Επισκέπτης Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Το input lag είναι δικαιολογία για τους άμπαλους. Τα 75Hz μια χαρά είναι..
adtakhs Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Ήρθαν κάτι πράγματα που είχα παραγγείλει από foxstore στα μέσα Μαρτίου .... 2600X B450 VDH MSI RX 5700 EVOCE OC κ.λ.π. -------------------------------------------- Τι συνδυασμό οδηγών chipset και drivers κάρτας περνάω για μέγιστη σταθερότητα? Το pc θα στηθεί και θα φύγει σε παιδί γυμνασίου. Δεν θα έχω χρόνο για τεσταρίσματα. Επεξ/σία 15 Απριλίου 2020 από adtakhs
Πέτρος Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 9 ώρες πριν, Luciddream είπε Εγώ πάντως παίζω FPS (MW Warzone) με Vsync on / Freesync on και οθόνες στα 75hz - και δεν έχω κανένα θέμα με input lag. "proof": Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Tearing δεν έχω, η κάρτα είναι αθόρυβη και θερμοκρασία δεν ανεβάζει ποτέ. Δεν ξέρω αν έχει κάποιο πλεονέκτημα το chill που δεν γνωρίζω, αλλά εγώ είμαι καλυμμένος έτσι. Έτρεξα και ένα Benchmark έτσι για comparison. Υποθέτω ίσως είναι λόγω της RAM η διαφορά που έχω βαρεθεί να ανεβάσω τα timings. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Μιλάς για διαφορετική υπόθεση. Η κάρτα σου υποστηρίζει +FS, οπότε με κόφτη στα 75 και το FS να αναλαμβάνει όποτε έχεις πτώσεις (δύσκολο για τέτοια κάρτα, αλλά πάντα γίνεται) γλιτώνεις από τα περισσότερα προβλήματα. Το να μην έχεις tearing είναι λογικό, αφού λόγω του Vsync δεν πας πάνω από τα 75fps. Το αν έχεις input lag, θα το μάθεις μόνο αν το κλείσεις το vsync, και κρίνεις μόνος. Το anti-lag, το έχεις ενεργοποιημένο? Του φίλου, που σχολίασα, η οθόνη δεν υποστηρίζει FS και μια 5700(ΧΤ) για 1080p είναι υπερβολικά ισχυρή για το 99% των τίτλων σήμερα. Με το Vsync που λογικά παίζει, η κάρτα κααααθεται κάπου στο 60-70% (βαριά) των δυνατοτήτων της (όπως και η δική σου), οπότε λογικό είναι να μην ανεβάζει θερμοκρασίες κλπ. 7 λεπτά πριν, adtakhs είπε Ήρθαν κάτι πράγματα που είχα παραγγείλει από foxstore στα μέσα Μαρτίου .... 2600X B450 VDH MSI RX 5700 EVOCE OC κ.λ.π. -------------------------------------------- Τι συνδυασμό οδηγών chipset και drivers κάρτας περνάω για μέγιστη σταθερότητα? Το pc θα στηθεί και θα φύγει σε παιδί γυμνασίου. Δεν θα έχω χρόνο για τεσταρίσματα. Λογικά, τα τελευταία. Φτιάξε του, αν προλαβαίνεις, κι ένα προφίλ στην κάρτα γραφικών για uv και fans μόνο, και λογικά δεν θα υπάρχουν θέματα. 1
emperor4her Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Καλημερα, κατοχος και εγω λοιπον της 5700Xt nitro+. καλωδιο για συγχρονισμο με aura βρηκα στο alliexpres με κανα 2ευρω.. σε κανα 2μηνο θα γραψω αν ειναι κομπλε 2 ερωτησουλες, με kraken G12 δουλευει? οι αποψεις στα φορουμ διαβαζω διίστανται, αλλοι λενε ναι, αλλοι οτι αφηνει κενα..θελω να ριξω τις θερμοκρασιες! απο θερμοκρασιες πως πατε? σε stock oc χτυπαω 70-72 Και δεν ειναι και καλοκαιρι ακομη!! τα υπολοιπα του pc φαινονται στην υπογραφη μου! ενδεικτικα παιζω pubg σε 2560 × 1080 με medium γραφικα Και 150fps περιπου.
7nisiotis Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, emperor4her είπε Καλημερα, κατοχος και εγω λοιπον της 5700Xt nitro+. καλωδιο για συγχρονισμο με aura βρηκα στο alliexpres με κανα 2ευρω.. σε κανα 2μηνο θα γραψω αν ειναι κομπλε 2 ερωτησουλες, με kraken G12 δουλευει? οι αποψεις στα φορουμ διαβαζω διίστανται, αλλοι λενε ναι, αλλοι οτι αφηνει κενα..θελω να ριξω τις θερμοκρασιες! απο θερμοκρασιες πως πατε? σε stock oc χτυπαω 70-72 Και δεν ειναι και καλοκαιρι ακομη!! τα υπολοιπα του pc φαινονται στην υπογραφη μου! ενδεικτικα παιζω pubg σε 2560 × 1080 με medium γραφικα Και 150fps περιπου. UNDERVOLT 1
leros2004 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, adtakhs είπε Ήρθαν κάτι πράγματα που είχα παραγγείλει από foxstore στα μέσα Μαρτίου .... 2600X B450 VDH MSI RX 5700 EVOCE OC κ.λ.π. -------------------------------------------- Τι συνδυασμό οδηγών chipset και drivers κάρτας περνάω για μέγιστη σταθερότητα? Το pc θα στηθεί και θα φύγει σε παιδί γυμνασίου. Δεν θα έχω χρόνο για τεσταρίσματα. τα τελευταία ! 2 ώρες πριν, emperor4her είπε Καλημερα, κατοχος και εγω λοιπον της 5700Xt nitro+. καλωδιο για συγχρονισμο με aura βρηκα στο alliexpres με κανα 2ευρω.. σε κανα 2μηνο θα γραψω αν ειναι κομπλε 2 ερωτησουλες, με kraken G12 δουλευει? οι αποψεις στα φορουμ διαβαζω διίστανται, αλλοι λενε ναι, αλλοι οτι αφηνει κενα..θελω να ριξω τις θερμοκρασιες! απο θερμοκρασιες πως πατε? σε stock oc χτυπαω 70-72 Και δεν ειναι και καλοκαιρι ακομη!! τα υπολοιπα του pc φαινονται στην υπογραφη μου! ενδεικτικα παιζω pubg σε 2560 × 1080 με medium γραφικα Και 150fps περιπου. Στα γρήγορα μπορείς να δοκιμάσεις voltage 1000mah, stock ρολόγια σε core και 1800mhz Μνήμη. Δεν έχω δει Nitro+ που να μην τα έχεις αυτά... Λογικό να έχεις τετοια τεμπς, οι ανεμιστήρες είναι ρυθμισμένοι για ησυχία Για το Pubg με τα παρακάτω παίζω σε qhd 144hz Και έχω απο 100 έως 150fps (εσυ μπορείς να τσιμπήσεις και παραπάνω λόγο χαμηλότερης ανάλυσης): και το καλοκαίρι δεν θα αλλάξει κάτι, αυτόματα θα ανεβάσουν στροφές τα fans και θα εχεις τα ίδια τεμπς Επεξ/σία 15 Απριλίου 2020 από leros2004 1
LIGHT1NG Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 2 ώρες πριν, emperor4her είπε Καλημερα, κατοχος και εγω λοιπον της 5700Xt nitro+. καλωδιο για συγχρονισμο με aura βρηκα στο alliexpres με κανα 2ευρω.. σε κανα 2μηνο θα γραψω αν ειναι κομπλε 2 ερωτησουλες, με kraken G12 δουλευει? οι αποψεις στα φορουμ διαβαζω διίστανται, αλλοι λενε ναι, αλλοι οτι αφηνει κενα..θελω να ριξω τις θερμοκρασιες! απο θερμοκρασιες πως πατε? σε stock oc χτυπαω 70-72 Και δεν ειναι και καλοκαιρι ακομη!! τα υπολοιπα του pc φαινονται στην υπογραφη μου! ενδεικτικα παιζω pubg σε 2560 × 1080 με medium γραφικα Και 150fps περιπου. δεν υπάρχει λόγος να πάρεις την top υλοποίηση για να βάλεις AIO για ψύξη η συγκεκρημένη λίγο undervolt και είσαι κομπλέ 1
Luciddream Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, Πέτρος said: Του φίλου, που σχολίασα, η οθόνη δεν υποστηρίζει FS και μια 5700(ΧΤ) για 1080p είναι υπερβολικά ισχυρή για το 99% των τίτλων σήμερα. Σωστό και αυτό, ούτε που το σκέφτηκα ότι μπορεί να μην υποστηρίζει Freesync. Σε αυτήν την περίπτωση ναι έχεις δίκιο. Βέβαια δεν έχω και καμια οθόνη Gaming, μια AOC IPS των 120 ευρώ έχω [link] Quote Το αν έχεις input lag, θα το μάθεις μόνο αν το κλείσεις το vsync, και κρίνεις μόνος. Το anti-lag, το έχεις ενεργοποιημένο? Είμαι απο Linux τώρα θα το δω το απόγευμα που θα ανοίξω Windows, νομίζω ότι το έχω κλειστό όμως. Θα έκανα και δοκιμές με το chill αλλά το Warzone είναι πολύ ευαίσθητο και δεν θέλω να αρχίσει να μου crasharei. Θα έπαιρνα και καλύτερη οθόνη για να εκμεταλλευτώ την κάρτα καλύτερα, αλλά μόλις τελειώσει η καραντίνα πάλι δεν θα χω χρόνο για παιχνίδια οπότε θα πάει χαμένη 😛 Επεξ/σία 15 Απριλίου 2020 από Luciddream 1
Luciddream Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Ξέχασα να απαντήσω, το anti-lag όπως και όλα τα options εκείνα τα έχω κλειστά, γιατί είχα παρατηρήσει ότι δημιουργούσαν προβλήματα με το Warzone. Θα προσπαθήσω αύριο να κάνω δοκιμές με high + ultra graphics και όλα ανοιχτά και χωρις vsync, να δούμε αν καταλαβαίνω κάποια διαφορά προς το καλύτερο. Γιατί έτσι που παίζω τώρα έχω τα γραφικά medium και κάθε 1-2 μέρες μου αρχίζει stuttering έτσι και αλλιώς και θέλει restart για να παίξει σωστά.
Πέτρος Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 9 ώρες πριν, Luciddream είπε Ξέχασα να απαντήσω, το anti-lag όπως και όλα τα options εκείνα τα έχω κλειστά, γιατί είχα παρατηρήσει ότι δημιουργούσαν προβλήματα με το Warzone. Θα προσπαθήσω αύριο να κάνω δοκιμές με high + ultra graphics και όλα ανοιχτά και χωρις vsync, να δούμε αν καταλαβαίνω κάποια διαφορά προς το καλύτερο. Γιατί έτσι που παίζω τώρα έχω τα γραφικά medium και κάθε 1-2 μέρες μου αρχίζει stuttering έτσι και αλλιώς και θέλει restart για να παίξει σωστά. ??? Εννοείς ώρες, φαντάζομαι. Πιθανότατα φταίει η standby mem που στα Win10 1+χρόνο τώρα γεμίζει όσο περνά η ώρα (και τίποτα να μην κάνεις) και μόλις εξαντληθεί αρχίζει το σύστημα και έχει τη συμπεριφορά που περιγράφεις. Εκεί χρειάζεσαι προγράμματα τύπου ISLC, να τρέχουν όποτε παίζεις και να στην αδειάζουν στο παρασκήνιο.
splanis Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Στις 13/4/2020 στις 6:34 ΜΜ, Arkin είπε Οι sapphire έχουν 2 χρόνια εγγύηση επίσημα το plaisio δίνει ακόμα ένα δικό του. Τεράστιο θέμα η εγγύηση αγορά μόνο από μεγάλα καταστήματα. απ οτι βλεπω σε ολα τα μαγαζια οι sapphire λενε 3 χρονια δεν νομιζω οτι τα δινει το πλαισιο μονο. Το visionstudio δινει 2 χρονια και λεει οτι ειναι πολιτικη του καταστηματος και απο κει και περα τα βρισκεις με την εταιρια. Στον 3ο χρονο αραγε εχεις εγγυηση μεσω serial number;
Luciddream Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Πέτρος said: ??? Εννοείς ώρες, φαντάζομαι. Πιθανότατα φταίει η standby mem που στα Win10 1+χρόνο τώρα γεμίζει όσο περνά η ώρα (και τίποτα να μην κάνεις) και μόλις εξαντληθεί αρχίζει το σύστημα και έχει τη συμπεριφορά που περιγράφεις. Εκεί χρειάζεσαι προγράμματα τύπου ISLC, να τρέχουν όποτε παίζεις και να στην αδειάζουν στο παρασκήνιο. Όχι, συνήθως παίζω καλά, δοκίμασα το RAMMAP για να κάνω clear την standby και δεν άλλαξε τιποτα, επίσης δεν μου δείχνει ποτε την standby να ανεβάζει πολύ. Το stuttering μου το κάνει μια φορά την βδομάδα, αλλα τελευταία, πιο συχνά. Χτες π.χ μου το έκανε, προχτές όχι, και παίζω κανα 3ωρο / day. Μόνο στο Warzone αυτό στο Witcher 3 π.χ που παίζω και περισσότερες ώρες δεν το κάνει ποτέ. Κάπου διάβασα ότι φταίνε οι servers και όταν αλλάξεις server σταματάει, αλλά δεν το έχω τεστάρει ποτέ, όταν αρχίζει το stuttering κάνω restart το PC και φτιάχνει. Επίσης μου φτιάχνει και αν βγάλω το VSync την ώρα που παίζω, υποθέτω γιατί δεν αφήνει τα ρολόγια να πέσουν όταν προσπαθεί να βγάλει περισσότερα FPS, αλλά 99% crasharei με τέτοια αλλαγή. Είναι ακόμα πολύ beta το Game. Επεξ/σία 16 Απριλίου 2020 από Luciddream 1
7nisiotis Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 12 ώρες πριν, Luciddream είπε Ξέχασα να απαντήσω, το anti-lag όπως και όλα τα options εκείνα τα έχω κλειστά, γιατί είχα παρατηρήσει ότι δημιουργούσαν προβλήματα με το Warzone. Θα προσπαθήσω αύριο να κάνω δοκιμές με high + ultra graphics και όλα ανοιχτά και χωρις vsync, να δούμε αν καταλαβαίνω κάποια διαφορά προς το καλύτερο. Γιατί έτσι που παίζω τώρα έχω τα γραφικά medium και κάθε 1-2 μέρες μου αρχίζει stuttering έτσι και αλλιώς και θέλει restart για να παίξει σωστά. Βάλε textures μόνο Normal. Εγώ παίζω έτσι όπως βλέπεις και δεν έχω θέμα. Μπορεί 1 φορά τη βδομάδα να βγάλει κάνα άκυρο dev error 1220 αλλά κατά τα άλλα μετά από τσεκαρισμα είναι πιο smooth τα Normal παρά High settings. https://imgur.com/a/02W5Mgd
Luciddream Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 27 minutes ago, 7nisiotis said: Βάλε textures μόνο Normal. Εγώ παίζω έτσι όπως βλέπεις και δεν έχω θέμα. Μπορεί 1 φορά τη βδομάδα να βγάλει κάνα άκυρο dev error 1220 αλλά κατά τα άλλα μετά από τσεκαρισμα είναι πιο smooth τα Normal παρά High settings. https://imgur.com/a/02W5Mgd Με normal είμαι τώρα όμως. Γενικά είναι καλά αλλά έχω κάτι θέματα με το depth of view, αργεί να ζουμάρει. Δεν έχω κάτσει να τα ψάξω, ίσως ασχοληθώ σήμερα μόλις κλείσω απο δουλειά.
Luciddream Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 03:00 - Λοιπόν πάλι μου κόλλησε το Warzone σήμερα με V-Sync και δοκίμασα με Chill... μεγάλη διαφορά, πρώτον είχα tearing - το οποίο έφυγε ενεργοποιώντας το enhanced sync, και δεύτερον είχα Input Lag, ενώ με το V-Sync δεν έχω ποτέ... Επειδή ήμουν με παρέα δεν μπορούσα να κάνω πολλές δοκιμές... θα μπώ τώρα να δοκιμάσω διάφορα... αλλά προς το παρόν με VSync on φαίνεται το πιο καλό experience, μέχρι να αρχίσει το stuttering. 03:50 - Λοιπόν, Με VSync δεν έχω κάποιο lag, αλλά που και πού αρχίζει το stuttering. Με Chill έχω lag, ακόμα και αν βάλω 120fps min/max. Με το in-game FPS limiter, έχω πάλι lag. Ο μόνος τρόπος να μην έχω lag / tearing είναι είτε με unlimited FPS (250 στο training), είτε με VSync. Σαν να επηρεάζει το Game υπερβολικά το FPS limiting, είτε in-game είτε απο drivers. Συνεχίζω δοκιμές μέχρι να με πάρει ο ύπνος απτην κούραση. Επεξ/σία 17 Απριλίου 2020 από Luciddream 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα