kkatzos Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 2 λεπτά πριν, Mosdi είπε Με ποια αιτιολογία λέτε στον άνθρωπο μακριά από Asus? Έχω asus από όταν βγήκαν οι 5700 xt... εκεί που όλοι σας είχατε 1002 προβλήματα εγώ με την asus είχα τα λιγότερα... το μόνο πρόβλημα που θα μπορούσε να ειπωθεί ειναι ένα θέμα με τις θερμοκρασίες τις οποίες οι Asus αναγνώρισε σαν λάθος στις πρώτες παρτίδες και τις αναλαμβάνει με δίκη της χρέωση να τις φτιάξει... κάτι άλλο σαν πρόβλημα δεν έχω δει εδώ και καιρό... μια χαρά καρτάρα είναι... https://rog.asus.com/articles/gaming-graphics-cards/notice-thermal-performance-and-cooler-mounting-pressure-for-rog-strix-radeon-rx-5700-series-graphics-cards/ Καλή η Asus καλήηηηηηηη. Είναι η καλύτερη... Spoiler ... μετά από τις Sapphire, Powercolor, MSI, Asrock 🤣 2
billpall13 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Mosdi είπε Με ποια αιτιολογία λέτε στον άνθρωπο μακριά από Asus? Έχω asus από όταν βγήκαν οι 5700 xt... εκεί που όλοι σας είχατε 1002 προβλήματα εγώ με την asus είχα τα λιγότερα... το μόνο πρόβλημα που θα μπορούσε να ειπωθεί ειναι ένα θέμα με τις θερμοκρασίες τις οποίες οι Asus αναγνώρισε σαν λάθος (που ούτε καν λάθος δικό της δεν ήταν αλλά της amd) στις πρώτες παρτίδες και τις αναλαμβάνει με δίκη της χρέωση να τις φτιάξει... κάτι άλλο σαν πρόβλημα δεν έχω δει εδώ και καιρό... μια χαρά καρτάρα είναι... https://rog.asus.com/articles/gaming-graphics-cards/notice-thermal-performance-and-cooler-mounting-pressure-for-rog-strix-radeon-rx-5700-series-graphics-cards/ Ειχαν θεμα οι 5700xt strix με θερμοκρασιες. Οπως και καποιες αλλες υλοποιησεις, εκαναν λαθος στα βιδακια που σφιγγουν την ψυκτρα στο gpu και δεν υπηρχε σωστη πιεση. Δεν θυμαμαι, αλλα νομιζω εριξε φταιξιμο στην amd.. ενω αλλες εταιριες το πηραν πανω τους και εστειλαν κιτ με βιδακια κλπ. Στο τελευταιο κομματι ισως ειμαι λαθος, διορθωστε με. Επεξ/σία 29 Απριλίου 2020 από billpall13
ilos Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Όσο αφορά τις asus και τις 5700xt. Οι πρώτες παρτίδες από τις TUF, ήταν deffective και είχαν λάθος/ελλειπή σχεδίαση για το vram cooling (δεν φταίει καμία amd για αυτό), με αποτέλεσμα να ανεβάζουν temps πολύ γρήγορα και να κάνουν thermal shutdowns κλπ. Πολύ χειρότερες και από τις stock blower που τουλάχιστον ακούγονται σαν ηλεκτρικές σκούπες αλλά τα temps είναι under control. Αυτή τη στιγμή άλλαξαν κάποια χοντρά thermal pads κλπ πάνω τους και είναι καλύτερα, αλλά παραμένουν από τις χειρότερες υλοποιήσεις. ΜΑΚΡΙΑ. Οι πρώτες παρτίδες strix είχαν το πρόβλημα που αναφέρθηκε (δεν υπήρχε επαρκής πίεση της ψύκτρας πάνω στο chip / λάθος αποστάσεις στις βίδες) που είχε ως συνέπεια το απογοητευτικό cooling performance σε σχέση με τις aftermarket άλλων της ίδιας ή κατώτερης τιμής. Και μετά παίχτηκε το μπαλάκι των ευθυνών για το ποιος φταίει. Η asus κατηγόρησε την amd και αρνήθηκε αρχικά την επισκευή που έιναι πολύ απλή (4 washers), αλλά δεν ήθελε να χρεωθεί μάλλον τα μεταφορικά και το επιπλέον φόρτο/κόστος για το προσωπικό της. Νομίζω μετά και τον θόρυβο που έκανε το HWU, πλέον αν επικοινωνήσεις μαζί τους θα σου στείλουν το σακουλάκι με τα washers για να το φτιάξεις μόνος σου.😁 Λογικά όλες οι παρτίδες είναι εντάξει πλέον και έχουν την σωστή πίεση. 2
Arkin Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 2 ώρες πριν, Mosdi είπε Με ποια αιτιολογία λέτε στον άνθρωπο μακριά από Asus? Έχω asus από όταν βγήκαν οι 5700 xt... εκεί που όλοι σας είχατε 1002 προβλήματα εγώ με την asus είχα τα λιγότερα... το μόνο πρόβλημα που θα μπορούσε να ειπωθεί ειναι ένα θέμα με τις θερμοκρασίες τις οποίες οι Asus αναγνώρισε σαν λάθος (που ούτε καν λάθος δικό της δεν ήταν αλλά της amd) στις πρώτες παρτίδες και τις αναλαμβάνει με δίκη της χρέωση να τις φτιάξει... κάτι άλλο σαν πρόβλημα δεν έχω δει εδώ και καιρό... μια χαρά καρτάρα είναι... https://rog.asus.com/articles/gaming-graphics-cards/notice-thermal-performance-and-cooler-mounting-pressure-for-rog-strix-radeon-rx-5700-series-graphics-cards/ Αν θυμάμαι καλά διόρθωσε με αν κάνω λάθος δεν είχες αρκετούς μήνες θέματα με μαύρες οθόνες κτλ και σου είχα απαντήσει και προσωπικά και μετά το έλυσες με νέο driver και chipset? Εκτός αν ήταν άλλη η κάρτα με τα προβλήματα και μετά πήρες την asus.
Mosdi Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Arkin είπε Αν θυμάμαι καλά διόρθωσε με αν κάνω λάθος δεν είχες αρκετούς μήνες θέματα με μαύρες οθόνες κτλ και σου είχα απαντήσει και προσωπικά και μετά το έλυσες με νέο driver και chipset? Εκτός αν ήταν άλλη η κάρτα με τα προβλήματα και μετά πήρες την asus. Έχεις δίκιο και πολύ καλά θυμάσαι αλλά είχα δυο οθόνες και επίσης δεν είχα περάσει και chipset drivers και σε ευχαριστω που με βοήθησες... επίσης είχα αλλάξει και μητρική μετά γιατί ήταν λίγο παλιά.. είπα κιόλας πως είχα και εγώ κάποια θεματάκια αλλά φυσιολογικά όσο αφορά τους drivers που ήταν για όλους μας ελαττωματικοί... δεν λέω κάτι ψέμματα. Απλά είπα να μην κατακρίνουμε την Asus λέγοντας μακριά από asus κλπ χωρίς λόγο... πλέον πέρα από την θερμοκρασία που έστειλα την κάρτα στην Τσεχία στην Asus τα προβλήματα μου είναι μηδενικά... Επεξ/σία 29 Απριλίου 2020 από Mosdi
Arkin Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 56 λεπτά πριν, Mosdi είπε Έχεις δίκιο και πολύ καλά θυμάσαι αλλά είχα δυο οθόνες και επίσης δεν είχα περάσει και chipset drivers και σε ευχαριστω που με βοήθησες... επίσης είχα αλλάξει και μητρική μετά γιατί ήταν λίγο παλιά.. είπα κιόλας πως είχα και εγώ κάποια θεματάκια αλλά φυσιολογικά όσο αφορά τους drivers που ήταν για όλους μας ελαττωματικοί... δεν λέω κάτι ψέμματα. Απλά είπα να μην κατακρίνουμε την Asus λέγοντας μακριά από asus κλπ χωρίς λόγο... πλέον πέρα από την θερμοκρασία που έστειλα την κάρτα στην Τσεχία στην Asus τα προβλήματα μου είναι μηδενικά... Μην αγχώνεσαι φίλε μου κοίτα να χαρείς την κάρτα σου τώρα που δουλεύουν όλα ρολόι και από εκεί και πέρα εφόσον δεν έχεις κανένα πρόβλημα αυτό φτάνει. 1
apri Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Για 5700ΧΤ nitro+ πρεπει να κανω κατι με voltage η γενικα στους drivers?? Ευχαριστω!
Arkin Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, apri είπε Για 5700ΧΤ nitro+ πρεπει να κανω κατι με voltage η γενικα στους drivers?? Ευχαριστω! Θα ελεγα να πεσεις στα 1.10voltage η λιγο παρακατω και δες που εισαι stable. Απο 1950-2050 φαινεται να παιζουν οι nitro σε αυτο το voltage. Θα πεσεις πολυ σε καταναλωση θορυβο θερμοκρασιες με 2-3% performance hit.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Arkin είπε Θα ελεγα να πεσεις στα 1.10voltage η λιγο παρακατω και δες που εισαι stable. Απο 1950-2050 φαινεται να παιζουν οι nitro σε αυτο το voltage. Θα πεσεις πολυ σε καταναλωση θορυβο θερμοκρασιες με 2-3% performance hit. 1.090 στα 1950 παιζω με την απλη 5700, κατι παει λαθος αν η νιτρο ΧΤ βγαζει τετοια νουμερα μονο.. Επεξ/σία 29 Απριλίου 2020 από Επισκέπτης
Arkin Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 2 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε 1.090 στα 1950 παιζω με την απλη 5700, κατι παει λαθος αν η νιτρο ΧΤ βγαζει τετοια νουμερα μονο.. Συνηθως παιζουν πανω απο 2000 απλα ας προχωρησει απο εδω και βλεπει. Μπορει να πεσει καλλιστα στα 1.05 με 1950 παλι αψογα θα ειναι.
billpall13 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Φιλος πηρε 5600 χτ απο πλαισιο σημερα. Η καρτα εχει blackscreen και restart. Ολα up to date, drivers bios ολα. Ολα τα hw accel off, μια οθονη. Δωστε καμια ιδεα πριν τη στειλει πισω. R5 3600 Gigabyte b450m ds3h 16gb ddr4 Corsair cs650m
leros2004 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Mosdi είπε Απλά είπα να μην κατακρίνουμε την Asus λέγοντας μακριά από asus κλπ χωρίς λόγο... πλέον πέρα από την θερμοκρασία που έστειλα την κάρτα στην Τσεχία στην Asus τα προβλήματα μου είναι μηδενικά... Είναι 2η σερί χρονιά που δεν σέβεται τους καταναλωτές... Και με τις vega πάλι τα ίδια έκανε.... Τι άλλο πρέπει να κάνει για να την κατακρίνουμε ? Μήπως να την επιβραβεύσουμε κιόλας ? Γιατί ακριβώς να την προτιμήσει κάποιος όταν εκεί έξω υπάρχουν καλύτερες και φθηνότερες υλοποιήσεις? Τα ίδια και με τις μητρικές, απο τα 100 μοντέλα, σε amd τα 95 είναι πάμε παρακάτω.... Να μου πεις στις 5700 κάρτες έχει το απόλυτο... Καμία δεν αξίζει Επεξ/σία 29 Απριλίου 2020 από leros2004 1
Dantε Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 8 ώρες πριν, Mosdi είπε Έχεις δίκιο και πολύ καλά θυμάσαι αλλά είχα δυο οθόνες και επίσης δεν είχα περάσει και chipset drivers και σε ευχαριστω που με βοήθησες... επίσης είχα αλλάξει και μητρική μετά γιατί ήταν λίγο παλιά.. είπα κιόλας πως είχα και εγώ κάποια θεματάκια αλλά φυσιολογικά όσο αφορά τους drivers που ήταν για όλους μας ελαττωματικοί... δεν λέω κάτι ψέμματα. Απλά είπα να μην κατακρίνουμε την Asus λέγοντας μακριά από asus κλπ χωρίς λόγο... πλέον πέρα από την θερμοκρασία που έστειλα την κάρτα στην Τσεχία στην Asus τα προβλήματα μου είναι μηδενικά... Ε μια εταιρεια σε καρτα δε κανει και κατι αλλο,μια ψυκτρα βαζει πανω.Αρα μια δουλεια ειχε να κανει και δε την εκανε σωστα,πως να μη τη κατακρινεις? Και ειδικα οταν χρεωνει και παραπανω και απο τις αλλες. 1
Mosdi Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 2 ώρες πριν, Dantε είπε Ε μια εταιρεια σε καρτα δε κανει και κατι αλλο,μια ψυκτρα βαζει πανω.Αρα μια δουλεια ειχε να κανει και δε την εκανε σωστα,πως να μη τη κατακρινεις? Και ειδικα οταν χρεωνει και παραπανω και απο τις αλλες. Αν είναι έτσι γιατί μιλάμε τόσο καιρό για καλύτερες και χειρότερες υλοποιήσεις; Μόνο για την ψύκτρα; Επειδή υπάρχει ένα παρόμοιο θέμα για τις κάρτες 5700xt και έχουν φτάσει τις 570 σελίδες... κάπου χάθηκα...
Dantε Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 7 λεπτά πριν, Mosdi είπε Αν είναι έτσι γιατί μιλάμε τόσο καιρό για καλύτερες και χειρότερες υλοποιήσεις; Μόνο για την ψύκτρα; Επειδή υπάρχει ένα παρόμοιο θέμα για τις κάρτες 5700xt και έχουν φτάσει τις 570 σελίδες... κάπου χάθηκα... Ουσιαστικα ναι.Μονο για τη ψυκτρα. Οσες εταιρειες εχουν βαλει custon pcb,μικρες διαφορες εχουν και αν δε κανεις sub zero oc,δε σε ενδιαφερουν κιολας. Αν δεν εχανες εγγυηση η πιο συμφερουσα λυση ειναι blower καρτα που θεωρητικα ειναι η πιο φθηνη και μια ψυκτρα του 50αρικου που σου μενει και για την επομενη καρτα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα