Προς το περιεχόμενο

AMD RX 5500/5600/5700(XT) Owner's club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Υπάρχει περίπτωση να φταίει ότι δεν βγάλατε τους drivers και απλώς κούμπωσες τη κάρτα απευθείας . Το ξέρω ίδιοι drivers είναι, αλλα πολλές φορές θέλουν πέρασμα απο την αρχή... 

ναι δυστυχως δεν προλαβαμε γιατι χεστηκε λιγο αυτος, καναμε 3-4 ρισταρτ και δεν εφτιαξε και μ ειπε να την βγαλουμε :P

Επεξ/σία από splanis
  • Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Luciddream είπε

Αφού μέσα σε 2 προτάσεις κατάφερες να βγάλεις συμπέρασμα για όλα, τι μας ρωτάς? Πως να απομονώσουμε τις περιπτώσεις όταν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα?

Έχεις δίκιο. Το γεγονός ότι έχει καρκινιάσει εδώ και πόσες μέρες με random crashes της κάρτας και έχει αλλάξει ό,τι ρυθμίσεις μπορούν να αλλαχθούν μέχρι στιγμής δεν υποδηλώνει επ' ουδενί ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα drivers της κάρτας του. Επίσης το γεγονός ότι οι πωλητές αποτυγχάνουν να αναπαράγουν τα crashes κατά την επιστροφή καθόλου δεν υποδηλώνει την ανάγκη να απομονώσουμε τα προβλήματα για να ξέρει ο κόσμος τι να κάνει ανάλογα με το είδος της αναβάθμισης. 

Δημοσ.
2 minutes ago, Misanthropy said:

Έχεις δίκιο. Το γεγονός ότι έχει καρκινιάσει εδώ και πόσες μέρες με random crashes της κάρτας και έχει αλλάξει ό,τι ρυθμίσεις μπορούν να αλλαχθούν μέχρι στιγμής δεν υποδηλώνει επ' ουδενί ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα drivers της κάρτας του. Επίσης το γεγονός ότι οι πωλητές αποτυγχάνουν να αναπαράγουν τα crashes κατά την επιστροφή καθόλου δεν υποδηλώνει την ανάγκη να απομονώσουμε τα προβλήματα για να ξέρει ο κόσμος τι να κάνει ανάλογα με το είδος της αναβάθμισης. 

Το θέμα είναι ότι φτιάχτηκε αυτο το τοπικ για να μην έχουμε το πρόβλημα με τα τρολλς που είχαμε στο άλλο τοπικ, και εδώ γίνεται χειρότερος χαμός τις τελευταίες μέρες. Χωρίς να θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με τον splanis, αν δεν ξέρει καν ότι η RAM του και το XMP που είναι φτιαγμένο για Intel, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα παίζει σε Ryzen, ή ότι υπάρχει η πιθανότητα να αγοράσει κάποιος hardware το οποίο να είναι DOA, δεν νομίζω ότι έχει κάποια σχέση με το τοπικ. Πως εσύ έβγαλες το συμπέρασμα ότι τα προβλήματα του έχουν να κάνουν με drivers δεν μπορώ να καταλάβω, απλά αναπαράγετε μια καραμέλα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα IMO.

4 hours ago, prototypegr said:

Καλημέρα. Από σήμερα κι εγώ μέλος του club με μια Sapphire 5700XT Nitro+ 8gb, προερχόμενος από μια ταπεινή 1050ti. Απεγκατάσταση όλως των προγραμμάτων της Nvidia, safe mode και καθαρισμό με DDU, αλλαγή της κάρτας και εγκτάσταση των τελευταίων drivers (Adrenalin 2020 Edition 20.4.2 Optional). Ακόμα βέβαια δεν δέησα να κάτσω να παίξω και ελπίζω να πάνε όλα καλά, χωρίς black screens, BSOD και άλλα που διαβάζω.

Ακόμα και αυτά παραπληροφόρηση, εγώ έπαιζα 1+ μήνα με τους drivers της Nvidia ταυτόχρονα εγκαταστημένους, δεν ξέρω καν τι είναι το DDU και δεν το χω χρειαστεί, το tool της AMD κάνει μια χαρά την δουλειά του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω εχω ακριβως το ιδιο setup με τον @splanis (mobo, ram, gpu) με τη διαφορα οτι αντι για 2600Χ, εχω 3600. XMP το εχω ενεγοποιημενο. Ολα τα υπολοιπα στοκ, εκτος απο ενα μικρο UV στη καρτα. Τα μονα προβληματα που αντιμετωπισα ηταν τον γεναρη (οταν και εστησα το συστημα). Οι τοτε drivers πρεπει να μου δημιουργουσαν προβλημα (μαλλον) γιατι μου crashαραν σε τυχαιες στιγμες. Απο τοτε που αναβαθμιστηκαν, μεχρι και σημερα με τους 20.4.1, δεν εχω αντιμετωπισει καποιο προβλημα. 

@Luciddream Ισχυει οτι οι adrenaline εχουν ενσωματωμενο ενα ειδος DDU το οποιο βγαζει τους παλιους και βαζει τους καινουριους.

Και κατι καθαρα εγκυκλοπαιδικο. Το gpu usage οταν παιζουμε καποιο παιχνιδι, πρεπει να ειναι παντα >90%

Επεξ/σία από VasKag
Δημοσ.

Υπαρχει καποια ενδεικτικη θερμοκρασια για τη rx5700xt μεσα στο game ?

τρεχω το star wars jedi fallen order se 1440p 80 fps και σηκωνει συμφωνα με το radeon software η gpu 100° C και το ¨σημειο επαφης" 105° C ενω η ραμ δουλευει στο 32% 
να αρχισω να ανησυχω για της θερμοκρασιες; 
ΥΓ οι θερμοκρασιες ανεβηκαν μολις μπηκα story mode επιφυλακτικα δε ξεκινησα το gaming 

Δημοσ.
6 minutes ago, NikolasdaL said:

Η θερμοκρασία εξαρτάται απο πάρα πολλά πράγματα, όπως ανάλυση, FPS limiting, κατάσταση στο κουτί, κτλπ. Ενδεικτικά σε 1080p με High-Ultra σε MW Warzone με limiter σε 75fps περίπου με ανοιχτό κουτί - 50c average - 60c maximum. Με unlimited FPS (140-170) δεν έχω κοιτάξει πολύ αναλυτικά αλλα νομίζω φτάνει 70c-80c

9 minutes ago, NikolasdaL said:

Εγώ θα ανησυχούσα ναι, το μόνο πράγμα (εκτός απο σταθερό ρεύμα) που χρειάζονται οι υπολογιστές για να λειτουργήσουν σωστά για χρόνια είναι χαμηλή θερμοκρασία.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Luciddream είπε

Η θερμοκρασία εξαρτάται απο πάρα πολλά πράγματα, όπως ανάλυση, FPS limiting, κατάσταση στο κουτί, κτλπ. Ενδεικτικά σε 1080p με High-Ultra σε MW Warzone με limiter σε 75fps περίπου με ανοιχτό κουτί - 50c average - 60c maximum. Με unlimited FPS (140-170) δεν έχω κοιτάξει πολύ αναλυτικά αλλα νομίζω φτάνει 70c-80c

σε idle αυτη τη στιγμη με 1 chrome ανοιχτο εχω 57 - 60 ° C δυσκολευομαι να πιστεψω πως ειναι φυσιολογικο.. στα 1080p  και κλειδωμενο στα 60fps  πηγε στους 95° C .. μηπως κατι δε παει καλα.. ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, NikolasdaL said:

σε idle αυτη τη στιγμη με 1 chrome ανοιχτο εχω 57 - 60 ° C δυσκολευομαι να πιστεψω πως ειναι φυσιολογικο.. στα 1080p  και κλειδωμενο στα 60fps  πηγε στους 95° C .. μηπως κατι δε παει καλα.. ;

Δες το airflow στο PC για αρχή. Σε idle με 7 tabs σε Firefox + Skype ανοιχτό και IDE ανοιχτό (Clion) έχω 45c και μηδενικό fan rpm.

amdgpu-pci-0c00
Adapter: PCI adapter
vddgfx:      725.00 mV
fan1:           0 RPM  (min =    0 RPM, max = 3400 RPM)
edge:         +45.0°C  (crit = +118.0°C, hyst = -273.1°C)
                       (emerg = +99.0°C)
junction:     +45.0°C  (crit = +99.0°C, hyst = -273.1°C)
                       (emerg = +99.0°C)
mem:          +46.0°C  (crit = +99.0°C, hyst = -273.1°C)
                       (emerg = +99.0°C)
power1:        9.00 W  (cap = 220.00 W)

5700xt.jpg

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Δες το airflow στο PC για αρχή. Σε idle με 7 tabs σε Firefox + Skype ανοιχτό και IDE ανοιχτό (Clion) έχω 45c και μηδενικό fan rpm.

amdgpu-pci-0c00
Adapter: PCI adapter
vddgfx:      725.00 mV
fan1:           0 RPM  (min =    0 RPM, max = 3400 RPM)
edge:         +45.0°C  (crit = +118.0°C, hyst = -273.1°C)
                       (emerg = +99.0°C)
junction:     +45.0°C  (crit = +99.0°C, hyst = -273.1°C)
                       (emerg = +99.0°C)
mem:          +46.0°C  (crit = +99.0°C, hyst = -273.1°C)
                       (emerg = +99.0°C)
power1:        9.00 W  (cap = 220.00 W)

ανοιξα το κουτι εβαλα τα ανεμιστηρακια στο 100% και το κατεβασε στους 37 .. απο air flow δεν εχω κατι φοβερο ενα 20αρι να βαζει τη noctua για τη cpu και 14αρι να βγαζει σε φουλ ταουερ ενα αρνητικο ισως ηταν οτι εχει πλεξυ γκλασσ εκει που διωχνει η gpu .. εγω τωρα διαβαζω κατι τετοια γι αυτο φαγουριζομαι https://www.hwbox.gr/news/vga/43072-asus-strix-rx-5700-xt-gpus.html ..

τι προγραμμα χρησημοποιεις για θερμοκρασιες ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, NikolasdaL said:

τι προγραμμα χρησημοποιεις για θερμοκρασιες ;

Σε Windows hwinfo σε Linux απλά το sensors. Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω και πολλά για το airflow, γιαυτό και το έχω μόνιμα ανοιχτό και είμαι ήρεμος. Παλιά δεν είχα καν κουτί για 3-4 χρόνια και το PC χύμα πάνω σε ένα φτηνό ξύλο.

Spoiler

9kSTTEj.jpg

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Σε Windows hwinfo σε Linux απλά το sensors. Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω και πολλά για το airflow, γιαυτό και το έχω μόνιμα ανοιχτό και είμαι ήρεμος. Παλιά δεν είχα καν κουτί για 3-4 χρόνια και το PC χύμα πάνω σε ένα φτηνό ξύλο.

χαχαχαχα κι αυτο ειναι μια λυση .. ή θα παιζω με 100 βαθμους μεχρι να καει η καρτα ή θα ανοιξω το κουτι και οταν παιζω θα βαζω τους ανεμιστηρες στο φουλ .. δεν υπαρχει αλλη λυση .. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NikolasdaL είπε

χαχαχαχα κι αυτο ειναι μια λυση .. ή θα παιζω με 100 βαθμους μεχρι να καει η καρτα ή θα ανοιξω το κουτι και οταν παιζω θα βαζω τους ανεμιστηρες στο φουλ .. δεν υπαρχει αλλη λυση .. 

τελικά φωτο θα μας βάλεις απο το σύστημα ? 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, leros2004 είπε

τελικά φωτο θα μας βάλεις απο το σύστημα ? 

αντι να ειρωνευεσαι δε θα ταν προτιμοτερο να βοηθησεις ; :)

Δημοσ.

Παιδια μερικοι ειναι σαν να μη διαβαζουν οτι γραφουμε εδω μεσα..

Ανεφερα οτι λυθηκαν οι μαυρες οθονες απο την 5700χτ μου, πειραζοντας τις ραμ ( αφου τα ειχα δοκιμασει ολα..) . Και εγω ελεγα μα πως αφου με την gtx1080 ηταν καλα.. Τωρα ειμαι πολλα fps πιο πανω και το ευχαριστιεμαι απειρα..

