Προς το περιεχόμενο

AMD RX 5500/5600/5700(XT) Owner's club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, noFEARgr είπε

κανε αυτο που σου ειπα και θα καταλαβουμε αν φταιει ο cpu. 

Eγω το τεσταρα , στο warzone map εχω 6ms στο cpu σχεδον την  περισσοτερη ωρα δηλαδη 166fps give or take. Η gpu ειναι στο 6 με 7 ms . Δηλαδη στο οριο για cpu bottleneck. Aν εριχνα graphic settings πιθανο να εβλεπα και γω χαμηλοτερo gpu usage. 

κοιταξα λιγο , συνηθως ηταν 1-2ms μπροστα το cpu

γενικα κατι δεν παει καλα με αυτο το pc. Σημερα freezαρε 2 φορες εντελως (μαύρη οθόνη) ενω επαιζα και επρεπε αν το κλεισω απ το κουμπι

Επεξ/σία από splanis
  • Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
9 ώρες πριν, splanis είπε

ποσο διαφορα εχει δηλαδη ο 2600Χ απ τον 3600 ...;

edit: νταξει βλεπω τον εχεις αρκετα oc οπως και τις ραμ

sorry αλλά κάηκα λίγο στο fivem και μπορώ να πω ότι τώρα κατάλαβα ότι ξημέρωσε 😂😂

Επισκέπτης
Δημοσ.
10 ώρες πριν, splanis είπε

κοιταξα λιγο , συνηθως ηταν 1-2ms μπροστα το cpu

γενικα κατι δεν παει καλα με αυτο το pc. Σημερα freezαρε 2 φορες εντελως (μαύρη οθόνη) ενω επαιζα και επρεπε αν το κλεισω απ το κουμπι

Αν δεν βαριέσαι μπορείς να κάνεις ένα format να καθαρίσουν τα πάντα και βλέπεις τι γίνεται..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

Αν δεν βαριέσαι μπορείς να κάνεις ένα format να καθαρίσουν τα πάντα και βλέπεις τι γίνεται..

Έκανα χθες δεν άλλαξε κάτι, τα freeze ήταν μετά :P

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, splanis είπε

Έκανα χθες δεν άλλαξε κάτι, τα freeze ήταν μετά :P

οι μνημες είναι OC? αν όχι βάλε auto το voltage του chipset και 1.35 των ram.
Αν είδα καλά έχεις αρνητικό offset 0.1 για το cpu, χαλάρωσε το και αυτό για δοκιμή..  Και στο δικό μου 2700x όταν έπαιζα με 0,1 είχα στιγμιαία τυχαία κολλήματα 

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα σε ολους μετα απο λιγο ψαχουλεμα που εκανα με τους driver εφαγα 2 μαυρες ^^

1. το προφιλ που εχω οταν κανω restart την μια θα το τρεξει την αλλη δεν θα το τρεξει δεν εχω καταλαβει γτ γινεται αυτο αλλα δεν με πειραζει κιολας 2 δευτερα δουλεια να το φορτωσω

2. χθες που πατησα το εικονικη υπερηψηλη αποδοση με εβγαλε απο τα 144 hz στα 60 και εκανα και κατι νερα στην οθονη σαν frameskip αν το λεω σωστα και οταν το εβαλα στα 144 απο τα windows γτ δεν βρισκω να εχει καπου απο το προγραμμα εφαγα την μαυρη οθονη οποτε εσβησα με ddu περασα τους καινουργιους 20.4.2 απο 20.2.2 εβαλα κανονικα τα 144 hz ολα καλα παω να βαλω το κουμπι που αλλαζει ingame για να βλεπω τα fps στο f10 που το θελω και τιποτα δεν μπορεις να αλλαξεις με δικο σου πληκτρο... βαζω το radeon chill 70-140 fps και ingame παιζουν τα ρολογια απο μονα τους και αντι για 120 fps πχ παιζει στα 80-90 οποτε και εσβησα και περασα ξανα τους 20.2.2

3.την δευτερη μαυρη την εφαγα οταν ειχα αφισει το πσ κανενα 2ωρο ανοιχτο και με το που πατησα να μπω στο nfs heat το loading δεν γεμισε ποτε 😁

4. απο τις ρυθμισεις εχω βαλει το freesync + radeon anti lag(γτ με τα fps δεν εβγαλα ακρη ) + ευκρινεια στο 100%

τωρα παμε στα καλα

1. απο odyssey και nfs heat που παιζω γτ δεν εχω χωρο να μπει κατι αλλο εχω παθει πολιτισμικο σοκ πραγματικα τα γραφικα εκτος οτι ειναι τερμα τα παντα τα fps εχουν τρελαθει σε φαση που ειμαι 100 fps πχ και λεω γτ να μην εχω καλυτερες ραμ η καρτα δεν ακουμπα το 100% παιζει στα 92-98 λογικα με κοβουν η ραμ που ειναι στα 2400 η ο 8600κ που ειναι stock

ΥΓ μεσο ορο στο heat 121fps

2. οι θερμοκρασιες της καρτας αφου δεν δουλευει και στο 100% ειμαι 55 με 70-72 junction στα 1100mv και φαν στο 26%(κριμα να μην πεφτει κατω απο 26)

τελος σας βαζω φωτο να δειτε αν ειναι καλα αυτα γτ εχω ενα προβληματισμο

Spoiler

1.png.c0a1abcd9eab8e507bf13d9f7c532355.png

Επεξ/σία από sozz
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, sozz είπε

καλησπερα σε ολους μετα απο λιγο ψαχουλεμα που εκανα με τους driver εφαγα 2 μαυρες ^^

1. το προφιλ που εχω οταν κανω restart την μια θα το τρεξει την αλλη δεν θα το τρεξει δεν εχω καταλαβει γτ γινεται αυτο αλλα δεν με πειραζει κιολας 2 δευτερα δουλεια να το φορτωσω

2. χθες που πατησα το εικονικη υπερηψηλη αποδοση με εβγαλε απο τα 144 hz στα 60 και εκανα και κατι νερα στην οθονη σαν frameskip αν το λεω σωστα και οταν το εβαλα στα 144 απο τα windows γτ δεν βρισκω να εχει καπου απο το προγραμμα εφαγα την μαυρη οθονη οποτε εσβησα με ddu περασα τους καινουργιους 20.4.2 απο 20.2.2 εβαλα κανονικα τα 144 hz ολα καλα παω να βαλω το κουμπι που αλλαζει ingame για να βλεπω τα fps στο f10 που το θελω και τιποτα δεν μπορεις να αλλαξεις με δικο σου πληκτρο... βαζω το radeon chill 70-140 fps και ingame παιζουν τα ρολογια απο μονα τους και αντι για 120 fps πχ παιζει στα 80-90 οποτε και εσβησα και περασα ξανα τους 20.2.2

3.την δευτερη μαυρη την εφαγα οταν ειχα αφισει το πσ κανενα 2ωρο ανοιχτο και με το που πατησα να μπω στο nfs heat το loading δεν γεμισε ποτε 😁

4. απο τις ρυθμισεις εχω βαλει το freesync + radeon anti lag(γτ με τα fps δεν εβγαλα ακρη ) + ευκρινεια στο 100%

τωρα παμε στα καλα

1. απο odyssey και nfs heat που παιζω γτ δεν εχω χωρο να μπει κατι αλλο εχω παθει πολιτισμικο σοκ πραγματικα τα γραφικα εκτος οτι ειναι τερμα τα παντα τα fps εχουν τρελαθει σε φαση που ειμαι 100 fps πχ και λεω γτ να μην εχω καλυτερες ραμ η καρτα δεν ακουμπα το 100% παιζει στα 92-98 λογικα με κοβουν η ραμ που ειναι στα 2400 η ο 8600κ που ειναι stock

ΥΓ μεσο ορο στο heat 121fps

2. οι θερμοκρασιες της καρτας αφου δεν δουλευει και στο 100% ειμαι 55 με 70-72 junction στα 1100mv και φαν στο 26%(κριμα να μην πεφτει κατω απο 26)

τελος σας βαζω φωτο να δειτε αν ειναι καλα αυτα γτ εχω ενα προβληματισμο

Απόκρυψη περιεχομένων

1.png.c0a1abcd9eab8e507bf13d9f7c532355.png

1) Έχεις ενεργοποιημένο το fast startup των windows ? Αν ναι δοκίμασε να το κλείσεις. Σε μένα  (και με κλειστό το fast startup) δεν κράταγε το voltage, μου το γύριζε default. Σταμάτησε να το χάνει όταν ξανά έκανα save το profile... 

3) Είχε μπει σε sleep ο υπολογιστής? Έχω διαβάσει ότι κάποιοι έχουν θέμα και με αυτό

Επεξ/σία από leros2004
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς αργά η γρήγορα οι 5700xt ίσως να βγάζουν σε όλους θέματα. Ενώ δεν είχα κανένα πρόβλημα 3 μήνες τώρα, ξαφνικά εδώ και 15 μέρες  ο υπολογιστής  χωρίς να γίνεται χρήση παιχνιδιού ή προγράμματος αρχίζει να γκαζώνει ο ανεμιστήρας και να τρώει Freeze  (όχι μαύρη οθόνη) που επανέρχεται μόνο με hard reset από κουμπί. Έχω περάσει τους τελευταίους driver της εταιρείας και το ξανάκανε. Επίσης έχει τύχει να παίζω 3 ώρες assanin όλα στο full και να μην κολλήσει καθόλου. Έχει κανείς κάτι αντίστοιχο; Άβυσσος η ψυχή της κάρτας χα χα  

Επεξ/σία από badbad
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, leros2004 είπε

1) Έχεις ενεργοποιημένο το fast startup των windows ? Αν ναι δοκίμασε να το κλείσεις. Σε μένα  (και με κλειστό το fast startup) δεν κράταγε το voltage, μου το γύριζε default. Σταμάτησε να το χάνει όταν ξανά έκανα save το profile... 

3) Είχε μπει σε sleep ο υπολογιστής? Έχω διαβάσει ότι κάποιοι έχουν θέμα και με αυτό

1. θα το δοκιμασω

3. οχι εχω βαλει να μην μπαινει

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, badbad είπε

Δυστυχώς αργά η γρήγορα οι 5700xt ίσως να βγάζουν σε όλους θέματα. Ενώ δεν είχα κανένα πρόβλημα 3 μήνες τώρα, ξαφνικά εδώ και 15 μέρες  ο υπολογιστής  χωρίς να γίνεται χρήση παιχνιδιού ή προγράμματος αρχίζει να γκαζώνει ο ανεμιστήρας και να τρώει Freeze  (όχι μαύρη οθόνη) που επανέρχεται μόνο με hard reset από κουμπί. Έχω περάσει τους τελευταίους driver της εταιρείας και το ξανάκανε. Επίσης έχει τύχει να παίζω 3 ώρες assanin όλα στο foul και να μην κολλήσει καθόλου. Έχει κανείς κάτι αντίστοιχο; Άβυσσος η ψυχή της κάρτας χα χα  

δεν ειναι απαραιτητα κακο. απο πλαισιο την ειχα παρει, οποτε αν βγαλει προβλημα οταν βγουν νεες καινουργιες καρτες σε προσφορα θα ειμαι εκει και θα τους πρηζω μεχρι να μου δωσουν πιστωτικο 😂

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Lezantas26 είπε

δεν ειναι απαραιτητα κακο. απο πλαισιο την ειχα παρει, οποτε αν βγαλει προβλημα οταν βγουν νεες καινουργιες καρτες σε προσφορα θα ειμαι εκει και θα τους πρηζω μεχρι να μου δωσουν πιστωτικο 😂

Μετα από ανάγνωση όλου το νήματος έχω συμπεράνει πως υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την σταθερότητα της κάρτας. Πολύ φοβάμαι ότι στα διαγνωστικά τεστ των καταστημάτων δεν θα παρουσιαζεται κάποια αστοχία υλικού... 

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, badbad είπε

Μετα από ανάγνωση όλου το νήματος έχω συμπεράνει πως υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την σταθερότητα της κάρτας. Πολύ φοβάμαι ότι στα διαγνωστικά τεστ των καταστημάτων δεν θα παρουσιαζεται κάποια αστοχία υλικού... 

στην εποχη της πληροφοριας ζουμε, το ξερουν οτι η συγκεκριμενη καρτα βγαζει θεματα ασχετα αν θα κανουν τους κινεζους. οποτε 1-2-3 αμα ειμαι καθε μερα εκει θα το δωσουν το ρημαδι για να με ξεφορτωθουν :P

τεσπα, δε νομιζω να μ βγαλει θεμα και το ελπιζω δηλαδη διοτι με 300 γιουρα λιγο δυσκολο να βρω καλυτερες επιδοσεις (φανταζομαι οι νεες θα ναι πιο ακριβες)

Δημοσ.
23 minutes ago, badbad said:

Δυστυχώς αργά η γρήγορα οι 5700xt ίσως να βγάζουν σε όλους θέματα.

Μπά όλα καλά εδώ, και σε δύο λειτουργικά συστήματα (Windows + Linux)

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

στην εποχη της πληροφοριας ζουμε, το ξερουν οτι η συγκεκριμενη καρτα βγαζει θεματα ασχετα αν θα κανουν τους κινεζους. οποτε 1-2-3 αμα ειμαι καθε μερα εκει θα το δωσουν το ρημαδι για να με ξεφορτωθουν :P

τεσπα, δε νομιζω να μ βγαλει θεμα και το ελπιζω δηλαδη διοτι με 300 γιουρα λιγο δυσκολο να βρω καλυτερες επιδοσεις (φανταζομαι οι νεες θα ναι πιο ακριβες)

Tην κάρτα την πήρα για video editing 4k και είμαι ευχαριστημένος. Παιχνίδια παίζω σπάνια. Πληρώθηκε στα 409 ευρώ και είναι η reference υλοποίηση της Asus. Επέλεξα αυτή γιατί δεν χώραγε τίποτα άλλο το κουτί μου αλλά και γιατί μου άρεσε πιο πολύ οπτικά. Τώρα έχει γύρω στα 392 στο κατάστημα που την πήρα. Νομίζω πως θα καλύψει τις ανάγκες μου για τα επόμενα 5-7 χρόνια εκτός απροόπτου. Η asus δίνει 3 χρόνια εγγύηση. Ας ελπίσουμε να μην μου μείνει στο χέρι ως τότε.  

Δημοσ.
3 ώρες πριν, leros2004 είπε

τελικα τζιφος αλλα δεν πειραζει ενα load

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...