Επισκέπτης Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Arkin είπε Vram μέχρι 1820 σε pulse ανάλογα και το κομμάτι και 1800 σε reference. Nitro devil πάνε μέχρι 1900 κάποιες. Αμα δεις σχεδον ολες οι καρτες στοκ ιδια μνημη εχουν, λες να βαριοντουσαν να την ανεβασουν στα oc μοντελα? Οι περισσοτερες δε το σηκωνουν ή σηκώνουν πολυ λιγο (θα κατσεις να ασχοληθεις για 50mem ή λιγοτερο?) Αν καποιος δε βαριεται ας δοκιμασει δε χανει και τιποτα, αλλα οχι προτου βεβαιωθει οτι τα core και ρευματα ειναι σταθερα γιατι μετα θα μπερδευτει Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2020 από Επισκέπτης
LIGHT1NG Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, Lezantas26 είπε Αμα δεις σχεδον ολες οι καρτες στοκ ιδια μνημη εχουν. Λες να βαριοντουσαν να την ανεβασουν στα oc μοντελα? Οτι κατσρι ειναι και οι περισσοτερες δε κερδιζουν τιποτα (κατσεις να ρισκαρεις ασταθεια για 50 mem?) Δε λεω να μη δοκιμασει καποιος, οτι κατσει, αλλα αυτο αφου βεβαιωθει οτι τα core και ρευματα ειναι σταθερα γιατι μετα θα μπερδευτει όλες οι κάρτες στοκ έχουν μνήμη στα 1750 από εκεί και πέρα άλλες πάνε 1800 άλλες 1850 άλλες 1900 όπως είπε και ο @Arkin αρχίζω όντως να πιστεύω ότι όσοι είχαν θέματα με black screen ήταν από fail oc τέλος πάντων ένα oc tip που το είχε πει και ένας youtuber οι navi θέλουν power limit +50 ώστε να ρυθμίζουν το ρεύμα που χρειάζονται (watts όχι mv) ώστε να μην υπάρχουν downclocks όταν κάποιο παιχνίδι είναι καλά optimized κιόλας όταν δίνεις στην κάρτα αυτό το +50 δεν πάει να πει ότι θα δίνει πάντα +50 αλλά θα έχει την δυνατότητα να φτάσει ως εκεί αν χρειαστεί (πχ. furmark Benchmark) και τα mv ένα ασφαλές εύρος είναι 2000/1950 mhz με 1.130mv/1.090mv από αυτό εξαιρούνται οι nitro μιας και σχεδόν όλες είναι καλύτερα binned επειδή είχα την pulse οι διαφορές είναι. pulse που είχα :2000mhz core clock, 1850 memory και ρεύμα 1.130mv με τα καινούργια drivers. nitro:2100mhz core 1850 memory, 1.090 ρεύμα
DJ Gx Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Εμένα η 5600XT τρώει σκάλωμα που και που όταν ανοίγω ντισκορτ με κλειστό το HA και οταν κάνω χαρντ ρεσετ το πισι μου βγάζει αυτό στην οθόνη. Με δυο τρεις επανεκκινήσεις φεύγει. Δεν ξέρω αν ειναι θέμα ντραϊβερ η της ίδιας της κάρτας 1
Arkin Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Τα νούμερα που ανέφερα είναι αυτα που έχω δει εδώ και στο reddit. Reference χωρίς νερό πάνω από 1820 πολύ δύσκολα να πάει. 1800 την έχω μόνιμα 15 ώρες odyssey δεν είδα Black screen. Που με λάθος oc vram συνήθως έχουμε artifacts όχι Black screens. Oι Nitro red devil πάνε παραπάνω σχεδόν όλες. Οι pulse κάπου ενδιάμεσα. Παίζουν τεράστιο ρόλο οι θερμοκρασίες. Για αυτό μια reference stock μπορεί να πηγαίνει 1800 ενώ μια με νερό και 1900 άνετα. Όσοι έχετε ακόμα θέματα παίξτε stock και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.
LIGHT1NG Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 7 λεπτά πριν, DJ Gx είπε Εμένα η 5600XT τρώει σκάλωμα που και που όταν ανοίγω ντισκορτ με κλειστό το HA και οταν κάνω χαρντ ρεσετ το πισι μου βγάζει αυτό στην οθόνη. Με δυο τρεις επανεκκινήσεις φεύγει. Δεν ξέρω αν ειναι θέμα ντραϊβερ η της ίδιας της κάρτας το υπόλοιπο σύστημα? drivers version? oc? τελευταία windows updates? Windows 10?
7nisiotis Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) pulse stock και τέλος. Ή καρφώνεις 1.16 στοκ πυρήνα όσο βγάζει πχ 2084 και 1800 μνήμη και πειραματίζεσαι Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2020 από 7nisiotis
leros2004 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, malakudi είπε Έπαιξα λίγο με undervolt/overclock στη δική μου 5700XT Sapphire Pulse και το μόνο που κατάφερα είναι να εμφανίσει αστάθεια το σύστημα. Μνήμη ακόμα και 1840 έβγαλε λάθη, ενώ με την τάση από 1110 ως 1150 πολλές φορές την έβρισκα να έχει γυρίσει πίσω στο 1200. Στα παιχνίδια που παίζω είχα 2-3 φορές ένα είδος black screen (η οθόνη μαύριζε αλλά επανερχόταν μετά από 3-4sec και το παιχνίδι συνέχιζε). Γύρισα στα default που δεν είχε ποτέ ως τώρα θέμα. Η βελτίωση της απόδοσης ήταν έτσι κι αλλιώς πολύ μικρή. Και να βρεις τα απόλυτα όρια, δεν αξίζει ο κόπος και ο χρόνος που χρειάζεται γιατί η βελτίωση στις επιδόσεις είναι ελάχιστη.... Το μόνο που αξίζει σε στόκ ρολόγια είναι το undervolt... Όταν πέρασα τους 20.3.1 είχα ξεχάσει ότι δεν κρατάει το profile, και άρχισα να παίζω με default την κάρτα, οι ανεμιστηρες άρχισαν να σπιναρουν ... Κοιτάω 290watt... Με το που φορτώνω profile 200watt, και ανεμιστηρες χαλαροί 90 watt διαφορά Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2020 από leros2004 4
DJ Gx Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, LIGHT1NG είπε το υπόλοιπο σύστημα? drivers version? oc? τελευταία windows updates? Windows 10? Ryzen 2600x, 16bg ram, τελευταίοι drivers gpu με ddu, χωρις overlock, τελευταία έκδοση windows με ολα τα updates και τους τελευταίους chipset drivers Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2020 από DJ Gx
malakudi Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 10 ώρες πριν, John_on_PC είπε Και εγώ τελικά την άφησα στο default, πόσο junction temperature πιάνεις max στο default? 71C max temp, 88C max junction, 90C max memory.
Luciddream Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Παιδιά στο Warzone όσοι παίζετε πως είναι η κατάσταση με τις κάρτες? Εγώ γενικά δεν είχα πρόβλημα αλλά επειδή πειραματίστικα λίγο για να βελτιώσω τα FPS και το tearing κατάλαβα γιατί κάποιοι γκρινιάζουν. Αυτό που έχω καταλάβει και ας το επιβεβαιώσει κάποιος είναι ότι στο Standard settings με Vsync ανοιχτό δεν υπάρχει θέμα (drivers 20.3.1). Με το που το γυρίσεις σε Gaming mode, δηλαδή με το setting που μειώνει input lag και sharpness, εκεί -μάλλον- αρχίζουν τα προβλήματα, με τα ρολόγια να ανεβοκατεβαίνουν κάθε 2 seconds περίπου. Το καλό είναι ότι μόλις έβγαλα το Vsync χωρις να σταματήσω το παιχνίδι, σταμάτησε και το πρόβλημα με τα ρολόγια. Μετά έκανα restart για να είμαι σίγουρος. Νομίζω ότι μια καλή επιλογή είναι Vsync + Freesync ανοιχτό με το αρνητικό ότι μπορεί να έχεις FPS drops λίγο πιο κάτω απο τα hz της οθόνης. Με το FPS limiter του Game είχα tearing, ενώ με το Chill δεν έχω πειραματιστεί αρκετά για να έχω άποψη. Χωρίς κάποιο limiter το θεωρώ πρόβλημα για τις κάρτες μας, γιατί ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες στον θεό χωρις λόγο, ειδικά για όσους δεν έχουν 144hz οθόνες. Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2020 από Luciddream
billpall13 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Εγω με ref. σε νερο με 2000core, 1150mv 1800vram, 20% pl, παιζω 150-200 frames (πιο κοντα στο 160 καθεται πρπ, απο settings στο driver ολα κλειστα εκτος του RIS και ingame textures max - AA Max. Ακομα ψαχνω τις ρυθμισεις επειδη εδω κ ενα μηνα ειμαι χωρις καμια μαυρη οθονη.. ( τελικα ηταν unstable ram-cpu oc). Στο multiplayer του cod ειναι bugged το chill ( σε εμενα τουλαχιστον) και δεν δουλευει καθολου.. Επισης στο ingame limiter αν δωσω fps cap πανω απο 125, το κλειδωνει σε vsync στα 144.. Θα δοκιμασω και το chill στο warzone και θα δω αν δουλευει σωστα εκει.. Edit: 1.3 drivers, 1080p res 144hz. Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2020 από billpall13
7nisiotis Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Προς Sapphire Pulse κατόχους 5700 ΧΤ ~ 20.3.1 tested 💯 Core: 1950 Memory: 1750 Last stage mv: 1130mv Power limit: +30% Σταθερή μέχρι στιγμής, χωρίς περίεργα reset. Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2020 από 7nisiotis 1
Duck Dodgers Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Παιδιά μέχρι ώρας πως τα βλέπετε τα πράγματα με τους drivers? Είχα στο νου μου για 1660 super αλλά βλέπω ότι με τα bios update η 5600xt έχει γίνει αρκετά δελεαστική! Μακάρι να μην έχουμε για πολύ καιρό θέματα με τον ιό να πάει καλά η σεζόν μπας και πάμε σε καμιά 5700/5700xt! Από μάρκες και μοντέλα τι έχετε να προτείνεται? ιδανικά και για τις 3!
billpall13 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Εγω εδω και ενα μηνα, δεν εχω απολυτως κανενα προβλημα.. ( εννοειται με workaround του στυλ hw off σε discord κλπ). Εχω προτεινει σε 3 φιλους να παρουν και αυτοι 5700χτ (εννοειται ολοι εχουν κανει τα απαραιτητα) και δεν εχουν θεμα ουτε αυτοι.. Για υλοποιησεις πρεπει να προσεξεις γιατι στις 5700χτ υπαρχουν πολλες κακες καρτες ( βλεπε msi evoke, asus strix, xfx thicc) με θεματα σε θερμοκρασιες κλπ.. Επισης ενας φιλος περιμενει μια 5600xt αυτες τις μερες οποτε αν θες σε ενημερωνω πως θα παει και αυτη. 6 ώρες πριν, Duck Dodgers είπε Παιδιά μέχρι ώρας πως τα βλέπετε τα πράγματα με τους drivers? Είχα στο νου μου για 1660 super αλλά βλέπω ότι με τα bios update η 5600xt έχει γίνει αρκετά δελεαστική! Μακάρι να μην έχουμε για πολύ καιρό θέματα με τον ιό να πάει καλά η σεζόν μπας και πάμε σε καμιά 5700/5700xt! Από μάρκες και μοντέλα τι έχετε να προτείνεται? ιδανικά και για τις 3! 1 1
cos_dr2 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 28 λεπτά πριν, billpall13 είπε Εγω εδω και ενα μηνα, δεν εχω απολυτως κανενα προβλημα.. ( εννοειται με workaround του στυλ hw off σε discord κλπ). Εχω προτεινει σε 3 φιλους να παρουν και αυτοι 5700χτ (εννοειται ολοι εχουν κανει τα απαραιτητα) και δεν εχουν θεμα ουτε αυτοι.. Για υλοποιησεις πρεπει να προσεξεις γιατι στις 5700χτ υπαρχουν πολλες κακες καρτες ( βλεπε msi evoke, asus strix, xfx thicc) με θεματα σε θερμοκρασιες κλπ.. Επισης ενας φιλος περιμενει μια 5600xt αυτες τις μερες οποτε αν θες σε ενημερωνω πως θα παει και αυτη. και εμενα η nitro + πάει πολύ καλά. Δεν έχω πειράξει τιποτα, δεν εχω πειραματιστει, περιμενω και μια μητρικη για να φορεσω τον 3600Χ και θα δοκιμασω κανα oc, αλλά μεχρι στιγμης κανενα προβλημα. Εχω δυο λειτουργικά. Στα 10 κανενα προβλημα, ουτε με το discord, προλαβα τις δυο τελευταιες εκδοσεις του adrenaline. Πολυ καλή η απόδοση για τα λεφτα. Στα 7 το μονο προβλημα που αντιμετώπισα ήταν πως οι adrenaline δεν εμπαιναν παρα μονο όταν έριξα ξεχωριστα τους driver και το software απο το bundle, απο τον installer μου εβγαζε error. Και δεν μου δουλευει το capture μονο στα 7, δεν μπορω να τραβηξω βιντεο, δεν ενεργοποιείται, δεν ασχοληθηκα όμως παραπανω να δω τι φταιει. Στα 10 τραβαει κανονικα και βιντεο. Το μονο που είδα αλλά ειδα πως ειναι known issue, ειναι πως στα metrics οταν εχεις ανοιχτο το overlay καμια φορα δεν δειχνει το vram memory usage σωστα. Πολύ καλά. Την συστήνω κι εγώ πλέον τη συγκεκριμενη υλοποίηση. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα