Προς το περιεχόμενο

AMD RX 5500/5600/5700(XT) Owner's club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, enable_your_mind είπε

Οχι δεν ισχυει αυτο που λες... Γιατι τον ssd  τον γυρισα πισω επειδη την 3η μερα λειτουργιας επαθε κοκομπλοκο και δεν τον εβλεπε ξαφνικα η μητρικη μου σε καμια nmve θυρα , οποτε τον πηγα πισω ειπα δεν δουλευει σωστα δεν θελω να περιμενω ελεγχο και αλλαγη εγγυησης και πηρα τα χρηματα πισω.. Ειναι ακριβως ετσι ( εχεις δικαιωμα  να επιστρεψεις το προιον που πηρες σε διαστημε 2 εδβομαδων ) και εδω αυτα που επιστρεφονται τα πουλανε με λιγοτερη τιμη απο το κανονικο με σημειωση οτι ειναι ανοιγμενο προιον ( αν το εχει ανοιξει ο αλλος γιατι μπορεις να το επιστρεψεις ακομα και σφραγισμενο η με σημειωση χρηση 2 εβδομαδων κλπ.. )// Ο νομος μιλαει για επιστροφη ανεξαρτητως ελλατωματικου η μη...

Δεν διαφωνώ με εσένα, με την περίπτωσή σου.

Είναι, απλά, διαφορετική περίπτωση. Στην Ελλάδα, νομίζω, υπάρχει διάκριση.

Αν επιστρέψεις γενικά στις 14 μέρες, είσαι οκ...αν είναι χαλασμένο, το DOA  σε καλύπτει για εβδομάδα (με κάθε επιφύλαξη).

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

βασιζόμενος σε αυτο "Μπορείτε να επιστρέψετε τις αγορές σας για οποιονδήποτε λόγο – ακόμη κι αν απλώς αλλάξατε γνώμη."

ευελπιστω οτι θα με εξυπηρετησουν καθως θα ζητησω πιστωτικο για να παω στην rx 5700 xt...

επισης βρηκα αυτο: https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns//greece/index_el.htm

πιο συγκεκριμενα: 

Τι είδους επανόρθωση δικαιούται ο καταναλωτής δωρεάν; Ισχύει κάποια προθεσμία για την εφαρμογή της επανόρθωσης;

Δεν υπάρχει «ιεράρχηση επανορθώσεων». Ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει επιδιόρθωση ή αντικατάσταση του εμπορεύματος, έκπτωση της τιμής ή επιστροφή των χρημάτων, εκτός αν η λύση αυτή είναι δυσανάλογη σε σχέση με το ελάττωμα. Ο πωλητής ή επιδιορθωτής πρέπει να εφαρμόσει μια λύση εντός εύλογου διαστήματος που δεν θα δημιουργεί προβλήματα στον καταναλωτή.

Επεξ/σία από Σαϊνόμπι
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η υπαναχώρηση δεν ισχύει μόνο εφόσον επιστρέψεις το προιόν όπως το πήρες? Δηλαδή σφραγισμένο? Γιατί και βάση κοινής λογικής θα ήταν άδικο για τα καταστήματα να μπορεί ο καθένας να παραγγείλει ένα πανάκριβο προιόν τεχνολογίας, να κάνει την πλάκα του κάνα 10ημερο και μετά να το γυρνάει "γιατί έτσι". Εμάς βέβαια θα μας βόλευε σαν καταναλωτές δε λέω. Μπορεί να παίξει κι αυτό, ειδικά σε κάνα amazon πχ, αλλά είναι στην ευχέρεια τους, δεν είναι υποχρεωμένοι.

Επεξ/σία από NoiSy MaN
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Σαϊνόμπι είπε

βασιζόμενος σε αυτο "Μπορείτε να επιστρέψετε τις αγορές σας για οποιονδήποτε λόγο – ακόμη κι αν απλώς αλλάξατε γνώμη."

ευελπιστω οτι θα με εξυπηρετησουν καθως θα ζητησω πιστωτικο για να παω στην rx 5700 xt...

Η διαδικασια που εκανα εγω ηταν και μαλιστα προσφατα ( πηγα απο το καταστημα τους που λογο του ιου οι υπαλληλοι ειναι ολοι μεσα ( και εχει κατι υπολογιστες που τους μιλας με καμερα αν θες ( αλλα εχει και ετοιμα κοισκια που  πασ και γραφεις αριθμο παραγγελιας και διαλεγεις με τι θελεις να πληρωσεις αν δεν το εχεις κανει ηδη και μετα απλα περιμενεις να παραλαβεις το προιον σου , και εχει και ενα τμημα για επιστροφες που απλα εχει ενα πισι που πατας τον αριθμο παραγγελιας σου και απο μονο του βρισκει ποτε εγινε οποτε σε εμενα εδεινε 2 επιλογες για ελεγχο μεσω της εγγυησης η επιστροφη χρηματων .

Διαλεξα την επιστροφη χρηματων  μου εβγαλε τυπικα μια φορμα που εγραψα :μετα απο 3 μερες σταματησε η μητρικη να τον διαβαζει ) πατησα αποστολη μου εκτυπωσε ενα κωδικο και ηρθε ενας υπαλληλος πηρε το κουτι με τον δισκο και κολλησε τον κωδικο εκτυπωσης πανω στον δισκο και μου λεει θα παρετε τα χρηματα σας πισω στην καρτα που ειχατε κανει την αγορα και οντως σε 2 εργασιμες μερες ειχα παρει τα λεφτα..

Ο νομος ειναι της Ευρωπαικης ενωσης τωρα αν στην Ελλαδα θελουν οπως παντα να μην πανε με τον καταναλωτη αυτο ειναι αλλη ιστορια..

Ελπιζω να βγαλεις ακρη και αν μπορεις να πας σε μια Sapphire 5700xt Nitro ( που εχω και ποτε δεν αντιμετωπισα κανενα θεμα απο τοτε που την πηρα )

Επεξ/σία από enable_your_mind
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, NoiSy MaN είπε

Η υπαναχώρηση δεν ισχύει μόνο εφόσον επιστρέψεις το προιόν όπως το πήρες? Δηλαδή σφραγισμένο? Γιατί και βάση κοινής λογικής θα ήταν άδικο για τα καταστήματα να μπορεί ο καθένας να παραγγείλει ένα πανάκριβο προιόν τεχνολογίας, να κάνει την πλάκα του κάνα 10ημερο και μετά να το γυρνάει "γιατί έτσι". Εμάς βέβαια θα μας βόλευε σαν καταναλωτές δε λέω. Μπορεί να παίξει κι αυτό, ειδικά σε κάνα amazon πχ, αλλά είναι στην ευχέρεια τους, δεν είναι υποχρεωμένοι.

Αυτα ειναι μαλακιες που λενε τα καταστηματα. Η οδηγια ειναι σαφης το επιστρεφεις σε οτι κατασταση γουσταρεις και το καταστημα σου βγαζει "κουστουμι" αναλογα.

Πχ αν ειναι απλως ανοιγμενο μπορει να σου πουν "εγω δε μπορω να το πουλησω καινουργιο, θα σου κοψω 20 ευρω".

Τουλαχιστον ετσι ηταν περυσι  που το ειχα κοιταξει, και μαλιστα το εκανα σε καταστημα που μου εκοψαν 10% (1€) επειδη το ειχα ανοιξει

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

Αυτα ειναι μαλακιες που λενε τα καταστηματα. Η οδηγια ειναι σαφης το επιστρεφεις σε οτι κατασταση γουσταρεις και το καταστημα σου βγαζει "κουστουμι" αναλογα.

Πχ αν ειναι απλως ανοιγμενο μπορει να σου πουν "εγω δε μπορω να το πουλησω καινουργιο, θα σου κοψω 20 ευρω".

Τουλαχιστον ετσι ηταν περυσι  που το ειχα κοιταξει, και μαλιστα το εκανα σε καταστημα που μου εκοψαν 10% (1€) επειδη το ειχα ανοιξει

Σε ό,τι κατασταση γουστάρεις, δύσκολα. Αυτό με τη μείωση αξίας ναι, αλλά εγώ πήρα ως δεδομένο ότι τα παιδιά πάνω μιλάνε με σκεπτικό την επιστροφή όλου του ποσού.

Δημοσ.

καλησπερα, 

προσπαθωντας να επιλεξω καρτα γραφικων ειμαι αναμεσα στην gigabyte 5600xt gaming οπως προτεινε ο φιλος @adtakhs συμφωνα με το παρακατω διαγραμμα, αλλα γλυκοκοιταζω και τις 5700(xt) (Παντα σε μεταχειρησμενη).

Η ερωτηση μου ειναι, 1/ για την 5700(xt) προτεινετε καποια συγκεκριμενη υλοποιηση; 

2/ θα δω ουσιωδης διαφορα απο την gigabyte 5600xt gaming σε σχεση με την 5700(xt)? - αξιζει δηλαδη να κοιταξω για 5700(xt)?

Η καρτα θα μπει σε συστημα με ryze 5 3600

Screenshot_20200419_182340.png

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tzini_Gr είπε

καλησπερα, 

προσπαθωντας να επιλεξω καρτα γραφικων ειμαι αναμεσα στην gigabyte 5600xt gaming οπως προτεινε ο φιλος @adtakhs συμφωνα με το παρακατω διαγραμμα, αλλα γλυκοκοιταζω και τις 5700(xt) (Παντα σε μεταχειρησμενη).

Η ερωτηση μου ειναι, 1/ για την 5700(xt) προτεινετε καποια συγκεκριμενη υλοποιηση; 

2/ θα δω ουσιωδης διαφορα απο την gigabyte 5600xt gaming σε σχεση με την 5700(xt)? - αξιζει δηλαδη να κοιταξω για 5700(xt)?

Η καρτα θα μπει σε συστημα με ryze 5 3600

Screenshot_20200419_182340.png

5700ΧΤ nitro, powercolor, msi gaming x, evoke, pulse

Δημοσ.
4 minutes ago, LIGHT1NG said:

5700ΧΤ nitro, powercolor, msi gaming x, evoke, pulse

και απο την 5700 ποια υλοποιηση προτεινεις;

περα απο αυτο, bios update χρειαζονται οι 5700 & 5700xt? - ή ειναι κομπλε;

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Tzini_Gr είπε

μπορεις να βαλεις bios απο XT στην απλη 5700 για να βγαλεις το περιορισμο που εχουν στο oc, προφανως ομως δεν ειναι απαραιτητο αν δεν θες να πειραξεις τη καρτα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tzini_Gr είπε

Όχι δεν χρειάζονται bios update οι 5700 .

η 5600XT που σου είχα προτείνει έγινε ξανά διαθέσιμη από ότι είδα.

5 λεπτά πριν, Tzini_Gr είπε

το τροφοδοτικο της υπογραφης, θα σηκωνει την 5700?

Σηκώνει 2 X 5700 , αλλά αν φτάσεις στην 5700 , κοίταξε την MSI RX 5700XT EVOKE OC που είναι οικονομική και καλή.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα. Νομίζω το είπα και πιο πίσω αλλά το ξαναλέω μήπως το έχει κάνει κανείς. 

Είχα flashαρει XT bios στην 5700 pulse. Έκανα ένα format και πέρασα ξανά το αρχικό bios της. Έπειτα έκανα όλα τα windows updates και μετά από καιρό πήγα να ξαναφλασαρω το XT bios ωστόσο δεν ανοίγει πλέον το atiflash. 

Έχει κανείς άλλος θέμα με το atiflash; 

Υπάρχει κανείς να βρήκε work around χωρίς format;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...