Προς το περιεχόμενο

AMD RX 5500/5600/5700(XT) Owner's club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Luciddream είπε

03:00 - Λοιπόν πάλι μου κόλλησε το Warzone σήμερα με V-Sync και δοκίμασα με Chill... μεγάλη διαφορά, πρώτον είχα tearing - το οποίο έφυγε ενεργοποιώντας το enhanced sync, και δεύτερον είχα Input Lag, ενώ με το V-Sync δεν έχω ποτέ... Επειδή ήμουν με παρέα δεν μπορούσα να κάνω πολλές δοκιμές... θα μπώ τώρα να δοκιμάσω διάφορα... αλλά προς το παρόν με VSync on φαίνεται το πιο καλό experience, μέχρι να αρχίσει το stuttering.

03:50 - Λοιπόν, Με VSync δεν έχω κάποιο lag, αλλά που και πού αρχίζει το stuttering. Με Chill έχω lag, ακόμα και αν βάλω 120fps min/max. Με το in-game FPS limiter, έχω πάλι lag. Ο μόνος τρόπος να μην έχω lag / tearing είναι είτε με unlimited FPS (250 στο training), είτε με VSync. Σαν να επηρεάζει το Game υπερβολικά το FPS limiting, είτε in-game είτε απο drivers. Συνεχίζω δοκιμές μέχρι να με πάρει ο ύπνος απτην κούραση.

με τα settings που σου εστειλα δεν εχω κανένα θέμα

vsync off always + Global-Graphics-BTR-custom.jpg?resize=10

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, 7nisiotis said:

με τα settings που σου εστειλα δεν εχω κανένα θέμα

vsync off always +

Τίποτα μόνο με VSync παίζει σωστά in-game, δοκίμασα και Chill αλλά έχει microstuttering, με unlimited FPS το ίδιο... πάω για ύπνο και αύριο θα δοκιμάσω και χωρίς FreeSync μήπως φταίει αυτό. Θα κοιτάξω και τα settings που έστειλες αν δεν γίνει τίποτα με κλειστό FreeSync.

p.s Βλέπω ότι το screenshot που έστειλες γράφει RX 590 series

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Luciddream είπε

03:00 - Λοιπόν πάλι μου κόλλησε το Warzone σήμερα με V-Sync και δοκίμασα με Chill... μεγάλη διαφορά, πρώτον είχα tearing - το οποίο έφυγε ενεργοποιώντας το enhanced sync, και δεύτερον είχα Input Lag, ενώ με το V-Sync δεν έχω ποτέ... Επειδή ήμουν με παρέα δεν μπορούσα να κάνω πολλές δοκιμές... θα μπώ τώρα να δοκιμάσω διάφορα... αλλά προς το παρόν με VSync on φαίνεται το πιο καλό experience, μέχρι να αρχίσει το stuttering.

03:50 - Λοιπόν, Με VSync δεν έχω κάποιο lag, αλλά που και πού αρχίζει το stuttering. Με Chill έχω lag, ακόμα και αν βάλω 120fps min/max. Με το in-game FPS limiter, έχω πάλι lag. Ο μόνος τρόπος να μην έχω lag / tearing είναι είτε με unlimited FPS (250 στο training), είτε με VSync. Σαν να επηρεάζει το Game υπερβολικά το FPS limiting, είτε in-game είτε απο drivers. Συνεχίζω δοκιμές μέχρι να με πάρει ο ύπνος απτην κούραση.

Εχεις δοκιμασει καθαρη εγκατασταση τους τελευταιους οδηγους? 4.1 νομιζω

Δοκιμασες να κανεις επαληθευση των αρχειων του παιχνιδιου? Να καθαρισεις τη cache του?

Υπαρχουν μηπως αλλα ατομα που εχουν παρομοια προβληματα, αρα αν γοογλαρεις μηπως γραφουν καμια αλλη ιδεα?

Δημοσ.

Καλησπέρα πεδία έχω να κάνω μια ερώτηση άμα γνωρίζετε, έχω πάρει την 5700χτ από Σκρούτζ τα παιχνίδια που δίνει δώρο πως θα βρω το coupon code?

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Lelosxxx είπε

Καλησπέρα πεδία έχω να κάνω μια ερώτηση άμα γνωρίζετε, έχω πάρει την 5700χτ από Σκρούτζ τα παιχνίδια που δίνει δώρο πως θα βρω το coupon code?

Δεν τα δικαιούσαι, μόνο αν την είχες αγοράσει απο το Πλαίσιο (Το μοναδικό κατάστημα απο Ελλάδα που συμμετέχει στο Promotion)

• Like 1
Δημοσ.
9 hours ago, Lezantas26 said:

Υπαρχουν μηπως αλλα ατομα που εχουν παρομοια προβληματα, αρα αν γοογλαρεις μηπως γραφουν καμια αλλη ιδεα?

Καλά ο καθένας γράφει το μακρύ και το κοντό του... ήθελα να κάνω δοκιμές για να καταλάβω και εγώ τι φταίει για την περίπτωση μου. Το βράδυ βρήκα μια πρόταση απο κάποιον και θα την δοκιμάσω τώρα.. αν δουλέψει θα το γράψω εδώ να το ξέρουν και άλλοι που έχουν παρόμοιο θέμα.

Δημοσ.

Τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιώ στο παιχνίδι στις είχα αναρτήσει κάποιες σελίδες πίσω + τα παραπάνω ( απο review page ) + vsync off+ frame limit off + freesync off = 9 στις 10 φορές κανένα θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 minutes ago, 7nisiotis said:

Τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιώ στο παιχνίδι στις είχα αναρτήσει κάποιες σελίδες πίσω + τα παραπάνω ( απο review page ) + vsync off+ frame limit off + freesync off = 9 στις 10 φορές κανένα θέμα

Εγώ πάντως τα έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα. Το frame limit δημιουργεί πρόβλημα σε όλα, είτε απο Chill, είτε το in-game, είτε το Enhanced sync. To Unlimited FPS, μου πάει περιπου 140+ FPS σε High settings, 60 βαθμους κελσίου περίπου, αλλά έχει ελάχιστο tearing και ελάχιστο lag, σε σχέση με το VSYNC που παίζει πιο Smooth και η θερμοκρασία μένει στους 50c. Οποιοδήποτε FPS cap κοντά στα HZ της οθόνης μου δημιουργεί μεγαλύτερο tearing, και μεγαλύτερο lag. Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει ακόμα είναι να κλείσω το Freesync. Κάνω περίπου 8 ώρες δοκιμές απο χτες το βράδυ με όλα τα settings.

Για το πρόβλημα που είχα με το stuttering σαν λύση δοκίμασα να ρίξω το VRAM usage, απο τα advanced settings. Αλλά λογικά θα χρειαστεί να περάσουν μερικές μέρες για να σιγουρευτώ ότι παίζει σωστά, μέχρι τώρα δεν έχω κάποιο θέμα. Τα υπόλοιπα settings που πείραξα είναι να βάλω τα περισσότερα High + Ultra in-game, και το Radeon Sharpness 70%.

Αν την παλέψω σε λίγο θα δοκιμάσω και με Freesync off να δούμε αν αλλάζει τίποτα. Μέχρι τώρα η καλύτερη λύση φαίνεται Freesync / VSYNC on, τουλάχιστον σε εμένα.

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν και έχουν περάσει λίγες μέρες νομίζω ότι το πρόβλημα ήταν το setting του VRAM usage.. έχω παίξει πάρα πολλές ώρες και δεν έχει κανει κιχ.. problems solved :D

On 05/04/2020 at 15:36, 7nisiotis said:

Το RiS στο MW Warzone νομίζω προκαλεί stuttering. Θα δοκιμάσω με τους νέους drivers και βλέπουμε.

Cross quote απτο άλλο τοπικ, αλλά κομπλε και με RIS ανοιχτό. Το έχω στα 70% και είναι μια χαρά. Τα γραφικά High / Ultra πλέον και το χαίρομαι 100x φορές περισσότερο απο ότι στα medium. Έχω πάρει και αρκετά περισσότερες νίκες τις τελευταίες μέρες, καθώς σε κάποια σημεία τα γραφικά είναι πολύ πιο καθαρά.

Το stuttering πιστεύω είναι είτε απο PC με πολύ λίγη RAM (π.χ 8GB), είτε επειδή τρώει πολύ VRAM το Game, το οποίο ευτυχώς ρυθμίζεται.

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συνεχιζοντας τις δοκιμες, δε μπορω να πω οτι εχω βγαλει καποιο συμπερασμα. Επαιξα αυτες τις μερες, αρκετα, AC Odyssey. Σε γενικες γραμμες ημουν στα 60fps. Οσοι το εχουν παιξει, στο σημειο που δειχνει το cinematic, 

Spoiler

που ο νικολαος "πετατει" τα παιδια του στι γκρεμο

τα fps επεσαν στα 30. Μολις τελειωσε και ξεκινησε ξανα το παιχνιδι, πηγε αμεσως στα 60. Η καρτα για καποιο λογο, ριχνει τις επιδοσεις τις αυτοματα σε συγκεκριμενες στιγμες. Εχω δοκιμασει αρκετους  συνδυασμους manual ρυθμισεων.

Υπαρχει καποιος με 3600/5700xt pulse να γραψει τι ρυθμισεις εχει κανει (αν εχει κανει) στα ρολογια/ρυθμισεις της καρτας, και ενα παιχνιδι που παιζει, για να κανω μια συγκριση? Αν εχει και μονιτορ 60hz, ακομα καλυτερα.

Επεξ/σία από VasKag
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, VasKag said:

Συνεχιζοντας τις δοκιμες, δε μπορω να πω οτι εχω βγαλει καποιο συμπερασμα. Επαιξα αυτες τις μερες, αρκετα, AC Odyssey. Σε γενικες γραμμες ημουν στα 60fps. Οσοι το εχουν παιξει, στο σημειο που δειχνει το cinematic, τα fps επεσαν στα 30.

Με ένα απλό Google φαίνεται ότι έτσι είναι σχεδιασμένο το Game. Και απο πιο παλιά interviews:

30 was our goal, it feels more cinematic. 60 is really good for a shooter, action adventure not so much. It actually feels better for people when it's at that 30fps. It also lets us push the limits of everything to the maximum.

https://www.technobuffalo.com/assassins-creed-unity-framerate-30fps-more-cinematic

Επεξ/σία από Luciddream
  • Like 1
Δημοσ.

Μιας και το 4ημερο έπαιξα αρκετά μπορώ να πω ότι με τους 22.2.0 δουλεύει άψογα η RX5700 Pulse. Ακόμα και με αρκετά alt tabs που είχε θέμα παλιότερο και πετούσε black screen με τον ήχο να παίζει (το γνωστό) πλέον εξαλείφθηκε. 

Η βλακεία είναι ότι flashαρα το original bios της 5700 για πειραματικούς λόγους και έκανα windows updates που είχα καιρό να κάνω. Με τα πολλά, πλέον δεν ανοίγει το atiflash. 

Θέλω να ξαναflashαρω το XT bios αποφευγοντας το format. Any thoughts?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για  όποιον δεν την παλεύει με το ddu, είναι ο ποιο αναλυτικός οδηγός που έχω δει.

Eδώ και καιρό παίζω green hell με τη κάρτα να τεμπελιάζει (50-60%) και γύρω στα 70 fps, πριν λίγες μέρες έγινε update ( άλλαξαν  Unity απο version 2018 σε 2019) και το παιχνίδια παίζει με ~100 fps και 99% usage   

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ.

Ερωτηση σχετικα με chipset drivers

Τι διαφορα εχουν το ενα με το αλλο αυτα τα 2?

Χρειαζονται και τα 2? Για την ιστορια εγω εχω βαλει αυτο της msi.

amd chipset drivers.png

msi chipset drivers.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, VasKag είπε

Ερωτηση σχετικα με chipset drivers

Τι διαφορα εχουν το ενα με το αλλο αυτα τα 2?

Χρειαζονται και τα 2? Για την ιστορια εγω εχω βαλει αυτο της msi.

amd chipset drivers.png

msi chipset drivers.png

το κάτω είναι ποιο παλιο... Πάντα το είχα απορία γιατί οι drivers τις msi είναι τεράστιοι σε μέγεθος σε σχέση με το site της amd 

Επεξ/σία από leros2004

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...