Προς το περιεχόμενο

AMD RX 5500/5600/5700(XT) Owner's club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγω δεν εχω καταλαβει τι παιζει με το gpu usage. Πρεπει να ειναι 90%+ σε ολα τα γκειμς η οχι; πχ στο βαλοραντ εμενα ειναι γυρω στο 40%

3 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Ε άρα έχεις cpu  bottleneck αυτό που λέγαμε 

Ε αυτό θελουμε να είναι τουλάχιστον ίσα η πιο πάνω η gpu . Αν είναι ίδια θεωρητικά είναι άψογα ισορροπημένο το σύστημα , δεν υπάρχει κάπου bottleneck όλα πουσαρονται στο max 

χμμ καταλαβα, κριμα δεν περιμενα οτι θα ειχα bottleneck μ αυτο το cpu, αν και νομιζω τα ιδια γινονταν και με την rx580

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, splanis είπε

εγω δεν εχω καταλαβει τι παιζει με το gpu usage. Πρεπει να ειναι 90%+ σε ολα τα γκειμς η οχι; πχ στο βαλοραντ εμενα ειναι γυρω στο 40%

Είπαμε έχεις cpu bottleneck . Το ιδανικό είναι να εκμεταλλεύεσαι πλήρως την κάρτα σου δηλαδή να είναι 90% και πάνω ειδάλλως θα μπορούσες να αγοράσεις και κάποια πιο φθηνή . Βεβαια στα esport παιχνίδια πολλές φορές δεν μαξαρεται η gpu λόγω ότι είναι πολύ ελαφριά . 
Εχουμε πει ότι για 1080p η 5700xt είναι overkill με 1440p να είναι ιδανικά 

5 λεπτά πριν, splanis είπε

χμμ καταλαβα, κριμα δεν περιμενα οτι θα ειχα bottleneck μ αυτο το cpu, αν και νομιζω τα ιδια γινονταν και με την rx580

Όχι με 580 θα ήταν πάντα μαξαρισμένη η gpu 

Επεξ/σία από noFEARgr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, noFEARgr είπε

Είπαμε έχεις cpu bottleneck . Το ιδανικό είναι να εκμεταλλεύεσαι πλήρως την κάρτα σου δηλαδή να είναι 90% και πάνω ειδάλλως θα μπορούσες να αγοράσεις και κάποια πιο φθηνή . Βεβαια στα esport παιχνίδια πολλές φορές δεν μαξαρεται η gpu λόγω ότι είναι πολύ ελαφριά . 
Εχουμε πει ότι για 1080p η 5700xt είναι overkill με 1440p να είναι ιδανικά 

γενικα τωρα που το θυμηθηκα το ειχα αυτο το θεμα και με την παλια καρτα σε αλλα γκειμς, πχ φορτναιτ που επαιζα ειχα αρκετες φορες stutter και το usage δεν ηταν καλο, ο κολλητος μ εχει 2600 - rx570 και σχεδον παντα ειχε καλυτερα fps απο μενα, αναθεμα την ωρα που εδωσα τον i5 8400

2 ώρες πριν, noFEARgr είπε

Όχι με 580 θα ήταν πάντα μαξαρισμένη η gpu 

οχι ουτε με την 580 ηταν μαξαρισμενη αυτο λεω

edit: μπηκα τωρα ενα valorant με το παιδι π εγραψα πανω ^ (2600-570) στο practice mode και ειχαμε ιδια fps (μπορει αν χε κα περισσοτερα σε καποιες φασεις), 90+ gpu usage αυτος, εμενα κανα 50%

edit2: εχει ψιλοκουρασει το θεμα με τα randomfreeze, λεω να το δωσω πουλο το πσ να φτιαξω ενα νεο build

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ.
5 ώρες πριν, splanis είπε

γενικα τωρα που το θυμηθηκα το ειχα αυτο το θεμα και με την παλια καρτα σε αλλα γκειμς, πχ φορτναιτ που επαιζα ειχα αρκετες φορες stutter και το usage δεν ηταν καλο, ο κολλητος μ εχει 2600 - rx570 και σχεδον παντα ειχε καλυτερα fps απο μενα, αναθεμα την ωρα που εδωσα τον i5 8400

edit: μπηκα τωρα ενα valorant με το παιδι π εγραψα πανω ^ (2600-570) στο practice mode και ειχαμε ιδια fps (μπορει αν χε κα περισσοτερα σε καποιες φασεις), 90+ gpu usage αυτος, εμενα κανα 50%

edit2: εχει ψιλοκουρασει το θεμα με τα randomfreeze, λεω να το δωσω πουλο το πσ να φτιαξω ενα νεο build

Δε φταίει το hardware (εκτός αν είναι κάτι faulty) για τα freezes σου. Απόδειξη και αυτό που λες για την 580 (αν είναι δυνατόν να μην maxάρει αυτήν την κάρτα ο 2600x) και ο φίλος σου που με πολύ χειρότερη gpu και το ίδιο cpu με λίγο χαμηλότερο ρολόι δεν έχει freezes. Εκτός αν μιλάμε για τον κλειδωμένο sandy bridge που δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύρια να βγάζει περισσότερα καρέ από τον 2600x και 3 φορές χειρότερη κάρτα.😁

Από εκεί και πέρα bottleneck σε 1080p σε κάποια games θα υπάρχει με τον 2600x και την 5700xt. Απλά δε θα είναι τόσο severe όσο νομίζεις και δεν είναι υπεύθυνο για τα freezes σου. Αντί η κάρτα να είναι στο 99% ξέρω εγώ θα είναι στο 80-85% και αντί να βγάζει το θεωρητικό μέγιστο 300 fps που θα έβγαζε με τον 9900k θα βγάζει 250. Σιγά τα αυγά.

TLDR. κάτι τρέχει με το σύστημα σου. Κάνε από την αρχή clean install τα win 10, πέρνα latest chipset και gpu drivers και ξαναδοκίμασε. Αν κάνει τα ίδια θα πρέπει να κάνεις troubleshoot ένα ένα τα parts.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ούτε καν bottleneck στην 580. Εμένα ο 2600 δεν ρίχνει στην 2060 που είναι και πιο δυνατή από την 580.Ούτε οι κακές μνήμες δικαιολογούν μπουκάλι στην 580. Κάτι άλλο παίζει. Δοκίμασες με όλα default στα BIOS και μόνο ΧΜP στην RAM; Ούτε offset στην CPU ούτε τίποτα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, splanis είπε

Μήπως έχεις κάποιο κόφτη ενεργοποιημένο, είτε για efficiency είτε για οτιδήποτε άλλο ?

Δεν μπορεί ο 2600  με την 570  να βγάζει παραπάνω από τον 2600X και την 5700XT ...

Κάτι άλλο συμβαίνει.  Ψάξτο λίγο.

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, adtakhs είπε

Μήπως έχεις κάποιο κόφτη ενεργοποιημένο, είτε για efficiency είτε για οτιδήποτε άλλο ?

Δεν μπορεί ο 2600  με την 570  να βγάζει παραπάνω από τον 2600X και την 5700XT ...

Κάτι άλλο συμβαίνει.  Ψάξτο λίγο.

Το τεσταταμε χθες παιδιά ο άλλος σε 2κ έβγαζε παραπάνω φπσ από μένα. 

Έχω κάνει clean install

Θα δοκιμάσω σήμερα να κάνω και default το bios

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ.

7 λεπτά πριν, splanis είπε

Έχω κάνει clean install

Πόσα fps βγάζεις εσύ στα 2Κ ??

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, splanis είπε

Έχω κάνει clean install

Δείξε όλες τις ρυθμίσεις που έχεις ingame και από τους Adrenalin, μήπως κάποια δημιουργεί θέμα.

Μετά την εγκατάσταση των Win, τί άλλο s/w πέρασες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Πόσα fps βγάζεις εσύ στα 2Κ ??

δεν εχει επιλογη να βαλω 2κ στο βαλοραντ

6 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Δείξε όλες τις ρυθμίσεις που έχεις ingame και από τους Adrenalin, μήπως κάποια δημιουργεί θέμα.

Μετά την εγκατάσταση των Win, τί άλλο s/w πέρασες?

δεν περασα κατι αλλο

image.png.5188221ecd6bc28dd63fb906b6789128.png

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, splanis είπε

δεν περασα κατι αλλο

Πήγαινε στο πεδίο "gaming", επέλεξε το εικονίδιο του παιγνιδιού και δείξε κι αυτά (όλα, όμως).

Επίσης, χρειάζονται και οι Ingame ρυθμίσεις.

Στα Win, ποιό Power plan έχεις ενεργοποιημένο?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, splanis είπε

δεν περασα κατι αλλο

Στα 1080p ??

Το Radeon Chill το έχεις κλειστό ??

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Πήγαινε στο πεδίο "gaming", επέλεξε το εικονίδιο του παιγνιδιού και δείξε κι αυτά (όλα, όμως).

Επίσης, χρειάζονται και οι Ingame ρυθμίσεις.

Στα Win, ποιό Power plan έχεις ενεργοποιημένο?

balanced, ingame τα βαζω ολα low, AA high , vsync off 

image.png.2318f3076350237e00d962ac6e3ed383.png

13 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Στα 1080p ??

Το Radeon Chill το έχεις κλειστό ??

ναι κλειστο

ε χθες π το κοιταγα ειχα 120-200, καποιες φορες σε intense καταστασεις μπορει να ειχε και πιο κατω κανα στιγμαια κανα 80, το οποιο το ενιωθα στο ματι

ο αλλος επαιζε 2κ (με το hardware που προανεφερα), στο ιδιο γκειμ παιζαμε και τον ρωταγα αρκετα συχνα ποσα fps εχεις και μ ελεγε 200 :P

p.s εκανα reset το bios, το cpu τωρα τρεχει 3825-3850 στους 64-67c

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, splanis είπε

balanced, ingame τα βαζω ολα low, AA high , vsync off 

image.png.2318f3076350237e00d962ac6e3ed383.png

ναι κλειστο

ε χθες π το κοιταγα ειχα 120-200, καποιες φορες σε intense καταστασεις μπορει να ειχε και πιο κατω κανα στιγμαια κανα 80, το οποιο το ενιωθα στο ματι

ο αλλος επαιζε 2κ (με το hardware που προανεφερα), στο ιδιο γκειμ παιζαμε και τον ρωταγα αρκετα συχνα ποσα fps εχεις και μ ελεγε 200 :P

p.s εκανα reset το bios, το cpu τωρα τρεχει 3825-3850 στους 64-67c

Σωστές είναι οι ρυθμίσεις σου, πιστεύω.

Τώρα, να βάλεις το "wait for vertical refresh" σε "always off" δεν έχει να κάνει.

Δοκίμασε στο Power plan το "High Performance" (ή ψάξε ένα λεπτό πως στήνεις το "Ultimate Performance"), αλλά δεν θα έπρεπε κι αυτό να σου δημιουργεί τέτοιο θέμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ο 2600Χ στα ποσα mhz υποτιθεται πρεπε ινα τρεχει; βλεπω κατι benchmarks 4+, ολα αυτα ειναι oc?

μηπως να ανοιξω κανενα τοπικ, γιατι το χω χεσει με τα offtopic :P

Επεξ/σία από splanis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...