nickk0kkav Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρες.Με 5700xt nitro τοσο καιρό είμαι με stock ή auto undervolt ανάλογα κ χθες έκανα μερικές δοκιμές για manual uv / oc στο timespy κ κάποιες φορές με πέταξε έξω από το πρόγραμμα κατι που σημαίνει ότι μάλλον έβαλα λιγο volt για τα ρολόγια που επέλεξα σωστά ? Υποθέτω ότι δε παίζει ρόλο μόνο τα volt / ταχύτητα αλλά όλη η καμπύλη των manual ρυθμίσεων, μάλλον η καμπύλη δε πρέπει να παραειναι κυρτη, σωστά ? Γενικές συμβουλές ? Εσείς με πιο πρόγραμμα κάνετε τις αρχικές δοκιμές σας για απόδοση / θερμοκρασίες . Το timespy μου άρεσε, υπάρχει κατι άλλο ? Σταθερότητα πως τσεκαρετε ? Και κανένα έτοιμο προφίλ αν θέλετε , θα βόλευε Edit : δε βρήκα και στο internet ένα σοβαρό guide αν υπάρχει link Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2020 από nickk0kkav
chrismilo91 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Καλησπέρα παιδιά σήμερα αγορασα μια rx 5600 xt pulse κανονικά απεγκατασταση τους προηγούμενους drivers με ddu επαιξα λίγο division 2 και μετά απο 10 λεπτά είχα black screen απο τότε το pc δεν ανοίγει ενω η κάρτα φαίνεται να δουλεύει δοκιμασα και σε 2η οθόνη και πάλι τίποτα μήπως έχετε κάποια ιδέα ;
nickk0kkav Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, chrismilo91 είπε Καλησπέρα παιδιά σήμερα αγορασα μια rx 5600 xt pulse κανονικά απεγκατασταση τους προηγούμενους drivers με ddu επαιξα λίγο division 2 και μετά απο 10 λεπτά είχα black screen απο τότε το pc δεν ανοίγει ενω η κάρτα φαίνεται να δουλεύει δοκιμασα και σε 2η οθόνη και πάλι τίποτα μήπως έχετε κάποια ιδέα ; Από τροφοδοτικό πως τα πας ? Φαίνεται να δουλεύει όλο το pc ανεμιστήρες / φωτάκια κτλ αλλά δεν έχεις εικόνα ? Αν ναι , βαλε πρώτα τη παλια κ ξαναδοκιμάσε με ανοικτο ένα πρόγραμμα να βλεπεις θερμοκρασίες . Έχεις συνδέσει όλα τα pin στο τροφοδοτικό ? 6pin δε ξέρω τι ακριβώς Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2020 από nickk0kkav
chrismilo91 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, nickk0kkav είπε Από τροφοδοτικό πως τα πας ? Φαίνεται να δουλεύει όλο το pc ανεμιστήρες / φωτάκια κτλ αλλά δεν έχεις εικόνα ? Αν ναι , βαλε πρώτα τη παλια κ ξαναδοκιμάσε με ανοικτο ένα πρόγραμμα να βλεπεις θερμοκρασίες . Έχεις συνδέσει όλα τα pin στο τροφοδοτικό ? 6pin δε ξέρω τι ακριβώς Ναι ακριβώς φαίνεται να δουλεύουν όλα τροφοδοτικό έχω ενα 530watt thermaltake(παλιο) θα δοκιμασω αν είναι την παλιά για κάποιο λόγο όταν έπαιζα η κάρτα ανέβαζε 75+ βαθμούς απο ότι είδα στο πρόγραμμα της amd και σύνδεσης όλα κομπλε 8 pin δεν έχει το τροφοδοτικό μου την έχω συνδεμένη με 6+2 pin Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2020 από chrismilo91
nickk0kkav Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Αυτό είναι το 8 pin 6+2, δεν έχω δει ποτέ ενιαίο . Δε ξέρω αν οι 75+ είναι πολλοί για τη κάρτα σου , αν κ μάλλον είναι. Πάντως παραειναι ύποπτο ότι με το που έβαλες μεγάλο load έπεσαν όλα. Το τροφοδοτικό είναι αρκετό για τη κάρτα σαν watt αλλά μπορεί να έχει θέματα λόγω παλαιότητας Αν θες δοκίμασε και silent bios -αν έχεις - κ ελαφρύτερο φορτιο / παιχνίδι . Επίσης τσεκαρε αν οι ανεμιστήρες της gpu δουλεύουν κανονικά
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δεν είναι πολλοί οι 75 βαθμοί, το thermal shutdown είναι αρκετά παραπάνω. Δοκίμασε σε άλλη θύρα displayport, μετά με άλλη κάρτα και μετά με άλλο τροφοδοτικό..