Το πιο απλο απο ολα ειναι να τα βαλεις ολα μα ολα στοκ και σιγα σιγα να βρεις τι φταιει.. 

Σε περιπτωση που φταιει η καρτα ή δεν θελει καποιος για δικους του λογους να δοκιμασει το οτιδηποτε.. την στελνει πισω και παιρνει κατι αλλο..

Αν και το εγραψα πιο πισω, το ξαναναφερω γιατι οπως βλεπω δε διαβαζονται τα προηγουμενα ποστ ποτε..

Φιλος μου εστειλε προχτες μια 5600χτ στο πλαισιο γιατι ειχε μαυρες οθονες. Εννοειται δοκιμασαμε τα παντα αλλα δε λυσαμε το θεμα.

Του απαντησαν οτι και αυτοι ειχαν μαυρες οθονες στις δοκιμες τους ,οποτε του εδωσαν καινουρια καρτα η οποια παιζει χωρις προβλημα!

Συμπερασμα, δοκιμαζουμε οτι μπορουμε, αν δεν στρωσει επιστροφη! 

Πραγματικα οτι λεω ειναι προσωπικη νου εμπειρια και δεν τα βγαζω απο το μυαλο μου.. τα λεω για να βοηθησω οσο μπορω.. βλεπω ομως ατομα τα οποια απλα λενε για πουν..

2 ώρες πριν, NikolasdaL είπε

τρεχω το star wars jedi fallen order se 1440p 80 fps και σηκωνει συμφωνα με το radeon software η gpu 100° C και το ¨σημειο επαφης" 105° C ενω η ραμ δουλευει στο 32% 
ΥΓ οι θερμοκρασιες ανεβηκαν μολις μπηκα story mode επιφυλακτικα δε ξεκινησα το gaming 

Λιγες σελιδες πριν συζητουσαμε οτι οι ασους 5700χτ εχουν θεμα στις ψυκτρες τους.

Δεν εχουν επαρκη πιεση στην gpu γιατι εχουν λαθος βιδακια. Το θεμα λυνεται ευκολα και νομιζω αν επικοινωνησεις με την ασους σου στελνουν σωστα βιδακια.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Luciddream είπε

Το θέμα είναι ότι φτιάχτηκε αυτο το τοπικ για να μην έχουμε το πρόβλημα με τα τρολλς που είχαμε στο άλλο τοπικ, και εδώ γίνεται χειρότερος χαμός τις τελευταίες μέρες. Χωρίς να θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με τον splanis, αν δεν ξέρει καν ότι η RAM του και το XMP που είναι φτιαγμένο για Intel, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα παίζει σε Ryzen, ή ότι υπάρχει η πιθανότητα να αγοράσει κάποιος hardware το οποίο να είναι DOA, δεν νομίζω ότι έχει κάποια σχέση με το τοπικ. Πως εσύ έβγαλες το συμπέρασμα ότι τα προβλήματα του έχουν να κάνουν με drivers δεν μπορώ να καταλάβω, απλά αναπαράγετε μια καραμέλα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα IMO.

Ακόμα και αυτά παραπληροφόρηση, εγώ έπαιζα 1+ μήνα με τους drivers της Nvidia ταυτόχρονα εγκαταστημένους, δεν ξέρω καν τι είναι το DDU και δεν το χω χρειαστεί, το tool της AMD κάνει μια χαρά την δουλειά του.

Καλά συγγνώμη αν σου παρεξηγήσαμε την AMD. Δεν θα ξαναγράψουμε για κανένα πρόβλημα. Τόσο καιρό AMD είχα ξέρεις χωρίς προβλήματα και τώρα ξαφνικά, έχω bsod freezes, σε άλλο pc είχε τρεμούλα και freezes. Το ίδιο το μαγαζί μ είπε να την στείλω πίσω και ότι είναι γνωστό πρόβλημα στην κάρτα αυτή και ότι συνέχεια τις στέλνουν πίσω. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...