Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Το θέμα δεν προσφέρεται για εντός ή εκτός εισαγωγικών χιούμορ.

Μείνετε στο θέμα, δημοσιεύετε εξακριβωμένες πληροφορίες (κατά προτίμηση με σύνδεσμο ώστε να μπορεί να αξιολογεί ο καθένας τη σοβαρότητα/εγκυρότητα της πηγής), προβληματισμούς, ερωτήσεις κτλ.

Κατά τα λοιπά, ισχύσουν στο ακέραιο οι όροι χρήσης του ιστότοπου. Αντιλαμβάνεστε πως νήμα της μίας ώρας, με 30+ διαγραμμένα μηνύματα δεν έχει καμία προοπτική, ή θα το περιφρουρήσετε μόνοι σας, ή θα κλειδωθεί και δεν πρόκειται να ανοίξει ξανά.

Παρακαλώ για τη συνεργασία όλων.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Με τόσες παγκοσμιες μετακινήσεις και τη γη να είναι πλέον γειτονιά  ήταν  αναμενόμενο ότι θα ερχόταν.  Θα νοσήσουν μερικοί ίσως υπάρξουν και θύματα και μερικοί θα νοσήσουν χωρίς να το καταλάβουν όπως συνέβη και στο Η1Ν1.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι ο πανικός το μόνο που κάνει είναι να βάζει νερό στο μύλο της αισχροκέρδειας. Ηρεμία  και zombie apocalypse να γίνει δεν θα κρατήσει για 10 μέρες που θα κρατήσουν τα μακαρόνια που τρέχουμε να στοκάρουμε. 

Δημοσ.
1 minute ago, Shadows said:

θα ήθελα από περιέργεια να μάθω το σκεπτικό πάνε και παίρνουν προμήθειες

Με τη λογική ότι μπορεί να χρειαστεί να κλειδωθούν στο σπίτι και μαζεύουν προμήθειες. Κακός σύμβουλος ο πανικός.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Ο Σκλαβενίτης είναι της υπομονής. Σε κανά δύωρο θα έχουν βάλει πάλι πράγματα στα ράφια...

Και εγώ αυτό πιστεύω, γιατί όταν ήμουν εκεί γέμιζαν κάποια ράφια....άλλα εντάξει ήταν λίγο παράξενο το θέαμα...ούτε πόλεμο να είχαμε 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μαλλον μερικοι ξεχασαν τι εγινε οταν εκλεισαν οι τραπεζες , ο κοσμος ειναι χεστης. Ζωαρα θα κανουν οι προμηθευτες/εταιριες μασκων κτλπ , απο τα κοροιδα που τρεχουν να παρουν. Δεν χρειαζεται πανικος , αγοραστε οτι χρειαζεστε απο τροφιμα ,ειδη πρωτης αναγκης. 

Επεξ/σία από Mando
Δημοσ.

Κλειδώστε το θέμα .Μονό κακό μπορεί να κανει. Ειδατε τι πήγε να γίνει μόλις ανέφερε κάποιος για "ελλείψεις" σε σουπερμάρκετ.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Είναι φανερό ότι σαν κοινωνία δεν είμαστε ώριμοι για να χειριστούμε μια μέτριας ως χαμηλής επικινδυνότητας περίπτωση. Δλδ τι θα γινόταν σε έναν ιό με 10 % θνητότητα;

Λογικά κάποιος κλάδος της κοινωνιολογίας τα μελετά αυτά.

• Like 2
Δημοσ.

Απ'ότι γράφουν πάντως διάφοροι εδώ, η ίδια αντίδραση υπάρχει λίγο πολύ, σε όλο τον κόσμο, δεν είναι μόνο οι Έλληνες υστερικοί δλδ..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η πλάκα ποια είναι ξέρετε; 

Αν κάτσετε και σκεφτείτε στα σοβαρά μιας που κάνουμε τέτοιες κουβέντες τώρα, πες οκ να πάρουμε τρόφιμα σε περίπτωση που δεν μπορουμε να βγουμε για κάποιο διάστημα, θεωρείται ότι παίρνοντας 3 μακαρόνια, 3 πακέτα φακές, και 5 κουτιά γάλατα είστε οκ; 

Αν πρέπει να κάτσετε πχ 1 μήνα και ειστε οικογένεια, η ένα ζευγάρι με παιδι, ξέρετε τι ανάγκες έχετε σε φάρμακα, τρόφιμα, νερό, εργαλεία, είδη πρώτης ανάγκης, και άλλα πολλά που δεν τα ξέρει ο κόσμος; πάνω από 1000 με 1500 ευρω πρέπει να ξοδέψει ο μέσος Ελληνας (και αυτό το ποσό με επιφύλαξη το λέω) για να πει έχω τα πάντα, μπορώ να επιβιώσω 1 η 2 μήνες χωρίς να βγω καθόλου. (να εχεις εννοείται τα απαραίτητα για βιταμίνες, και όλα τα άλλα που πρέπει να πάρεις ώστε να ζήσεις νορμάλ, όχι να τρως 1 σακουλάκι φακές για 5 μέρες, και να πινεις ένα μπουκαλάκι νερό ανά 2ημερο)

Οπότε απλά γελάω, με τις προμήθειες που βλέπω και λένε θείες στις τηλεοράσεις πήρα, και έχουν πάρει 10 χαρτιά υγείας, 5 γάλατα και 3 πακέτα δημητριακά. 

Αν οντως γινόταν καθολική απαγόρευση, πλήρες lockdown, θεωρώ ότι πάνω από 10 μέρες δεν θα άντεχε ούτε το 50% του πληθυσμού. Και αυτό λόγο του ότι δεν γνωρίζει τι πρέπει να έχει σε τέτοιες περιπτώσεις. Αν πω σε κάποιον πχ ταμπλέτες η υγρές σταγόνες για καθαρισμό του νερού,λάμπες πετρελαίου και διάφορα αλλα τέτοια θα σε κοιτάνε σαν εξωγήινο.

(ακραία παραδείγματα βέβαια οι πολλές προμήθειες για 1-2 μήνες που σας είπα, αλλά λέμε σε περίπτωση που κάτι γίνεται και πρέπει να μείνεις μέσα για πολύ διάστημα, μην τρομάξει κάνεις και πάει και σηκώσει ένα Σκλαβενίτη ολόκληρο, και μετά έχει μίνι μάρκετ στο σπιτι του 😋

Ηρεμία, όχι ανχος και πανικό, και όλα καλά θα πάνε. 

😁😁

Επεξ/σία από stelios18120
Δημοσ.

Λοιπον περα της πλακας που εκανα και εγω ο ιδιος,παροτι ανηκω σε ευπαθη ομαδα (ασθματικος και 57 ετων) να γραψω καποια πραγματα

Παιδες καθε πανδημια ειναι απροβλεπτη.Κανεις δεν γνωριζει πως μπορει να εξελιχθει διοτι ο ιος καθε φορα ειναι διαφορετικος γιαυτο και ο ΠΟΥ βαραει καμπανακι,οποτε καλα κανουν οι κυβερνησεις  και  ετοιμαζονται για το χειροτερο.Το οτι βγαλαμε χαλαρα την γριπη των χοιρων ,πουλερικων κλπ δεν σημαινει οτι παντα θα τη βγαζουμε ετσι.

Απο την αλλη βεβαια εχουμε το show στην τηλεοραση .Στο σουπερμαρκετ που οπως εγραψα θα πηγαινα να παρω χαρτι τουαλετας γιατι πραγματικα ειχε τελειωσει δεν ειδα αδεια ραφια (τελικα πηρα και το ναρκωτικο μου coca cola)

ΥΓ Και οι δυο γονεις μου ηταν ιατροι (πνευμονολογος,καρδιολογος)

Δημοσ.
3 minutes ago, cumulus said:

Απο την αλλη βεβαια εχουμε το show στην τηλεοραση .Στο σουπερμαρκετ που οπως εγραψα θα πηγαινα να παρω χαρτι τουαλετας γιατι πραγματικα ειχε τελειωσει δεν ειδα αδεια ραφια (τελικα πηρα και το ναρκωτικο μου coca cola)

Εντάξει, μπορεί να έγινε μπαμ σε κάποιες περιοχές και να άδειασαν ράφια, που μπορεί τα συγκεκριμένα σμ να είχαν ήδη χαμηλό απόθεμα και νομίζει ο κόσμος ότι ξέσπασε πόλεμος ξερωγω

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...