chrismilo91 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 14 λεπτά πριν, nickk0kkav είπε Αυτό είναι το 8 pin 6+2, δεν έχω δει ποτέ ενιαίο . Δε ξέρω αν οι 75+ είναι πολλοί για τη κάρτα σου , αν κ μάλλον είναι. Πάντως παραειναι ύποπτο ότι με το που έβαλες μεγάλο load έπεσαν όλα. Το τροφοδοτικό είναι αρκετό για τη κάρτα σαν watt αλλά μπορεί να έχει θέματα λόγω παλαιότητας Αν θες δοκίμασε και silent bios -αν έχεις - κ ελαφρύτερο φορτιο / παιχνίδι . Επίσης τσεκαρε αν οι ανεμιστήρες της gpu δουλεύουν κανονικά Δοκιμασα την παλιά κάρτα ανοίγει κανονικά εκανα απεγκατασταση τους drivers και δοκιμασα να την βάλω ξανά πάλι φαίνονται να δουλεύουν όλα αλλά δεν δείχνει τίποτα
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, chrismilo91 είπε Δοκιμασα την παλιά κάρτα ανοίγει κανονικά εκανα απεγκατασταση τους drivers και δοκιμασα να την βάλω ξανά πάλι φαίνονται να δουλεύουν όλα αλλά δεν δείχνει τίποτα RMA την 5600ΧΤ λοιπόν..
chrismilo91 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε RMA την 5600ΧΤ λοιπόν.. Έτσι μου φαίνεται και εμένα δεν βλέπω άλλη λύση θα μιλήσω τώρα μαζί τους Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2020 από chrismilo91
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Εντάξει συμβαίνει καμιά φορά, ίσως να ήταν ελαττωματική εξ' αρχής. Μπορεί να συμβεί με οποιαδήποτε κάρτα..
chrismilo91 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Ναι κατάλαβα Μίλησα και μαζί τους θα την στείλω πίσω,ευχαριστώ
LIGHT1NG Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 5 ώρες πριν, nickk0kkav είπε Καλησπέρες.Με 5700xt nitro τοσο καιρό είμαι με stock ή auto undervolt ανάλογα κ χθες έκανα μερικές δοκιμές για manual uv / oc στο timespy κ κάποιες φορές με πέταξε έξω από το πρόγραμμα κατι που σημαίνει ότι μάλλον έβαλα λιγο volt για τα ρολόγια που επέλεξα σωστά ? Υποθέτω ότι δε παίζει ρόλο μόνο τα volt / ταχύτητα αλλά όλη η καμπύλη των manual ρυθμίσεων, μάλλον η καμπύλη δε πρέπει να παραειναι κυρτη, σωστά ? Γενικές συμβουλές ? Εσείς με πιο πρόγραμμα κάνετε τις αρχικές δοκιμές σας για απόδοση / θερμοκρασίες . Το timespy μου άρεσε, υπάρχει κατι άλλο ? Σταθερότητα πως τσεκαρετε ? Και κανένα έτοιμο προφίλ αν θέλετε , θα βόλευε Edit : δε βρήκα και στο internet ένα σοβαρό guide αν υπάρχει link ναι πρέπει να ανεβάσεις λίγο την τάση πχ η νίτρο παίζει με 1.095@2100mhz στους περισσότερους μπορεί όμως και με 1.065. 4 ώρες πριν, chrismilo91 είπε Δοκιμασα την παλιά κάρτα ανοίγει κανονικά εκανα απεγκατασταση τους drivers και δοκιμασα να την βάλω ξανά πάλι φαίνονται να δουλεύουν όλα αλλά δεν δείχνει τίποτα bios update έκανες? διότι αν δεν κάνω λάθος η 5600ΧΤ θέλει το bios update. 1
cos_dr2 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Λοιπόν, μετά από τρεις και μήνες συμβίωσης με την 5700XT Nitro+ και μην έχοντας ευτυχώς αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα so far, τουλάχιστο στις εφαρμογές και τα παιχνίδια που λειτουργώ, είπα να κάνω κι εγώ undervolting. Δεν ασχολούμαι πια πολύ με τέτοια θέματα προσωπικά, στο παρελθόν ήμουν πιο πωρωμένος, αλλά είπα να δοκιμάσω. Δεν έψαξα για όρια, έτσι λίγο κατέβασα το voltage, το μέγιστο gpu core clock, κατέβασα έτσι και το power limit στο -10 να δω τι θα γίνει. Εντάξει, βλέπω τα watt έπεσαν πλέον απο 218 που εφτανε, παιζει στα 150-158watt, η θερμοκρασία σε ζεστό δωμάτιο έπεσε, σε πλήρες utilization παιζει στους 58-60 βαθμους, με πιο δροσερο δωματιο, πεφτει λιγο ακόμα. Δεν βλέπω ουσιαστική πτώση στην απόδοση, υπάρχει μια μικρή πτώση των fps στα παιχνιδια που παίζω, αλλά όπως είπα, δεν ειμαι πορωμένος, αρκει να ειναι πανω απο 100 παντα, μου φτάνει προσωπικά. Στα 1080p παιζω με freesync. θα το κρατήσω έτσι, να μην ζοριζεται και η κάρτα και να καιει και λιγοτερο ρευμα το σύστημα. Εξακολουθώ να ειμαι ευχαριστημένος. Ήταν πολύ καλή η αναβάθμιση απο την 1060 που είχα και για 399 ευρώ, μια χαρά. Στο battlefield V, Warzone και F1 2019, PES και WRC που παιζω και λιγο FORTNITE με τον γιό μου μαζι, μια χαρά. Ούτε του παπά .χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαα Δεν έχω προβλήματα, ουτε αστάθειες, ουτε τιποτα και εξακολουθεί να δένει μια χαρα με τον RYZEN 3600X. Πολύ καλή καρτούλα για την τιμή που την πήρα τοτε με την προσφορά. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2020 από cos_dr2 2
chrismilo91 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε ναι πρέπει να ανεβάσεις λίγο την τάση πχ η νίτρο παίζει με 1.095@2100mhz στους περισσότερους μπορεί όμως και με 1.065. bios update έκανες? διότι αν δεν κάνω λάθος η 5600ΧΤ θέλει το bios update. Έχει το τελευταίο αλλά το pc δεν ποσταρει καν μια μαύρη οθόνη δείχνει όταν την έβαλα έπαιξε 10 λεπτά και έκλεισε μόνο του μετά ανάβουν όλα αλλά έχει μια μαύρη οθόνη και δεν κάνει τίποτα Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2020 από chrismilo91
leros2004 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, cos_dr2 είπε Λοιπόν, μετά από τρεις και μήνες συμβίωσης με την 5700XT Nitro+ και μην έχοντας ευτυχώς αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα so far, τουλάχιστο στις εφαρμογές και τα παιχνίδια που λειτουργώ, είπα να κάνω κι εγώ undervolting. Δεν ασχολούμαι πια πολύ με τέτοια θέματα προσωπικά, στο παρελθόν ήμουν πιο πωρωμένος, αλλά είπα να δοκιμάσω. Δεν έψαξα για όρια, έτσι λίγο κατέβασα το voltage, το μέγιστο gpu core clock, κατέβασα έτσι και το power limit στο -10 να δω τι θα γίνει. Εντάξει, βλέπω τα watt έπεσαν πλέον απο 218 που εφτανε, παιζει στα 150-158watt, η θερμοκρασία σε ζεστό δωμάτιο έπεσε, σε πλήρες utilization παιζει στους 58-60 βαθμους, με πιο δροσερο δωματιο, πεφτει λιγο ακόμα. Δεν βλέπω ουσιαστική πτώση στην απόδοση, υπάρχει μια μικρή πτώση των fps στα παιχνιδια που παίζω, αλλά όπως είπα, δεν ειμαι πορωμένος, αρκει να ειναι πανω απο 100 παντα, μου φτάνει προσωπικά. Στα 1080p παιζω με freesync. θα το κρατήσω έτσι, να μην ζοριζεται και η κάρτα και να καιει και λιγοτερο ρευμα το σύστημα. Εξακολουθώ να ειμαι ευχαριστημένος. Ήταν πολύ καλή η αναβάθμιση απο την 1060 που είχα και για 399 ευρώ, μια χαρά. Στο battlefield V, Warzone και F1 2019, PES και WRC που παιζω και λιγο FORTNITE με τον γιό μου μαζι, μια χαρά. Ούτε του παπά .χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαα Δεν έχω προβλήματα, ουτε αστάθειες, ουτε τιποτα και εξακολουθεί να δένει μια χαρα με τον RYZEN 3600X. Πολύ καλή καρτούλα για την τιμή που την πήρα τοτε με την προσφορά. Ωραίος παίζεις με χαμηλό voltage (1064). Έχεις δοκιμάσει να ανεβάσεις λίγο τα Mhz της μνήμης ? Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2020 από leros2004
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα