Προς το περιεχόμενο

AMD RX 5500/5600/5700(XT) Owner's club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, Lezantas26 said:

φτιαχνει το stuttering με το να διαβαζει αρχεια απ τη ram/ssd αντι τη vram? μηπως το λες αναποδα ή το καταλαβα εγω λαθος?

Κοίτα το Game προσπαθεί να φορτώσει τα πάντα στην VRAM αλλά απο ότι φαίνεται κάπου υπάρχει memory leak και αρχίζει stuttering. Δεν το έχω ψάξει παραπάνω αλλά υποθέτω ότι αρχίζει και βάζει / βγάζει δεδομένα στην VRAM και αρχίζει και κολάει, σαν τον Garbage collector της Java ένα πράγμα. Με ένα γρήγορο Google βλέπω ότι και άλλα Games / Engines έχουν παρόμοια προβλήματα.

The problem isn't the VRAM usage, it's with the Unity Engine's garbage collector being too aggressive in dumping assets, causing more disk reads to load them back into VRAM.

Για να γίνεται μόνο στην 5700 xt αυτό υποθέτω οι drivers φταίνε κυρίως και μετά το Game. Αυτό που έγραψα είναι ότι και χωρίς να είναι όλα τα δεδομένα που χρειάζεται το Game στην VRAM, παίζει μια χαρά (τουλάχιστον εγώ δεν έχω παρατηρήσει κάποιο θέμα).

Επεξ/σία από Luciddream
  • Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα στη παρεα!

Σκεφτομαι για μια αναβαθμιση σε σειρα rx 5x00.

Αυτη τη στιγμη που μιλαμε βλεπω την asus rx 5700 strix σε μια δελεαστικη τιμη των 350. Εχω ακουσει καποια θεματα με το backplate της ομως?? Την εχει κανεις?

Απο την αλλη σκεφτομουν, εφοσον παιζω σε οθονη 1080 @ 75hz, οτιδηποτε παραπανω απο rx 5600 θα ειναι λιγο overkill. Ελα μου ομως που εχουν διαφορα 20-30 Ευρω...Αξιζουν αραγε τα 2 Gb παραπανω??

RYZEN 5 1600X 1.27V - 4,0GHZ

SAPPHIRE RX 570 NITRO 4 GB

TOMAHAWK B450

GSKILL AEGIS 3000 2X8

SEASONIC M12II 520W EVO

Επεξ/σία από shot00
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, shot00 είπε

Καλησπερα στη παρεα!

Αυτη τη στιγμη που μιλαμε βλεπω την asus rx 5700 strix σε μια δελεαστικη τιμη των 350. Εχω ακουσει καποια θεματα με το backplate της ομως?? Την εχει κανεις?

Απο την αλλη σκεφτομουν, εφοσον παιζω σε οθονη 1080 @ 75hz, οτιδηποτε παραπανω απο rx 5600 θα ειναι λιγο overkill. Ελα μου ομως που εχουν διαφορα 20-30 Ευρω...Αξιζουν αραγε τα 2 Gb παραπανω??

TOMAHAWK B450

GSKILL AEGIS 3000 2X8

SEASONIC M12II 520W EVO

οχι asus σε καρτες γραφικων της αμδ (και προσωπικη μου γνωμη, οχι asus .τελεία.)

παρε καμια μεταχειρισμενη 5700 pulse. λογικα ειναι κατω απ το 300αρι διοτι πολλοι την αγορασαν οταν την εδινε το πλαισιο 320

Δημοσ.

Η pulse ειναι η αμεσως επομενη που σκεφτόμουν...Γενικα σε amd και εγω της ίδιας αποψης ειμαι σε sapphire. Asus δεν ειχα ποτε. Παντα της εβλεπα ετσι καπως τουμπανες αλλα θελανε βαθια το χερι στη τσέπη 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Tzini_Gr είπε

το τροφοδοτικο της υπογραφης, θα σηκωνει την 5700?

με 550 superflower  είμαι και άντεξε vega 64 με 2700x...... 

49 λεπτά πριν, shot00 είπε

Καλησπερα στη παρεα!

TOMAHAWK B450

GSKILL AEGIS 3000 2X8

SEASONIC M12II 520W EVO

μακρυά απο Asus 

Επεξ/σία από leros2004
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, poulaki1976 είπε

Τελευταία η pulse τυχαία η την θεωρείς χειρότερη υλοποίηση των άλλων ;

την βάζω τελευταία διότι την είχα και ήθελε 1.130 ρεύμα για 2000 mhz(μπορεί και πολύ κακό τσιπ αν και άλλοι εκεί παίζανε) αλλά όταν η νιτρο θέλει 1.095 για 2100mhz είναι πρακτικά καλύτερο τσιπ και επίσης ακούγονται πως και οι msi σηκώνουν καλύτερο oc/uv οπότε με βάση από αυτά δίνω αυτή την θέση για κανέναν λόγο δεν παίρνετε asus. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Luciddream είπε

Κοίτα το Game προσπαθεί να φορτώσει τα πάντα στην VRAM αλλά απο ότι φαίνεται κάπου υπάρχει memory leak και αρχίζει stuttering. Δεν το έχω ψάξει παραπάνω αλλά υποθέτω ότι αρχίζει και βάζει / βγάζει δεδομένα στην VRAM και αρχίζει και κολάει, σαν τον Garbage collector της Java ένα πράγμα. Με ένα γρήγορο Google βλέπω ότι και άλλα Games / Engines έχουν παρόμοια προβλήματα.

Για να γίνεται μόνο στην 5700 xt αυτό υποθέτω οι drivers φταίνε κυρίως και μετά το Game. Αυτό που έγραψα είναι ότι και χωρίς να είναι όλα τα δεδομένα που χρειάζεται το Game στην VRAM, παίζει μια χαρά (τουλάχιστον εγώ δεν έχω παρατηρήσει κάποιο θέμα).

παιζει και να εφτιαξε με αυτο, δεν ειχα stutter

για του λογου το αληθες :P

image.png.b35924bd92cff6e32d3fb348c7589985.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, splanis είπε

καλησπερα απο τοτε που εκανα την αλλαγη στην καρτα παρατηρω καποια spikes στο warzone, ξαφνικο freezακι μισου κλασματος και  drop στα 50 fps, και μετα παλι στα 150+, καμια ιδεα;

υπαρχει περιπτωση να φταιει και το riot vanguard του valorant απ οτι διαβασα αλλα δεν ξερω

Αύριο θα σας ανεβάσω ενα High Textures VS Normal στο CoD με όλα τα υπόλοιπα Maxed out. micro-freeze εμενα μου κάνει μόνο αν βάλω textures res. High

Vsync φυσικά κλειστό από παντού since 2009 :P

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, 7nisiotis είπε

Αύριο θα σας ανεβάσω ενα High Textures VS Normal στο CoD με όλα τα υπόλοιπα Maxed out. micro-freeze εμενα μου κάνει μόνο αν βάλω textures res. High

παιζει να επαιζε και αυτο επειδη τα ειχα πειραξει τα textures και τα γυρισα παλι στο normal

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, splanis είπε

παιζει να επαιζε και αυτο επειδη τα ειχα πειραξει τα textures και τα γυρισα παλι στο normal

Αυτό είναι. Έχω κάνει δοκιμές και σε σύστημα με 1080Ti. Βέβαια παλιά πριν ενα πατς του παιχνιδιού τον Φεβρουάριο δεν το είχα το πρόβλημα αυτό.

Θα στείλω όπως είναι μετά το βίντεο στην Activision ΜΠΑΣ και γίνει τίποτα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 minutes ago, splanis said:

Εγώ τα έχω όλα high-ultra, αλλά παίζω 1080p και κολλημένα 75 fps. Βέβαια αν θες να πιάνεις πάντα τα FPS οθόνης σου δεν ξέρω αν σου φτάνει η 5700 xt. Αλλά έχει μεγάλη διαφορά στα γραφικά, το ευχαριστιέμαι πολύ περισσότερο.

29 minutes ago, 7nisiotis said:

Αυτό είναι. Έχω κάνει δοκιμές και σε σύστημα με 1080Ti. Βέβαια παλιά πριν ενα πατς του παιχνιδιού τον Φεβρουάριο δεν το είχα το πρόβλημα αυτό.

Θα στείλω όπως είναι μετά το βίντεο στην Activision ΜΠΑΣ και γίνει τίποτα

Για το ίδιο πρόβλημα μιλάμε, αν βάλεις High Graphics ανεβαίνει το VRAM usage οπότε αρχίζει stuttering, δοκίμασε να βάλεις το fix που έγραψα και όλα High-Ultra + VSync ON και θα δεις δεν έχει πρόβλημα με high graphics. Αν θες ντε και καλα με VSYNC off δεν μπορώ να βοηθήσω... εν το μεταξύ είχα γράψει ότι θα κάνω δοκιμές με κλειστό Freesync αλλά στις οθόνες μου δεν γίνεται να κλείσεις το Freesync που να χτυπιέμαι 😛

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

vsync σε fps games μιεχ, επισης ολα low παιζω εγω μονο AA εχω high και normal textures

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Luciddream είπε

VRAM

Με High δε νομίζω να ξεπερασε ποτέ τα 7.8 σε vram usage. 

Θα το κοιτάξω.

Πάντως στο campaign ΔΕΝ έχει κανένα θέμα

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Αν δεν κάνω λάθος, το Atiflash κάποια στιγμή σταμάτησε να λειτουργεί στα Win10, από κάποια έκδοση των Win και μετά.

Έχω να ασχοληθώ 1.5 χρόνο, ούτε καν ξέρω αν ισχύει ακόμα.

Έχεις την τελευταία έκδοση του tool?

Βάλε ακριβώς το μήνυμα λάθους στο γούγλη, σε φάση "atiflash tool error critical file missing"...λογικά θα βρεις άμεσα λύση.

Έχω την τελευταία έκδοση και είναι όπως τα λες. 

Έχω ψάξει ήδη πόλη αλλά δεν... Μάλλον θα περιμένω επόμενη έκδοση του software.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 26/04/2020 at 00:50, Σαϊνόμπι said:

Θα σας κρατησω ενημερους στην απαντηση του καταστηματος. Wish me luck 🤞

Καλησπερα, κατα πασα πιθανοτητα παει για credit στο καταστημα η φαση και λογικα θα παραγγειλω απ'αυτους καινουργια καρτα

Σκεφτομαι να δωσω κατι παραπανω να ανεβω σε rx 5700 

Αυτη τη φορα, βασικη προυποθεση ειναι η υπαρξη dual bios

Τι λετε για αυτη; https://www.hellasphone.gr/index.php?route=product/product&product_id=43919494&search=Radeon+RX+5700+8GB

Yπαρχει και η RX 5700 XT στην ιδια τιμη: https://www.hellasphone.gr/index.php?route=product/product&product_id=43919502&search=Radeon+RX+5700+xt 
αλλα διαβαζω τα χειροτερα για τις θερμοκρασιες της 😒

Επεξ/σία από Σαϊνόμπι
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...