Προς το περιεχόμενο

AMD RX 5500/5600/5700(XT) Owner's club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιλάω για τα διαρκή black screens και crashαρίσματα που οφείλονται σε drivers.

Επεξ/σία από Misanthropy
  • Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Misanthropy είπε

Μιλάω για τα διαρκή black screens και crashαρίσματα που ωφείλονται σε drivers.

πάλι δεν κατάλαβα τι ρωτάς, και εχω πιει και τον καφέ μου 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, leros2004 είπε

πάλι δεν κατάλαβα τι ρωτάς, και εχω πιει και τον καφέ μου 

Έχετε παρατηρήσει διαφορές μεταξύ αυτών που εγκατέστησαν την κάρτα σε εντελώς καθαρό, καινούργιο σύστημα, και αυτών που την εγκατέστησαν σε ήδη υπάρχον σχετικά με τη σταθερότητα των drivers; Προβλήματα με τα drivers εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά - και το παιδί πιο πάνω που τρώει freezes/black screens πρόβλημα με drivers αντιμετωπίζει. Το ζήτημα είναι να απομονώσουμε κάπως τις περιπτώσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Misanthropy είπε

Έχετε παρατηρήσει διαφορές μεταξύ αυτών που εγκατέστησαν την κάρτα σε εντελώς καθαρό, καινούργιο σύστημα, και αυτών που την εγκατέστησαν σε ήδη υπάρχον σχετικά με τη σταθερότητα των drivers; Προβλήματα με τα drivers εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά - και το παιδί πιο πάνω που τρώει freezes/black screens πρόβλημα με drivers αντιμετωπίζει. Το ζήτημα είναι να απομονώσουμε κάπως τις περιπτώσεις.

Tώρα μάλιστα !

Νομίζω δεν έχει καμία σημασία, αν πάρεις παράδειγμα ότι όταν έκανα την αλλαγή απο vega64 στη 5700xt, δεν έβγαλα καν drivers, απλά άλλαξα τις κάρτες, και από τότε κάνω κάθε update driver απευθείας, ούτε ddu ούτε clean install.  Με όλων αυτών τον κανιβαλισμό και δεν είχα κανένα θέμα με drivers, μόνο όταν την πίεζα πολύ στο under clock είχα μαύρες οθόνες  

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ.

Καλημέρα. Από σήμερα κι εγώ μέλος του club με μια Sapphire 5700XT Nitro+ 8gb, προερχόμενος από μια ταπεινή 1050ti. Απεγκατάσταση όλως των προγραμμάτων της Nvidia, safe mode και καθαρισμό με DDU, αλλαγή της κάρτας και εγκτάσταση των τελευταίων drivers (Adrenalin 2020 Edition 20.4.2 Optional). Ακόμα βέβαια δεν δέησα να κάτσω να παίξω και ελπίζω να πάνε όλα καλά, χωρίς black screens, BSOD και άλλα που διαβάζω.

Δημοσ.

Update 2.

Πηρε την καρτα ο φιλος, του εδωσαν αλλη καινουρια.

Χτες ολη μερα δεν ειχε blackscreens καθολου.. το μονο που κανει ειναι κατι περιεργα επειδη εχει 2 οθονες.. ( διαφορετικα refresh rate, το ενα dp το αλλο hdmi). 

Οπως φαινεται ειχε θεμα η καρτα. Επαναλαμβανω ειχε συνεχεια blackscrees ακομα και στο desktop.

• Like 1
Δημοσ.

Την πάτησα δυστυχώς. Το μαγαζί λέει η αντικατάσταση θα πάρει κάνα 2 μήνες, και αντε και μου την αλλάζουν αν είναι θέμα drivers μπορεί και η καινούργια να παθαίνει τα ίδια. Να την δώσω για καμιά 2060? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, splanis είπε

Την πάτησα δυστυχώς. Το μαγαζί λέει η αντικατάσταση θα πάρει κάνα 2 μήνες, και αντε και μου την αλλάζουν αν είναι θέμα drivers μπορεί και η καινούργια να παθαίνει τα ίδια. Να την δώσω για καμιά 2060? 

Θεωρω οποιος εχει μαυρες οθονες πλεον, δεν ειναι θεμα driver. 

Τουλαχιστον για συνεχομενες μαυρες ακομα καο στο desktop.

Στην δικη μου 5700xt που ειχα μαυρες οθονες μονο στο gaming, εφταιγε το oc των ραμ μου και ισως του cpu..

Επεξ/σία από billpall13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, billpall13 είπε

Θεωρω οποιος εχει μαυρες οθονες πλεον, δεν ειναι θεμα driver. 

Τουλαχιστον για συνεχομενες μαυρες ακομα καο στο desktop.

Στην δικη μου 5700xt που ειχα μαυρες οθονες μονο στο gaming, εφταιγε το oc των ραμ μου και ισως του cpu..

Απ οτι βλεπω στο reddit γινεται χαμος με τα crashes. Εμενα συνηθως στο gaming το κανει, αν και χθες το εκανε και ενω ημουν youtube με alt-tab απ το game το οποιο ηταν στο μενου.

oc δεν εχω, και σιγουρα φταιει η καρτα, με την 580 δεν ειχα θεμα, αρα ειναι drivers ή ειναι hardware?

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, splanis είπε

Απ οτι βλεπω στο reddit γινεται χαμος με τα crashes. Εμενα συνηθως στο gaming το κανει, αν και χθες το εκανε και ενω ημουν youtube με alt-tab απ το game το οποιο ηταν στο μενου.

oc δεν εχω, και σιγουρα φταιει η καρτα, με την 580 δεν ειχα θεμα, αρα ειναι drivers ή ειναι hardware?

Εχεις xmp στις ραμ;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, splanis είπε

ναι

Δοκιμασε να περασεις τα timings του xmp,manualy. Και το voltage επισης. Αλλιως δοκιμασε με xmp off.

Εγω εβαλα ιδια σετινγκς με το xmp manualy και εκτοτε δεν εοχε θεμα. Επισης ξαναλεω δοκιμασε τες και στοκ.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, splanis είπε

bios άλλαξες ? 

23 λεπτά πριν, splanis είπε

Απ οτι βλεπω στο reddit γινεται χαμος με τα crashes

ε αμα το διαβασες στο reddit μείνε ήσυχος... 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, leros2004 είπε

bios άλλαξες ? 

ε αμα το διαβασες στο reddit μείνε ήσυχος... 

ναι εβαλα το τελευταιο

https://community.amd.com/thread/241023

https://community.amd.com/thread/250225

ολοι ψεματα λενε δηλαδη;

3 λεπτά πριν, billpall13 είπε

Δοκιμασε να περασεις τα timings του xmp,manualy. Και το voltage επισης. Αλλιως δοκιμασε με xmp off.

Εγω εβαλα ιδια σετινγκς με το xmp manualy και εκτοτε δεν εοχε θεμα. Επισης ξαναλεω δοκιμασε τες και στοκ.

δεν ξερω καν πως γινεται αυτο, παντα ειχα xmp και μια χαρα επαιζε, δεν εδωσα 400 ευρω για να τρεχω τις ραμ 2100

Δημοσ.

Τα ιδια ελεγα. Ειχα gtx1080 επαιζαν ολα κομπλε.

Με την 5700χτ ζοριστηκε πιο πολυ το cpu και οι ραμ, και τα oc που ειχα ηταν unstable πλεον, μολις τα εριξα λιγο 0 μαυρες οθονες.. Μη ξεχνας και το xmp oc ειναι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...