Προς το περιεχόμενο

AMD RX 5500/5600/5700(XT) Owner's club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 hours ago, tsoukalasKaminia said:

Παίδες σε 4 διαφορετικές κάρτες (2 x VII, 5700xt red devil και 5700xt nitro) από την μέρα που βγήκαν τα 2020 adrenalin έχω θέματα με black screens. Με τα drivers του 2019 δεν είχα ποτέ κανένα θέμα. Τα υπόλοιπα (τύπου reddit μη τεκμηριωμένες απαντήσεις έτσι για να πετάξω την ατάκα μου) τα ακούω βερεσέ. Btw το zero rpm το δουλεύει κανείς από εδώ?

Μπα εδώ όλα καλά, δεν έχει black screens. Ναι γιατί να μην το δουλεύουμε?

5 hours ago, yiannis1991 said:

απλά είναι κάποιες σπάνιες περιπτώσεις που το κάνουν trigger που είναι ακόμη άλυτες και είναι δύσκολο να τις πιάσεις. Είναι πολύ random το πρόβλημα..

Δεν μίλησε κανεις για τις σπάνιες περιπτώσεις, απο τα πόστ που βλέπω εδώ μέσα, και το ρεύμα στο σπίτι να  πέσει θα κατηγορήσουν τους drivers

• Like 1
  • Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 ώρες πριν, tsoukalasKaminia είπε

Παίδες σε 4 διαφορετικές κάρτες (2 x VII, 5700xt red devil και 5700xt nitro) από την μέρα που βγήκαν τα 2020 adrenalin έχω θέματα με black screens. Με τα drivers του 2019 δεν είχα ποτέ κανένα θέμα. Τα υπόλοιπα (τύπου reddit μη τεκμηριωμένες απαντήσεις έτσι για να πετάξω την ατάκα μου) τα ακούω βερεσέ. Btw το zero rpm το δουλεύει κανείς από εδώ?

20.3.1

20.4.2 δοκίμασες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

με κλειστο xmp ειναι 5ωρακι το κλεισε χωρις κρασ χθες, για να δουμε σημερα

Επεξ/σία από splanis
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H 5700xt pulse εχει dual bios. Στα αριστερα εχει ενα μικρο διακοπτακι απο το οποιο επιλεγεις ποιο θες. Θα μπορουσες (με καθε επιφυλαξη), να δοκιμασεις το δευτερο bios (απο οτι διαβαζω με σχετικα μικροτερες επιδοσεις απο το deafult), να δεις πως συμπεριφερεται η καρτα και κατ επεκταση το συστημα. Αυτο σαν τελευταια λυση. Μηπως εχει γινει corrupt το 1 απο τα 2 bios

Επεξ/σία από VasKag
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

20.3.1

20.4.2 δοκίμασες;

Ναι φίλε μου τα πάντα.

1 ώρα πριν, Luciddream είπε

Μπα εδώ όλα καλά, δεν έχει black screens. Ναι γιατί να μην το δουλεύουμε?

Δεν μίλησε κανεις για τις σπάνιες περιπτώσεις, απο τα πόστ που βλέπω εδώ μέσα, και το ρεύμα στο σπίτι να  πέσει θα κατηγορήσουν τους drivers

Έχω κάνει τεστ σε 4 διαφορετικά pc για μήνες τώρα.

Δημοσ.
15 minutes ago, tsoukalasKaminia said:

Ναι φίλε μου τα πάντα.

Έχω κάνει τεστ σε 4 διαφορετικά pc για μήνες τώρα.

Αρχικά πες μας ποια κάρτα έχεις. Επίσης πες μας ποια βήματα έχεις δοκιμάσει. Σε κάποιο ποστ σου γράφεις ότι έχεις κάνει undervolt. Το έχεις ακόμα ? Πως ξέρεις ότι είναι stable? Ram stability έχεις τρέξει? Όλες αυτές οι ερωτήσεις σε περίπτωση που όντως θες να βρεις λύση, γιατί βλέπω απτον Μάρτιο απλά ποστάρεις ότι απλά δεν δουλεύουν οι drivers. Και εγώ έχω δοκιμάσει τα πάντα και δεν βγάζει black screen, οπότε μπορούμε να το γράφουμε ο ένας στον άλλον μέχρι να πεθάνει ο highlander.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Αρχικά πες μας ποια κάρτα έχεις. Επίσης πες μας ποια βήματα έχεις δοκιμάσει. Σε κάποιο ποστ σου γράφεις ότι έχεις κάνει undervolt. Το έχεις ακόμα ? Πως ξέρεις ότι είναι stable? Ram stability έχεις τρέξει? Όλες αυτές οι ερωτήσεις σε περίπτωση που όντως θες να βρεις λύση, γιατί βλέπω απτον Μάρτιο απλά ποστάρεις ότι απλά δεν δουλεύουν οι drivers. Και εγώ έχω δοκιμάσει τα πάντα και δεν βγάζει black screen, οπότε μπορούμε να το γράφουμε ο ένας στον άλλον μέχρι να πεθάνει ο highlander.

ram ειναι ολες οκ τεσταρισμενες με passmark memtest. 4 μηχανηματα ειναι stable. Ξανα λεω οτι με 2019 δεν ειχα ποτε κανενα θεμα. τα προβληματα ηρθαν με τους 2020. Τις ατακες τυπου να πεσει η δεη και ο highlander (που νομιζεις οτι εχουν πλακα) κρατησε τες για εσενα.

Εγραψα πιο πανω ποιες καρτες εχω.

Επεξ/σία από tsoukalasKaminia
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Luciddream είπε

εφοσον εχετε την ορεξη μερικοι και σχολιαζετε τουλαχιστον βοηθηστε και μην ειστε εριστικοι, δεν γνωριζουν ολοι απο hardware και τι μπορει να φταιει, οταν ο αλλος αλλαζει gpu και εχει προβληματα δεν μπορει να σκεφτει οτι φταινε οι ραμ ή το τροφοδοτικο ή ο ssd και μπορει να μην ξερει καν πως να τα ελεγξει αν τρεχουν stable κλπ

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ.
Just now, tsoukalasKaminia said:

ram ειναι ολες οκ τεσταρισμενες με passmark memtest. 4 μηχανηματα ειναι stable. Ξανα λεω οτι με 2019 δεν ειχα ποτε κανενα θεμα. τα προβληματα ηρθαν με τους 2020. Τις ατακες τυπου να πεσει η δεη και ο highlander (που νομιζεις οτι εχουν πλακα) κρατησε τες για εσενα.

Και πως γίνεται να έχεις εσύ πρόβλημα και τρια άτομα που γράφουμε εδώ και 2 μέρες ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα? Λίγο περίεργο δεν είναι? Τουλάχιστον εμείς βάλαμε και μια φώτο που δείχνουμε ότι παίζει μια χαρά το σύστημα και με zero rpm. Βάλε και μια φώτο τουλάχιστον να έχουν λίγο credibility τα λεγόμενα σου γιατί όποιος μπει στο προφιλ σου και ρίξει μια ματιά βλέπει απλά μια ατάκα "AMD drivers bad"

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, splanis είπε

εφοσον εχετε την ορεξη μερικοι και σχολιαζετε τουλαχιστον βοηθηστε και μην ειστε εριστικοι, δεν γνωριζουν ολοι απο hardware και τι μπορει να φταιει, οταν ο αλλος αλλαζει gpu και εχει προβληματα δεν μπορει να σκεφτει οτι φταινε οι ραμ ή το τροφοδοτικο ή ο ssd και μπορει να μην ξερει καν πως να τα ελεγξει αν τρεχουν stable κλπ

Επιτελους και ενας λογικος ανθρωπος. Φιλε μου πιο απλα δεν μπορω να το πω παντως. Σε 4 διαφορετικα μηχανηματα (ταυτοχρονα) με το που βαλω 2020 εχω μια blackscreen τουλαχιστον σε μερικες ωρες κανοντας μονταζ με davinci resolve. Με το που βαλω 2019 δεν εχω κανενα απολυτως θεμα.

@luciddream εφαγες ignore μην μου απευθύνεσαι σε παρακαλω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάποτε είχα έντονους πονοκεφάλους και νόμιζα ότι έχω καρκίνο, ο παθολόγος μου είπε να πάω στον οφθαλμίατρο, όπου τελικά είχε δίκιο γιατί οι πονοκέφαλοι ήταν επειδή δεν φόραγα τα γυαλιά μου. Ναι μόνος μου δεν θα το σκεφτόμουν. Εφόσον θέλετε να το παίξετε γιατροί πείτε μας τι να κάνουμε. Δεν το λέω για όλους, απλά με εκνευρίζει αυτό το υφακι ώρες ώρες εγώ τα ξέρω όλα κλπ. 

Υ. Γ παίρνει αρκετές ώρες να δοκιμάσω αυτά που προτείνετε γιατί τα κρασ δεν συμβαίνουν κάθε 5λεπτο εμένα, μπορεί να πάρει ώρες, γι αυτό ποσταρω κάθε τόσο και επαναλαμβανόμαι, θα το δοκιμάσω σήμερα όλη μέρα χωρίς xmp, και αν δεν έχει κρασ θα το ξαναδοκιμάσω αύριο με xmp και βλεπουμε

Επεξ/σία από splanis
  • Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, splanis said:

Νομίζω όλοι εδω μέσα έχουν όρεξη να βοηθήσουν και ακόμα και να δεχτούν τα προβλήματα των driver όταν υπάρχει καλή θέληση... έλα μου όμως που δεν υπάρχει, κάθε 2 μέρες εδώ και μήνες μπαίνει κάποιος απλά για να κράξει. Εγώ κάθομαι και ψάχνω ότι μπορώ και όσο μπορώ και ποστάρω και logs για τα crashes και ψάχνω και reproducible cases για να κάνουμε report στην AMD.. Και τα κάνω και post όχι μόνο εδώ αλλά και στο reddit και εχω βοηθήσει αρκετό κόσμο. Χτές έφαγα πάνω απο 8 ώρες να ψάχνω γιατί δεν δουλεύει το hardware decoding σε 8κ σε AMD και διάβασα μέχρι και τον κώδικα απο τους drivers, στην τελική μπορεί να έχει και bug και να χρειαστεί να γίνει report. Αλλά ούτε σημαίνει ότι τα ξέρω όλα ούτε ότι έχω πάντα δίκιο, γιαυτό και είναι και τα φορουμ να τα συζητάμε.

11 minutes ago, tsoukalasKaminia said:

@luciddream εφαγες ignore μην μου απευθύνεσαι σε παρακαλω.

μας έκανες την μούρη κρεας

Δημοσ.

υπαρχει κανα stess test or something να επιταχυνω λιγο την διαδικασια να βρουμε το προβλημα ή απλα gaming και περιμενω;

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά τι θα έκανα.

1. Latest bios και clear CMOS for good measure

2. Fomat

3. DDU και πέρασμα gpu drivers χωρίς το pc να είναι συνδεδεμένο στο internet για να μην κατεβάσουν τα windows τα δικά τους. Πέρασμα και chipset drivers.

4. Κανονική χρήση του pc (internet, games, προγράμματα κτλ) με default bios για 1-3 μέρες. Αν πάνε όλα καλά, ενεργοποιώ το XMP.

5. Αν βγάλει μαύρη οθόνη τότε HCI memtest στο 1500%. Αν βγάλει error τότε έχουν θέμα οι ram. Δοκιμή τα dimms 1-1.

6. Αν δεν βγάλει error, είναι κάτι άλλο.

7. Έλεγχος της cpu για σταθερότητα με prime95 π.χ. Αν βγει κομπλέ τότε έλεγχος με άλλο τροφοδοτικό.

8. Αν πάλι βγάλει μαύρη οθόνη τότε, revert σε προηγούμενους gpu drivers και goto 4.

9. Αν και πάλι βγάζεις μαύρες οθόνες ε τότε RMA..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

@splanis

Οι ram σου, ειναι στη λιστα συμβατοτητας της μητρικης για τον 2600Χ? Δεν ειναι παντα απολυτο, αλλα θα μπορουσε να δημιουργει προβλημα το OC των ram αν δεν ειναι μεσα στο QVL της μητρικης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...