Προς το περιεχόμενο

AMD RX 5500/5600/5700(XT) Owner's club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Skrez1982 είπε

Sapphire pulse 5700 xt έχω.

Δύσκολα να υπάρχει κάρτα που να μην παίρνει τα safe settings του

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 1
  • Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 13/3/2020 στις 10:45 ΜΜ, elpaso1 είπε

Ολες οι 5700 δεχονται το bios απο την 5700xt παιδια; Ειναι δυνατον να παιρνεις σχεδον ιδιες επιδοσεις με την xt σε τοσο χαμηλη τιμη; Ξεπερναει μεχρι και την 2070 με το bios update. Τι κολπα φτιαχνουν;

Ναι είναι εφικτό αλλά ουσιαστικά παίρνει τους χρονισμούς της 5700xt και ξεκλειδώνουν οι μνήμες (δεν έχει παραπάνω cores) αλλά το όριο του undervolt μένει ίδιο δλδ εκεί που η 5700xt με undervolt πέφτει στα 100-105watt η 5700 πέφτει μέχρι 110-115 με αποτέλεσμα να ανεβάζει μεγάλες θερμοκρασίες ειδικά η reference (με το blower) αυτό το κάνει κάποιος σε περίπτωση που θέλει να βάλει waterblock και να δεί τα όρια της κάρτας ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ για μόνιμη χρηση υπάρχουν διάφορα εργαλεία να "παίξεις" με τις AMD αλλά είναι ανάλογα την χρήση που θές να κάνεις 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, leros2004 είπε

Δύσκολα να υπάρχει κάρτα που να μην παίρνει τα safe settings του

από τον συγκεκριμένο είχα μάθει για το +50% power limit πάντα. 

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Skrez1982 είπε

Sapphire pulse 5700 xt έχω.

Θα σου πρότεινα 

πυρήνα 1950

ρεύμα 1100mv

με αυτά είναι σταθερή η  δικιά μου Pulse

+20 pl

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, PsaxeAllou είπε

Ναι είναι εφικτό αλλά ουσιαστικά παίρνει τους χρονισμούς της 5700xt και ξεκλειδώνουν οι μνήμες (δεν έχει παραπάνω cores) αλλά το όριο του undervolt μένει ίδιο δλδ εκεί που η 5700xt με undervolt πέφτει στα 100-105watt η 5700 πέφτει μέχρι 110-115 με αποτέλεσμα να ανεβάζει μεγάλες θερμοκρασίες ειδικά η reference (με το blower) αυτό το κάνει κάποιος σε περίπτωση που θέλει να βάλει waterblock και να δεί τα όρια της κάρτας ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ για μόνιμη χρηση υπάρχουν διάφορα εργαλεία να "παίξεις" με τις AMD αλλά είναι ανάλογα την χρήση που θές να κάνεις 

Ναι παιρνει τους χρονισμους της ΧΤ αλλα δεν υπαρχει λογος να μην ριξεις λιγο τα ρολογια/ρευματα αφου ετσι κ αλλιως τη "πειραζεις" τη καρτα. Τα 1.2ν σημαινει μπολικη θερμοτητα και τα φανακια θα ακουγονται σα τζετ.

Ναι δεν ξεκλειδωνει περισσοτερα cores αλλα η διαφορα ειναι ελαχιστη, αυτο που σε νοιάζει ειναι οτι ξεκλειδωνεις τα ρολογια του core.

Στα 1.1ν παιζουν στα 170w πανω κατω, τα 100w που τα βρηκες? Γιατι να πετσοκοψεις ετσι τις επιδοσεις της καρτας?

Θες waterblock για να παιξεις στα ρολογια των ΧΤ και δε συνιστάται για μονιμη χρηση.. δηλαδη η πλειοψηφια αγοραστων που απλα παιρνουν μια κάρτα και παιζουν πρεπει να βαλουν waterblock στην ΧΤ τους?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

Ναι παιρνει τους χρονισμους της ΧΤ αλλα δεν υπαρχει λογος να μην ριξεις λιγο τα ρολογια/ρευματα αφου ετσι κ αλλιως τη "πειραζεις" τη καρτα. Τα 1.2ν σημαινει μπολικη θερμοτητα και τα φανακια θα ακουγονται σα τζετ.

Ναι δεν ξεκλειδωνει περισσοτερα cores αλλα η διαφορα ειναι ελαχιστη, αυτο που σε νοιάζει ειναι οτι ξεκλειδωνεις τα ρολογια του core.

Στα 1.1ν παιζουν στα 170w πανω κατω, τα 100w που τα βρηκες? Γιατι να πετσοκοψεις ετσι τις επιδοσεις της καρτας?

Θες waterblock για να παιξεις στα ρολογια των ΧΤ και δε συνιστάται για μονιμη χρηση.. δηλαδη η πλειοψηφια αγοραστων που απλα παιρνουν μια κάρτα και παιζουν πρεπει να βαλουν waterblock στην ΧΤ τους?

Αν κάνεις mining σε ενδιαφέρει το tdp οπότε οφείλω να σε ενημερώσω ότι η 5700 πάει 100watt στα 700mv και το core μένει περήφανα στα 1150 που πιστεύω είναι υπεραρκετό για light gaming και 53.7mhash

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, PsaxeAllou είπε

Αν κάνεις mining σε ενδιαφέρει το tdp οπότε οφείλω να σε ενημερώσω ότι η 5700 πάει 100watt στα 700mv και το core μένει περήφανα στα 1150 που πιστεύω είναι υπεραρκετό για light gaming και 53.7mhash

Περηφανο το 1150 core.. Αν θες light gaming παρε μια 570 με τα μισα λεφτα..

Τη συντριπτικη πλειοψηφια την ενδιαφερει τα παιχνιδια οποτε καλο θα ηταν να φτιαξεις ενα νημα που μιλαει για mining, εδω θα μπερδεψει παρα θα βοηθησει.

Δημοσ.

Καλημέρα στην ομάδα.

Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε με κάποιο ήσυχο - δροσερό προφίλ για την 5700xt Sapphire Nitro?

Thanks in advance!

Δημοσ.

Παρελαβα και εγω αργα το απογευμα την rx 5700xt nitro απο πλαισιο. Εβγαλα την 580, απεγκατασταση drivers με ddu safe mode etc.

Τροφοδοσια τις εδωσα με ενα καλωδιο που ειχε 2 8πινα γιατι το κουτι ειναι περιεργο και δεν ειχα ορεξη να λυσω ολο το cable managment για να βαλω στο τροφοδοτικο και αλλο 8πινο.

Καμια μαυρη οθονη ουτε καποιο stuttering σε 3 ωρες  gaming  witcher/pubg/LoL. Ειμαι με 2 οθονες,την γνωστη Aoc 24g2u και μια lg 23. Η μια τρεχει στα 144hz και η αλλη στα 75hz με freesync on και οι δυο. Ram στα 3200hz με xmp.

Στο pubg η καρτα ετρεχε απο 90 ως 98% με clock 1950-2040mhz . Καταναλωση 160-200 watt,θερμοκρασια καρτας μεχρι 67c και junction 81c-87c. Fan speed απο 1350rpm μεχρι 1500. Τα setting sto pubg τα ειχα antialiasing ultra,view distance ultra,shadows low και ολα τα αλλα high σε 1080p. Average fps 133.

Τα  ειχε τα 144fps σταθερα μεχρι που πηγα τελευταιους κυκλους και εβγαλε το game πολυ ομιχλη οποτε υποπτευομαι οτι για αυτο εγινε το fps drops.

Θερμοκρασια idle 58c και junction 59c με 0 rpm τα fans της καρτας.

Στις ρυθμισεις radeon graphics (anti-lag, chill, boost, image sharpening, enchanced Sync + το advanced tab) και display  (virtual super resolution, gpu scaling integer Scaling) τι αφηνω On/off? Επισης εκανα το auto-undervolt και θα μπω παλι Pubg να δω διαφορες.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mameloukos είπε

Παρελαβα και εγω αργα το απογευμα την rx 5700xt nitro απο πλαισιο. Εβγαλα την 580, απεγκατασταση drivers με ddu safe mode etc.

Τροφοδοσια τις εδωσα με ενα καλωδιο που ειχε 2 8πινα γιατι το κουτι ειναι περιεργο και δεν ειχα ορεξη να λυσω ολο το cable managment για να βαλω στο τροφοδοτικο και αλλο 8πινο.

Καμια μαυρη οθονη ουτε καποιο stuttering σε 3 ωρες  gaming  witcher/pubg/LoL. Ειμαι με 2 οθονες,την γνωστη Aoc 24g2u και μια lg 23. Η μια τρεχει στα 144hz και η αλλη στα 75hz με freesync on και οι δυο. Ram στα 3200hz με xmp.

Στο pubg η καρτα ετρεχε απο 90 ως 98% με clock 1950-2040mhz . Καταναλωση 160-200 watt,θερμοκρασια καρτας μεχρι 67c και junction 81c-87c. Fan speed απο 1350rpm μεχρι 1500. Τα setting sto pubg τα ειχα antialiasing ultra,view distance ultra,shadows low και ολα τα αλλα high σε 1080p. Average fps 133.

Τα  ειχε τα 144fps σταθερα μεχρι που πηγα τελευταιους κυκλους και εβγαλε το game πολυ ομιχλη οποτε υποπτευομαι οτι για αυτο εγινε το fps drops.

Θερμοκρασια idle 58c και junction 59c με 0 rpm τα fans της καρτας.

Στις ρυθμισεις radeon graphics (anti-lag, chill, boost, image sharpening, enchanced Sync + το advanced tab) και display  (virtual super resolution, gpu scaling integer Scaling) τι αφηνω On/off? Επισης εκανα το auto-undervolt και θα μπω παλι Pubg να δω διαφορες.

Bαλε on το anti lag , και sharpening . Το δευτερο αναλογα με το παιχνιδι ισως χρειαστει να ανεβοκατεβαζεις , ειδάλλως  βαλτο στο 50% αν θες μια μεση λυση. Integer scaling βαλτο on αν συνδεσεις καποια τηλεοραση/οθονη 4k αλλα τρεχεις καποιο παιχνιδι σε 1080p. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, mameloukos said:

Ειμαι με 2 οθονες,την γνωστη Aoc 24g2u και μια lg 23. Η μια τρεχει στα 144hz και η αλλη στα 75hz με freesync on και οι δυο.

Είσαι σίγουρος ότι παίζει το Freesync και στις δύο? Αν δεν βαριέσαι κάνε μια δοκιμή π.χ https://www.testufo.com/freesync

Και σε εμένα παίζει αλλά μόνο με συγκεκριμένα καλώδια.. Βασικά όπως το έχω τώρα δεν παίζει αλλά δεν με ενοχλεί οπότε δεν το ψάχνω και παραπάνω.

Με γειά btw!

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ.

Παιδιά έχω ένα πρόβλημα με την 5700xt pulse.

Την κάρτα την έχω από τον Δεκέμβριο μαζί με έναν 3600x. Χθες το απόγευμα έσπρωξα το δεξί κομμάτι του front panel καθώς περνούσα αλλά κατά τη γνώμη με το ζόρι που το ακούμπησα.

Όμως μετά από μερικές ώρες όταν πήγα να παίξω rainbow άκουγα ένα high pitched ήχο. Από ότι κατάλαβα αυτό που ακούω είναι το coil whine και νομίζω πως έρχεται από την pulse.

Αυτό ακούγεται μόνο in game και όταν κάνω alt tab και δεν φαίνεται το παιχνίδι σταματά αμέσως. Επίσης τις τελευταίες μέρες ασχολιόμουν με undervolting χρησιμοποιώντας το προφίλ του ancient gameplays. Δεν ξέρω αν αυτό φταίει.

Μπορείτε να μου πείτε αν αυτό προκλήθηκε επειδή έσπρωξα το PC και πως μπορώ να το φτιάξω; Επίσης αν δεν κάνω κάτι ο ήχος θα προκαλέσει ζημιά στον υπολογιστή (δηλαδή αυτό που προκαλεί τον ήχο);

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...