Προς το περιεχόμενο

AMD RX 5500/5600/5700(XT) Owner's club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, cos_dr2 είπε

πολύ δυσάρρεστο αυτό.

Έχει ένα ανάλογο θεμα στο rebbit.

Αμα δεν ανταποκρίνεται στο trixx και δεν δουλεύει τιποτα απο τα RGB καλύτερα πηγαινε την για αλλαγή και απαίτησε καινούργια

Το θέμα είναι ότι το πλαίσιο δίνει καινούρια αφού ελεγχθεί από την sapphire... Αν είναι έτσι κάθε φορά ποιος ο λόγος να αγοράζουμε από αλυσίδες αφού ούτως ή άλλως η εγγύηση καλύπτεται αποκλειστικά από τον προμηθευτή 

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, IronTed7 είπε

Το θέμα είναι ότι το πλαίσιο δίνει καινούρια αφού ελεγχθεί από την sapphire... Αν είναι έτσι κάθε φορά ποιος ο λόγος να αγοράζουμε από αλυσίδες αφού ούτως ή άλλως η εγγύηση καλύπτεται αποκλειστικά από τον προμηθευτή 

Το θέμα είναι να σου δώσει καινούργια. Αφου δινει καινούργια τωρα οι συμφωνιες ελέγχου και διαπίστωσης βλάβης ειναι άλλο θεμα. Θα το υποστεις για λιγες μερες. Υπομονή.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, IronTed7 είπε

Αυτή είναι η προβλεπόμενη διαδικασία. Αν έχεις κόψει εσύ με κοφτακι το καλώδιο των RGB προφανώς δεν καλύπτεται από την εγγύηση και σε περίπτωση που σου έδινε το πλαίσιο καινούργια άμεσα θα έπρεπε να χρεωθεί την κακομεταχειρισμενη κάρτα. Καταλαβαίνεις ότι δεν θα το κάνει καμία επιχείρηση αυτό, ούτε καν το Amazon. 

Οι περισσότεροι εδώ από Πλαίσιο αγοράσαμε τις Navi μας και γλιτώσαμε κάνα 40αρι και έναν χρόνο extra εγγύηση. Αρκεί νομίζω. 

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Μακιαβέλλι είπε

Αυτή είναι η προβλεπόμενη διαδικασία. Αν έχεις κόψει εσύ με κοφτακι το καλώδιο των RGB προφανώς δεν καλύπτεται από την εγγύηση και σε περίπτωση που σου έδινε το πλαίσιο καινούργια άμεσα θα έπρεπε να χρεωθεί την κακομεταχειρισμενη κάρτα. Καταλαβαίνεις ότι δεν θα το κάνει καμία επιχείρηση αυτό, ούτε καν το Amazon. 

Οι περισσότεροι εδώ από Πλαίσιο αγοράσαμε τις Navi μας και γλιτώσαμε κάνα 40αρι και έναν χρόνο extra εγγύηση. Αρκεί νομίζω. 

βάλε και την αναμονή + τα παιχνίδια και το gamepass που μόνο το πλαίσιο δίνει διότι είναι official reseller. 

Δημοσ.
Στις 11/3/2020 στις 11:52 ΜΜ, cos_dr2 είπε

Ένα θέμα που παρατηρώ με το Freesync οn και π.χ παιζοντας battlefield, αμα πατησω το windows key ή alt+tab για να βγώ για λιγο στην επιφανεια εργασίας και ξανασηκώσω το παιχνίδι, το χάνει............. δεν έχει freesync.

Αμα κλεισω το monitor και το ξαναανοίξω ξαναεπανέρχεται.

Στην nvidia είχε ενα overlay indicator.

Η amd βλέπω δεν έχει. Αλλα είμαι σιγουρος.

Συμβαίνει σε κάποιον άλλο?

Έχω κάνει εγώ κάτι λάθος, γιατι μου είναι χρήσιμο να το κατεβάζω και να το ανεβάζω το παιχνιδι.

Είναι καμια ρύθμιση, είναι bug?

Στο G-Sync με το ΑΟC που έχω το c32G1 οπως ειπα, δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα. Οταν ξανασήκωνα το παιχνιδι το κρατούσε.

Λοιπόν. Βλέπω εναν συσχετισμό με το metrics overlay.

Το χάνει το freesync οπως το περιγράφω οταν έχω ανοιχτό το metrics overlay και βγαινω στην επιφανεια εργασίας.

Φαίνεται πως αμα δεν το έχω ανοιχτό, δεν υπάρχει πρόβλημα με το toggle μου στην επιφάνεια εργασίας και back in game.

Οποτε δεν υπάρχει πρόβλημα ουσιαστικά οπως φαινεται.

Συνεχίζω να το τσεκάρω.

Δημοσ.

Ολες οι 5700 δεχονται το bios απο την 5700xt παιδια; Ειναι δυνατον να παιρνεις σχεδον ιδιες επιδοσεις με την xt σε τοσο χαμηλη τιμη; Ξεπερναει μεχρι και την 2070 με το bios update. Τι κολπα φτιαχνουν;

• Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, elpaso1 said:

Ολες οι 5700 δεχονται το bios απο την 5700xt παιδια; Ειναι δυνατον να παιρνεις σχεδον ιδιες επιδοσεις με την xt σε τοσο χαμηλη τιμη; Ξεπερναει μεχρι και την 2070 με το bios update. Τι κολπα φτιαχνουν;

Μαγικά, κόκκινος ζωμός. Που να ξέρετε εκεί στην πράσινη ομάδα απο αυτά.

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, cos_dr2 είπε

Λοιπόν. Βλέπω εναν συσχετισμό με το metrics overlay.

Το χάνει το freesync οπως το περιγράφω οταν έχω ανοιχτό το metrics overlay και βγαινω στην επιφανεια εργασίας.

Φαίνεται πως αμα δεν το έχω ανοιχτό, δεν υπάρχει πρόβλημα με το toggle μου στην επιφάνεια εργασίας και back in game.

Οποτε δεν υπάρχει πρόβλημα ουσιαστικά οπως φαινεται.

Συνεχίζω να το τσεκάρω.

μηπως απλα το metrics σου προκαλει stutters? ανεφερε το και αυτο, ετσι κ αλλιως πολλα σκαλωματα τρωει το overlay μπας και στρωθουν να το φτιαξουν

1 ώρα πριν, elpaso1 είπε

απ οσο ξερω ναι. καλο θα ηταν να προτιμαει κανεις αντιστοιχα μοντελα (πχ pulse με pulse xt) αλλα απ οσο ξερω μπορεις με επιτυχια να το κανεις και σε διαφορετικα μοντελα.

δε φτιαχνουν τιποτα, οι 5700 και 5700ΧΤ εχουν σχεδον το ιδιο hardware (κατι cores λιγοτερο, κλαιν) απλα οι ΧΤ εχουν καλυτερα binned τσιπακια. οποτε για να τις διαφοροποιησουν περισσοτερο βαλανε οριο στις 5700 αν καποιος βγαλει το οριο εχει μια πιο καυτη 5700ΧΤ

Δημοσ.
8 ώρες πριν, elpaso1 είπε

Όχι όλες. Πρέπει να υπάρχει αντίστοιχο μοντέλο στην 5700 και την XT.

Επίσης πρέπει να έχουν καλή θερμική συμπεριφορά οι 5700 που θα γίνουν flash σε XT.

Τέλος, πλησιάζουν σε επιδόσεις πάρα πολύ στις XT ωστόσο δεν μιλάμε για ίδια cu, αλλά κυρίως μιλάμε για διαφορετικές ψήξεις ακόμα και ανάμεσα σε ίδια μοντέλα XT non-xt που σημαίνει ότι δεν θα σηκώσουν τα ίδια oc.

Ψιλά γράμματα όλα, για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί η 5700 θα πάει πολύ κοντά ωστόσο και οι τιμές δεν απέχουν και τόσο (5700 pulse 320 είχε στο πλαίσιο και 370 η XT).  

• Like 1
Δημοσ.

Μη ξεφεύγουμε από τη φύση του θέματος.. υπενθυμίζω ότι εδώ είναι μόνο για τους κατόχους  RX 5500/5600/5700(XT), υπάρχουν χίλια θέματα να ποστάρεις για ολα τα υπόλοιπα 

Δημοσ.

Παιδιά επειδή είμαι καινούργιος στο tuning των καρτών και φοβάμαι μη χαλάσω τίποτα, υπάρχει τρόπος να δω τις θερμοκρασίες της vram στο Radeon software. Το λέω γιατί κατέβασα ένα προφίλ από το YouTube που έκανε undervolt και overclock τη μνήμη και φοβάμαι μην υπερθερμαίνεται η μνήμη.

Έχω τη 5700 xt pulse και έβαλα με το προφίλ 2000 ρολόι με 1012 ρεύμα το προφίλ έχει στα 1860 τη μνήμη και εγώ τη κατέβασα στο 1830 για σιγουριά.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, John_on_PC είπε

Παιδιά επειδή είμαι καινούργιος στο tuning των καρτών και φοβάμαι μη χαλάσω τίποτα, υπάρχει τρόπος να δω τις θερμοκρασίες της vram στο Radeon software. Το λέω γιατί κατέβασα ένα προφίλ από το YouTube που έκανε undervolt και overclock τη μνήμη και φοβάμαι μην υπερθερμαίνεται η μνήμη.

Έχω τη 5700 xt pulse και έβαλα με το προφίλ 2000 ρολόι με 1012 ρεύμα το προφίλ έχει στα 1860 τη μνήμη και εγώ τη κατέβασα στο 1830 για σιγουριά.

αν έχεις black screen να βάλεις το ρεύμα στο 1.125mv -1.130mv που όλες οι pulse κρατάνε τα 2000mhz και να μην ποσταρεις μετά freezare το pc κλπ. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

αν έχεις black screen να βάλεις το ρεύμα στο 1.125mv -1.130mv που όλες οι pulse κρατάνε τα 2000mhz και να μην ποσταρεις μετά freezare το pc κλπ. 

Προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα εκτός από ότι στα μενού του apex πιάνει 220+ fps και πάει 75 edge και 95 junction.

Δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό. Ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες στο μενού του apex σε κανέναν άλλον? Δλδ in game με τις αλλαγές πάει max 86-87 junction και ρολόι σταθερά στο 1973-1974.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, IronTed7 είπε

Καλησπερα στην ομαδα
Εχω την Saphire RX 5700 XT Nitro+ και σημερα σε λιγοτερο απο ενα μηνα χρησης σταμτησαν να δουλευουν τα rgb της καρτας. Δοκιμασα restart,εβγαλα και ξαναεβαλα την καρτα και το ρευμα,απεγκατασταση drivers με ddu και trixx,boot απο το δευτερο bios αλλα τπτ.Η καρτα κατα τα αλλα δουλευει αψογα.

Ανοιξα support ticket στη shaphire και πηρα τηλ το πλαισιο και μου ειπαν οτι πρεπει να τη στειλουν στην αντιπροσωπεια που θα παρει 5-7 εργασιμες.Εχει κανεις να προτεινει τπτ για να μην φαω την ταλαιπωρια? 

https://prnt.sc/rft4wm

Δεν γνωρίζω τώρα στην δική σου περίπτωση πόσο χρόνο μπορεί να πάρει, εγώ τους είχα πάει RX 5700 που τα είχε φτύσει τελείως Δευτέρα πρωί και Δευτέρα μεσημέρι με πήραν πίσω να πάω να παραλάβω καινούργια κάρτα σφραγισμένη. Μάλιστα τους ζήτησα εάν γίνεται να κοπεί πιστωτικό, πράγμα που με λίγη κουβέντα δέχτηκαν και έβαλα την διαφορά και πήρα την Nitro+ που υπήρχε σε προσφορά στα 399. Ένα μεγάλο μπράβο από εμένα στο Πλαίσιο. Δεν το περίμενα. 

Δημοσ.

Χαιρετώ την παρέα μετά από δύο μήνες απουσίας λόγω κάποιων θεμάτων υγείας. Βλέπω έγιναν κάποιες αλλαγές 😋 @LIGHT1NG εφυγε η pulse ήρθε η nitro . Μεγιες εύχομαι να είσαι ευχαριστημένος και να παίζει απροβληματιστα. Ήθελα να ρωτήσω αν μετά τους 12.1 έχουν βγει τίποτα drivers της προκοπής. Έχω μείνει λίγο πίσω 😁 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...