Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεκίνησα με Cosmote VDSL τον 11/2019 και μέχρι και πριν 3 βδομάδες ήμουν μια χαρά.Κλειδωνε στα 51mbps κι ολα καλα.

Πριν 3 βδομαδες όμως παρατήρησα χάλια ιντερνέτ,να κλειδώνει το ρούτερ όπου να ναι,να κάνει επανεκκίνησεις το ρούτερ μόνο του και το ίντερνετ να είναι αργό.

Καλεσα τον ΟΤΕ,ηρθε τεχνικος και μετρησαμε στην είσοδο της πολυκατοικίας και στο σπιτι(2ος οροφος).

Στην είσοδο έδειχνε το μηχάνημα του 51mbps και πάει εως 128mbps.Στο download αναφερομαι φυσικά.

Στο σπίτι πανω εδειχνε όμως 34 και έως 48mbps.

Μου είπε αυτός να καλέσω ηλεκτρολόγο ίντερνετ γιατί κάτι παίζει με τα καλώδια.

Ειναι δυνατον;Τι μπορεί να συνεβει αφού μέχρι πριν 1 μηνα δούλευε μια χαρά;Μπορώ να κάπως μόνος μου ελέγχω να βρω που είναι η "ζημια";

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Warzycha είπε

Ξεκίνησα με Cosmote VDSL τον 11/2019 και μέχρι και πριν 3 βδομάδες ήμουν μια χαρά.Κλειδωνε στα 51mbps κι ολα καλα.

Πριν 3 βδομαδες όμως παρατήρησα χάλια ιντερνέτ,να κλειδώνει το ρούτερ όπου να ναι,να κάνει επανεκκίνησεις το ρούτερ μόνο του και το ίντερνετ να είναι αργό.

Καλεσα τον ΟΤΕ,ηρθε τεχνικος και μετρησαμε στην είσοδο της πολυκατοικίας και στο σπιτι(2ος οροφος).

Στην είσοδο έδειχνε το μηχάνημα του 51mbps και πάει εως 128mbps.Στο download αναφερομαι φυσικά.

Στο σπίτι πανω εδειχνε όμως 34 και έως 48mbps.

Μου είπε αυτός να καλέσω ηλεκτρολόγο ίντερνετ γιατί κάτι παίζει με τα καλώδια.

Ειναι δυνατον;Τι μπορεί να συνεβει αφού μέχρι πριν 1 μηνα δούλευε μια χαρά;Μπορώ να κάπως μόνος μου ελέγχω να βρω που είναι η "ζημια";

Ολα τα διαμερισματα ,αν δεν ειναι πολυ παλια, εχουν εγκατεστημενα 2 ζευγη καλωδια. Ζητα απο ενα ηλεκτρολογο να σου αλλαξει το ζευγος

Επισης ,αυτο που ακουω κ στην δουλεια μου " χτες δουλευε..." ε ναι απανταω, και ο παπους μου πριν παθει εγκεφαλικο κ πεθανει ηταν μια χαρα. 

Ολα εχουν ημερομηνια ληξης...απο την υγρασια καπου θα εχει θεμα ο χαλκος 

Επεξ/σία από bill_zaf
  • Like 2
Δημοσ.

Το "χτες δουλευε" το ανέφερα γιατί ήθελα να δω αν μου λέει ο τεχνικος αλήθεια.Να αποκλεισω ότι φταίει ο ΟΤΕ.

Οπως και να χει που τους βρίσκει κάποιος τους ηλεκτρολόγους ίντερνετ για να μου κάνει έναν ελεγχο;

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Warzycha είπε

Το "χτες δουλευε" το ανέφερα γιατί ήθελα να δω αν μου λέει ο τεχνικος αλήθεια.Να αποκλεισω ότι φταίει ο ΟΤΕ.

Μα αν όπως λες κάτω έχει φουλ ταχύτητα, αλλά πάνω δεν την πιάνεις, γιατί θεωρείς ότι μπορεί να σου λέει ψέματα και να φταίει ο ΟΤΕ;

Μετρημένα κουκιά είναι. Μέχρι εκεί που έρχεται το καλώδιο του ΟΤΕ όλα είναι ΟΚ. Το πρόβλημα είναι από εκεί και μετά που είναι δικό σου καλώδιο, μέχρι και την τελευταία πρίζα του σπιτιού.

Δημοσ.
Στις 26/2/2020 στις 5:53 ΜΜ, jkoukos είπε

Μα αν όπως λες κάτω έχει φουλ ταχύτητα, αλλά πάνω δεν την πιάνεις, γιατί θεωρείς ότι μπορεί να σου λέει ψέματα και να φταίει ο ΟΤΕ;

Μετρημένα κουκιά είναι. Μέχρι εκεί που έρχεται το καλώδιο του ΟΤΕ όλα είναι ΟΚ. Το πρόβλημα είναι από εκεί και μετά που είναι δικό σου καλώδιο, μέχρι και την τελευταία πρίζα του σπιτιού.

ακριβως ! το καλυτερο που θα κανεις ειναι να βαλεις νεο καλωδιο οτε παρε pet ειναι μαυρο αλλα αντεχει στις καιρικες συνθηκες και μπορεις μεσα να εχεις πχ 8 δικλωνα. Εγω που ειχα προβληματα ζητησα απο τον οτε να αλλαξει το καλωδιο εξω απο την κολωνα μεχρι τον τοιχο μου και μετα μου ειπε να αλλαξω και εγω το καλωδιο απο τον τοιχο μεχρι και μεσα και σταματησανε τα προβληματα! Καταλαβαινω οτι ειναι ζορικο να το περασεις αλλα μια φορα θα γινει και θα τελειωσει το θεμα! Μετα θα ριχνεις το προβλημα στον οτε! . 

Δημοσ.
Στις 26/2/2020 στις 5:00 ΜΜ, Warzycha είπε

Οπως και να χει που τους βρίσκει κάποιος τους ηλεκτρολόγους ίντερνετ για να μου κάνει έναν ελεγχο;

Απο την ελευθερη αγορα ζητας ο ηλεκτρολογος να ασχολειτε με τα τηλεφωνα και αν ειναι δυνατον να εχει κανα οργανο μέτρησης. Διαφορετικα θα πληρωσεις τσαμπα λεφτα χωρις να κανεις δουλεια. Οι περισσοτεροι θα δουν οτι βγαινει η γραμμη χρησιμοποιώντας γεννήτρια και θα σου πουν ειναι ενταξει.

Τωρα αν δεν βρεις, που θεωρω οτι θα βρεις, υπαρχει και απο τον οτε στο 13888 cosmote@your service.Χρεωνει αναλογα με τη δουλεια και βασικα με την ωρα. Αλλα εχεις εγγύηση για οτι κανει και ειναι υπευθυνος ο οτε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...