα που (δεν) σου δινει gt710 των 47 ευρω, και βαλεις τον 1600 AF -> σαν μια περισσοτερο ισορροπημενη ολιστικα συνθεση, μαζι με την 1650 😋 Μολαταυτα, επειδη τα ευρα δεν ειναι...μαρουλοφυλλα -και ενω την θεωρω εξισου...πανακριβη- δες και την 1030 (ειναι απ' τις photoshop υποστηριζομενες: για καποια υποβοηθηση του σε φιλτρα κλπ) https://www.foxstore.gr/index.php?route=product/product&product_id=9338 https://www.zotac.com/us/product/graphics_card/zotac-geforce-gt-1030-2gb-gddr5-hdmi-dvi-low-profile#spec 🙂 Α, και για 2700 εννοεις καλυτερα τον 2700Χ: δεν χρειαζεσαι να ανεβεις τοσο ψηλα τωρα σε τιμη, μονο αν πρεπει να κανει ΠΑΑΑΡΑ πολλα πραγματα σε χρονο συντομο https://www.foxstore.gr/index.php?route=product/product&product_id=10942&search=2700&description=true Ξαναδες σε μια 3ετια-4ετια: απο τη σειρα 3000 αν θελησετε cpu upgrade, καθως με αυτο ετσι πραγματι θα φτασει τοσα χρονια διχως αγκομαχητα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα