Προς το περιεχόμενο

AMD RX 5500/5600/5700(XT) Owner's club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Luciddream είπε

Είσαι σίγουρος ότι παίζει το Freesync και στις δύο? Αν δεν βαριέσαι κάνε μια δοκιμή π.χ https://www.testufo.com/freesync

Και σε εμένα παίζει αλλά μόνο με συγκεκριμένα καλώδια.. Βασικά όπως το έχω τώρα δεν παίζει αλλά δεν με ενοχλεί οπότε δεν το ψάχνω και παραπάνω.

Με γειά btw!

τι πρεπει να κανω ακριβως?κοιταω αν εχει tearing?

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 hour ago, mameloukos said:

τι πρεπει να κανω ακριβως?κοιταω αν εχει tearing?

Το ανοίγεις απο browser σε Windows και κοιτας αν είναι πράσινο και στις δύο οθόνες. Αλλιώς θα σου βγάλει error. Βέβαια και οι ίδιοι λένε ότι δουλεύει καλύτερα στην main οθόνη οπότε δεν ξέρω πόσο αντιπροσωπευτικό είναι... πιο πολύ για να μην κάνω δοκιμές μόνος στο έγραψα 😛

Δημοσ.
2 ώρες πριν, John_on_PC είπε

Παιδιά έχω ένα πρόβλημα με την 5700xt pulse.

Την κάρτα την έχω από τον Δεκέμβριο μαζί με έναν 3600x. Χθες το απόγευμα έσπρωξα το δεξί κομμάτι του front panel καθώς περνούσα αλλά κατά τη γνώμη με το ζόρι που το ακούμπησα.

Όμως μετά από μερικές ώρες όταν πήγα να παίξω rainbow άκουγα ένα high pitched ήχο. Από ότι κατάλαβα αυτό που ακούω είναι το coil whine και νομίζω πως έρχεται από την pulse.

Αυτό ακούγεται μόνο in game και όταν κάνω alt tab και δεν φαίνεται το παιχνίδι σταματά αμέσως. Επίσης τις τελευταίες μέρες ασχολιόμουν με undervolting χρησιμοποιώντας το προφίλ του ancient gameplays. Δεν ξέρω αν αυτό φταίει.

Μπορείτε να μου πείτε αν αυτό προκλήθηκε επειδή έσπρωξα το PC και πως μπορώ να το φτιάξω; Επίσης αν δεν κάνω κάτι ο ήχος θα προκαλέσει ζημιά στον υπολογιστή (δηλαδή αυτό που προκαλεί τον ήχο);

Φωτο οτι τα έχεις θα μας βάλεις ? 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Το ανοίγεις απο browser σε Windows και κοιτας αν είναι πράσινο και στις δύο οθόνες. Αλλιώς θα σου βγάλει error. Βέβαια και οι ίδιοι λένε ότι δουλεύει καλύτερα στην main οθόνη οπότε δεν ξέρω πόσο αντιπροσωπευτικό είναι... πιο πολύ για να μην κάνω δοκιμές μόνος στο έγραψα 😛

και στις 2 πρασινο εβγαλε

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά παρόλο που έκανα update drivers σε 20.3.1 το Doom συνέχισε να crasharei οπότε μάλλον δεν σχετίζεται με τους drivers - αν και δεν θυμάμαι να είχα crashes με 20.1.3. Οπότε απλά έκανα disable το Fullscreen γιατί ήθελα να δοκιμάσω το recording από OBS που φτιάξανε πρόσφατα. Keep in mind έχω να κάνω recording πάρα πολλά χρόνια οπότε απλά έβαλα τα defaults, και επίσης ο δίσκος που έχω πάνω δεν είναι και ότι καλύτερο για HD Recording. Α επίσης έχω να παίξω κανα μήνα οπότε δεν θυμόμουν καν τα κουμπιά, don't judge :D - Πιο πολύ με ενδιαφέρει να κρατάω κλιπάκια που μου αρέσουν οπότε ίσως γίνεται και χωρις OBS. Με την Nvidia με είχε βολέψει το Geforce σύστημα, της AMD δεν το έχω ψάξει ακόμα.

Δημοσ.

Παιδια καλημέρα, στις ρυθμίσεις στα graphics ποιες πρέπει να έχουμε on/off ? Μία βοήθεια plz . Έφτιαξα το προφίλ του @7nisiotis , και τώρα μένει αυτό.

Μόλις έφαγα restart , sto NFS Heat , με το που το έβαλα να παίξω . Μάλλον πρέπει να ανεβάσω το power limit στο 50% απο 20% ?

Επίσης την ρύθμιση της Vram που πρέπει να την έχω ?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Skrez1982 είπε

Παιδια καλημέρα, στις ρυθμίσεις στα graphics ποιες πρέπει να έχουμε on/off ? Μία βοήθεια plz . Έφτιαξα το προφίλ του @7nisiotis , και τώρα μένει αυτό.

Μόλις έφαγα restart , sto NFS Heat , με το που το έβαλα να παίξω . Μάλλον πρέπει να ανεβάσω το power limit στο 50% απο 20% ?

Επίσης την ρύθμιση της Vram που πρέπει να την έχω ?

Χαλάρωσε το OC/UC αν εφαγες restart, λογικά δεν αντέχει τα settings σου. To power limit δεν θα αλλάξει κάτι αν είσαι unstable απο τα settings 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά η pulse δεν εχω καταλάβει που είναι σταθερή. Την γύρισα εντελώς στοκ ας βαράει και 80 βαθμούς- σιχάθηκα τα πειράγματα

Προχθές ενώ επαιζα νερό μέρες στα 1130 με 1950 , 20 PL πήγε και γύρισε το ρεύμα στα 1200, ε g@misou και το γύρισα στοκ. 

Επεξ/σία από 7nisiotis
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Γενικά η pulse δεν εχω καταλάβει που είναι σταθερή. Την γύρισα εντελώς στοκ ας βαράει και 80 βαθμούς- σιχάθηκα τα πειράγματα

Προχθές ενώ επαιζα νερό μέρες στα 1130 με 1950 , 20 PL πήγε και γύρισε το ρεύμα στα 1200, ε g@misou και το γύρισα στοκ. 

Την ΧΤ εχεις ή την "σκετη"? Η σκετη ειναι μια χαρα στα 1900 1090 (ισως το ρευμα πεφτει κ αλλο βαριεμαι να δοκιμασω) η ΧΤ νομιζω πιανει τα 1950 στα ιδια.

Με ΧΤ για δε δοκιμαζεις απο στοκ να ριξεις το ρευμα -50? Λογικα θα τ αντεχει

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Έπαιξα λίγο με undervolt/overclock στη δική μου 5700XT Sapphire Pulse και το μόνο που κατάφερα είναι να εμφανίσει αστάθεια το σύστημα. Μνήμη ακόμα και 1840 έβγαλε λάθη, ενώ με την τάση από 1110 ως 1150 πολλές φορές την έβρισκα να έχει γυρίσει πίσω στο 1200. Στα παιχνίδια που παίζω είχα 2-3 φορές ένα είδος black screen (η οθόνη μαύριζε αλλά επανερχόταν μετά από 3-4sec και το παιχνίδι συνέχιζε). Γύρισα στα default που δεν είχε ποτέ ως τώρα θέμα. Η βελτίωση της απόδοσης ήταν έτσι κι αλλιώς πολύ μικρή.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
9 ώρες πριν, malakudi είπε

Έπαιξα λίγο με undervolt/overclock στη δική μου 5700XT Sapphire Pulse και το μόνο που κατάφερα είναι να εμφανίσει αστάθεια το σύστημα. Μνήμη ακόμα και 1840 έβγαλε λάθη, ενώ με την τάση από 1110 ως 1150 πολλές φορές την έβρισκα να έχει γυρίσει πίσω στο 1200. Στα παιχνίδια που παίζω είχα 2-3 φορές ένα είδος black screen (η οθόνη μαύριζε αλλά επανερχόταν μετά από 3-4sec και το παιχνίδι συνέχιζε). Γύρισα στα default που δεν είχε ποτέ ως τώρα θέμα. Η βελτίωση της απόδοσης ήταν έτσι κι αλλιώς πολύ μικρή.

Ρε παιδες μνημες ΔΕΝ αγγιζουμε. Υπαρχουν μια χουφτα κωλοφαρδοι που τους γινεται oc η μνημη και μπερδευουν τους υπόλοιπους...

Δοκιμασε στοκ με ρευμα -50

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Arkin είπε

Vram μέχρι 1820 σε pulse ανάλογα και το κομμάτι και 1800 σε reference. Nitro devil πάνε μέχρι 1900 κάποιες.

Δεν υπάρχει τέτοιος κανόνας.

Μόνο σε κάτι Nitro+ Special/Limited edition βάζουν binned μνήμες.

Στις υπόλοιπες είναι ότι τύχει.

• Like 2
Δημοσ.
13 ώρες πριν, malakudi είπε

Και εγώ τελικά την άφησα στο default, πόσο junction temperature πιάνεις max στο default?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...