Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω στήσει ένα Database Server στο τοπικό δίκτυο μιας μικρής επιχείρησης και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:

Ενώ συνδέομαι στο Server από οποιδήποτε τερματικό και βλέπω/δουλεύω με τη βάση όσο είμαι πάνω στο ethernet, όταν προσπαθήσω να συνδεθώ ασύρματα μέσω των access points που έχουμε συνδέσει στον ρούτερ για να επεκτείνουμε την εμβέλεια του δικτύου τότε χάνουμε την πρόσβαση με την βάση.

Σημειώστε ότι αυτό ισχύει μόνο για τα access points τα οποία κατά τα άλλα δουλεύουν κανονικά και μας βγάζουν στο ιντερνετ.

Σημειώστε επίσης ότι όταν συνδεόμαστε ασύρματα στον ρούτερ τότε έχουμε πρόσβαση στη βάση μας.

Στο server UBUNTU έχουμε τις εξής ρυθμίσεις δικτύου:
IP   192.168.1.233
MASK 255.255.255.0
GATE 192.168.1.1 (που είναι η IP του ρούτερ)
DNS 8.8.4.4,8.8.8.8

Στα τερματικά που είναι Windows έχουμε αυτόματες ρυθμίσεις δικτύου (IP κλπ)

Στα Access Points έχουμε κόψει το DHCP

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!

Γιάννης

Δημοσ.

Για αρχή δεν αρχίζεις τα ping από και προς το ubuntu  με τα pc που παίρνουν δίκτυο από τα access point? να δεις αν βλέπουν τον server?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν όντως υπάρχει ένα πρόβλημα... ενώ βλέπω το server νομίζω δεν με βλέπει αυτός... το μήνυμα

που παίρνω είναι destination host unreachable (η IP 192.1168.1.11 είναι το τερματικό μου)αλλά δεν ξέρω τι το προκαλεί.

2094870112_Screenshot2020-02-2707_44_17.png.61a0f6b91bf9ba588c867a31463834b2.png

Επεξ/σία από !kop
Δημοσ.

αυτό που σου λέει το icmp είναι ότι δεν μπορεί να βρει διαδρομή για το destination (icmp type 3), κατά πάσα πιθανότητα κάτι ή κάποιος το κόβει, firewall, antivirus, κτλ. Προσπάθησε ping google.com, για να αποκλείσεις το ενδεχόμενο το firewall του Host να μην επιτρέπει icmp, για να δεις αν ο server σε βλέπει δοκίμασε από εκεί ping στον Host αλλιώς δεν μπορείς να ξέρεις.

δεν ξέρω από access point καθόλου, απ ' ότι διάβασα συμπεριφέρεται σαν l2 switch, οπότε δες και το arp table του host (arp /a)

Καλή τύχη.

Δημοσ.

Τελικά το πρόβλημα λύθηκε όταν άλλαξα τις IP των Access Points με νέες έξω από την κλίμακα IP που δίνει το DHCP για παράδειγμα 192.168.1.9--->192.168.0.9

Ευχαριστώ για τη βοήθεια! ;)

Δημοσ.

Νιμίζω ότι δεν έχεις δίκηο. Η subnet για όλες τις συσκευές μου είναι ίδια: 255.255.255.0 αυτό που άλλαξα είναι η ΙΡ στο Access Point. Όρισα όπως είπα μια ΙΡ εκτός του εύρους της DHCP κάτι που είναι συνιστώμενο...
https://www.snbforums.com/threads/adding-a-wireless-access-point-why-assign-ip-outside-dhcp-range.6773/

Στις 29/2/2020 στις 10:33 ΠΜ, physvlog είπε

Με αυτο που εκανες δεν αλλαξες range αλλα subnet και απορω πως συνδεεσαι.

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, !kop είπε

Νιμίζω ότι δεν έχεις δίκηο. Η subnet για όλες τις συσκευές μου είναι ίδια: 255.255.255.0 αυτό που άλλαξα είναι η ΙΡ στο Access Point. Όρισα όπως είπα μια ΙΡ εκτός του εύρους της DHCP κάτι που είναι συνιστώμενο...
https://www.snbforums.com/threads/adding-a-wireless-access-point-why-assign-ip-outside-dhcp-range.6773/

Η αληθεια ειναι οτι τα εχεις μπλεξει λιγο. Αλλα αφου λειτουργει (!!!!!!::::::) και εισαι ικανοποιημενος δεν εχει νοημα η συζητηση.

http://www.allitebooks.org/tcp-ip-for-dummies-6th-edition/

Θα σε βοηθησει πιστευω.

Φιλικα Ανδρεας

Δημοσ.

Δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι ειδικός στα δίκτυα. Αλλά όπως ειπώθηκε πλέον λειτουργεί πιλοτικά ο database server, χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής και ήδη στήθηκε ένας δεύτερος που κι αυτός λειτουργεί (με τις ίδιες ρυθμίσεις και απλώς διαφορετική IP) για δοκιμές και αλλαγές που μπορεί να πρέπει να γίνουν στη βάση δεδομένων ή για περίπτωση βλάβης του πρώτου.
Και στα δύο μηχανήματα υπάρχει Ubuntu, Apache2, mySQL, php, phpMyAdmin και Ubuntu Firewall (UFW), έχουν οριστεί οι απαιτούμενοι χρήστες κλπ.
Σας ευχαριστώ όλους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...