likoyrgos Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Γεια σας! Προσπαθώ να φτιάξω ένα πρόγραμμα όπου να γράφονται σε ένα αρχείο πχ 3 ονόματα. Μετά να ψάχνει για συγκεκριμένα ονόματα και να βγάζει το πλήθος τους πχ εγώ έβαλα να ψάχνει πόσες φορές υπάρχει στο αρχείο το «panos” και το «maria”. Κάπου υπάρχει ένα λάθος και μου βγάζει πάντα 0 και 0 σαν αποτέλεσμα ότι και να βάλω. Το πρόγραμμα είναι το παρακάτω: p1=0 p2=0 f1=open("text.txt","w") for i in range(3): a=str(input("Dwse onoma ")) f1.write(a+"\n") f1.close f1=open("text.txt","r") for i in f1: if i =="panos": p1+=1 elif i=="maria": p2+=1 print(p1,p2) Μπορεί κάποιος να βρει τι βλακεία έχω κάνει?
CookieMonster80 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) H κάθε γραμμή περιλαμβάνει και το newline οπότε θες: for i in f1: if i == "panos\n": p1 += 1 elif i == "maria\n": p2 += 1 Λίγο άκυρο αλλά πλέον δεν ενδείκνυται να ανοίγεις έτσι αρχεία αλλά έτσι Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2020 από CookieMonster80
likoyrgos Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Σε ευχαριστώ πολύ ! Δεν φαντάζεσαι πόση ώρα μου πήρε να δω τι συμβαίνει! Ούτε που πήγε το μυαλό μου ... Θα μελετήσω το link . Thanks alot
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα