Προς το περιεχόμενο

AMD RX 5500/5600/5700(XT) Owner's club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε

Καλησπέρα. Νομίζω το είπα και πιο πίσω αλλά το ξαναλέω μήπως το έχει κάνει κανείς. 

Είχα flashαρει XT bios στην 5700 pulse. Έκανα ένα format και πέρασα ξανά το αρχικό bios της. Έπειτα έκανα όλα τα windows updates και μετά από καιρό πήγα να ξαναφλασαρω το XT bios ωστόσο δεν ανοίγει πλέον το atiflash. 

Έχει κανείς άλλος θέμα με το atiflash; 

Υπάρχει κανείς να βρήκε work around χωρίς format;

για δες μηπως σε βοηθησει (?) https://www.techpowerup.com/forums/threads/help-re-flashing-a-mining-card-flashing-error-no-adapter-found.261876/

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα απο τοτε που εκανα την αλλαγη στην καρτα παρατηρω καποια spikes στο warzone, ξαφνικο freezακι μισου κλασματος και  drop στα 50 fps, και μετα παλι στα 150+, καμια ιδεα;

υπαρχει περιπτωση να φταιει και το riot vanguard του valorant απ οτι διαβασα αλλα δεν ξερω

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 minutes ago, splanis said:

καλησπερα απο τοτε που εκανα την αλλαγη στην καρτα παρατηρω καποια spikes στο warzone, ξαφνικο freezακι μισου κλασματος και  drop στα 50 fps, και μετα παλι στα 150+, καμια ιδεα;

υπαρχει περιπτωση να φταιει και το riot vanguard του valorant απ οτι διαβασα αλλα δεν ξερω

Το Warzone απο default χρησιμοποιεί όλο το VRAM της κάρτας και σε συνδιασμό με τους drivers υποθέτω δημιουργεί stuterring. Το Fix είναι πολύ απλό και είναι σχετικά γνωστό εδώ και μερικές βδομάδες. Πας στο C:\Users\YourUserName\Documents\Call of Duty Modern warfare\players - Ανοίγεις το  adv_options.ini - Βάζεις VideoMemoryScale = 0.55

Προσωπικά έχω και τα εξής settings: 

Γραφικά σε High - Ultra / Fullscreen Borderless / VSync ON / RIS 70% - και δουλεύει μια χαρά. Proof (don't take this too seriously):

Spoiler

QKRpvnq.jpg

Επεξ/σία από Luciddream
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε

Ευχαριστώ αλλά δεν είναι αυτό. Δεν ανοίγει καν το software με error critical file missing. 

Αν δεν κάνω λάθος, το Atiflash κάποια στιγμή σταμάτησε να λειτουργεί στα Win10, από κάποια έκδοση των Win και μετά.

Έχω να ασχοληθώ 1.5 χρόνο, ούτε καν ξέρω αν ισχύει ακόμα.

Έχεις την τελευταία έκδοση του tool?

Βάλε ακριβώς το μήνυμα λάθους στο γούγλη, σε φάση "atiflash tool error critical file missing"...λογικά θα βρεις άμεσα λύση.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Αν δεν κάνω λάθος, το Atiflash κάποια στιγμή σταμάτησε να λειτουργεί στα Win10, από κάποια έκδοση των Win και μετά.

Έχω να ασχοληθώ 1.5 χρόνο, ούτε καν ξέρω αν ισχύει ακόμα.

Έχεις την τελευταία έκδοση του tool?

Βάλε ακριβώς το μήνυμα λάθους στο γούγλη, σε φάση "atiflash tool error critical file missing"...λογικά θα βρεις άμεσα λύση.

το χρησιμοποιησα το δεκεμβρη.. δε θυμαμαι να ειχα καποιο προβλημα (win10)

ειχα χρησιμοποιησει αυτο https://www.techpowerup.com/download/ati-atiflash/

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

το χρησιμοποιησα το δεκεμβρη.. δε θυμαμαι να ειχα καποιο προβλημα (win10)

ειχα χρησιμοποιησει αυτο https://www.techpowerup.com/download/ati-atiflash/

Δεν ξέρω τι να σου πω, όντως θα έπρεπε να λειτουργεί (εκτός κι αν οι τελευταίες αναβαθμίσεις των Win "έσπασαν" πάλι τη συμβατότητα).

Έχει τίποτα προαπαιτούμενα για να τρέξει?

Έψαξες στο γούγλη?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Πέτρος είπε

Δεν ξέρω τι να σου πω, όντως θα έπρεπε να λειτουργεί (εκτός κι αν οι τελευταίες αναβαθμίσεις των Win "έσπασαν" πάλι τη συμβατότητα).

Έχει τίποτα προαπαιτούμενα για να τρέξει?

Έψαξες στο γούγλη?

οχι.. βεβαια μονο μια φορα το εχω χρησιμοποιησει οποτε δε ξερω αμα στη δευτερη θα ετρωγα ακυρο οπως ο μακιαβελι

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Το Warzone απο default χρησιμοποιεί όλο το VRAM της κάρτας και σε συνδιασμό με τους drivers υποθέτω δημιουργεί stuterring. Το Fix είναι πολύ απλό και είναι σχετικά γνωστό εδώ και μερικές βδομάδες. Πας στο C:\Users\YourUserName\Documents\Call of Duty Modern warfare\players - Ανοίγεις το  adv_options.ini - Βάζεις VideoMemoryScale = 0.55

Προσωπικά έχω και τα εξής settings: 

Γραφικά σε High - Ultra / Fullscreen Borderless / VSync ON / RIS 70% - και δουλεύει μια χαρά. Proof (don't take this too seriously):

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

QKRpvnq.jpg

θα το δοκιαμσω απλα το θεμα ειναι οτι δεν ειχα ποτε θεμα με το παιχνιδι με stutters κλπ και απο χθες παρατηρησα πολυ εκνευριστικα spikes, το μονο που αλλαξε ειναι η gpu, απο rx580 σε 5700xt, χωρις να αλλαξω drivers κλπ, και επισης εβαλα το valorant που εχει το riot vanguard και απ οτι διαβασα μπορει να προκαλεσει fps drops σε games.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Lezantas26 είπε

οχι.. βεβαια μονο μια φορα το εχω χρησιμοποιησει οποτε δε ξερω αμα στη δευτερη θα ετρωγα ακυρο οπως ο μακιαβελι

Μπούφος...μπέρδεψα το ποιός λέει τι!

Δημοσ.
1 minute ago, splanis said:

θα το δοκιαμσω απλα το θεμα ειναι οτι δεν ειχα ποτε θεμα με το παιχνιδι με stutters κλπ

Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με άλλες κάρτες, στην 5700 xt είναι σίγουρα το πρόβλημα. Εγώ το έχω βάλει το fix (workaround) και το έχει φτιάξει και για αλλα 3 άτομα ήδη που τους το έχω πει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Luciddream είπε

Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με άλλες κάρτες, στην 5700 xt είναι σίγουρα το πρόβλημα. Εγώ το έχω βάλει το fix (workaround) και το έχει φτιάξει και για αλλα 3 άτομα ήδη που τους το έχω πει.

τι ακριβως κανει αυτο το fix? 0.85 ειναι εμενα by default

τι εννοεις στην 5700χτ ειναι το προβλημα;

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ.
Just now, splanis said:

τι ακριβως κανει αυτο το fix? 0.85 ειναι εμενα by default

τι εννοεις στην 5700χτ ειναι το προβλημα;

Εννοώ ότι όσοι έχουν 5700 xt έχουν πρόβλημα με stuttering, απλά κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν ή νομίζουν ότι φταίνε οι servers και ότι θα φτιάξει στο μέλλον. Με αυτό το setting μικραίνει το scaling της VRAM, πρακτικά βάζει λιγότερα πράγματα μέσα στην VRAM οπότε όταν θέλει να τα δείξει θα πρέπει να τα φορτώσει απο αλλού πρωτα (RAM / SSD) - Αντί για 8GB VRAM χρησιμοποιεί περίπου 6GB. Μπορείς να το αφήσεις και πιο πάνω π.χ 0.65 - εγώ το πήγα απευθείας  0.55 και δεν χάνω τίποτα in game.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Luciddream είπε

Εννοώ ότι όσοι έχουν 5700 xt έχουν πρόβλημα με stuttering, απλά κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν ή νομίζουν ότι φταίνε οι servers και ότι θα φτιάξει στο μέλλον. Με αυτό το setting μικραίνει το scaling της VRAM, πρακτικά βάζει λιγότερα πράγματα μέσα στην VRAM οπότε όταν θέλει να τα δείξει θα πρέπει να τα φορτώσει απο αλλού πρωτα (RAM / SSD) - Αντί για 8GB VRAM χρησιμοποιεί περίπου 6GB. Μπορείς να το αφήσεις και πιο πάνω π.χ 0.65 - εγώ το πήγα απευθείας  0.55 και δεν χάνω τίποτα in game.

αντε να το δοκιμασω, αν και το stutter δεν το ειχα σε ολα τα γκειμς, πχ μπορει να εκανα ενα ρισταρτ και αν εστρωνε

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Luciddream είπε

φτιαχνει το stuttering με το να διαβαζει αρχεια απ τη ram/ssd αντι τη vram? μηπως το λες αναποδα ή το καταλαβα εγω λαθος?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...